Възможно ли е да съм човек?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот Анелия » Пет Мар 27, 2009 11:11 am

Аз карам шосе, но с планинско колело :crap: Правя го обаче само когато е много кално в гората. Шосето ми е много скучно, просто не е за мен. Рекордът ми за един ден е 124 км с Драг Хакер по асфалт. Щяхме да го вземем по-бързо разстоянието, но имаше хора, които ни бавеха, а ние бяхме тръгнали в група (е, трима). Когато карам по шосе, обичам да е на третокласни пътища, да няма коли и да си говоря с хората, с които карам. Обичам да минавам през селца и да ми мирише на животни и пръст, да разглеждам къщите, лозята и градините.
Много офтопик стана, сори :)
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 27, 2009 11:23 am

Има фундаментална разлика в причините да се каре шосе и да се кара планинско. :)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пет Мар 27, 2009 11:41 am

И в шосеиното има разговори даже мисля и повече/видно от темите напоследък/.Но какво ще кажеш за едно походче с 40 км/час в задружна групичка.На шосето ролята на групата и приятелите е решаваща.Също хора с различни възможности могат да карат заедно като всички дават от себе си колкото могат за благото на тази група.Просто трябва малко техника.Резултата е 50км. за час и половина без да си се уморил-примерно.
Митко Ruse

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 27, 2009 4:24 pm

Ни става въпрос за разговори. Просто причината да се ходи в гората с колело е различна от причината да се кара колело по шосе. Поне според моите разбирания.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Re: Възможно ли е да съм човек?

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 20, 2009 7:04 pm

Начи, инспириран от баце Ставрев, моя гуру у колоезденето, днеска предприех един експеримент. Като свидетел на опита беше призован възможно най-авторитетния експерт - бате Любо, а средата на опита беше възможно най-добрата - Белмекен (откъм Юндола). Та, баце Ставрев го бех чул да цитира баце Валверде (моя любимец) да се оплаква, че баце Контадор дигал 35 на 7% или по-скоро успевал да ускори до 35. Аз от край време съм ускорително жувотно, та затва не се вчепетлих особено от теа данни. У крайна сметка, днеска предприех две ускорения - първото на 8-9% баир, като успех да се изрежа от 10-11 до 29. Нещо се отпуснах накрая и не можех да ударим заветното (засега, де) 30, та реших неколко минути по-късно да повторим опита. Тоа път нещо обърках скоростите и практически спрех, та резултата ми се брои за ускорение от 2-3 до 30 в рамките на около 150-200 метра на баир от 9-10%. През целото тва време пулса ми беше в рамките на 155-160, при лабораторно замерен максимум от 181, което ше рече, че с малко по-прецизни действия ше изрежем 35, че може и нагоре. Искам да кажем, че съм жувотно, ейййййййййй! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот sportacus » Пон Апр 20, 2009 7:15 pm

Потвърждавам гореказаното от жувотното. И съм сигурен че може и още предвид факта че се увърте у превключване на скорости и нещо загуби малко темпо. + това тъй като сметам че моето уредче е по чувствително и двата спринта бяха със старт от позиция 10% с намаляване към 9-8%.
:^:
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 20, 2009 8:22 pm

Изображение

:bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот x6x » Пон Апр 20, 2009 9:11 pm

In DstupidBastarD We Trust :bowdown:
Във Фотошопа също.И нямам предвид Мамута с фотоапарат в аватара! :)
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот madsnake » Пон Апр 20, 2009 9:29 pm

DstupidBastarD написа:...

Ето ти го отговора на фундаменталния въпрос от топика. Не си! :bowdown:
Аватар
madsnake

Мнениеот brumbar » Пон Апр 20, 2009 9:30 pm

Открих още една монументална снимка на Тъпото в приятната компания на няколко момчеца. Мисля, че всички се досетиха кой е юнака в центъра на снимката, че приликата е очевадна, но кои са неговите приятелчета, помагайте, че нещо не мога да ги разпозная всичките.
От лява на дясно
1 - ?
2 - г-н Армстронг
3 - бате Бойко????
4 - Састре
5 - бате Любо???
6- ?
7 - Пантани

Изображение
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот x6x » Пон Апр 20, 2009 9:59 pm

Мисля 7 бяха победителите в Тура спечелили и Алп Дюез
Почвай да търсиш!

EDIT:
@Brumbar
1.Bernard Hinault ?
3.Fausto Coppi ? ( или някой клошар)?
5.Joop Zoetemelk ?
6.Hennie Kuiper ?
Последна промяна x6x на Пон Апр 20, 2009 10:54 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот brumbar » Пон Апр 20, 2009 10:07 pm

Хм-м, има логика, но от друга страна Тъпото що до сега не се е похвалил, че е печелил Тура, пък и Ставрев все щеше до сега да спомене... :dontknow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот todor todorov » Пон Апр 20, 2009 10:23 pm

DstupidBastarD написа:Начи, инспириран от баце Ставрев, моя гуру у колоезденето, днеска предприех един експеримент. Като свидетел на опита беше призован възможно най-авторитетния експерт - бате Любо, а средата на опита беше възможно най-добрата - Белмекен (откъм Юндола). Та, баце Ставрев го бех чул да цитира баце Валверде (моя любимец) да се оплаква, че баце Контадор дигал 35 на 7% или по-скоро успевал да ускори до 35. Аз от край време съм ускорително жувотно, та затва не се вчепетлих особено от теа данни. У крайна сметка, днеска предприех две ускорения - първото на 8-9% баир, като успех да се изрежа от 10-11 до 29. Нещо се отпуснах накрая и не можех да ударим заветното (засега, де) 30, та реших неколко минути по-късно да повторим опита. Тоа път нещо обърках скоростите и практически спрех, та резултата ми се брои за ускорение от 2-3 до 30 в рамките на около 150-200 метра на баир от 9-10%. През целото тва време пулса ми беше в рамките на 155-160, при лабораторно замерен максимум от 181, което ше рече, че с малко по-прецизни действия ше изрежем 35, че може и нагоре. Искам да кажем, че съм жувотно, ейййййййййй! :clap:

Има един пропуск тука от Валверде. Не е казал колко време може да се подържа тази скорост и по колко пъти на качване Контадор може да го прави тоя номер. ТК, специално за теб ще взема на Тасос един хард диск с филми за колоездене - това с цел да престанеш да се занимаваш с глупости, а да почнеш да караш без да се тормозиш много-много. (а пък за сравнения - ей сега ще пратя на Любо една офертичка, за която той пое ангажимент да те убеждава. Ако те убеди ще можеш д аси замериш една средна скорост на едни 174 км с едни 5000 м качване. И после тая средна скорост ще можеш да си я умножиш по 2 и да си я сравняваш с Контадор напримерно, или с Пантани - че и той беше резачка като баира удари другите...)
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 21, 2009 7:29 am

x6x написа:In DstupidBastarD We Trust :bowdown:
Във Фотошопа също.И нямам предвид Мамута с фотоапарат в аватара! :)

От днес, във връзка с приключилите пости и великденски празници, обявявам месец на яко плюскане и култ към тъпото копеле. Казах! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 21, 2009 7:30 am

brumbar написа:Открих още една монументална снимка на Тъпото в приятната компания на няколко момчеца. Мисля, че всички се досетиха кой е юнака в центъра на снимката, че приликата е очевадна, но кои са неговите приятелчета, помагайте, че нещо не мога да ги разпозная всичките.
От лява на дясно
1 - ?
2 - г-н Армстронг
3 - бате Бойко????
4 - Састре
5 - бате Любо???
6- ?
7 - Пантани

[img]http://storage3.album.bg/f03/%D0%90%D0%BB%D1%8C%D0%BF_%D0%94_%D1%8E%D0%B71_34acc_12880947.jpg[/img

Първият е Валверде, баце, срам за тебе! А оня към края (сега не се сещам под кой № беше, е Басо. А аз съм жувотно. :banghead:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 21, 2009 7:32 am

todor todorov написа:
DstupidBastarD написа:Начи, инспириран от баце Ставрев, моя гуру у колоезденето, днеска предприех един експеримент. Като свидетел на опита беше призован възможно най-авторитетния експерт - бате Любо, а средата на опита беше възможно най-добрата - Белмекен (откъм Юндола). Та, баце Ставрев го бех чул да цитира баце Валверде (моя любимец) да се оплаква, че баце Контадор дигал 35 на 7% или по-скоро успевал да ускори до 35. Аз от край време съм ускорително жувотно, та затва не се вчепетлих особено от теа данни. У крайна сметка, днеска предприех две ускорения - първото на 8-9% баир, като успех да се изрежа от 10-11 до 29. Нещо се отпуснах накрая и не можех да ударим заветното (засега, де) 30, та реших неколко минути по-късно да повторим опита. Тоа път нещо обърках скоростите и практически спрех, та резултата ми се брои за ускорение от 2-3 до 30 в рамките на около 150-200 метра на баир от 9-10%. През целото тва време пулса ми беше в рамките на 155-160, при лабораторно замерен максимум от 181, което ше рече, че с малко по-прецизни действия ше изрежем 35, че може и нагоре. Искам да кажем, че съм жувотно, ейййййййййй! :clap:

Има един пропуск тука от Валверде. Не е казал колко време може да се подържа тази скорост и по колко пъти на качване Контадор може да го прави тоя номер. ТК, специално за теб ще взема на Тасос един хард диск с филми за колоездене - това с цел да престанеш да се занимаваш с глупости, а да почнеш да караш без да се тормозиш много-много. (а пък за сравнения - ей сега ще пратя на Любо една офертичка, за която той пое ангажимент да те убеждава. Ако те убеди ще можеш д аси замериш една средна скорост на едни 174 км с едни 5000 м качване. И после тая средна скорост ще можеш да си я умножиш по 2 и да си я сравняваш с Контадор напримерно, или с Пантани - че и той беше резачка като баира удари другите...)

Баце, ако престана да се занимавам с глупости, нема ли да изпразним от съдържание монументалния си ник? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Synthesis » Вто Апр 21, 2009 8:04 am

:offtopic: Някой чу ли в неделя по време на Amstel Gold, като звънна на Станчев телефона, кво стана? :rofl:
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот vitorino » Вто Апр 21, 2009 8:44 am

Сергей Иванов ги размаза, яко кара последните 15 км., хак да им е на домакините. Иначе, нещо за нечия майка беше....... :D
vitorino

Рейтинг: 1372

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Апр 21, 2009 11:20 am

Synthesis написа::offtopic: Някой чу ли в неделя по време на Amstel Gold, като звънна на Станчев телефона, кво стана? :rofl:

:evil: :lol2: Направо нямам думи как може да се изцепи така. :nono:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Митко Ruse » Вто Апр 21, 2009 1:23 pm

"кмета рита футбол" може да не е уместно но е верно.
Митко Ruse

Мнениеот Synthesis » Вто Апр 21, 2009 8:13 pm

Не уе, като му звънна телефона, каза в ефир съвсем ясно класическа цветуща псувня.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот Анелия » Пет Юни 11, 2010 7:25 pm

Изображение

:eyebrow: :eyebrow:
Миналата година някои хора се усъмниха в измервателните ми методи, но днес набарах апарата за кръвно на баща ми и привеждам доказателство :)
Аватар
Анелия

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юни 16, 2010 1:27 pm

Е - чак пък да се съмняваме?! И с доста по-ниско кръвно сме виждали...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот eMcKu » Сря Юни 16, 2010 3:37 pm

Не кръвното, а за HR говори Анелия. :agree:
Добре е да се уточни, след какво е измерен този пулс. :agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот did » Сря Юни 16, 2010 5:08 pm

eMcKu написа:Не кръвното, а за HR говори Анелия. :agree:

На шегичката на Панев клъвна поне една рибка :D

eMcKu написа:Добре е да се уточни, след какво е измерен този пулс. :agree:

E, след какво да е измерен??? То бива и да е измерен след изкачване на Шуменското Плато. Най-вероятно е пулс в покой.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот eMcKu » Сря Юни 16, 2010 5:53 pm

did написа:
eMcKu написа:Не кръвното, а за HR говори Анелия. :agree:

На шегичката на Панев клъвна поне една рибка :D

Нали не е за първи път :clap:
www.dromride.com
Аватар