И пак питане за HAWK или FLAK

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

И пак питане за HAWK или FLAK

Мнениеот YAROSHKH » Нед Апр 19, 2009 2:03 pm

Предлагам ,всички спорове които водим с АДМИН-ите да ги водим открито. За да може и МАСА-та да вземе участие и да прецени кой крив и кой прав !
Та, пак на темата. Има ли някой с опит с тези велосипеди ? Разбрах вече тезата за "ТВЪРДАЦИ" (каквото и да значи :crap: ). Но аз твърдо съм решил колелото ми да бъде с двойно окачване. задното много държа да е многозвенно. Който е Кандидат Доцент по ФизикоХимия ще ме разбере какво искам да кажа.. :rofl: Особенно след като видях че има велосипеди които са с окачването на FLAK , и са реномирани марки ..
Приемам , че може би цена от около 400 лв е твърде ниска за приемливо качество , затова съм склонен да завиша малко бюджета си...
YAROSHKH

Рейтинг: 1100

Re: И пак питане за HAWK или FLAK

Мнениеот marsa » Нед Апр 19, 2009 3:31 pm

YAROSHKH написа:склонен да завиша малко бюджета си...
x колко?
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 19, 2009 4:19 pm

@YAROSHKH
Което и да вземеш от двете, все тая.
Макар че като го гледам Лидера... Чудя се къде аджеба е опорната точка на тази кобилица и къде ли отива задния и край, като се сгъне задницата...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hitar_potter » Нед Апр 19, 2009 4:44 pm

Ех, много мъка има по този свят... Големите производители кихат сума ти кинти за изследване и правене на читав дизайн. А тия reactor-и и leader-и са някаква пълна измишльотина, лично мнение. Аз не бих дал по-малко от 1900лв за мек велосипед. Знам, че не можеш да дадеш толкова, затова ти казвам и да не купуваш това. Просто в този форум всички ще ти кажат това...

http://dimibike.com/product_info.php?cP ... b552e35187
тва е най-евтиното ново нещо, в което виждам някакъв смисъл... И пак не е върха на сладоледа...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Апр 19, 2009 5:52 pm

@YAROSHKH
Здравей,
виждам, че се чудиш кой от двата самолета да избереш. Според мен въобще, ама въобще не трябва да се доверяваш, на хора, които предпочитат отзад да им е твърдо, ама хич. Защо трябва да ти е твърдо когато може да си минаваш през дупките и да не ги усещаш??? Колкото до дисковите спирачки, имаше едни ПроМакс дет ковяха повече от всякаква механика, която съм виждал... въобще ама въобще не е нужно да си купуваш скъпи спирачки. Тук всичко се състои в това да си купиш по-скъпото за да си по-голяма поза. И всичко това според мен е част от конспирационна схема за източване на пари. Тея твърдаците според теб как ще са по-скъпи от тези с амортисьори отзад, като първо е използван по-малко материал, втора няма отзад шок, който да поема неравностите по пътя. Така че въобще според мен няма смисъл да си купуваш скъпо колело. Също така, това че не стават за планината е абсолютна простотия, и 2-те са от стомана до колкото виждам, което е доста по-здраво от алуминия и следователно могат да издържат на по-големи натоварвания.Според мен 2-я модел колело е по-добро. Изглежда много по-яко от 1-я, и също така е с доста ексцентричен дизайн, което го прави уникален (y).Също така е с двукуронна вилка. @-те корони от части пречат на усукването на вилката, като същевременно заздравяват целостната й конструкция.
Всичко, което ще последства от това писание и от действията на на определени хора, е изцяло тяхна грижа. Не поемам НИКАКВИ задължение, също така пращам обратно сметки за болници, санаториуми, рехабилитационни упражнение, сметки за гипс корито и всякакви подобни занимания за през свободното време!!!!!

И сега малко на сериозно... пич, извинявай обаче и сметки за психоаналитици отказвам да плащам ;)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Admin » Нед Апр 19, 2009 6:21 pm

@YAROSHKH
Странно, мислех, че достатъчно ясно съм се изразил на ЛС. А и не виждам какви спорове има да водим. Казах ти ясно и го повтарям (само за да стане ясно и на другите хора, иначе темата си е за триене):
Нямам намерение да посвещавам никаква част от форума си на евтините велосипеди в стил "квартален супермаркет". Те не са планински велосипеди. Вярно е, че понякога се опитваме да обясним това на хора, които все още са новаци и са залитнали по такива, за да ги ползват в планината. Обаче в момента, в който стане ясно, че някой е твърдо решен да си купи такъв велосипед, в този форум няма какво повече да му помогнем и темата се превръща в офтопик.
Казах ти го и в предишната тема, казвам ти го и тук: при такъв клас велосипеди няма никакво значение кой ще избереш. Взимай този, който ти хареса повече на цвят или по каквото друго си харесаш.

Яд ме е, че сега нямам време, но при първа възможност ще лепна най-отгоре в този раздел една тема със съвети при покупката на евтин велосипед, защото въпросите и отговорите започнаха досадно да се повтарят.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти