"Мога ли да ти взема колелото на заем?"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот CYBER » Пет Май 23, 2008 9:00 am

Дали бих си дал колелото?Не и в България ;)
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот Trip-tfk » Съб Май 24, 2008 5:08 pm

Ония ден тръгвам с новото колело(точно го бях сглобил),бях му купил и чисто нова седалка-Sella Italia Prо и седнахме с приятели и единия ми вика-дай да ти видя колелото как върви.Аз се съгласих и му дадох да врътне едно кръгче.Тоя се върна,подпря колелото на една кола и седна пак при нас.Нямаше и 10 секунди и колелото се строполи на земята и седалката му се одра от ендата страла.Лелееее направо ми идеше да заплача-чисто нова седалка,ама какво да му кажа,аз съм си виновен като съм решил да му го дам.
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот mladchibg » Пон Май 26, 2008 6:14 pm

kikon написа:Не, не, по-скоро като знам, че момичето си пада малко шматка и ми минават разни мисли през главата какво би могло да му се случи (на колелото, естествено :D ).

Щом е на момиче...... :D :rofl: :D
mladchibg

Рейтинг: 1140

Мнениеот Ram_Boy » Вто Май 27, 2008 10:01 pm

Хаха и аз паднах миналата година с колелото на един мазен нахалитет който след като паднах не го интересуваше как съм въпреки че ми беше разбира главата и от раката ми течеше кръв и каза цитирам КОГА ЩЕ МИ ГО ПЛАТИШ ??? Дал съм му парите и въобще не се занимавам с него а ми беше така наречен приятел това че не исках да отнеса един от тъпите си съоченици беше причината за падането :)
ico 1 написа:П.П. Не избирай велосипед само по цвят и лепенки, но ако твърдо си решил да е така трябва да знаеш, че червените са най-бързи. :lol2:
Аватар
Ram_Boy

Рейтинг: 1026

Мнениеот gurga4a » Вто Май 27, 2008 10:16 pm

Това баш ми звучи като: "Може ли да ти открадна колелото?" или неволното например: "Може ли да ти спукам гумата" както ми се случи скоро :(!:
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот did » Вто Май 27, 2008 10:45 pm

Въпрос към писалите по-горе:

Кое е по-важно за вас: приятелите или колелото?

Ако е колелото, значи приятелите ви не са ви никакви приятели, а само партньори на сварка или съназдравници.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот nahi » Сря Май 28, 2008 2:41 pm

Има приятели и "приятели",ще им е необходим още жизнен опит, за да могат да обособят двете групи!
Всеки сам избира и приятелите и колелото.
По темата: Stuny, Admin :agree:
Аватар
nahi

Мнениеот hitar_potter » Чет Май 29, 2008 10:52 pm

did написа:Въпрос към писалите по-горе:

Ако е колелото, значи приятелите ви не са ви никакви приятели, а само партньори на сварка или съназдравници.
Хм прав си, и не си прав. За мен колелото си е доста индивидуално нещо - можеш да го дадеш да кръгче-две, но не бих го дал за цяло каране... Просто си му знам всички особености и това ме прави спокоен. От друга страна приятел и човек, който може да кара колело не съвпадат като понятия... Има си разлика
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Чет Май 29, 2008 10:54 pm

hitar_potter написа:

Хм прав си, и не си прав. За мен колелото си е доста индивидуално нещо - можеш да го дадеш да кръгче-две, но не бих го дал за цяло каране... Просто си му знам всички особености и това ме прави спокоен. От друга страна приятел и човек, който може да кара колело не съвпадат като понятия... Има си разлика

а ако вярваш на човека, когато ти каже, че при евентуален проблем ще го оправи или плати, защо да не му го дадеш?

или не вярваш на подобни обещания?

а ако не му вярваш, когато ти обещае такова нещо, приятел ли ти е всъщност?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stuny » Пет Май 30, 2008 6:26 am

did написа:а ако вярваш на човека, когато ти каже, че при евентуален проблем ще го оправи или плати, защо да не му го дадеш?

А има ли изобщо нужда да ти казва такова нещо!?
Stuny

Мнениеот hitar_potter » Пон Юни 09, 2008 9:09 pm

did написа:
hitar_potter написа:
did написа:а ако вярваш на човека, когато ти каже, че при евентуален проблем ще го оправи или плати, защо да не му го дадеш?

