ioioioto написа:DstupidBastarD написа:ioioioto написа:Кажете някаква примерна тренировка за тренажор . от 3 месеца тренирам и не мога да си смъкна пулса (средно 156 удара) а средната ми скорост е 21км/ч . Ще отбележа че още съм начинаещ и някой ако помни как е започнал тренировките си да каже как да си смъкна пулса и да увелича скоростта. Мерси предварително.
Абе, баце, ше ме светнеш ли кое от двете ти твърдения е верно, тва което цитирам сега или онова, от предната страница, на което пишеш, че караш с 110 пулс и не можеш да го дигнеш?
при първия коментар не бях си купил пулсомер и си го смятах след като завършвах тренировката (броях колко удара правя за 10 сек х 6 )и затова съм си мислил че ми е нисък пулса
Митко Ruse написа:Като преспах започвам да си мисля...
Митко Ruse написа:...Абе Т.К. взе да ме плаши...
Grash написа:... никой ли не кара като мене, основно за кеф?
.....
Grash написа:...Т.К.: Не си бате, нечовек си ...
Grash написа:Митко Ruse написа:...Абе Т.К. взе да ме плаши...
Митко, повярвай ми, ако има нещо от което трябва да се страхуваш, то е именно Т.К.Вие обаче се вкарвате в ебаси филмите с тия пулсомери, тренировки и тн... никой ли не кара като мене, основно за кеф?
Ще използвам случая да отговоря директно на въпроса в темата зададен от Т.К.: Не си бате, нечовек си
sash03 написа:Вчера карах за пръв път тази година с пулсомер и се уплаших. Става въпрос за едно малко изкачване, което го катерих на пулс 175. Доколко е безопасно да карам на толко висок пулс, при условие, че съм на 35 години и макс. пулса би трябвало да ми е 186.
Байра го качвах на предавка 38/22, със скорост около 16 км/ч. Ясно ми е, че съм загубил всякаква форма, миналата година на такъв пулс се движех там със скорост 23-25 км.
Въпроса ми е дали докато се въстановявам да избягвам изкачвания, ако е опасно да карам с толко висок пулс или може да се кара с толко висок пулс?
Сега минималния ми пулс в пълен покой пада до 55, а миналата година падаше до 44.
Ето го и профила на самия маршрут:
http://img13.imageshack.us/img13/3456/profileh.jpg
sash03 написа:Явно ше се кара по равното, мене мускулите на левия крак са ми наполовина в сравнение с десния, заради тъпата операция, а най-леката предавка ми е 38/28.
Живот и здраве ме чака дълго въстановяване........
Въпроса ми беше дали толко висок пулс е рисков за човек на моята възраст?
А и всички изходи от Монтана са с изкачване.
sash03 написа: ....мене мускулите на левия крак са ми наполовина в сравнение с десния, заради тъпата операция.....
brumbar написа:Ний в нашия край катерим баирите ако са до 4% и сме във форма на 53/17 или 53/16, ако са над 5 % 39/15,16,17 и по-рядко 39/19. Такава лека предавка 39/23 съм пускал само веднъж на изкачването до паметника Шипка. Ама каданса ми при катерене рядко минава 67-68, само при ускорение можем го врътна на около 75-80 и после пак се кротваме.
Тъпо, при тоз висок каданс и таз лека предавка, ако ти тръгнем на баиро на атака и оставаш, верно че хич не сме още във форма, че от началото на годината имам общо 650 км. ма да си кажем.
bokichaa написа:sash03 написа: ....мене мускулите на левия крак са ми наполовина в сравнение с десния, заради тъпата операция.....
...фитнес. братчед, фитнес, и работа само с левия крак
...само с колелото по баирите нема да си дигнеш мускулите
а и при такива циклични спортове без да се усещаш щадиш
не възстановения крак и има опасност да претовариш здравия!!
А и общо взето като товариш двата крака едновременно с
едно и също натоварване нема как да ти порасне мускула само на единия крак.
Гледал съм го тоя филм, първото лято след операцията
карах колело в парковете и ходех на фитнес.
Втората почнах да карам по- сериозно и са вече гоним
Тъпото, по баирите, до колкото мога де.
Успех.
Анелия написа:Присъединявам се към групата на нечовеците!
Тези дни (около 10-11 на брой) ми се събраха ежедневни тренировки. Най-разнообразни: тежести, кардио, плуване, колело.
Тази вечер си измерих пулса. 42!
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта