Здарвейте, байкъри ! Както вече се досещате аз съм новак и като такъв, ви моля за малко помощ. А ето и проблема ми :
Искам да си купя ново колело, като отделения за него бюджет е 550-600. Тъй като си направих труда да прочета голяма част от темите тук, преди да започна тази, си съставих сравнително добро мнение за ДРАГ КЛАЙМЪР с размер на рамката 16,5" и 26" на гумите. Геометрията на рамката, частите, с които е окомплектован и най-вече качеството им, ми направиха впечатление до толкова, че да реша да го купя. Целта за която искам колело е лек DH, умерен траял и малко DJ, като естествено ще го карам и спокойно в града (т.е. ще го ползвам и само като средство за придвижване, но сравнително рядко). И така всичко си беше супер, докато не разбрах, колко струва всъщност велосипеда, а именно около 690лв (говоря за модел 08,09 (поправете ме, ако греша (а аз много се надявам да сгреша...))). Като имате предвид всичко това, бих искал да чуя (прочета) мнението ви относно варианта, да си сглобя колелото, като заместя някои части, които са ми "излишно качествени" с някои по-евтини, така че да се впише в предвидения ми бюджет. Не желая да правя компромис със спирачките, каплите, вилка и др. важни елементи. Кажете струва ли си да си избера някои по-евтини части и колелото да бъде сглобено и колко би ми струвало едно такова сглобяване...
Благодаря предварително на всички отзовали ми се на помощ.