а ако не му вярваш, когато ти обещае такова нещо, приятел ли ти е всъщност?
Е, има хора, на които ще повярвам.. ама ако се пречука примерно, може би и аз ще се чувствам кофти, че се е наранил примерно.. бе не си е работа
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Stancho » Пон Юни 09, 2008 9:11 pm

Аз давам моя байк след кратък инструктаж и за малко (едно кръгче макс). Иначе съм стисльо.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот freerider » Пон Юни 09, 2008 10:27 pm

Stancho написа:Аз давам моя байк след кратък инструктаж и за малко (едно кръгче макс). Иначе съм стисльо.

Аз давам само на приятели :)
Аватар
freerider

Рейтинг: 1067

Мнениеот Kain » Пон Юни 09, 2008 10:31 pm

Аз съм давал моето на една приятелка и ми беше повече жал за нея, че ще се прибие от колкото за колелото :D то така и така е евтино. Виж като си купя нещо, което да си струва пазенето и като знам, че ще съм събирал пари 4-5 месеца ... едва ли дори за кръгче пред мен. Както каза някой по-горе : не всеки знае да кара велосипед с повече от 10см ход и спирачки, а не "спирачки". :popcorn:

П.П. Като малък съм си давал колелото на тоя и оня когато си ходех на село имах едно много здраво Castelo, мисля, че така се пишеше, никой друг нямаше такова, със 15 скорости и какво ли не, до колкото си спомням дори във Варна когато баща ми ми го взе бяха малко. Та ... що годе знам какво правят другите с нещо, което не е тяхно :idea: Връщаха ми го със скъсани жила, спукани гуми и каквото се сетите. Ама тогава бяха паралий нашите и ми дремеше, пък толкова ми е разбирал и акъла :D
Аватар
Kain

Рейтинг: 1102

Мнениеот demony » Пон Юни 09, 2008 11:11 pm

Колелото си не давам току така!Давал съм го само на много добри Познати и то буквално за 1 минута пред очите ми....И след един инцидент провеждам инструктаж как се използват спирачките!!!Защото ей така един френд забравих да му кажа ии от ULTRA колело на сума си години като се качи на Hayes 203мм хидравлика ии само като се позасили малко и като видях че хваща лостчето с 3 пръста(то не е и толкова широко даже) ми беше пределно ясно какъв ще е резултата..... :bawling: Попринцип определено после ме е яд повече за момчето защото колелото е нещо материално ии се купува докато все пак раните са си физически и да си супер богат няма да ти заздравее по бързо раната.... Но все пак и колелото си го обичам и това е причината да не се дава на всеки... то е като колата... всеки си я подържа и малко или много влага емоции и чуства в това и накрая на фона на всичко изградено с толкова мерак.... да отиде на вятъра .. разваля му се човек вътрешното удоволствие.... А иначе няма какво да крия и аз като си взех хидравличните спирачки една вечер минавам покрай един блок ии нещо беше станало нито една лампа не светеше и буквално мрак нищо не се вижда и изведнъж някакво грамадно животно(оказа се куче) изкача от един храст пред мен в тъмницата ии бах.. беше стрес ии се метнах порядъчно на спирачката ии беше леко мокро ии си се пречуках доволно... :D от тогава спирачките се стискат с Финес! :^:
Аватар
demony

Рейтинг: 1200

Мнениеот ZyclonB » Вто Юни 10, 2008 7:52 pm

Вярвам на приятелите си обаче дори да стане нещо никога не бих им взел пари,колкото и да ми обешават тва е.....Затова колелото на никой се не дава.
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот did » Вто Юни 10, 2008 7:56 pm

ZyclonB написа:

Вярвам на приятелите си обаче дори да стане нещо никога не бих им взел пари,колкото и да ми обешават тва е.....Затова колелото на никой се не дава.
хм...

тва не го разбирам.

значи ако твой приятел иска да кара и няма колело, ти няма да му дадеш твоето, защото се притесняваш да поискаш пари и честни взаимоотношения, с което ще лишиш "приятеля си" от това, което той иска?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ZyclonB » Сря Юни 11, 2008 1:17 pm

Просто взимам превантивни мерки- хем аз щастлив,хем те живи и здрави и никой не е финансово ощетен..Имам колело за крос кънтри и шосейно-тях ги давам без проблем.Просто метлата с която хвъча дх много си я тача и не я давам на никой....Приятелите ми знаят това и дори не я искат...
Само като се сетя колко инструменти съм давал на приятели и са ми ги връщали счупени или въобще не са ми ги давали обратно.Никога не съм искал пари защото знам че това малко ще понатегне обстоятелствата..Иначе хората са много печени,но просто не пазят чуждото.Има една поговорка-"чужда п**ка кокали нема".Ко да се праи.Много малко хора не изповядват тази философия...
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот Unnamed » Сря Юни 11, 2008 3:38 pm

Давал съм си колелото на приятел за по дълго преди 1 година и тои без да иска ми е спукал гумата и са няма как да му се разсърда щото знам че и ако на мен ми се случи няма ми е приятно.И на другия ден без да го карам ми донесе нова гума :)
Piratka Dh Team
Аватар
Unnamed

Рейтинг: 897

Re:

Мнениеот манол``вт » Пон Апр 06, 2009 9:38 pm

Колелото си го давам само на хора, които знаят как да го карат.Патил съм си...
Gsm: 0877995375
манол``вт

Рейтинг: 1040

Re: "Мога ли да ти взема колелото на заем?"

Мнениеот kikon » Вто Апр 07, 2009 5:47 am

На мен пък онеден един пич ми скъса спици и после ми подари цвете в знак на извинение :^:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Stancho » Вто Апр 07, 2009 8:27 am

Добре е направил човека, но за жалост пренаплитането и спиците си остават за твоя сметка. :D Нищо важен е жеста... Аз поне не се притеснявам като си дам колелцето, защото винаги страда първо каращия (въпреки предупрежденията)... Пък колко го давам е друг въпрос.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот freerider » Вто Апр 07, 2009 9:03 am

Амии последния път като си дадох колелото на приятел беше защото той каза - "Моля ти се дай да карам твоето ,че ми е по удобно , ти вземи мойто " И аз какво да кажа - ОК , какво може да стане . И какво стана - скъса ми рамката , като се прави на дрифт маниак :(!: От тогава вече сериозно се замислям на кой да дам и на кой не :nono: Все пак той ми помогна да си купя нова рамка :) :agree:
Аватар
freerider

Рейтинг: 1067

Мнениеот Quasar » Вто Апр 07, 2009 10:03 am

След интруктаж го давам за 5 метра и то пред мен...това на повечето приятели. И като стана дума преди седмица на един му отпорих гърба. С него и без това не сме в много добри отношения ама тъкмо бях събрал колелото и всеки вика "дай 2 метра" и аз давам. И им казвам да държат кормилото и да не сеправят на безсмъртни. И всички карат на 10 метра от мен само тоя зачезна...а го знам че не е карал с години и последно имаше едно лидерче. Тааа забави се много и отиваме да го търсим и за негово нещастие го намерих аз-оня пречукан, изкъртена дръжка на лостчето на спирачката, надрана седалка, и странно защо подбита предна капла...та отнесе си го ама кво да му направя да слушат бе на него най много му обяснявах...пари не съм му и искал. А защо падна-решил да се прави пред някви момичета и прави no handler от бордюр...поне се запознах със същите тия момичета :^:
И затова повече на никой не давам, ако е такъв псевдо дивак. Ако знам че пича кара айде може да му го дам да повърти малко ама аз да карам след него. Все пак колело да карам не искам и не давам-аз си усещам моето и си карам него не ми се сменя...А да колкото и да карат ако са с размерите на kotka12 пак не давам (бъзикам се-само да поискаш и го имаш)
Аватар
Quasar

Рейтинг: 1305

Мнениеот jd » Вто Апр 07, 2009 1:01 pm

Не, освен на Redhat, stigma и на още един приятел (няма регистрация тук).
Защо ли? Не давам колелото и точка.
Защо на тези тримата? Защото знам, как ще го карат. ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Апр 07, 2009 1:18 pm

kikon написа:На мен пък онеден един пич ми скъса спици и после ми подари цвете в знак на извинение :^:
И ти кво...?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Antares » Вто Апр 07, 2009 2:18 pm

Едва ли е бил Шрек :D
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот xFx » Вто Апр 07, 2009 2:52 pm

На мен ми писна да ми викат "скръндза" ,но от даване еи така по приятели вече имам спукана гума и развалена команда,за мое съжаление от хора които мислех за отговорни,а се оказва друго...
Аватар
xFx

Рейтинг: 1328

Мнениеот veskoz » Вто Апр 07, 2009 3:07 pm

Мне ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bobi124 » Вто Апр 07, 2009 5:10 pm

Давал съм го на приятели от блока за 10-15 минути въртене около блока, обикновено го връщат с думите "еба всичко му работи" . Ако някой ме пита докато караме да ги разменим също го давам.
bobi124

Рейтинг: 1262

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум