Моят AM,FR :)

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Мнениеот r4p1s7 » Сря Мар 25, 2009 8:46 pm

Pho3nix написа:Хода ти е излишен заради 1. излишно тегло 2. промяна на геометрията. Тази рамка е направена за 190 шок и максимум 160 вилка. Като сложиш по-дългоходово окачване за ФР на по-късоходова рамка за АМ НЕ се получава ФР машина. Както искаш, честито да ти е, щом ти харесва, просто по-добре щеше да е, особено щом се учиш, да си караш със 190 шок и 160 вилка :agree:

A,e тва е приказка.Пък и аз не съм казал,гледайте каква ФР машина съм направил,са съм баси про-то и ще стана още по-про,най-Мат Хънтър напрво! За ученето...то като се научиш на колело с развалена геометрия,смятай после на един Frantik S кво ще правя...хахахахаха....а щъркело го яздих вече,като ме носеше към нас....
Аватар
r4p1s7

Рейтинг: 1073

Мнениеот манол``вт » Сря Мар 25, 2009 9:24 pm

Екстра е бате!

Много усмивки и хубави моменти да ти носи.
А колко парички ти излезе.Колко тежи, ала бала, повечко инфо. моляя :P

П.П Като видях за първи път снимката, си помислих, че това не е АМ, ами др. колело- още по-готино.
Gsm: 0877995375
манол``вт

Рейтинг: 1040

Мнениеот THEZOGGO » Сря Мар 25, 2009 10:36 pm

(•̪●) написа:r4p1s7 Маняк не се връзвай на глупостите на застарелите (и нямащи работа) и др. вид търсещи постове съфорумници стига да те радва колелото , никой др неможе да ти направи кефа както сам можеш да си го направиш , такаче най-важното е на теб да ти харесва според мен .
Иначе байка се е получил добре пожелавам ти мн. приятни моменти :beer:

Не съм съгласен, но щом казваш...
Въпроса не е дали е хубаво, колелото е хубаво, просто исках да дам опита си като пример.
Ще покара колелото, ще се качи на друг велосипед с по нормална геометрия и пропорции направени за определен стил каране и ще разбере. Всичко става с каране.
Ще разбере че за надолу ще му трябват повече от 125 мм ход на задницата, ще сложи на 150 и средното като стане 40 см, няма да може да се качва на велосипеда си :), освен това ще види как колело с по ниско средно е по маневрено в завойте и стои по стабилно на пътеките.:)
@r4p1s7
Не разчитай на неправилната геометрия на велосипеда ти че ще те накара да караш по добре след като се качиш на друг велосипед, Кофти геометрията може да ти изиграе лоша шега при по сериозно каране надолу. Не съм убеден че в това състояние няма да се прехвърлиш по лесно напред отколкото ако си с 190 мм шок. Екс Фюжън имат сполучлив модел и той е Vector RPV. Фокс си е фокс, в случая марката не е от значение. Спирам да права бла бла....
Успех!
Не го казвам с никакви лоши чуства всичко това. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот r4p1s7 » Сря Мар 25, 2009 10:42 pm

Еми,да,предполагам,освен това ти си си го казал,абсолютно всичко е абсолютно относително....все пак се оказва,че каквато и тема да се пусне явно винаги ще има храна....мисля обаче,че по-късия шок,който предлагаш няма да дава тази възможност за по-голяма вилка,така че,взаимосвързани са.
Пък и темата е "Радост за ОКОТО",нали?!Не е "Продукти за спускане и ФР". :rofl:
Аватар
r4p1s7

Мнениеот r4p1s7 » Сря Мар 25, 2009 10:47 pm

манол``вт написа:Екстра е бате!

Много усмивки и хубави моменти да ти носи.
А колко парички ти излезе.Колко тежи, ала бала, повечко инфо. моляя :P

П.П Като видях за първи път снимката, си помислих, че това не е АМ, ами др. колело- още по-готино.

Към 16-17 кила е,малко тежко,но стабилно седи на земята.
За пари...аз го купих АМ2 модела,горе-долу още толкова дадох за частите и 1/4 от тях си върнах от старите.Смятай. :D
Аватар
r4p1s7

Мнениеот daf4ov » Сря Мар 25, 2009 11:01 pm

Желая ти много приятни моменти с колелото :)
Кефът няма цена ;)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Рейтинг: 2000

Мнениеот bobiracing059 » Сря Мар 25, 2009 11:23 pm

Честито,много готино колело си си зглобил. ;) :beer: :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Re: ---

Мнениеот bikerider » Пет Мар 27, 2009 1:58 pm

Аз на първо постване ще се посмея (:emlaugh:) и ще попитам - пробвал ли си да караш на планина с това колело. Нещо серпентини, остри завои, технични участъци?

Ако не си - моите съболезнования. Ако си - моите искрени съболезнования.

Иначе честито, наистина изглежда добре. Купи си хубави наколенки, щото ще се лизгаш често по завоите :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот deardevil639 » Пет Мар 27, 2009 3:56 pm

Честито! :beer:
deardevil639

Рейтинг: 1202

Мнениеот foxracingshox » Пет Мар 27, 2009 8:59 pm

Честито,със здраве да го караш :beer:
Аватар
foxracingshox

Рейтинг: 1107

Re: ---

Мнениеот r4p1s7 » Съб Мар 28, 2009 11:13 am

bikerider написа:Аз на първо постване ще се посмея (:emlaugh:) и ще попитам - пробвал ли си да караш на планина с това колело. Нещо серпентини, остри завои, технични участъци?

Ако не си - моите съболезнования. Ако си - моите искрени съболезнования.

Иначе честито, наистина изглежда добре. Купи си хубави наколенки, щото ще се лизгаш често по завоите :agree:

Да бе,предполагам,че си прав,ама такива оферти имах за частите,че нямаше как да ги изпусна...пъй и винаги мога да ги скъся шоковете,но съм измислил и по-добър вариант...рамка Рам фр. ;)
Аватар
r4p1s7

Мнениеот kotka12 » Съб Мар 28, 2009 12:52 pm

виждам
че явно разбираш къде е проблемът
това е добре
нямаше нужда от нервните изблици отначало :)
ако вземеш РАМ ФР нещата ще са доста по-различни
успех и добър късмет
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Admin » Съб Мар 28, 2009 2:38 pm

Моят АМ беше със 190 мм дължина на шока и 160 мм ход на вилката и средното му движение в ненатоварено състояние бе на височина 375 мм. Т.е. доста високо. И въпреки това оцелях няколко месеца с него. И през повечето време си беше съвсем приятно за каране, но имах период на свикване и, разбира се, усещах недостатъците на високото средно в конкретни ситуации.
Ако при r4p1s7 средното е на височина 360 мм, не мисля, че е толкова фатално. Има доста велосипеди с ход 150-160 мм, които се доближават до тази стойност.
Аз бих бил по-обезпокоен за хода на вилката, но той явно разбира, че по този начин му отпада гаранцията, а ако наистина още се учи и не кара твърде грубо, едва ли ще има проблеми.

Намерението ти да преминеш към Ram FR е добро. Успех и с това колело, и със следващото! :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Ozzie » Съб Мар 28, 2009 2:40 pm

Admin написа:Ако при r4p1s7 средното е на височина 360 мм.

Аз пък изобщо не вярвам да е толкова... т.е. може да е толкова до муфата, но не и до центъра на оста на средното движение.

аман от джафканици
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Предишна

Назад към Радост за окото (видео и снимки)