Гаранция (да не стане Франция)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гаранция (да не стане Франция)

Мнениеот draznitelq » Пон Мар 23, 2009 7:07 pm

Незнам дали темата е за този раздел но все пак,се нуждая от някой свежи идей или опити по въпроса.Та въпроса е,че на Кроса ми Клаймбър (добре ви е познат) се оказа,че проблема със задната спирачка (неска ходих до байк центъра да ми сложат свестна предна) е,че ухото което държи с два болта апаратчето е криво спрямо диска,тоест не са успоредни.Момчето се мъчи да го изправи ама имаше риск да се счупи и остана така работата.Та сега въпроса за гаранцията как стои коелото е на 1 месец,има 2 год. гаранция ие купено от Метро.Какво ще ме посъветвате да го нося в Метро или направо в сервиза на Крос (ако някой зане каде е може да напише тук,и телефон може също).Работата според мен е проста,просто трябва да се нагрее с горелка този метал и да се изправи,но дали ще ми го покрият по гаранция и ако не колко тряя олекна в джоба за да го направят.А тук е мястото да се извиня за споровете ми,че крос е неветоятно колело сега се убеждавам от къде идва тази слава,но спокойно моя грижа е ше го юркаме и дано нема много други проблеми от тфа естество.

Тук е момента и да се похваля,че от байк център си купих Авид ББ5,щях да си зимам бб7 ама нямало.Както и да и за 2 км разбрах какво е истинска спирачка,надявам се че като се разработи ще е трепач.

Мерси предварително за помоща.
draznitelq

Рейтинг: 971

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 23, 2009 7:15 pm

Надявам се скоро да разбереш какво е истинско колело и какво значи евтино колело с дискови и заден амортисьор.

Предлагам цялата хронология около този крос да се събере на едно място, за да не се хабим отново при следващият човек, заблуден от крос ;)

Иначе, относно гаранцията... Какво да ти кажа, от Метро не очаквай такива равоти.. Ако отзад имаш възможност за v-brake, разкарай дисковата спирачка и сложи v-brake. Надявам се, че си си взел поука и ще ме послушаш.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пон Мар 23, 2009 7:23 pm

@hitar_potter: :agree:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот draznitelq » Пон Мар 23, 2009 7:27 pm

какви са тея некомпетентни менения :(!: , вие занете ли какво е ухо!??!?!И диска да го махна нема просто може да сложа некъф по-дбър като предния на бб5 и колелтото е карано по предназначение и освен тфа няма начин да се изкриви ухо освен ако не го праиш с инструменти нарочно,ухото пак повтарям само държи апаратчето на дисковата спирачка с 2 болта и е едно цяло с рамката.Но при заваряване или де да знам кво са го изкривили,и заради тфа спирачката не спира добре,накладките се трият супер неравномерно понеже диска и ухтото не са успоредни както е отпред ами просто ухото е криво.
draznitelq

Мнениеот DTD » Пон Мар 23, 2009 7:34 pm

@draznitelq

Човече , по-добре се скрий! Стига си занимавал хората с твоите проблеми породени от дебелоглавието ти! Хората 100 пъти ти казаха да не се хабиш с това "колело" ,но ти пак и пак и пак , пускаш теми за многобройните му поблеми. Спри се и помисли как да се оттървеш от тоя курник и да си купиш някакво читаво колело БЕЗ дискови спирачки и заден "амортисиор" !
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот ico 1 » Пон Мар 23, 2009 7:36 pm

Защо ти е задна дискова? Къде ще караш? Не си нагрявай рамката,че само толкова и трябва.Дори и да оправиш ухото,пак ще се изкриви особено,ако сложиш хубава дискова,защото мат'риала е калпав. Сложи отзад една хубава V-break спирачка и си гледай кефа. Зае** ги тези кирливи гаранции на Метро,само ще се ядосваш! То поне при теб каквото и да се счупи е евтино :) .
П.П.Бях ти казал преди да пишеш някъде къде колко си дал,че да смятаме крайна цена на"Cross",готов за употреба :)
Аватар
ico 1

Мнениеот did » Пон Мар 23, 2009 7:40 pm

ico 1 написа:да смятаме крайна цена на"Cross",готов за употреба :)

Сметката е проста - умножаваш началната цена по 4 и добавяш разходите за ортопеди.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот asench » Пон Мар 23, 2009 7:40 pm

абе той тоя крос не е ли с от ония странните капли, който са за диск, а спиците са на групички смисъл примерно 4 спици- дупка и така. Ако е с такива е много прецакан, защото трябва да си купува много неща за да може да ползва ви-брейк... нова капла направо.. поне като съдя по картинката е с такива капли- Изображение
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот Alpina » Пон Мар 23, 2009 7:46 pm

draznitelq написа:какви са тея некомпетентни менения :(!:

Смехурко, това е най-доброто което можеш да направиш, но си прекалено малоумен за да го разбереш. Имаш проблясъци, но надежда да се оправиш явно не. Колелото ти не покрива възможностите за каране при което ще ти се наложи такава спирачка отзад, пред това да имаш хубав v-brake за половината пари. Щом си толкова глупав и робуваш на визията - троши си главата и не ни занимавай.

Въпроса ти може да се реши само със смяна на рамката, а вероятноста това да се случи ми се вижда малка.
Какви са тези глупости да се нагрява, да се преправя вероятно ще разбереш някой ден, но е доста съмнително че ще се случи.

P.S. отделно ако беше с поне малко капацитет, щеше да знаеш, че не спирачката е предна ами преходника за нея, ама не - ние не сме знаели какво е "ухо на рамка"...

P.S. Ти можеш спокойно да се превърнеш в еталон за този тип хора, които са доста разпространени и освен всичко друго са - "дайте съвет" след което "абе кой си ти, че ще ми даваш наклон на пътя..."
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот fifffka » Пон Мар 23, 2009 7:56 pm

Както е тръгнало след някой друг ден ще се появи тема "Какво да правя със счупените си кости?" :crazy:
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот Pho3nix » Пон Мар 23, 2009 7:58 pm

fifffka написа:Както е тръгнало след някой друг ден ще се появи тема "Какво да правя със счупените си кости?" :crazy:

Е как, ще ги нагрее с горелка и ще ги огъне :D
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот draznitelq » Пон Мар 23, 2009 8:01 pm

Абе като не ви изнася не пишете по темата!Аз питам хора котио са се сблъсквали с такива гаранции.Темата за колелото ми писна,решението е взето и тфа е.Сега отстранявам проблеми (НЕ ИСКАМ СЛЕДВАЩОТО МНЕНИЕ ДА Е ОТ СОРТА "ДА НИ БЕШЕ ПОСЛУШАЛ",искам менение точно по темата.А колкто за това знам че зандата е същата като преданта,но преходниците са различни,ама некак си не ми изнася да пиша "спирачката със заден преходник" за тфа накратко казвам задната спирачка.А до нагряване това е прост физичен закон,как ти правят заварките на моито че и на ваште колела,чрез разтопяване на сплавта и последващо изстиване и втвърдяване.Така е направено и това ухо само дето умника дето го е заварявал не го е направил както трявба (или просто го е изкривил или си е било криво)оправията е лесна горелка,клещи и 2 часа изстиване нищо сложно,и механика в байк център го каза,само дето те нямат горелка и т.н.Въпроса е ще го покрият ли от гаранцията и ако не колко ще ми излезе.Съвет искам по темата е не всеобщи изтъркани реплики,мерси за вниманието и дано да сте прочели това,че не искам подобни коментари вече.
draznitelq

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 23, 2009 8:02 pm

Призовавам ви да не набивате минуси на човека. Искам да се получи една цялостна история. Защото виждам как едно по едно, всички неща, които казахме за този крос започват да се сбъдват

Дразнител, мисля че си пролича кой е компетентен и кой не. Ти дори си призназа грешката, хвалейки кроса. Ако искаш да караш колело, послушай ни. Ако искаш постоянно да имаш някакви проблеми по байка, заверявай, нагрявай, пили, крои... Каквото искаш прави! Ти питаш как да ти се помогне, ние ти отговаряме. Като си твърдоглав, прави каквото искаш.

П.П. карам с v-brake спирачка и съм почти сигурен, че спира по-добре от ББ5...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот draznitelq » Пон Мар 23, 2009 8:03 pm

И още нещо колелото от снимката горе не е мойто,който е мераклия ще му пратя снимки.
draznitelq

Мнениеот asench » Пон Мар 23, 2009 8:05 pm

draznitelq написа:Абе като не ви изнася не пишете по темата!Аз питам хора котио са се сблъсквали с такива гаранции.Темата за колелото ми писна,решението е взето и тфа е.Сега отстранявам проблеми (НЕ ИСКАМ СЛЕДВАЩОТО МНЕНИЕ ДА Е ОТ СОРТА "ДА НИ БЕШЕ ПОСЛУШАЛ",искам менение точно по темата.А колкто за това знам че зандата е същата като преданта,но преходниците са различни,ама некак си не ми изнася да пиша "спирачката със заден преходник" за тфа накратко казвам задната спирачка.А до нагряване това е прост физичен закон,как ти правят заварките на моито че и на ваште колела,чрез разтопяване на сплавта и последващо изстиване и втвърдяване.Така е направено и това ухо само дето умника дето го е заварявал не го е направил както трявба (или просто го е изкривил или си е било криво)оправията е лесна горелка,клещи и 2 часа изстиване нищо сложно,и механика в байк център го каза,само дето те нямат горелка и т.н.Въпроса е ще го покрият ли от гаранцията и ако не колко ще ми излезе.Съвет искам по темата е не всеобщи изтъркани реплики,мерси за вниманието и дано да сте прочели това,че не искам подобни коментари вече.
:offtopic: К'во? К'во викаш? :rofl: А по темата незнам- питай и това е... Ние тук явно не можем да ти помогнем- питай Крос. ;)
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 23, 2009 8:09 pm

asench написа:Ние тук явно не можем да ти помогнем- питай Крос. ;)
:evil: те знаят най-добре
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот ico 1 » Пон Мар 23, 2009 8:18 pm

Докато чета излиянията на draznitelq се сетих за един диалог: Возя се в автобуса и слушам следния разговор от двама пияни:
Единия пита другия: Какво каза? и тоя му отговаря: Нищо не съм казал. Първия мисли малко и изплюва следното: Кажи нещо и ще ти *** майката.Така,че драги мой draznitelq-ю и твоята работа е същата - питаш и после се зъбиш.Ходи си нагрей рамката,направи си от нея алуминиево бидонче за бира( :beer: ) ;) ,ако искаш,но недей коментира изказвания на хора,които разбират повече от теб!
П.П. Не може ли темата да се премести в "Бла - Бла" и там да продължи?
Аватар
ico 1

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 23, 2009 8:30 pm

ico 1 написа:алуминиево бидонче за бира( :beer: ) ;)
Стоманено, бре.... Или чакай.... Рамката алуминиева ли беше?

АХахАХхХАхХАХХААХХАХахХАхАХХАХАхАХАХАХААХхХА
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот draznitelq » Пон Мар 23, 2009 8:44 pm

Не съм казал че трябва да се нагрява,а просто да я оправят те си знаят как.Въпроса ми беше ако някой знае сервиза на Крос в София и дали да ида в него с гаранционната карта (ще я приемат ли) или да ида в метро.
draznitelq

Мнениеот did » Пон Мар 23, 2009 8:46 pm

draznitelq написа:Не съм казал че трябва да се нагрява,а просто да я оправят те си знаят как.Въпроса ми беше ако някой знае сервиза на Крос в София и дали да ида в него с гаранционната карта (ще я приемат ли) или да ида в метро.

иди в метро и после пиши пак тука какво са ти казали :rofl: :rofl: :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Pho3nix » Пон Мар 23, 2009 8:48 pm

Не знам защо никои не искаш да слушаш, но продължаваш да питаш!!! Ако нямаш пари, си купи В-брейк. Ако имаш пари, си купи и задна бб5 и се радвай. Утре като питаш "вилката ми нещо не работи" (ако може да не работи повече) ще получиш отговор да си вземеш 1 XCR... и така нататък, и така нататък. Единствения начин да спреш този омагъосан кръг е да продадеш колелцето и да си вземеш нещо, което може да се кара.
П.П. Разбрал си какво е истинска спирачка (е всъщност не си, но пак има напредък) Послушай всички тук и ще разбереш какво е и начален клас ПЛАНИНСКО колело, защото твоето не е такова :agree:
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот Alpina » Пон Мар 23, 2009 8:55 pm

did написа:
draznitelq написа:Не съм казал че трябва да се нагрява,а просто да я оправят те си знаят как.Въпроса ми беше ако някой знае сервиза на Крос в София и дали да ида в него с гаранционната карта (ще я приемат ли) или да ида в метро.

иди в метро и после пиши пак тука какво са ти казали :rofl: :rofl: :rofl:

Найстина най-добре отиди в Метро :agree:
;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 23, 2009 8:58 pm

Pho3nix написа:Не знам защо никои не искаш да слушаш, но продължаваш да питаш!!! Ако нямаш пари, си купи В-брейк. Ако имаш пари, си купи и задна бб5 и се радвай. Утре като питаш "вилката ми нещо не работи" (ако може да не работи повече) ще получиш отговор да си вземеш 1 XCR... и така нататък, и така нататък. Единствения начин да спреш този омагъосан кръг е да продадеш колелцето и да си вземеш нещо, което може да се кара.
П.П. Разбрал си какво е истинска спирачка (е всъщност не си, но пак има напредък) Послушай всички тук и ще разбереш какво е и начален клас ПЛАНИНСКО колело, защото твоето не е такова :agree:

1. Бас ловя, че XCR няма да стане, щото рамката е за вилка на резба.
2. Това с BB5 е глупост. Човека си каза, че „ухото“ е криво. Ако няма пари - да си вземе v-brake. Ако има пари - да си вземе рамка и v-brake

Знам, че няма да ме послуша..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот ico 1 » Пон Мар 23, 2009 9:39 pm

Нямаш работа в Метро.От там ще те пратят в сервиза.По-добре виж в гаранционната карта къде има сервиз на"cross"в София,ама много ме съмнява да стане нещо,особено след като си сменил предната спирачка.За да ти важи гаранцията не трябва да пипаш нищо,иначе от девет кладенеца вода ще ти изкарат.Виж,ако можеш да се свържеш с производителя мисля,че няма да има проблем дори да ти сменят рамката,ама куриери,едно друго и става"танто за кукуриго".Виж дали не може да се подложи някоя шайба на ухото за да стои направо спирачката.
П.П. Прочети и"Продава - Екипировка, аксесоари и други" във форума :agree:
Аватар
ico 1

Мнениеот hitar_potar » Пон Мар 23, 2009 9:48 pm

що тогава се косиш, като знаеш, че няма да те послуша, адаш???

към дразнителя
наскоро мой приятел си нагря с горелка опашката на мотора, щото беше усукана след катастрофа - сега опашката е ок, но беше страшна играчка и до последно не се знаеше дали ще стане нещо от тая опашка. но държа да отбележа, че става дума за елемент от мотора, върху който няма кои знае какви натоварвания. обаче за твоя случай - куца история - баш там, при спирачката... :nono: . хората ти го казаха многократно, така че аз няма се хабя за тоя, дето духа.

Едит: ахахаха, Ицо 1, много на място е съвета за екипировката. :agree: :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот did » Пон Мар 23, 2009 9:52 pm

... стана Франция.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 23, 2009 10:04 pm

hitar_potar написа:що тогава се косиш, като знаеш, че няма да те послуша, адаш???

към дразнителя
наскоро мой приятел си нагря с горелка опашката на мотора, щото беше усукана след катастрофа - сега опашката е ок, но беше страшна играчка и до последно не се знаеше дали ще стане нещо от тая опашка. но държа да отбележа, че става дума за елемент от мотора, върху който няма кои знае какви натоварвания.
А и тоя елемент е бил стоманен, нали ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот hitar_potar » Пон Мар 23, 2009 11:46 pm

hitar_potter написа: А и тоя елемент е бил стоманен, нали ;)

че де да знам, или стомана, или алуминий. мотора е хонда CBR 954 Fireblade, не го знам с ква опашка точно иде. :popcorn: но там всичко си е измислено, на 15 места се захваща тая опашка към рамата на мотора с едни масивни болтове... честно казано, и усукана да беше, пак можеше да се кара... хммм, и се караше де. обаче тая изчанчена работа с тва ухо на тоя крос - не съм силен по физика, та не знам кво ша се случи на мат'ряла на рамката, но предполагам, че един път да се нагрее и да почне да се криви, че да се търси точната форма, точния ъгъл, и т.н., и там ще си остане слабо място след тва... демек ще има летящо ББ5 в атака. :rofl: дразнителя да си прави сметката дали да рискува, главата си е негова. :crazy:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Admin » Вто Мар 24, 2009 12:06 am

Признавам си, от тая тема прочетох само първото мнение. Повече не си струва.
Профилът на дразнителя ще бъде блокиран. Този човек явно не разбра, че е сбъркал мястото. Всъщност и доста други неща е сбъркал, пък на всичкото отгоре се ядосва като му го каже някой.
Темите засега няма да ги изтрия, даже ще помисля как да реализирам идеята за събирането им в едно цяло. Но то ще е достатъчно лесно да бъдат намерени чрез профила на автора им, чието име е достатъчно запомнящо се и учудващо точно.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти