тучо чучо написа:Yavkata написа:Един тирадждия си кара със стотина километра и минава покрай един шосейкаджия. Внезапно с изумление

вижда как колоездача със бясна скорост се стрелва покрай него и го изпреварва от дясно. След малко шофьора пак настигнал велосипедиста, дал газ , заминал го , и случката се повторила. Тираджията бил потресен. Настъпил здраво , настигнал шосейкаджията и спрял пред него.
-А, бе човеко , как го направи това нещо?!?

попитал тираджията.
-Ти още веднъж ми закачи тирантите докато минаваш покрай мен и ще разбереш как го направих

отвърнал вбесения велосипедист.
Абе, смешно, смешно, ама не е много смешно.
Винаги, когато ми се налага да карам по оживени шосета, по които се движат тирове, изтръпвам при спомена за отрязаната глава на някакъв колоездач, имал нещастието да попадне в обсега на незакачено въже за платнището на камиона.

Абсолютно !
Винаги когато карам по главни пътища, тръпна при всеки задминаващ ме тир. Преди, дозата страх, която изпитвах беше, като че ли по - малка, но от както ме блъска кола, падах насред магистралата, сякаш по - често се замислям колко е опасно и това, че найстина си бера страх ...
Лошото е, че повечето шофьори не се съобразяват с теб. Гледат на теб като натрапник на пътя.
Съвета ми е, когато предприемате такива карания, по главни пътища, винаги да има кола, която да ви придружава, ако ли не - избягвайте тези маршрути.