Шосейкаджия със 100км/ч (зад камьон)

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Шосейкаджия със 100км/ч (зад камьон)

Мнениеот Sasho_snegorina » Съб Мар 14, 2009 1:54 am

Разцъквам си аз из vbox7, и какво да видя :bigeyes:
http://vbox7.com/play:2ef51f37
За съжаление не е заснето в България, съдя по табелата, която подминават. Камьона създава перфектен коридор зад себе си, но 100км/ч са доста опасна скорост при положение, че е на има-няма 2 метра от МПС-то, а протекцията на шойкаджийте всички знаем каква е :). Евала от мен! :bowdown:
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот marsa » Съб Мар 14, 2009 2:28 am

Бива си го да, за 100км/ч със собствена сила трябват доста бързи крака дори при зъбчатки 52/11. Друг е въпроса, че човека не може да се изкефи на скоростта, защото вижда ТИР, а не панорама, но както и да е.

Наточил съм се някога в далечно бъдеще да направя нешо подобно, но дирижирано, т.е. след уговорка с познат шофьор.

Вероятно клипа е заснет по същия начин. В противен случай би следвало велосипедиста да е догонвал при тази скорост, или да го следва от последния светофар, което ми се струва изключено.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Съб Мар 14, 2009 8:48 am

marsa написа:Наточил съм се някога в далечно бъдеще да направя нешо подобно, но дирижирано, т.е. след уговорка с познат шофьор.

Ти ще се уговориш с него, а с осталите на пътя?
По-добре недей :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potar » Съб Мар 14, 2009 9:42 am

правил съм подобно нещо заедно с един приятел, но беше по междуградси път, да не кажа междуселски, бяхме с маунтийн байковете, и пътя беше само завои. верно скоростта не беше 100км/ч, но съм сигура, че се движехме постоянно с над 60-65 - нямах време да си погледна километража дори, щото беше доста напрегнато занимание. сега като се замисля, доста глупава постъпка, но навремето хич и не мислехме за такива неща. :popcorn:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот THEZOGGO » Съб Мар 14, 2009 11:27 am

Навремето когато тренирах шосейно колоездене, на мен и още на две момчета с които карах ни се случи така че имахме възможност да преодолеем бързо една доста неприятна дистанция благодарение на един TIR с 2 ремаркета. Карах с 80 км/ч в продължение на около 2 мин. След което вече нямах физическата възможност да карам зад ТИРа защото предавките ми бяха недостатачни - 53 на 13.
Но тези неща според мен не трябва да бъдат за хвалба. Доста е опасно да се кара зад каквото и да било, с каквато и да било скорост. Не можеш да реагираш ако има дупка/дупки на пътя. Едно внезапно спиране на превозното средство пред теб може да се окаже фатално. Вярно че зад камион/автобус няма съпротивление на въздушната струя която да ти пречи, но от моя личен опит мога да кажа че след като излезнах встрани от камиона зад който карах с 80 км чуството беше доста неприятно, тъй като въздушната струя встрани от камиона за съвсем малко не ме обърна.
От гледна точка на адреналина е хубаво, но си е доста опасно. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот GreenTeam » Пет Мар 20, 2009 10:51 am

Аз когато тренирах шосейно колоездене ги правихме тези опити зад астра-та на треньора,но зад кола 50-60 повече не може.И с него имахме уговорка,когато има дупка пускаше фаровете :D
Пловдив-Градът под тепетата
Аватар
GreenTeam

Рейтинг: 1054

Мнениеот Alek-mtb » Пет Мар 20, 2009 11:33 am

Аз лятото видях един пич пак със шосейка на Цариградско точно пред хотел Плиска,караше зад едни бус и беше с поне 90-100км/ч,или поне така ми се стори. :agree:
I got hope....for dope!
Аватар
Alek-mtb

Рейтинг: 975

Мнениеот moss_squiz » Нед Мар 22, 2009 12:49 pm

не ми се мисли какво ще стане ако камьона набие рязко спирачки или се обърка нещо в движението :D

според мен трябва да си бая смел за да пробваш тая работа :crazy: :dunno: :D
live like there is no tomorow...
Аватар
moss_squiz

Рейтинг: 1195

Мнениеот dEcLiNe » Нед Мар 22, 2009 6:33 pm

moss_squiz написа:не ми се мисли какво ще стане ако камьона набие рязко спирачки или се обърка нещо в движението :D

според мен трябва да си бая смел за да пробваш тая работа :crazy: :dunno: :D

....или тъп :dunno:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Yavkata » Пон Мар 23, 2009 6:29 am

Един тирадждия си кара със стотина километра и минава покрай един шосейкаджия. Внезапно с изумление :bigeyes: вижда как колоездача със бясна скорост се стрелва покрай него и го изпреварва от дясно. След малко шофьора пак настигнал велосипедиста, дал газ , заминал го , и случката се повторила. Тираджията бил потресен. Настъпил здраво , настигнал шосейкаджията и спрял пред него.
-А, бе човеко , как го направи това нещо?!? :confused: :bowdown: попитал тираджията.
-Ти още веднъж ми закачи тирантите докато минаваш покрай мен и ще разбереш как го направих :(!: отвърнал вбесения велосипедист.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот тучо чучо » Пон Мар 23, 2009 1:47 pm

Yavkata написа:Един тирадждия си кара със стотина километра и минава покрай един шосейкаджия. Внезапно с изумление :bigeyes: вижда как колоездача със бясна скорост се стрелва покрай него и го изпреварва от дясно. След малко шофьора пак настигнал велосипедиста, дал газ , заминал го , и случката се повторила. Тираджията бил потресен. Настъпил здраво , настигнал шосейкаджията и спрял пред него.
-А, бе човеко , как го направи това нещо?!? :confused: :bowdown: попитал тираджията.
-Ти още веднъж ми закачи тирантите докато минаваш покрай мен и ще разбереш как го направих :(!: отвърнал вбесения велосипедист.

Абе, смешно, смешно, ама не е много смешно. ;)
Винаги, когато ми се налага да карам по оживени шосета, по които се движат тирове, изтръпвам при спомена за отрязаната глава на някакъв колоездач, имал нещастието да попадне в обсега на незакачено въже за платнището на камиона. :bigeyes: :V:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот eMcKu » Пон Мар 23, 2009 9:34 pm

тучо чучо написа:
Yavkata написа:Един тирадждия си кара със стотина километра и минава покрай един шосейкаджия. Внезапно с изумление :bigeyes: вижда как колоездача със бясна скорост се стрелва покрай него и го изпреварва от дясно. След малко шофьора пак настигнал велосипедиста, дал газ , заминал го , и случката се повторила. Тираджията бил потресен. Настъпил здраво , настигнал шосейкаджията и спрял пред него.

Абе, смешно, смешно, ама не е много смешно. ;)
Винаги, когато ми се налага да карам по оживени шосета, по които се движат тирове, изтръпвам при спомена за отрязаната глава на някакъв колоездач, имал нещастието да попадне в обсега на незакачено въже за платнището на камиона. :bigeyes: :V:

Абсолютно !
Винаги когато карам по главни пътища, тръпна при всеки задминаващ ме тир. Преди, дозата страх, която изпитвах беше, като че ли по - малка, но от както ме блъска кола, падах насред магистралата, сякаш по - често се замислям колко е опасно и това, че найстина си бера страх ...
Лошото е, че повечето шофьори не се съобразяват с теб. Гледат на теб като натрапник на пътя.
Съвета ми е, когато предприемате такива карания, по главни пътища, винаги да има кола, която да ви придружава, ако ли не - избягвайте тези маршрути.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот spirit » Пон Мар 23, 2009 10:50 pm

Сигурно ще прозвучи тъпо ,но физически възможно ли е да се кара с такава скорост ,дори и без насрещен вятър ? :bigeyes:
Мисля си ,че 100км/ч не са толкова малко.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот marsa » Вто Мар 24, 2009 12:08 am

spirit написа:Сигурно ще прозвучи тъпо ,но физически възможно ли е да се кара с такава скорост ,дори и без насрещен вятър ? :bigeyes:
Мисля си ,че 100км/ч не са толкова малко.
Не, това обезателно е монтаж...

Ми виж, напълно възможно си е, не знам ти какво караш и какво си опитвал, но все пак става дума за велосипед с тегло под 10кг, гладки гуми и контакт с шосето от порядъка на 4-5кв.см, както и тренирани хора, да не говорим, че когато кара ТИР пред теб, въздушното съпротивление е много по- близо до безатмосферна среда, или иначе казано вакуум. Разбира се, че не може да се постигне такава скорост с насрещен вятър, или нагоре.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Re: Шосейкаджия със 100км/ч (зад камьон)

Мнениеот denip » Пет Юли 24, 2009 5:24 am

А това дали не е в България? ;))
http://www.youtube.com/watch?v=qs8seaQW41M
"Сто хвана, д' еба и будалата д' еба!" :rofl:

Между другото, думата е "камИон".
"Законите са като кренвиршите — по-добре да не виждаш как ги правят."
-- Ото фон Бисмарк (1815 – 1898)
denip

Рейтинг: 1218

Re: Шосейкаджия със 100км/ч (зад камьон)

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Юли 24, 2009 7:41 am

denip написа:А това дали не е в България? ;))
http://www.youtube.com/watch?v=qs8seaQW41M
"Сто хвана, д' еба и будалата д' еба!" :rofl:

Между другото, думата е "камИон".

E т'фа е човек! :rofl: :rofl: Ши земи да падни ве! :roll2:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Назад към Радост за окото (видео и снимки)