каква средна скорост държите

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: каква средна скорост държите

Мнениеот Митко Ruse » Пон Апр 13, 2009 4:00 pm

Разгледах Powertap ба и никак не е ефтин.Наскоро забелязах на един пич Холгер по време на движение, че има такъв но ситуацията бе такава тегава и нямах много паур да мисля за това.Дали си ги сравнявал с Поларите и тази главина дали не е малко кофти/сравнение с другите/.Профитата не съм забелязал да карат с тях.Знам,че има едни копютарчета дето сензора е в средното движение но на живо не съм виждал.Сподели вижданията си по въпроса за велосипедния комп. и анализа на данните.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот brumbar » Пон Апр 13, 2009 4:41 pm

Powertap се ползва от профитата, но по рядко /Флойд Ландис ползваше Powertap/ когато "спечели" тура. Сега модерните пауърметри са на SRM - безжичните са най-скъпи и са в централното движение. Тези двата на SRM и Powertap ги водят най точни. На Полара, ти бях обяснявал, че вади данните от датчик, който се монтира на задната вилка и измерва опъна на веригата и от там пресмята ватовете. Неточностите идват от неравностите на терена, които влияят на отчитаните данни. Сега са пуснали на пазара паурметри по 170 - 250 USD, които имат вградени датчици за скорост на вятъра, температура, надморска височина и в зависимост от данните смята ватовете. Хубавото при тези устройства е, че успяват да хванат тенденцията на натоварването, но данните могат да се различавт с до 20 % от истинските, което си е голям толеранс. За пример на SRM му даваха около 3 % отклонение /по памет/

Ей тук на този линк може да видиш сравнение на данните между различните пауърметри /този евтиния е iBike и на графиката ясно се вижда в бял цвят/
http://weightweenies.starbike.com/forum ... p?id=25229
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот weekendwarrior » Пон Апр 13, 2009 5:03 pm

Не, не съм в България. Живея и работя в Гърция. Член съм в една организация на ветерани колоездачи. Организираме около 10-15 състезания годишно. Хубавото е че тук се кара през цялата година.

Наистина в последните години все повече колоездачи, професионалисти и любители използват ватометри. И то не само да гледат данните, а базират цялата си подготовка и стратегия в състезанията на тях. За мене, като математик и по-точно статистик, е добре дошло - мога да използвам професионалните си умения за хобито си. В интернет вече могат да се намерят все повече и повече данни от състезания на професионални колоездачи на световно равнище. Информацията която можеш да извлечеш от тях е просто безценна. Изучавам ги и се опитвам да карам като тях. По тоя начин се опитвам да компенсирам липсата на опит който истинските ветерани са натрупвали със десетилетия. Вярвам че от септември миналата година, от когато ползвам ватометър, съм научил за колоезденето и за себе си повече, отколкото за четирите години преди това. Също анализирам данните, съветвам и помагам с тренировъчните планове на съотборниците ми, което ми дава достъп до още много изключително ценна информация.

Много от специалистите които изпозват мощност, стигат до крайност. Повечето не слагат изобщо сензорите за пулс. До голяма степен са прави, но за мен всяка информация е ценна. Например знам, че когато карам с 270 вата, след петата минута пулса ми се стабилизира около 170 и след това се качва много бавно. Ако видя, че стои на 160, причината най-вероятно е че съм преуморен и трябва да намаля интензивността или количеството на тренировките. Имам файловете на Adam Hansen от миналогодишната обиколка на Франция. В началото максималния му пулс стига 180, към края рядко надминава 150 дори в планинските етапи, докато мощността не се изменя значително.

Наистина всичко е толкова ново, че всички търсят и се учат, дори и най-добрите треньори. Много неща на пътя са различни от това което се наблюдава в лабораториите. Например теорията казва, опитните колоездачи са убедени и лабораторните екперименти потвърждават, че пулса се смъква ако изпозваш по-тежка предавка и запазиш същата мощност. Всички данни от състезания и тренировки които имам показват обратното.

ПП: Съгласен съм с brumbar за polar и ibike. SRM са най-добрите но са скъпи и трябва да се калибрират. Хубави са и QUARQ, но още не могат да насмогнат на търсенето.
weekendwarrior

Рейтинг: 1230

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 13, 2009 5:10 pm

Тва изглежда доста полезно уредче, но предвид цената, ше се въздържим да го ползвам. Мене ми стига пулсомер и каданс, нататъка с малко сметки може да се получат разнитемутам други резултати. Абе, некой знае ли дали истинските колоездачи си бръснат само краката или и гъзъ си обезкосмяват? Щото моя е много рунтав и като карам стават некви топки от косми и ми ръби на гъзеца. :bigeyes2:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Пон Апр 13, 2009 5:43 pm

Баце, ако си обръснаш само гъзеца, пък оставиш краката, кой ще разбере че си истински колоездач, освен ако по този начин не си решил да ставаш полупрофесионалист :lol:
Аз като реших да си скубя краката като някоя засукана мадама, си подсригах и задните части с една машинка като тези с които навярно стрижат овцете. Достраша ме да го лъснем съвсем до кожа, че ако вземат космалаци след това да растат на вътре и да правят кисти не е работа... И аз имах такива проблеми като тебе и се е налагало да пропускам по 4-5 дена каране за да се пооправя. Сега ще е добре да намажеш мястото с някъв крем с антибиотик за да можеш да бориш микробите ако има инфекция.
За Тасос ще видим какво ще стане, че на мен ми трябва виза щот съм дете на българо-съветската дружба и от посолството ми казаха, че ако до 2 седмици не се оженя за българка няма начин да ме пуснат през границата само с лична карта.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Пон Апр 13, 2009 6:11 pm

Чакаи бе Бръмбарче кво ме учиш как стават нещата с Полара нали го имам.Пък и ти нали по едно време ми беше продал един.Сега карам с друг а Стелян има трети модел.Нека човека да каже.Виждаш, че се интересува от новите неща.А и аз като него се итересувам от математика. Ти по добре си снимаи новото колело отблизо и обясни всяка част каква е и колко тежи.Че лудото Жоре те разгада.
Митко Ruse

Мнениеот bokicha » Пон Апр 13, 2009 6:18 pm

brumbar написа:.....
За Тасос ще видим какво ще стане, че на мен ми трябва виза щот съм дете на българо-съветската дружба и от посолството ми казаха, че ако до 2 седмици не се оженя за българка няма начин да ме пуснат през границата само с лична карта.....

Митее, помагай бре! :D
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Митко Ruse » Пон Апр 13, 2009 6:29 pm

Росене и ти май като Бръмбара сте ергени.Няма да се бръснете а ще се депелирате със спреи.Пръскаш се чакаш 5-8мин. и се къпеш всичките косми падат и задръстват канала.На затова пък ставаш като гладак като бебешко дупе.Моято кожа е също капризна и това е най-добрия вариянт/всичко друго съм пробвал о ужас/.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Пон Апр 13, 2009 6:35 pm

Да му помогна ама не е показал класьора с нотариалните актове.Пък и да се ожени за българка няма да му помогне.От две години съм му обяснил пътя ама не слуша.Поне това знам как става.
Митко Ruse

Мнениеот weekendwarrior » Пон Апр 13, 2009 7:40 pm

DstupidBastarD написа: Мене ми стига пулсомер и каданс, нататъка с малко сметки може да се получат разнитемутам други резултати.

Прав си че и без powermeter има много неща, които можем да видим в данните. Вижте например тая графика с данни само за скорост и каденс от четири мои карания по типични предимно планински маршрути. Черните точки са замервания които уреда прави всяка секунда. На теория те трябва да падат върху линиите, които се формират от различните предавки - сините с малкия диск и червените с големия.
Изображение
Когато за първи път видях резултата се шокирах. 37% от времето карам на най-ниската ми предавка - 39/27. Това, само по себе си не е страшно - все пак планина е, но в оная заградената зона карам с по-ниски обороти от тези които бих карал, защото нямам по-ниска предавка. И това става за цели 15% от времето! На никоя друга предавка не избирам да карам с по-малко от 55-60 оборота. Освен на 39/19, където обче наи-вероятно съм прав на педалите.

Направих тоя анализ с данни на професионалистите. Не се учудих особено, кокато открих че при тях моите 15% са точно НУЛА! С други думи никога не карат на някоя предавка само защото нямат друга на която да сменят.

Разбира се извода е ясен - трабва да сменя класическия си 53/39 с компактен 50/34. За да не губя 53/12 която ми трябва за спринт с 90 оборота, ще сменя и касетата с 11/27 (или защо пък не 11/28) на Shimano или 11/26 на SRAM.

Има и други интересни неща които можем да видим в този анализ на данните (мои и на професионалистите), ако ви е интересно ще ви покажа.
weekendwarrior

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 13, 2009 8:52 pm

brumbar написа:Баце, ако си обръснаш само гъзеца, пък оставиш краката, кой ще разбере че си истински колоездач, освен ако по този начин не си решил да ставаш полупрофесионалист :lol:
Аз като реших да си скубя краката като някоя засукана мадама, си подсригах и задните части с една машинка като тези с които навярно стрижат овцете. Достраша ме да го лъснем съвсем до кожа, че ако вземат космалаци след това да растат на вътре и да правят кисти не е работа... И аз имах такива проблеми като тебе и се е налагало да пропускам по 4-5 дена каране за да се пооправя. Сега ще е добре да намажеш мястото с някъв крем с антибиотик за да можеш да бориш микробите ако има инфекция.
За Тасос ще видим какво ще стане, че на мен ми трябва виза щот съм дете на българо-съветската дружба и от посолството ми казаха, че ако до 2 седмици не се оженя за българка няма начин да ме пуснат през границата само с лична карта.

Абе, май ми е станала киста, да му ебем майката! Нищо, утре ше пробвам първо с крем, па ако не действа, ше търсим некой да ми цепне гъзеца, сам ме е шубе да се режем. За Тасос не бери грижа, ше се скрием некъде в колата и ако не дигаш много шум, маляките нема да те забележат. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 13, 2009 8:55 pm

Митко Ruse написа:Росене и ти май като Бръмбара сте ергени.Няма да се бръснете а ще се депелирате със спреи.Пръскаш се чакаш 5-8мин. и се къпеш всичките косми падат и задръстват канала.На затова пък ставаш като гладак като бебешко дупе.Моято кожа е също капризна и това е най-добрия вариянт/всичко друго съм пробвал о ужас/.

Кажи некоя марка спрей и откъде се купува тва чудо на природата? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Апр 13, 2009 9:04 pm

Не се претесняваи.Вероятно си тежичак и още не си подготвен за да не ти стигат предавките.Аз примерно карам компакт 50/36 отпред и сега оригиналния ми курбел е счупен и въпреки съветите на приятелите тук отново си поръчах такъв.Марката за сега ще запазя в таина.То е доста модерно да се кара с по малки плочи сега.По-малко материал за плочи венчета и вериги.Зимата карам с десятка 13-25 а като се подобря пролета си карам 11-21 и ми служат без проблем.Верно не карам дълги баири щото покраи Русе няма такива.Но хълмовете/така наречени спринтьорски/ не са проблем.Но докато направиш сила помисли за по леки предавки защото да караш каданс под 60 е доста опасно за колената.Интересуват ме много анализите и състезанията за които говориш и нищо чудно да се пуснем.Може да направим един форумски отбор.Какви колелета карате в Гърция?Ние тук сме всички по големички на години и не сме професионалисти.Те профитата не си пишат с нас. На имеила ти пратих няколко въпроса.Ние в БГ също си имаме календар за ветерани а и също държавно първенство от общ старт и часовник.Каня те ако имаш интерес.Пък и гърците вероятно може да се пуснат.Мен нещо не ми стига календара и избора на състезанията.В Гърция е много подходящо да се кара когато е по-студено при нас.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Пон Апр 13, 2009 9:24 pm

Аз съм купувал от Метро.Сега съм купил "Strep", "Take" има един друг и по-евтин "Veat".Има крем в туби ама не става.Не гори дебели мъжки косми.Ленти лепенки не са за слабонервни мъже щото много боли.Машинка депилатор пробах на дъщеря ми също не издържах повече от 1 квадратен сант.Спрея е най-добър.Представлява флакон като дезодорант.Намираш го на специалният рафт и четеш като гледаш да не те види някои познат за да не се осъмни дали не си минал на другия тротоар.Дето ти излизат пъпки на гъза.Това е травматично акне и се получава от натъртване на луковиците на космите.Причините са много.Първо най-важно-центровка на седалката по-вертикала/носа нагоре и надолу/.Размера на рамката и лапата.Памперса не е добър.Твърда рамка, капли и надути гуми.Само, че ако последното не го спазиш ще ти стане колелото за туризъм.
Митко Ruse

Мнениеот weekendwarrior » Пон Апр 13, 2009 9:46 pm

Ами тежък съм. Сега съм 80 кг, през лятото стигам 77. Ще пробвам да стигна 75, но никога няма да бъда 65 колкото са тези които побеждават. Повечето състезания тук са с много изкачване и побеждава който има най-много вата на килограм. Иначе ми харесват планините. Любимият ми маршрут е на 15 мин. от където живея и е 11 километра с 7.5% среден наклон. Има участъци с 14%. Ако карам със съзтезатлно темпо 39/27 ми стига (почти), но ако правя тренировка, почивките между интервалите не са почивки.

Иска ми се да дойда на някое състезание в България. Проблема е че нямам лиценз мастерс. Гърците не издават ако си на повече от 40 години и не си бил спортист от преди това. Май ще трябва да си изкарам от България.

Колела тук карат наи-различни. Има една Гръцка марка - Идеал, но не е особено популярна за шосе. Най-разпростанени са Trek, Orbea, Specialized, Time ...
weekendwarrior

Мнениеот Митко Ruse » Пон Апр 13, 2009 10:20 pm

На нашите състезания не искат лиценз.Медицинско и застраховка е достатъчно.Лиценз ми издадоха за световното.Ако направиш некое друго състезание в България ще ти издадат.Ще ти харесат нашите състезания защото има доста критериуми.Например в Сливен, Пловдив и Албена.За нас дето сме по тежички това е шанса.Държавното е общ старт от 70 км. с четири изкачвания по 90 метра.
Митко Ruse

Мнениеот x6x » Вто Апр 14, 2009 2:42 am

:offtopic:
Митко Ruse написа:.... по-евтин "Veat"....
:agree: Май е Veet де.
Върши перфектна работа за дупарата и интимните части, а съм с чуствителна кожа!!!Надолу с Braun епилатор или "машинка" :offtopic:
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 14, 2009 8:36 am

weekendwarrior написа:
DstupidBastarD написа: Мене ми стига пулсомер и каданс, нататъка с малко сметки може да се получат разнитемутам други резултати.

Прав си че и без powermeter има много неща, които можем да видим в данните. Вижте например тая графика с данни само за скорост и каденс от четири мои карания по типични предимно планински маршрути. Черните точки са замервания които уреда прави всяка секунда. На теория те трябва да падат върху линиите, които се формират от различните предавки - сините с малкия диск и червените с големия.
[img]http://img.photobucket.com/albums/v664/dobrin/gears/ga2.gif[/img
Когато за първи път видях резултата се шокирах. 37% от времето карам на най-ниската ми предавка - 39/27. Това, само по себе си не е страшно - все пак планина е, но в оная заградената зона карам с по-ниски обороти от тези които бих карал, защото нямам по-ниска предавка. И това става за цели 15% от времето! На никоя друга предавка не избирам да карам с по-малко от 55-60 оборота. Освен на 39/19, където обче наи-вероятно съм прав на педалите.

Направих тоя анализ с данни на професионалистите. Не се учудих особено, кокато открих че при тях моите 15% са точно НУЛА! С други думи никога не карат на някоя предавка само защото нямат друга на която да сменят.

Разбира се извода е ясен - трабва да сменя класическия си 53/39 с компактен 50/34. За да не губя 53/12 която ми трябва за спринт с 90 оборота, ще сменя и касетата с 11/27 (или защо пък не 11/28) на Shimano или 11/26 на SRAM.

Спор нема, баце, уредчето е супер добро. Мене ме спира цената, просто не ми се дават толкова кинти, колко струва цело колело. Теа дни си зимам за стонина кинта компюторче с каданс, сменям батерийките на пулсомера и съм готов за подвизи. Стига цирея на гъзъ да ми го позволи, де. :nuts:
Има и други интересни неща които можем да видим в този анализ на данните (мои и на професионалистите), ако ви е интересно ще ви покажа.
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 14, 2009 8:38 am

Аз карам с 50/34 и е малко да кажа, че съм много доволен от него. Разбира се, баири до 10-11% мога да ги качвам и на 39/26, но понеже съм привърженик на каданс 90, избегвам да го правим. Караш си по стената, свиркаш си и по некое време гледаш, че баира е свършил. Малката плоча руууууууууулз! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот steve_n » Вто Апр 14, 2009 12:52 pm

Митко Ruse написа:На нашите състезания не искат лиценз.Медицинско и застраховка е достатъчно.Лиценз ми издадоха за световното.Ако направиш некое друго състезание в България ще ти издадат.Ще ти харесат нашите състезания защото има доста критериуми.Например в Сливен, Пловдив и Албена.За нас дето сме по тежички това е шанса.Държавното е общ старт от 70 км. с четири изкачвания по 90 метра.

Здравей,
бих искал да запитам в кои състезания в България може да се участва, ако не притежавам лиценз от Български Колоездачен Съюз. Имали състезания включени в Календара на БКС, на които може да се участва без лиценз, т.е. само за участиието.
Аз съм на 27 години и тренирам за удоволсвтие, но тази година имам желанието да участвам в някои състезания, но не притежавам Лиценз.
Примерно на състезанието, което ще се проведе в Сливен на 01.05.2009 г. ще мога ли да участвам, или за купата "Буката - Одрински - Чанлиев" в Габрово дали има изискване за лиценз.

Предварително благодаря на отговорилите.

Имам и едно предложение: Ако може да пуснем една тема с Календар на всички състезания на които може да се участва без лиценз, независимо дали са включени в Календара на БКС или не, като в тази тема да се публикуват и Наредбите за съответните състезания.
Drag Blade
steve_n

Рейтинг: 1200

Мнениеот Grash » Вто Апр 14, 2009 1:17 pm

steve_n написа:...Български Колоездачен Съюз...

И такова ли има? :bigeyes:

Митко Ruse написа:Български колоездачен съюз-http://ubcbg.org/gallery/thumbplate.htm.Но не очакваите много от него за да не кажа друго.

Именно... аз знам че има такъв съюз, но също така и знам, че нищо не прави... както много други неща в България, и колоездачният ни съюз не струва... :V:
Последна промяна Grash на Вто Апр 14, 2009 1:56 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Вто Апр 14, 2009 1:50 pm

Български колоездачен съюз-http://ubcbg.org/gallery/thumbplate.htm.Но не очакваите много от него за да не кажа друго.Без лиценз не може да се кара на професионални състезания.На нашите ветерански може но от тази година ги пускат от 35г. нагоре.От години се боря да се организира сътезания Мастърс-непрофесионалисти.Там от младежи до старци карат разделени на групи по години.Само трябва да не са карали в професионално състезание последните 2 години.Тук в форума се старая да пиша активно с едничката цел да се организира това.Както знаете на 1-ви и 2-ри май в Сливен ще има състезание.Вечерта след първия ден ще има другарска вечеря/агне/ и там ще се опитам да повдигна въпроса.Ще го повдигна ама има ли карачи мераклии?Защото поне трябва да има 6 човека за да се образува възрастова група.Много се надявам сега или по-късно Софииската група да ме подкрепи.Много хора се страхуват от това, че е състезание.Какво страшно има ако не си първи.Малко ли е, че ще покараш при отбито движение и катаджиите ще те пазят.Е верно после женати да те приджоби за наградния фонд и да се запознаеш с точилката.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Вто Апр 14, 2009 2:04 pm

За това в Сливен ти поставм писмо, което получих от Лазар
"На онези от вас, за които знам, че си падат по състезанията, изпращам
наредбата за критериума на 1 май.
Обръщам внимание, че възрастовите групи са ги определили на под 50 и над 50!
Лазар"
НАРЕДБА

За провеждане на колоездачни състезания
За Купа “Милко Димов – Илия Кръстев”
На 01.05.2009 г. - гр. Сливен

I. Програма на състезанието
1. На 01.05.2009 г. от 9:30 до 10:00 – приемане на заявки и документи за участие, на старт-финала, ул. „Цар Симеон” срещу пазара от съдиите
2. В 10:30 – старт на момчета - 8 обиколки /12 км/
3. В 11:00 – старт юн. младша - 12 обиколки /18 км/
4. В 11:45 – старт на ветерани - 12 обиколки /18 км/
5. В 12:25 – старт мъже и юн. старша /без ограничение на оборотите/ - 30 обиколки /45 км/ - общо класиране. Отделни награди за 4 най-добре представили се юноши.
6. Юноша, влязъл в наградите на мъжете, получава и двете награди
7. В 13:45 – награждаване на победителите
II. Технически особености
1. Дължината на 1 обиколка е 1500 м.
2. Класирането в колокритериума ще бъде по точки със спринт на всяка втора обиколка – 5, 3, 2, 1 точки. Победителят в нечетните обиколки получава 1 точка. На последния спринт точките се удвояват. При обиколка аванс се дават 20 точки.
3. Всички застигнати от основната група състезатели напускат състезанието.
4. При дефект – 2 неутрални обиколки.
5. Всички се състезават със собствените си номера, а ветераните ще получат такива от съдиите.
III. Награди: Общ награден фонд – 1350 лв. /възможни са допълнителни премийни спринтове
IV. Право на участие
1. Всички мъже, юноши старша, младша и момчета, редовно картотекирани в БКС
2. Ветераните се състезават в две групи – до 50 и над 50 години, които стартират заедно но класирането е отделно. Те трябва да представят лична карта, предсъстезателен преглед и застраховка за мин. 1000 лв.
3. Клубовете участват на собствени разноски.
V. На 2.05.2009 г. от 10:30 часа ще се проведе втори колокритериум – ветерани

За справки: Неделчо – 0886 208057

Гр. Сливен, 27.03.2009 г.
Президент на КК “СИНИТЕ КАМЪНИ” – Сливен: ………………
/Красимир Цонев/

Абе Митко, ти да няма да се отказваш от Тасос заради някакво агне бе :D Ще те включим вече в курбанджийската група :nono:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот steve_n » Вто Апр 14, 2009 2:29 pm

Митко Ruse написа:Както знаете на 1-ви и 2-ри май в Сливен ще има състезание.Вечерта след първия ден ще има другарска вечеря/агне/ и там ще се опитам да повдигна въпроса.Ще го повдигна ама има ли карачи мераклии?Защото поне трябва да има 6 човека за да се образува възрастова група.

В какъв смисъл ще се опиташ да поставиш въпроса? За тазгодишното издание на състезанието в Сливен, или по принцип. Ако е за това участие аз съм сигурен, стига да бъда усведомен предварително :D.
Аз съм на мнение, че тези хорица от БКС не си вършат работата, за която са призвани. Вместо да привличат почитатели и участници в колоезденето, Те спъват и убиват желанието на всички.

А знаете ли дали поне на състезанието за купата "Буката - Одрински - Чанлиев" ще мога да участвам, т.е.ще се изисква ли лиценз (картотека). Не мога да проумея какъв е проблема да се участва, дори и само за самото участие (както при маратонските бягания), все пак тези състезания не са от ранга на Paris - Roubaix.
:roll2: Който има Наредбата за купата "Буката - Одрински - Чанлиев нека да я пусне, че да се знае от далеко.
Е дано да може тази година да се участва поне в някое състезание, че докато стана на ветеран на 35+ ще мине още едно десетилетие. :8D:
Drag Blade
steve_n

Рейтинг: 1200

Мнениеот Митко Ruse » Вто Апр 14, 2009 2:56 pm

Ще говоря по принцип разбира се.Идеята ми е да има секция Мастърс към Българсия колоездачен съюз.В нашата група има едно момче по малко и от теб.Тренира си човека а няма възможност за изява.Това е краино глупаво.Как да прекърша мисленето на тези дъртаци.Ако искат да карат по-добре трябва да карат с по-добри от тях а не като отидем в чужбина да ни скъсат шортите.Миналата година Бръмбара и Тошко Тодоров показаха желание и сега намалиха годините.Имам предвид момченцата по на 35+ подкрепят идеята нека да карат и по-млади.Бих искал да застанем на старт 100човека а да се класираме по години./нещо се размечтах/ .Бръмбара кво ме будалка нали той толкова години ми пили да го пуснем да кара а сега ту сватба ту ме праща в куродържащата група.Еи момченце още не съм почнал да карам този сезон.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Вто Апр 14, 2009 3:51 pm

Мите, ей на такава сватба ми се ходи :D

Изображение

Мите, а относно "куродържащата" група, ако има такава естествено, тя работата не отива на добре с вашите състезания, ние обикновените хора си мислим, че се събирате да се състезавате, пък то какво може да излезе... :eyebrow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 14, 2009 5:00 pm

x6x написа::offtopic:
Митко Ruse написа:.... по-евтин "Veat"....
:agree: Май е Veet де.
Върши перфектна работа за дупарата и интимните части, а съм с чуствителна кожа!!!Надолу с Braun епилатор или "машинка" :offtopic:

Днеска пратих сестра ми на спецялна мисия у козметиката и вече съм горд собственик на розово флаконче с надпис "стреп" (на латиница). Сметам теа дни да го използвам у банята, за да разберъ кво е да си жена. :eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот x6x » Вто Апр 14, 2009 8:25 pm

Нямали са синьо? Като за момченце :rofl: Ползвал съм ги и тия Стреп,ако е розовия(с измиване) и си с дебел БГ косъм закачливо завъртащ се и изтъняващ в края - удвои препоръчителното време!
Айде,в пъзела останаха - лапа,кормило и кол, та и аз да споделя средна скорост най-накрая,не само епилаторни знания.
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 14, 2009 8:47 pm

Тамън излизам от банята, баце. Пробно си лъснах половината преден десен баджак. Така пишеше на опаковката и понеже съм послушен робот, пробвах по указания начин. Требва да отбележа, баце, че съвета ти за удвояване на времето беше изключително полезен, макар че не го прочетох навреме. Десет минути по-късно измих резултата и вече съм с около 94% по-малко космаци по крачето. Требва да отбележа, че не познавам жена с толкова мека и гладка кожа!!! Мисла, че се влюбвам! :angel:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Вто Май 26, 2009 8:53 am

Нали си мислехме че ще караме на Узана и направих следното изследване.На изкачване за 7 мин. с каданс 72 о/м развих 350W при 87% пулс.При положение, че съм 84кг+7кг колело+2кг дрехи стават 93кг. примерно.Значи се получава 3,76W на килограм.За да е равен с мен един колоездач, който тежи с всичкото там 70кг./а на състезанието има повече от пет човека такива/ трябва да развива 263W което не е никак много.Та си рекох остави тези изкачвания на Бръмбарите и други такива комарчета.Същия ден направих и още 7мин. с каданс 97о/м развих 420W с пулс под 90%.Скороста бе 39км/ч и не ме затрудни.Та извода ми е при положение, че най-голeмите звезди карат с 440W няма да подобря мощноста си а трябва да свалям кг. но вече съм свалил 9 и ми се еб... майката.Почвам да се чудя защо ли не зафанах с таблата а с това колоездене.
Митко Ruse

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене