brumbar написа:.....
За Тасос ще видим какво ще стане, че на мен ми трябва виза щот съм дете на българо-съветската дружба и от посолството ми казаха, че ако до 2 седмици не се оженя за българка няма начин да ме пуснат през границата само с лична карта.....
DstupidBastarD написа: Мене ми стига пулсомер и каданс, нататъка с малко сметки може да се получат разнитемутам други резултати.
brumbar написа:Баце, ако си обръснаш само гъзеца, пък оставиш краката, кой ще разбере че си истински колоездач, освен ако по този начин не си решил да ставаш полупрофесионалист![]()
Аз като реших да си скубя краката като някоя засукана мадама, си подсригах и задните части с една машинка като тези с които навярно стрижат овцете. Достраша ме да го лъснем съвсем до кожа, че ако вземат космалаци след това да растат на вътре и да правят кисти не е работа... И аз имах такива проблеми като тебе и се е налагало да пропускам по 4-5 дена каране за да се пооправя. Сега ще е добре да намажеш мястото с някъв крем с антибиотик за да можеш да бориш микробите ако има инфекция.
За Тасос ще видим какво ще стане, че на мен ми трябва виза щот съм дете на българо-съветската дружба и от посолството ми казаха, че ако до 2 седмици не се оженя за българка няма начин да ме пуснат през границата само с лична карта.
Митко Ruse написа:Росене и ти май като Бръмбара сте ергени.Няма да се бръснете а ще се депелирате със спреи.Пръскаш се чакаш 5-8мин. и се къпеш всичките косми падат и задръстват канала.На затова пък ставаш като гладак като бебешко дупе.Моято кожа е също капризна и това е най-добрия вариянт/всичко друго съм пробвал о ужас/.
Митко Ruse написа:.... по-евтин "Veat"....
weekendwarrior написа:DstupidBastarD написа: Мене ми стига пулсомер и каданс, нататъка с малко сметки може да се получат разнитемутам други резултати.
Прав си че и без powermeter има много неща, които можем да видим в данните. Вижте например тая графика с данни само за скорост и каденс от четири мои карания по типични предимно планински маршрути. Черните точки са замервания които уреда прави всяка секунда. На теория те трябва да падат върху линиите, които се формират от различните предавки - сините с малкия диск и червените с големия.
[img]http://img.photobucket.com/albums/v664/dobrin/gears/ga2.gif[/img
Когато за първи път видях резултата се шокирах. 37% от времето карам на най-ниската ми предавка - 39/27. Това, само по себе си не е страшно - все пак планина е, но в оная заградената зона карам с по-ниски обороти от тези които бих карал, защото нямам по-ниска предавка. И това става за цели 15% от времето! На никоя друга предавка не избирам да карам с по-малко от 55-60 оборота. Освен на 39/19, където обче наи-вероятно съм прав на педалите.
Направих тоя анализ с данни на професионалистите. Не се учудих особено, кокато открих че при тях моите 15% са точно НУЛА! С други думи никога не карат на някоя предавка само защото нямат друга на която да сменят.
Разбира се извода е ясен - трабва да сменя класическия си 53/39 с компактен 50/34. За да не губя 53/12 която ми трябва за спринт с 90 оборота, ще сменя и касетата с 11/27 (или защо пък не 11/28) на Shimano или 11/26 на SRAM.
Спор нема, баце, уредчето е супер добро. Мене ме спира цената, просто не ми се дават толкова кинти, колко струва цело колело. Теа дни си зимам за стонина кинта компюторче с каданс, сменям батерийките на пулсомера и съм готов за подвизи. Стига цирея на гъзъ да ми го позволи, де.![]()
Има и други интересни неща които можем да видим в този анализ на данните (мои и на професионалистите), ако ви е интересно ще ви покажа.
Митко Ruse написа:На нашите състезания не искат лиценз.Медицинско и застраховка е достатъчно.Лиценз ми издадоха за световното.Ако направиш некое друго състезание в България ще ти издадат.Ще ти харесат нашите състезания защото има доста критериуми.Например в Сливен, Пловдив и Албена.За нас дето сме по тежички това е шанса.Държавното е общ старт от 70 км. с четири изкачвания по 90 метра.
steve_n написа:...Български Колоездачен Съюз...
Митко Ruse написа:Български колоездачен съюз-http://ubcbg.org/gallery/thumbplate.htm.Но не очакваите много от него за да не кажа друго.
Митко Ruse написа:Както знаете на 1-ви и 2-ри май в Сливен ще има състезание.Вечерта след първия ден ще има другарска вечеря/агне/ и там ще се опитам да повдигна въпроса.Ще го повдигна ама има ли карачи мераклии?Защото поне трябва да има 6 човека за да се образува възрастова група.
x6x написа::offtopic:Митко Ruse написа:.... по-евтин "Veat"....Май е Veet де.
Върши перфектна работа за дупарата и интимните части, а съм с чуствителна кожа!!!Надолу с Braun епилатор или "машинка"
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта