Open Mountainbike Cup of SHAMBHALA 2009 1-3 май

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот Mushies » Пон Мар 23, 2009 10:17 pm

storm написа:Искам да помоля тези, които са наясно как седят нещата с Hardtail-а, да споделят мнения, снимки и малко по-подробна информация ако е възможно :bowdown: За първа година имам желание и възможност да участвам и искам да се осведомя за рисковете и възможностите за каране с подобен тип рамка /пукания, късания и т.н./ :) , пояснявам че съм с рамка Climber-08, a в клиповете които гледах всички карат меки рамки - независимо от стила. Предварително Благодаря на отзовалите се ! :beer: :peace:

Хммм, така да ми е позната тази ситуация... :) Аз лично доста се почудих преди да реша да се запиша с едно хт3 и една смешна Тора.. четох, гледах.. и аз същото като теб установих.. :)
В крайна сметка обаче няма как да разберем без отидем и да го видим този Сопот, става ли - не става ли :popcorn:
Ти не каза какъв стил ще караш, аз съм решил да видя това ХЦ трасе за какво ще става въпрос... Мисля си само дано не е някоя дива сафари история при спускането.. щото нагоре чат-пат въртя, ама надолу последният път като карах едни "спусканки" из сливенският балкан на 2-3 места трябва да ви призная, напраУ си се насрах и бях яко на спирачките... :eek2:
Да не говорим пък че наскоро си взех педали с клипсове и такъв филм си вкарах, че ще падам като пълна кифла... хахахха И все пак има доста време още и силно се надявам идният месец вече най-късно да ни понапече малко! Кфа е тази баба Марта стара мръсница... :)
....така че приятелю, навивай крачолите и давай да не се излагаме! А колкото до байка, не го мисли най добре... На мен моят ми е първият & Its my baby! Ако ти си с байка си - и той ще е с теб!! Ххаха :D
Пожелавам ти успех & meet you there! :beer:
Аватар
Mushies

Рейтинг: 1290

Мнениеот Mushies » Пон Мар 23, 2009 10:17 pm

...and mercy for all!
Аватар
Mushies

Мнениеот naka76 » Пон Мар 23, 2009 10:32 pm

Защо всеки иска да се учи да кара на състезание? Щом искаш да се пробваш иди виж разгледай и тогава се запиши, но да е извън тренировките и състезанието, защото докато се шляеш като муха без глава по трасето някой който знае какво прави може да го отнесе. Спрете с тези шегички и детски простотии и мерене на п...и, АМАН!!
Аватар
naka76

Рейтинг: 2000

Мнениеот Mushies » Пон Мар 23, 2009 10:52 pm

Е как.. може ли, разбира се..
Като сме нови, тъпи ли сме? Мога да карам толкова добре, колкото да не преча на когото и да било! По скоро бих се отказал ако разбера, че представлявам опастност за някого.. а да не говорим, че всеки си е избрал стила...
Според мен не си прав.
Иначе ме мотивира.
Аватар
Mushies

Мнениеот i love bikes » Пон Мар 23, 2009 11:36 pm

naka76 написа:...Щом искаш да се пробваш иди виж разгледай и тогава се запиши, но да е извън тренировките и състезанието, защото докато се шляеш като муха без глава по трасето някой който знае какво прави може да го отнесе...

Както и стана по време на отвореното състезание през 2008... :crap:
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот k0cTaHeB » Пон Мар 23, 2009 11:57 pm

Mushies написа:Е как.. може ли, разбира се..
Като сме нови, тъпи ли сме? Мога да карам толкова добре, колкото да не преча на когото и да било! По скоро бих се отказал ако разбера, че представлявам опастност за някого.. а да не говорим, че всеки си е избрал стила...
Според мен не си прав.
Иначе ме мотивира.

Ако не си тъп както твърдиш,прочети пак старите 2-3 теми от предишните 3 състезания проведени в Шамбала,надявам се ще преусмислиш съветите си и за напред ще премълчаваш подобни словоизявления до момента в който наистина събереш опит,че да коментираш адекватно.Не ме разбирай погрешно,нямам нищо против теб,аз също нямам достатъчно опит.
Докато четеш обърни внимание на цялата касапница на 1-вото състезание,не подминавай и останалите 2 състезания в който инцидентите дори и да са били по-малко не са по-малко сериозни.
И понеже не си тъп (както твърдиш) ще те оставя сам да си направиш изводите,защо повечето от въпросните инциденти се случиха.
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот storm » Пон Мар 23, 2009 11:57 pm

naka76 написа:Защо всеки иска да се учи да кара на състезание? Щом искаш да се пробваш иди виж разгледай и тогава се запиши, но да е извън тренировките и състезанието, защото докато се шляеш като муха без глава по трасето някой който знае какво прави може да го отнесе. Спрете с тези шегички и детски простотии и мерене на п...и, АМАН!!

И мен това ме мотивира страшно много !!!
Не сме първокласни състезатели - Fine! Набихте ни го в главите, ама аз съм решен да отида, да разгледам и да преценя. :fire: Наистина не сте прави с това си отношение към новаците :nono: Както знаете- никой не се е родил научен, пък и състезанието няма нищо общо с тренировки и свободно каране, каквото да си говорим ;) Аз лично единствено тази година имам някакви шансове да се вклюуча в тази епична надпревара в сранатани, защото ученето не ми позволява по нататъчни участия :V:
Mushies написа:.....така че приятелю, навивай крачолите и давай да не се излагаме!

@Mushies - С теб съм пич :beer: Катерача е сгабян буквално с моя лична пот и кръв, но това е друга тема :D . Замисълът ми за участие е 4X-а :popcorn:
Желая ти успех и на теб & see you there too :peace:
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот Mushies » Вто Мар 24, 2009 12:07 am

Ок. Може би имате право. :) ...и наистина вече си ме е срам, че се обадих... Е, ще пия една бира и ще ви гледам по телевизията, живейте! :beer:
Аватар
Mushies

здр

Мнениеот Snuupy » Вто Мар 24, 2009 1:17 am

storm написа:
naka76 написа:Защо всеки иска да се учи да кара на състезание? Щом искаш да се пробваш иди виж разгледай и тогава се запиши, но да е извън тренировките и състезанието, защото докато се шляеш като муха без глава по трасето някой който знае какво прави може да го отнесе. Спрете с тези шегички и детски простотии и мерене на п...и, АМАН!!

И мен това ме мотивира страшно много !!!
Не сме първокласни състезатели - Fine! Набихте ни го в главите, ама аз съм решен да отида, да разгледам и да преценя. :fire: Наистина не сте прави с това си отношение към новаците :nono: Както знаете- никой не се е родил научен, пък и състезанието няма нищо общо с тренировки и свободно каране, каквото да си говорим ;) Аз лично единствено тази година имам някакви шансове да се вклюуча в тази епична надпревара в сранатани, защото ученето не ми позволява по нататъчни участия :V:
Mushies написа:.....така че приятелю, навивай крачолите и давай да не се излагаме!

@Mushies - С теб съм пич :beer: Катерача е сгабян буквално с моя лична пот и кръв, но това е друга тема :D . Замисълът ми за участие е 4X-а :popcorn:
Желая ти успех и на теб & see you there too :peace:

Те нямам нищо против вас,но наистина са прави учете се в паркове или на Витоша на по-леки терени и когато можете всичко там и сте сигурни в себе си тогава ходете на подобни състезания.Аз лично не съм много опитен и за това още си се уча по паркове и по-леки терени,нищо че карам от 2години все още не съм сигурен в себе си до толкова,че да ходя на съзтезания.И пак да кажа хората по-горе нямат нищо против вас,просто се опитват да ви предпазят! ;)
Shit happens all the time and you learn how to deal with it
Аватар
Snuupy

Рейтинг: 885

Мнениеот naka76 » Вто Мар 24, 2009 7:29 am

storm написа: Както знаете- никой не се е родил научен, пък и състезанието няма нищо общо с тренировки и свободно каране, каквото да си говорим ;) Аз лично единствено тази година имам някакви шансове да се вклюуча в тази епична надпревара в сранатани, защото ученето не ми позволява по нататъчни участия :V:

И когато някой се пребие заради тебе на по трасето какво ще стане? Ще идиш и ще му кажеш "Пич извинявай" и ще си идиш! Да идеш на състезание не означава само да се сурнеш няколко пъти за кеф, а да носиш отговорност за тебе и за другите. Никой не може да Ви кажи да не ходите, това е глупаво. Просто апелирам никой да не ходи там преди да е разгледал трасето. Нека 1-2-3 седмици преди това да иде да разгледа да провери и тогава да се мотка по трасето, защото тогава ще знае поне малко какво прави там.

Надявам се ме разбирате за какво говорвя!
Аватар
naka76

Мнениеот Анелия » Вто Мар 24, 2009 7:39 am

И така и така сме в темата, да питам. Има ли по принцип отделно XC трасе, където на 1-2-3 май няма да има състезатели да ме отнесат и ще мога да си катеря баирите охлювски :dunno:
Аватар
Анелия

Мнениеот Cedric Gracia » Вто Мар 24, 2009 3:41 pm

Анелия написа:И така и така сме в темата, да питам. Има ли по принцип отделно XC трасе, където на 1-2-3 май няма да има състезатели да ме отнесат и ще мога да си катеря баирите охлювски :dunno:

Дам има отделно трасе за XC но незнам как стоят нещата с безпроблемното катерене на баирите :beer:
А за хората които се навиват да ходят без да са виждали трасето ще кажа, че нищо общо няма с клиповете.Миналата година отидохме да гледаме и още по пътя един приятел каза басии БАИРИЩЕТО :dunno: .Казах му, че само така изглежда ама като се качихме до дропа и малко по-нагоре ами да ви кажа наклона си е ЯКООО СТРЪМЕН :hbang2: Така че моя съвет към вас е ако не сте ходили никога там отидете тази година да гледате или както казват другите в темата преди датите отидете и разгледайте трасето нищо общо няма с това което виждате на клиповете като наклон трудност и тн.Но все пак избора си е ваш :beer:
Аватар
Cedric Gracia

Рейтинг: 970

Мнениеот tnt3 » Вто Мар 24, 2009 3:48 pm

Понеже за първи път ще се състезавам, иначе съм карал там доста, кажете как стоян нещата с квалификациите - трябва да направиш определено време или да си например на 20 място и нагоре ?
tnt3

Рейтинг: 1215

Мнениеот firewall » Вто Мар 24, 2009 4:16 pm

доколтото знам квалификацийте определят реда на стартирането, за да не се получават грешки, примерно ако си по бавен след теб да пуснат някой доста по-бърз, което неизменно ще доведе до проблеми и за двама ви.

не трябва да даваш никакви конкретни времена
просто даденото от теб време те премества напред или назад в стартовата редица

бтв, през какво време пускаха състезателите миналатра година
Аватар
firewall

Рейтинг: 1148

Мнениеот killvanrea » Вто Мар 24, 2009 4:44 pm

Не съм напълно съгласен с мнението на батковците. Добре вярно, че наистина може да стане някакъв инцидент. Но точно тези, които ще са за първи път там ще внимават (повечето от тях) :nono: И как искате да се научат да карат като тези условия, които са на Сопот незнам каде другаде ги има в страната. Вярно не е най-добрия момент по време на състезанието но все пак там ще има хора, които могат да карат по-добре от нас (новаците) и може да питаме за съвети и т.н. :agree:
П.п.:Според мен всеки, които не дай си боже участва/причинява инцидент сам отговаря за себе си.
П.п.2:Съгласен съм с мнението на @bdz43r :agree:
Последна промяна killvanrea на Вто Мар 24, 2009 4:51 pm, променена общо 1 път
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Мнениеот bdz43r » Вто Мар 24, 2009 4:47 pm

killvanrea написа:П.п.:Според мен всеки, които не дай си боже участва/причинява инцидент сам отговаря за себе си.
Отговаря сам за себе си само когато е сам! На такова мероприятие отговаря и за околните, както и те отговарят за него.
Аватар
bdz43r

Мнениеот boian » Вто Мар 24, 2009 4:56 pm

firewal през 2 минути всеки състезател имаше право да ги поизка защото нямаше клалификация заради вятъра
за останалите който изка да се състезава да се записва тези който не са ходили преди там имат пре достатъчно време да отидат и да видат и еветуално ако работи лифта да покарат и сами да преценят аз лично сматам да ходя веднага щом лифта излезе от профилактика ,което не се знае кога ще бъде
storm то понеже разбрираш ли всички са първокласни карачи затова на първото състезание на СОПОТ беше като некоя касапница
tnt3 имаше едно правило ,което след клалификацията се взимат само първите 25 времена ,но мисля че одавна е махнато или не се спазва най-много да дадеш последно време и на финала ще стартираш пръв.
Master of the hill всеки се спасява сам не вярвам да не си намериш транспорт до там като гледам листа на записалите се
айде ,че пак написах некав ферман
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

..

Мнениеот liblibiq1 » Вто Мар 24, 2009 8:14 pm

някой може ли да каже дали лифта работи и какви са улсовията за каране в сопот защото съм намислил да отида на една разходка ;) Някой ако е ходил скоро или знае нещо за тези лифтове да каже мерси предварително :agree:
liblibiq1

Рейтинг: 1085

Мнениеот dimbelcheff » Вто Мар 24, 2009 8:21 pm

Ако някой знае кога ще пуснат лифта моля нека каже.
Аватар
dimbelcheff

Рейтинг: 1240

Мнениеот Capoeira » Вто Мар 24, 2009 8:43 pm

Няма да забравя коментара на Montana и Holz миналата година за двама приятели като карахме на Сопот за първи път. Подминава ни групичката им и спират малко по надолу и по едно време Holz казва
- А бре да сте виждали нагоре един със син гащеризон
, при което отзад се чува само едно свистене спира и се чува
- Еби му мамата тука за малко да отнеса двама XC манияци.
Наистина и двамата караха смешно бавно и от горе до долу се чуваше само зловещото скърцане на XTR с метални накладки(как не прегряха не ми стана ясно). За повечето хора който си карат в парка на една отсечка 200-500метра и си мислят че то не може да е много по-трудно мога само да им кажа, че мястото не им е там по време на тренировките или състезанието. Трасето е доста изморително защото в гораната част е доста, хмм налконено и голо, и те изцежда на спирачките докато стигнеш каменната река вече почти нямам сила за спиране и то там на 4Х-а съм почти без две ръце.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот freerider » Вто Мар 24, 2009 9:11 pm

@Capoeira
Може би умората на пръстите ти е дошла от това , че спирачките не са спирали достатъчно , така си мисля ;) :agree:

Аз като ходих точно преди затварянето на лифта беше по-студеничко и кат се пусках ( ся ще кажете самоубиец , как може ) , бях със Ram HT3 фабрична окомплектовка , та незнам заради студа ли беше , пръстите на ръцете не ме боляха толкова много , колкото ръцете . А те ме боляха заради неработещата вилка ;) :agree:

Верно ние ( аз и един приятел ) спирахме на някой места , но всеки усеща болката в различно време ;)

П.П - преди да отида и аз гледах клипове и снимки от Сопот , виках си аз това е много лесно , ала - бала , но се случи така че се отвори възможност да го видя на живо , даже и да се пусна.Нямаше нищо общо със снимките, на тях наклона изобщо не си проличава какъв е , и камъните колко големи са ;) . Това е главно за тези, които се готвят на Сопот . Имайте впредвид , че на места е плашещо , но всеки трябва да превъзмогне страха си , аз от части успях да го направя ;) Докато бяхме на дропа просто се изумявах колко е висок , а на снимките как изглеждаше :bigeyes: Все още ме е страх от него :crap:

Това може да го имате за малък съвет , надявам се да съм отворил очите на някой начинаещи ;)

П.П - @dido_nitrous
Може да се спира много ясно , на самата програма пише че първата тренировка е със спирания ;) :agree:
Последна промяна freerider на Вто Мар 24, 2009 9:12 pm, променена общо 1 път
Аватар
freerider

Рейтинг: 1067

Мнениеот dido_nitrous » Вто Мар 24, 2009 9:11 pm

А може ли да се спира по време на тренировките, за да се тренира на отделни участъци :dunno: , а като мине някой друг, естествено ще му даваме път? ;)
PIRATKA DH TEAM
Аватар
dido_nitrous

Рейтинг: 1071

Мнениеот bobiracing059 » Вто Мар 24, 2009 9:22 pm

dido_nitrous написа:А може ли да се спира по време на тренировките, за да се тренира на отделни участъци :dunno: , а като мине някой друг, естествено ще му даваме път? ;)

Голям зор ще ви е да добутате един завой по-нагоре камоли цял участък! ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот dido_nitrous » Вто Мар 24, 2009 9:35 pm

bobiracing059 написа:
dido_nitrous написа:А може ли да се спира по време на тренировките, за да се тренира на отделни участъци :dunno: , а като мине някой друг, естествено ще му даваме път? ;)

Голям зор ще ви е да добутате един завой по-нагоре камоли цял участък! ;) :beer:

Нищо, всичко е до свикване! Животът и без това си е едно голямо бутане! ;)
PIRATKA DH TEAM
Аватар
dido_nitrous

Рейтинг: 1071

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Мар 24, 2009 9:45 pm

Capoeira написа: За повечето хора който си карат в парка на една отсечка 200-500метра и си мислят че то не може да е много по-трудно мога само да им кажа, че мястото не им е там по време на тренировките или състезанието. Трасето е доста изморително........

Това за крос кънтри трасето ли говорим или?
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот SpoileR » Сря Мар 25, 2009 9:24 am

freerider написа:

П.П - преди да отида и аз гледах клипове и снимки от Сопот , виках си аз това е много лесно , ала - бала...

:agree::agree::agree:

Почти никое клипче или снимка не може да ти даде обективна представа, за това какво наистина е трасето всъщност. И аз гледах гледах и викам, а то не чак толко зле... и дропа ми се видя все едно.... нек'во....то не е дроп, то е свлачище ебаси...

killvanrea написа: тези, които ще са за първи път там ще внимават...

Да и аз така си мислех миналата година, та слава Богу си прецаках само дясното рамо, таза и левия крак...

Вниманието е хубаво нещо :agree:

killvanrea написа: И как искате да се научат да карат като тези условия, които са на Сопот...

По същия начин... :agree:

Но когато сте САМИ там!

killvanrea написа: Вярно не е най-добрия момент по време на състезанието но все пак там ще има хора, които могат да карат по-добре от нас (новаците) и може да питаме за съвети и т.н...

Единствената полза от това, да има хора около вас е, като се пребиете, да ви извлачат встрани от трасето и да ви помогнат... (не дай си Боже...)

killvanrea написа:П.п.:Според мен всеки, които не дай си боже участва/причинява инцидент сам отговаря за себе си.

Абе вие май не схващате какво ви се казва? То и никой нищо не казва, а само съветва! Явно наистина не схващате, за т'ва ще ви го кажа директно:

Това трасе не е ТАШАК РАБОТА!

Има места които са стръмни, има и места които са доста прилично стръмни!

Шанса да паднете и да не можете да станете най-малко 5-10 секунди е почти 100 процентов...

Това време е предостатъчно, да се случи така, че някой да ви застигне и да не може да спре и да ви прегази!

Това разбира се е по-лекия вариант...

Другия (както в повечето случаи) е да се пребиете и докато се осъзнаете какво става, някой карач да е след вас и като ви види, да се опита да ви избегне и да се хвърли в канавката заради вас!

По същата причина, миналата година паднах малко след дропа, където беше тясно и докато разбера какво става, тръгнах да бутам и едно момче се преби заради мене, понеже нямаше как да ме заобиколи... по тъпо, гадно и противно не съм се чувствал в живота си...

Ако си мислите, че сте отговорни само за вас, много се лъжете...

ХИНТ:
Най- важното правило е, паднеш ли, моментално ставаш, виждаш къде ти е колелото, хващаш го, моментално се изнасяш някъде встрани И ЧАК ТОГАВА ИЗПАДАШ В БЕЗСЪЗНАНИЕ! (или к'вото там... )

А по отношение на спирането- спирайте в максимално встрани от трасето... ИЗПРЕВАРВАНЕТО е възможно (на места)

Мене лично докато спусках, един руснак ме застигна и ми се залепи за Гъза и търпя ме търпя ме, па по едно време ми вика "Excuse me..." (беше грубо :D ) и при първото по-така разширение, отбих, той ме изпревари и си продължих...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Holz » Сря Мар 25, 2009 10:53 am

@Capoeira :agree: Весело беше тогава,какво не бих дал да съм там сега..

Иначе за "новаците"..според мен няма проблем да карат,просто трябва да се отместят встрани.При мен лично на състезанието миналата година когато минавах някой,още преди да съм викнал да се отдръпне,вече се е отместил встрани.Има доста случаи,когато някой пада заради друг и е най-често поради липса на мислене.Аз съм падал заради друг и той е писал на тази страница,но да не се задълбаваме :D

:beer:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот GECKO » Сря Мар 25, 2009 1:32 pm

SpoileR написа:...!...

Пък! :)

Трасето за спускане далеч не е единственото място за каране на Сопот, и ако знаете, че не сте на нивото на бързите, може винаги да карате по трасето както публиката - Спирате, ослушвате се и преминавате този участък, и повтаряте. Когато се кара състезателно вече най-добре хората, които си преценят, че не са на това ниво да карат по другите трасета. Те не са по-малко забавни/предизвикателни. Аз си карам точно така, и не си спомням да съм имал проблеми със състезателчетата, а и ми даде шанс този ми тип каране да позяпам как карат някой доста луди глави.

Всъщност искам да отбележа, че като карате надолу над сипея преди 4Х-а (за който се иска много да сте яли и спали колело) има 2 отлични решения за спускане до долу без цялата тази напрегнатост и без да има риск за следващите. Всъщност с Urnest, ако не се лъжа разцъкахме едната и е доста приятна и игрива пътека между дърветата, а другата е доста.. живителна с приятелни камъни но не толкова стръмна - отново доста приятна. До там също има 3 начина да се стигне, в зависимост от това на какво се кефите, можете да се пускате по пътя (много скорост и ви трябват повече спирачки от колкото на трасето за състезанието кхкх) може и по новото трасе "за чайници" което миналата година беше започнато като доста хубаво и плавно (Flowy) и разбира се трасето си за спускане. Тези 3-те съм ги пробвал аз и разбира се може да има хиляди други начини да се спуснеш по баира - зависи на какво се кефи човек, но със сигурност не бих казал на новите карачи да не отиват за да не пречат. Там има място за всички, стига да си носят пивото :)

А вече важното е ако ще се кара за пръв път да се кара СЪС НЯКОЙ който го е виждал поне и да ви изчаква.

И може би най-важното - НЕ Е СРАМНО ДА СЛЕЗЕТЕ И ДА БУТАТЕ!

Ако не сте сигурни във възможностите си на някой по-техничен участък по-добре да го избутате от колкото да се пльоснете по средата и да съберете следващите 3-ма.

Иначе - колкото повече толкова по-забавно :D
Аватар
GECKO

Мнениеот URNEST » Сря Мар 25, 2009 4:48 pm

GECKO написа:Всъщност с Urnest, ако не се лъжа разцъкахме едната...

Янкооо, тази година те чакам да повторим. ;)

Аз да си попитам, да очакваме ли официална наредба за проявата, защото все има още неточности, които трябва да бъдат изяснени.
Аватар
URNEST

Мнениеот Montana » Сря Мар 25, 2009 7:08 pm

Има ли някой желаещ за Сопот около 3-4 април някъде? Ще се бута,но кво пък :)
Аватар
Montana

Рейтинг: 992

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив