Та ... едър мъж сам, 1.90 висок, около 110кг. Не съм карал колело от близо 10 години, като изключим качвания за по едно кръгче на велосипеди на приятели. Последно време взе да ми писва да вися с колата по задръствания ... и понеже живея на има няма 30 мин. пеша от работа реших да си купя велосипед с който да ходя на работа лятото. Сега видях, че не препоръчвате дискови спирачки и амортисьори за велосипеди от ценовия клас под 500 - 600лв ... въпроса ми е съществува ли велосипед с поне едно от двете неща, който да не се разпадне в първите няколко дни. Ще го карам само в града от вкъщи на работа и обратно. Ще се минава през подлези и ще друса ... МНОГО. С оглед на комфорта, искам да си взема нещо което да не друса много ... та това значи ли, че трябва да се огледам в колело с амортисьор ? Другото което искам да питам ... с оглед на теглото ми дисковите спирачки не са ли препоръчителни ? Като за финал искам да попитам, защо има толкова малко информация в нета относно велосипедите на Крос ? Аз съм родом от Монтана и там почти не се кара друго ... чувал съм и позитивни и отрицателни мения за техните велосипеди ... гледах, че имат е-магазин на сайта, и има един доста привлекателен модел - http://www.crosscycle.com/products/buy/45/marathon заслужава ли си за 500лв да се купи това, и ако да, възможно ли е да се разпадне ако кача някой бордюр ?
Искам да благодаря предварително на всички, отделили от времето си за да съветват нас, незрящите