За кумпютуржии...

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

За кумпютуржии...

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 12, 2009 11:59 pm

Начи на компютура искам GUEST Account-a да вижда абсолютно същите настройки на десктопа, които АДМИН-ския акаунт ползва. Възможно ли е тва?

При шерването, дори на целия дял (дори на full control), некои програми после на юзърския не палят въобще. Тва е супер дразнещо. Дори quick lаunch-а не мога да направя видим.

Има ли некъв туул различен от уиндоуския за по-лесно и точно менажиране на акаунти?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Пет Мар 13, 2009 8:28 am

Визуално ли говориш, или искаш Guest потребителя да има същите правомощия?

Не съм сигурен, че разбирам какво точно искаш да направиш... Дай точен пример какво искаш да направиш, кое как да функционира...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bluskanie » Пет Мар 13, 2009 10:38 am

Визуално, разбира се. Ако искам да му давам правомощия, за какво ще му правя guest account. Искам подредбата на шорткътите да е еднаква, както и всички програми да "палят".

Поиграх си снощи, но резултатът не е задоволителен. Например някои портове се затварят и не могат да се ползват. Е, има начин да се "отпушат" ръчно, но идеята ми беше да стане "клониране" на админския профил, с единствената разлика, че Guest-ския няма да има право да инсталира/деинсталира и трие...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот outfaced » Пет Мар 13, 2009 10:44 am

за ХР ли става дума ... :dunno:
и защо точно guets-акаунт-а ... той май априори си има някакви настройки. Създай нов акаунт (пак може да е без парола) и на него му делегирай права.
Но и тогава май не става съвсем просто ...
Някой подробности по акаунтите се настройват само от тука:

Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот bluskanie » Пет Мар 13, 2009 10:58 am

Да XP SP3, извинявам се, че не уточних. Играл съм си в админския панел и дори да дам Full Control на Guest-a, пак той не може да подкарва разни програми, явно пътеките нещо се осират...

Например MS Office Engine (нещо си) трябва да се Enable-не от админския панел, за да може Guest-ите да ползват Word и Excel. Бе Въобщеее, бозава работа. Бившите ми колеги сисадмини успяваха да го направят по некъв начин по-лесно де :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Пет Мар 13, 2009 11:28 am

bluskanie, дали проблема ти не идва от самите програми, защото при някои от тях има опция "да се ползва само от логнатия в момента юзър" или "да се ползва от всички"
Т.е. ако си я инсталирал и тя по подразбиране си е на само за определен юзър (и не е сменено), то там е проблема.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот SpoileR » Пет Мар 13, 2009 11:45 am

Влезни в SAFE MODE и от там в C:\Documents and Settings

и копирай всичко от съдържанието на Аdministrator-ската папка (без NTUSER.dat) и го постави във Guest папката да replace-не всичко което се припокрива.

Така буквално ще клонираш Администратора визуално :popcorn:

Май говоря АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ ама т'ва ми хрумна на пръв поглед :D Не съм пробвал...

Ако от Самите Настройки на Политиката неще, без шмекерии не виждам как да стане...

@ALPINA :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот did » Пет Мар 13, 2009 11:59 am

SpoileR написа:Влезни в SAFE MODE и от там в C:\Documents and Settings

и копирай всичко от съдържанието на Аdministrator-ската папка (без NTUSER.dat) и го постави във Guest папката да replace-не всичко което се припокрива.

Така буквално ще клонираш Администратора визуално :popcorn:

Тва под Линукс работи идеално, ама под Винче не гарантирам, че няма да създаде бъгове. Там плетеницата от връзки, направени чрез реджистрито, е по-сложна от мрежа на черна вдовица.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пет Мар 13, 2009 12:08 pm

Тва NTUSER.dat къде се вижда?

BTW, пробвах да направя втори админски акаунт, който да е LIMITED. Та, тоя акаунт би трябвали да ползва админските настройки, само правата да са му различни, ама и при неги "изгледа" не е същия и проиблемите с Load-ването на конкретни програми си стои.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот outfaced » Пет Мар 13, 2009 12:19 pm

bluskanie написа:Тва NTUSER.dat къде се вижда?

BTW, пробвах да направя втори админски акаунт, който да е LIMITED. Та, тоя акаунт би трябвали да ползва админските настройки, само правата да са му различни, ама и при неги "изгледа" не е същия и проиблемите с Load-ването на конкретни програми си стои.

и аз до там стигнах веднъж и зарязах ... май не се получава без да човъркаш ръчно и подробно секюрити/локал полис-ите

предложението на SpoileR определено не бих го пробвал ... в тия папки далеч не са съхранени всичките нстройки на профилите
Аватар
outfaced

Мнениеот PtD » Пет Мар 13, 2009 3:05 pm

Winbloze ли бе да го опишеш...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот gofren » Пет Мар 13, 2009 5:52 pm

като казахте компютърджии, ако не сте гледайте този сериал The IT crowd (3 сез х 6 епизода са). много е смешен :)
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот bluskanie » Пет Мар 13, 2009 6:11 pm

Мда, трябва доста време да се прекара в Group Policy, та да се настрои по желание, обаче няма как да се "копират" настройките. Нито на браузъра, нито на нищо... бати тъпото.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Мар 13, 2009 6:56 pm

Start -> Programs -> Accessories -> System Tools -> Files And Settings Transfer Wizard

RTFM :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот RedHawk » Пет Мар 13, 2009 11:11 pm

Интересно - досега такова нещо не ми се е налагало да правя.
Клониране на Админ-ския акаунт.
Като погледнах в нет-а попаднах на две неща - първото го е
казал по горе bikerider, а второто е следното /от форумите на
tomshardware/ :
""Dave" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]...
> I suppose I can just continue doing this since I'm the only user of the
> machine, but if I wanted to clone the entire admin account to a new user
> including all desktop and application preferences, wallpaper, font
> settings, etc., is it possible to do that? (Easily?)

Right click my computer select properties
click advanced
click settings in the frame labelled "user profiles" (in the middle)
Select your admin account
Click copy to

I believe this achieves what you are wanting... "

Също изглежда възможно решение - така и така си тръгнал да
пробваш.
По добре не използвай Guest акаунта, а създай нов, че този си има
специални рестрикции. Като го създадеш се логни веднъж с него,
за да се появи като възможност за "copy to"
И пак си мисля че без ръчни донастройки няма да се мине. Новия
акаунт трябва да е към групата на администраторите, а в същото
време да има някои рестрикции както искаш. А в Group Policy си
е сериозна занимавка ако се стигне до там.
Аватар
RedHawk

Мнениеот bluskanie » Съб Мар 14, 2009 12:47 am

С последното (то това си е копи-пейст на документс енд сетингс, дето Спойлер-а предложи) имам частичен успех. Явно някои програми, когао са инсталирани им е зададено да се ползват от само един акаунт, което налага реинстал, ама не е чак толкова важно...

Като цяло не ми харесва как е направено възможно всичко това в WIN-a, ма тва е...

Благодаря заотговорите. :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Re: За кумпютуржии...

Мнениеот bluskanie » Чет Апр 16, 2009 12:28 am

Да не отварям нова тема, ще запитам тук:

Флашнах си биоса на Лаптопа - ACER ASPIRE 5610Z. Не знам защо, може би, защото има такава опция, не знам. От сайта на производителя, за моя си модел. Прочетох инструкциите, флашнах го под windows, изписа че всичко е ОК. И вярно, всичко беше ок, win-a си пали перфектно. Обаче забелязах следното нещо, което после осъзнах, че е проблем. Знаете, че при "палене" на компютъра минава едно лого (на производителя на компютъра или на БИОС-а), там показва и как да влезете в SETUP-a на БИОС-а (чрез натискането на еди кой си бутон - Ф2 в моя случай). Та след ъпдейта, там въобще дисплея не пали. Пали чак на логото на windows, там където пише welcome. Проблема не е само в дисплея, щото аз си помпам бутоните, ама то пак си зарежда windows-a. Проблем в ОС-а няма, обаче се сещате, че не мога да boot-на CD, и не мога да влизам в БИОС-а, което е мейджа проблем.

Забравих да добавя, че не знам оригиналния БИОС каква версия е бил, както и не съм му правил Backup. Напълно професионално подходих :rofl:

Попринцип тоя компютър (ми казаха от сервиза, че) му е изгоряла матрицата (странно, но аз си виждам картината, само дето е 4:3, вместо 16:9), тоест като цяло не съм склонен да се вайкам много за него, та затова питам тук. Може да си го "довърша" сам, с ваша помощ :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот 25thframe » Чет Апр 16, 2009 6:57 am

Не би трябвало да не можеш да влезеш в BIOS, дори да не виждаш Post Screen-a, в смисъл че явно ти минаваш през Post-a, щом стигаш до логото на OS-a. Не трябва да помпаш бутона f2, по-добре го задръж. Какво се случва когато натинеш Pause и изчакаш малко - диспейва ли се нещо или екрана ти остава тъмен - черен.

btw

я разгледай тук : http://www.fixya.com/support/t192236-ac ... ack_screen

идеята да вържеш допълнителен монитор, за да видиш дали там се диспейва Post-а ми се струва добра.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот msniki » Чет Апр 16, 2009 7:49 am

Здравейте,и аз имам същия проблем със Sony vaio Pcg-7L1m.След един ъпдейт всичко уж беше нормално,но на другия ден "черен Екран".
:V: Вече ходих в 6-7 сервиза,но всички те само дето ме бавиха нищо не разбраха от какво е така.Така чаках 5-6 месеца по сервизи,накрая го изпратих в Лондон(Англия) до фирмен сервиз,още не са ми казали какво му е. :bawling:
Някой да има идея? :idea:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот bluskanie » Чет Апр 16, 2009 8:07 am

25thframe написа:Не би трябвало да не можеш да влезеш в BIOS, дори да не виждаш Post Screen-a, в смисъл че явно ти минаваш през Post-a, щом стигаш до логото на OS-a. Не трябва да помпаш бутона f2, по-добре го задръж. Какво се случва когато натинеш Pause и изчакаш малко - диспейва ли се нещо или екрана ти остава тъмен - черен.

btw

я разгледай тук : http://www.fixya.com/support/t192236-ac ... ack_screen

идеята да вържеш допълнителен монитор, за да видиш дали там се диспейва Post-а ми се струва добра.

Нищо не се дисплейва никога... освен windowsa де...

Относно второто предложение. Ами, както казах, от сервиза ми казаха, че му е изгоряла матрицата, понеже аз го включвах към външен монитор БЕЗ да изключвам от тока и двете. Тогава явно стана другия проблем с резолюцията (остана 5см черна лента отдясно), та VGA порт-а е мъртъв вече.

Примерно ако махна батерията на биос-а, какво ще се случи? Ще се ресетне, но, дали ще помогне?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот 25thframe » Чет Апр 16, 2009 8:53 am

Ако махнеш батерията на BIOS, се изтриват настройките които си сетнал в него, нищо повече - разбира се нищо не пречи да опиташ. Аз имах EPOX 8RDA+ Pro която имаше дефект и биос не можеше да се ресетва с джъмпера, а само с вадене на батерията. Не смятам че проблема ще се реши - но опита учи, ти сигурно го знаеш и по-добре от мен. Не съм сигурен дали ако downgrad-неш BIOS-а (лошото е че не знаеш коя ти е била предишната версия за да върнеш точно нея) проблема ще се реши, но това е малко по-трудоемка работа и ако се "окака" нещо лапотопа въобще няма да пали.
Аватар
25thframe

Мнениеот SpoileR » Чет Апр 16, 2009 3:07 pm

Пробвай с ДРУГИ "F"-ове... може при новата версия да се влиза в менюто друго яче... пробвай и с DEL като при старите PC-та....

с махането на батерията само настройките се нулират... не се връща back-up :D

Но пък може новия биос по default да е настроен да не показва full screen logo-to както и memory check-а и тн... като го реснеш може пък да го върне в режим в който ги показва...

Само т'ва дето не влиза изобщо с F-a ме притеснява.... абе пробвай с други... от там нататък.... ако не стане ще ти трябва програматор...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот 25thframe » Чет Апр 16, 2009 4:14 pm

SpoileR написа:Пробвай с ДРУГИ "F"-ове... може при новата версия да се влиза в менюто друго яче... пробвай и с DEL като при старите PC-та....
Не би трябвало, при префлашването на BIOS, да се смени бутона с който се допсъпва той. Всъщност bluskanie BIOS-а ти AMI или АWARD е?

SpoileR написа:Но пък може новия биос по default да е настроен да не показва full screen logo-to както и memory check-а и тн... като го реснеш може пък да го върне в режим в който ги показва...

Пак повтарям, това че не виждаш Post Screen-а, не означава че не можеш да достъпиш BIOS, при положение че PC-то зарежда нормално след това, че дори и да зарежда, пак можеш да го достъпиш, освен ако машината не е забила, разбира се.
Аватар
25thframe

Мнениеот bluskanie » Чет Апр 16, 2009 7:04 pm

Phoenix 3.52 е в момента. С F2 се влиза в сетъп-а попринцип, но в момента, както обясних, не може. Не може с нито един Ф, нито с ДЕЛ, нито с други бутони и комбинации от бутони. Дисплея "стартира" чак на welcome на win-a...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот 25thframe » Съб Апр 18, 2009 8:11 pm

Успя ли да установиш, от къде идва проблема?
Аватар
25thframe

Мнениеот bluskanie » Пон Апр 20, 2009 1:34 pm

Ами не, предполагам, че съм оакал БИОС-а, та ми предложиха да ми го оправят за 120лв. За сега им отказах и си купих нов лаптоп :) След месец ще го карам да видим кво му е...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот 25thframe » Пон Апр 20, 2009 1:39 pm

Доста добър начин за решаване на проблема, въпреки че ми е интересно каква ли е причината. Честит да ти е!
А кой ти иска 120лв за тази операция, тия хора нямат ли милост. :shooter:
Аватар
25thframe

Мнениеот Krismars » Вто Апр 21, 2009 9:07 am

Мисля да използвам темата, че да не пускам нова. Имам проблем с едно лаптопче. Ново е, но не разполагам с време, за да го занеса да го погледнат в D&G. Та купих го преди около месец. Всичко точно, много добра машинка, но в последствие се появи следния проблем: когато му пусна някой филм, всички натройки са прецакани. Донякъде оправих проблема с KM player, но той не помага за DVD, Blu Ray и повечето компресирани DIVX-и, също така и вградената камера дава дефекти, както и когато се прави видео чат по скайп. Опитах всичко махах, слагах кодеци, плеъри, но не иска да се оправи и това е. Проблема се изразява в това, че картината е с максимално намалени настройки, примерно контаст, яркост, Hue и т.н. Когато ги мръдна ръчно от настройката на кодеците дава много дефекти и не може да се направи както трябва. Предполагам с един преинстал на windows-a ще се оправи всичко, но съм с оригинална версия и не искам да я губя. Пробелема се появява само при видео, при игри примерно не се появява. Някаква идея от какво може да се е получило това. За пръв път се появи, когато беше свързан с телевизора ми, но не с HDMI кабел, а нормален кабел за монитор. Бях го оставил включен, а филма на пауза, наложи ми се да изляза, когато се върнах се получиха тея мизерии. Някаква идея, как мога да оправя това :bawling: :dontknow:
Аватар
Krismars

Мнениеот marsa » Вто Апр 21, 2009 10:32 am

Krismars написа:Пробелема се появява само при видео, при игри примерно не се появява. Някаква идея от какво може да се е получило това. За пръв път се появи, когато беше свързан с телевизора ми, но не с HDMI кабел, а нормален кабел за монитор. Бях го оставил включен, а филма на пауза, наложи ми се да изляза, когато се върнах се получиха тея мизерии. Някаква идея, как мога да оправя това :bawling: :dontknow:
В твоя случай, баце, е добре да опиташ с реинстал на видеото, или първо да видиш в настройките дали има някаква врътня като "reset to default". Обикновено тея пишки с оригиналната Виста имат цепнат един партишън, който е наречен "рикавъри" и се реинсталира от него, или пък вълшебно ДВД със същото име. Обикновено е наблъскано с драйверите и куп шитави програми, не че ме кефи идеята за такова рикавъри, но обикновено върши работа.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот dEcLiNe » Чет Апр 23, 2009 9:54 pm

Понеже темата е за кумпютуржии ще си позволя да питам един въпрос.
Значи един юзър от форума, на когото отново ще благодаря, ми осигури покана за xbits и в момента аз съм пуснал да се теглят следните торенти:
http://www.extremebits.org/details.php?id=5540 - Red Bull rampage the revolution
http://www.extremebits.org/details.php?id=4773 - 3focus
След няколко дни опити за сваляне с програмата Bit Spirit, споделих проблема и ми казаха да тегля с uTorrent.
Та значи изтеглих си uTorrent и отново започнах да тегля тези два филма, като започнах да тегля този - http://www.extremebits.org/details.php?id=5588 (стария беше този http://www.extremebits.org/details.php?id=5540 ) ред бул вместо другия(стария), защото не беше Xvid.
И в момента нищо не съм изтеглил и не мога да разбера какъв е проблема.Моля за съдействие. :bowdown:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Следваща

Назад към Бла - Бла