[quote="nikitzo"]
[quote="Admin"]
Ето повече подробности по случая, защото са интересни

:
Никой не знаеше, че колелото е на тавана. Наложи се да го кача, тъй като временно трябваше да освободя мастона балкона. Таванът ми е отделно помещение с дървена врата, нормална брава (от старите) и катинар. Общо към всички тавански помещения има метална врата, но пак с обикновена ключалка. Досега никога не са разбивали тавани в нашата кооперация.
Крадците не са вътрешни хора. Просто са имали добър късмет, а аз лош. Отключили са металнта врата и са почнали наред да преглеждат тваните - преди нашия са "отворили" (в повечето случиа силово) 3-4 други тавана, но там има само боклуци. В нашия са намерили находка, поразровили са още и са си тръгнали с трофея.
Много съм доволен, че полицията свърши това, което се очаква от нея. Крадците си бяха забравили нещо в нашия таван (човек като е въодушевен, често греши), което бе иззето от опретивната група, която дойде. Не знам дали ще успеят да снемат отпечатъци обаче. Дознателите описаха всичко в протокол, снимаха, взеха от мен снимка и описание на колелото и ми ддоха инструкции как да действам в случай, че си го видя.
Някой попита какво става, ако колелото се намери у човек, който си го е купил. Според закона крадени вещи следва да бъдат предадени на собственика им дори да се намират у добросъвестен владелец, стига да не са минали повече от три години от кражбата. С други думи, в следващите три години, ако байкът бъде открит, той се изземва и ми се връща на мен, а този, в който се намира, пие една студена вода и се разправя с този, който му го е продал. Вярно, че човекът може да не е виновен, но затова, когато се купува нещо на старо, всеки трябва да направи достатъчно, та да се увери, че нещото не е крадено - иначе грешката си е негова.
[/quote]
Админе случката е ужасяваща но не възлагай големи надежди на полицията.
Защо? Веднага давам 3 примера без изобщо да се замисля.
1. Разбиват колата на баща ми на платен паркинг:dunno:. Неделя е. Разбира се викаме полиция. Говедата идват след около 1.5 часа като следователя е мъртво пиян и даже при слизането от вмирисаната лада падна. След това отидоха на оглед и видяха че предното стъкло е разбито и има доста капки кръв из купето както и да е взеха там някакви проби за около 20-25 минути и си тръгнаха.
Резултат: НИЩО
2. Вървя си аз по бул. "Фритьоф Нансен" при което от едно завадение изкачат двама и побягват. След тях излиза разревана сервитьорка и крещи за помощ защото въпросните двама са обрали оборота. Аз побягвам след тях но те са по бързи. По едно време видях патрулка. Спирам при безформената маса седяща вътре и му посочвам с пръст двамата обирджий като му обясних за какво става дума. Отвътре две свински очички ме гледат с презрение и ми казаха цитирам "Обърни се към някой колега моята смяна свърши преди 5 минути"

:dunno::crazy::crazy:
3. Този път разбиват моята кола пред блока. Поражения счупено задно стъкло и открадната кора над багажника

. Прибирам се в нас и разбира се се обаждам на милицията. От там ми казват да докарам колата при тях да огледат

:crazy:. Закарах им я като взех и огромното паве с което беше разбито стъклото без да го докосвам разбира се. Половин час лутане докато някой ми обърни внимание. Накрая идва един и ми вика пиши как е станало. Писах каквото бях видял. Накрая шкембестия мизерабъл не благоволи да погледне и колата. Аз (как може да съм бил толкома наивен) му викам добре аре ето с този камък е разбито стъклото няма ли да вземете отпечатъци от него. Последа отговора "Чшшш момченце ти май много филми гледаш а"
Както се казва в 1 песен ДЪРЖАВАТА НИ Е ЗА ПСИХОДИСПАНСЕР
[/quote]
Мога само да ви кажа какво стан в входа ни преди година и малко... Уморен чиновник доста едър живееш на 1-вия етаж се прибира от работа преди да му е свършила нощната смяна(защото му е било лошо)някъде 1.30 да е било и заварва трима пишлемета в апартамента му двама изскачат през балкона но третия тръгва да минава през него грешка боя или по точно побоя започва от натрето излиза с него на площадката на първия етаж в това време наколко по късно заспиващи съседи излизат и те се вклщчват в побоя един от тях се обажда на полицията и от там му казват
-Малолетен ли е?
-Да..
-Ми бийте го докато дойдеме, ние ще се позабавиме, иначе нищо не можем да му направим..
Боя продължава още 15 мин когато вече гладиаторската битка стига апогея си и екзалирания собственик побеснял до такава степен го изхвърля като по американски филм през прозоречното стъкло на вратата полицията идва и всички са доволни...
Равносметка
За обственика невероятна стресс терапия, духовно извисен е на седмото небе заедно с оше 3-4 души..
За крадеца : свличане на десния бъбрек разкъсване на далака фрактури по лицето 4 зъби избити две строшени ръце, 4 ребра..
Извод човека е съжителство на материално и духовно когато някой ви посегне на материалното действайте материално, бой до поллуда но не като за последно внимателно , или както аз обичам да казвам под медицински надзор, бавно и мъчително...