Боята на Ram Bikes може да не се слави с най-голяма твърдост и издръжливост, но пък графичното оформление на рамките е страхотно, а като допълнителни екстри се предлагат и боядисване в цвят, избран от клиента и добавяне на негов знак или надпис на горната тръба - все неща, от които се възползвах и които "гъделичкат" приятно.
Проблемът на мен ми беше,че окачването на горната дупка е прекалено мудно ...
Newone написа:Геометрия:
...........................................
Височина на средното движение (с гуми 26х2.1): 350 мм
.........
outfaced написа:Проблемът на мен ми беше,че окачването на горната дупка е прекалено мудно ...
проблем на шока по скоро ... и ти ли с монарх?
Геометрия:
...........................................
Височина на средното движение (с гуми 26х2.1): 350 мм
.........
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
При Nduro работата на окачването се влияе силно от избора на заден амортисьор....
dEcLiNe™ написа:Това не е ли по- скоро 4x team отколкото Ram nduro?
URNEST написа:dEcLiNe™ написа:Това не е ли по- скоро 4x team отколкото Ram nduro?
А според теб в рамките има ли някаква разлика?
Ти не я ли виждаш.Ако не, питай бобирейсинг. dEcLiNe™ написа:URNEST написа:dEcLiNe™ написа:Това не е ли по- скоро 4x team отколкото Ram nduro?
А според теб в рамките има ли някаква разлика?
![]()
Ти не я ли виждаш.Ако не, питай бобирейсинг.
![]()
Също така доста разлика идва с амортисьора (доста по-голяма от това, което си описал).
Аз пък смятам, че окабеляването е на най-високото ниво, което съм виждал до сега на български велосипед. Свалянето на амортисьора и ставата не бива да се считат за проблем, а по-скоро за плюс, защото дават по-рафиниран вид а в същото време намалят цялата дължина на брониите/маркучите, както и минимализират сгъването им. От своя страна това значи по-прецизна работа със скоростите и среда, която ограничава възможностите за аварии/неприятностите.
Admin написа:@GECKO
....
bikerider написа::offtopic:
@GECKO: Как точно задаваш характеристиките на амортисьора? По-конкретно ме интересува как пресмяташ експонентата, защото дори при минимални разлики кривите сила/ход се променят драстично.
Many написа:Страхотна презентация за ЕНДУРО-то, без значение че е от АДМИНА. Миналата година в Сопот, имах удоволствието да позавъртя с колелото на Оги. Останах очарован от лекотата на колелото, и от стабилноста. Интересното беше че Оги я мачкаше с вилка ЦОКИ АМ 3 , на която хода е 140мм, а аксела е 531мм. На всичко отгоре вилката беше и прецакана, и изобщо не работеше както си требе.Е, не е ли твърде висока. При положение че той е около 120кг. (според Теко ), сетете се какво е понесла рамката. Та мисълта ми е че ако се монтира по висока вилка, то работата на шока ще се промени значително.Аз лично не съм много запознат с меките рамки, но си мисля че сравнението м-у НДУРОТО, и ПРОФЕТ не е много обективно. Първата е с много точково окачване, а втората е с едноточково, а разлика има и то голяма. Това пак казвам е според мен, и не искам да ангажирам когото и да е било с това. За мен рамката е много добра, но бих експерементирал с по висока вилка. Да речем 160мм. ФОКС, но по мека за да е по чувствителна към дребните неравности, и да падне аксела. Той между другото е 545мм. Сигурно някой няма да се съгласи с мен, но така ми допада.
Many написа:...160мм. ФОКС....
Many написа:Естествено че гаранцията я няма, в момента в който забия вилка над 140. Боби защо си мисля че е 140мм, та аз я имам същата и е толкова.Това което написах по горе е лично мнение, без то да бъде натрапвано на когото и да е било.Вижте, аз съм положително настроен към ЕНДУРОТО, и ако не се уредя с друга мекица, ТЯ ЩЕ Е .
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта