Кой броди през нощта в планината?

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Кой броди през нощта в планината?

Мнениеот Rayko » Пет Апр 24, 2009 1:11 am

Търся съучастници за вечерно-нощно каране във Витоша. Става дума за петък - 24 Април.
Тръгване - 20.00ч. - 20.30ч. от магазин "Колелото" (до Южния парк). Целта е да достигнем възможно най-бързо до хижа "Момина скала", където ще ударим по една бира :) . Маршрута е през Бояна, Белята вода, оттам по пътеката до Златните мостове, след това продължаваме изкачването до въпросната хижа. Ако ни е останала сила можем да се изкачим до "Платото"(над горския пояс), където да вием като вълци по Луната. После смъкваме седалките и се ошмулваме като диви прасета по надолнището (ебаси кефа). Ако се приберем до 12 часа ще е много добре!
Това каране няма да е състезание, скоростта ще е по силите на всеки средно трениран планински ездач, НО и няма да е курорт, както предния път до Кладница.
Ще се радвам, ако се съберем повече хора(въпреки късния анонс), но това точно каране няма да е подходящо за хора, които не познават възможностите си и не са се пробвали успешно други пъти в планината.
Ще бъдат необходими фарове и екипировка за около 0 градуса.
На кого му стиска да броди нощем в планината и да гони мечки реално ( вместо да сърфира виртуално)??
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Рейтинг: 2000

Re: Кой броди през нощта в планината?

Мнениеот azsa-bachinito » Пет Апр 24, 2009 9:39 am

А дължина и денивелация на маршрута?
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот papi007 » Пет Апр 24, 2009 10:15 am

А защо не писа направо в тази тема
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=39902
Имаме си традиция вторник и петък да се събираме в 22 и 15 на Ариана, но при договорка може да се направят и изключения. Даже аз съм замислил в скоро време нещо интересно ... Но моля ти се , пиши в онази тема :) Аз предложих вторника малко по-лежерно да го даваме до Владая или ако ни се кара - като нищо до Рударци, но времето прецака плановете , за това пък днес съм в пълна бойна готовност (е май малко се разболявам, ама ... )
Но моля ти се , пиши си в темата за нощно каране, защото аз лично си я следя нея и въобще не бях видял твоята , добре че един съфорумник я постна.
Best wishes, papi007 :beer:
Аватар
papi007

Мнениеот Rayko » Пет Апр 24, 2009 1:50 pm

Темата за нощното каране из София си е чудесна и отдавна се каня да се включа, но все не остава време. :agree: е, някой път и това ще стане :beer:
В случая, обаче става дума за съвсем друг тип каране. Маршрута е планински терен с добра екстремност откъм натоварване и предизвикателства. Надявам се, ще се съгласиш с мен, че каране в града и каране в планината са две различни неща, още повече през нощта. :)
Така че, най-добре просто ела довечера. За сега се оформя малка група, независимо, че тук не са отговорили много хора - обаждат ми се по телефона и каране ще има ;-) :beer:
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот Rayko » Пет Апр 24, 2009 1:55 pm

azsa-bachinito написа:А дължина и денивелация на маршрута?

не съм го засичал по уреди. По моя приблизителна преценка най-високата точка е около 1400м, ако стигнем до "Платото".
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот papi007 » Пет Апр 24, 2009 3:06 pm

Rayko написа:Тръгване - 20.00ч. - 20.30ч. от магазин "Колелото"

Работното ми време е до 21:00, трябва да се прибера от луй айер до лозенец, да си взема работите , да прихапна нещо, и да тръгна. Ако се тръгва в 10 - може, иначе физически нямам възможността. Иначе съм "ЗА" като цяло. Защо не го направим днес до Владая, защото не е толкова сложен маршрута , а пък друг път-твоя? Защото и на мен сега ми се обадиха за Владая. Нека сме повече и да е весело този път до там , като карането няма да е мърдосване. А и да ти кажа, повечето хора надали имат фаровете , с които да правят сериозно спускане. Нека не се хвърлят директно на екстремно нощтно каране, за да няма сактлъци :)

п.с. Последния път с марса стигнахме само до тихия кът ,защото започна много гадно да вали, и решихме да не си правим експерименти. А преди това аз мастермишо и един асенчо се качихме до телевизионната кула. Така че това дето пише из София да не те заблуждава, ходи се и до панчарево (само съм чувал) по Витошата често има навити.. Маршрутите обикновенно се решават на място в последния момент, като всеки има право на глас :) Заповядай да видиш за какво става на въпрос.
Best wishes, papi007 :beer:
Аватар
papi007

Мнениеот pe60t0 » Пет Апр 24, 2009 3:33 pm

А защо не го направите така, че да се изкачите по тъмно и после като изгрее слънцето да се спуснете ? Докато може лесно да се кара с фар нагоре когато скоростта е под 10км/ч, не мисля, че е толкова лесно надолу. В смисъл такъв, ще трябва да се кара бавно и много внимателно защото няма да можеш да вижда какво се случва пред теб. Аз поне не си представям да се спускам с кеф по тъмно, ако вие го правите качествено: :bowdown: . Приятно каране :), как ми се идва и на мен ама..... :crap:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот slavei » Пет Апр 24, 2009 4:08 pm

Rayko написа:не съм го засичал по уреди. По моя приблизителна преценка най-високата точка е около 1400м, ако стигнем до "Платото".

Бай Кръстьо е на 1400 м нв, а Платото е на около 1800 м нв., (при Ушите е повече ;))
http://moitePlanini.com - Пътеписи, новини, легенди
slavei

Рейтинг: 1350

Мнениеот Mushies » Пет Апр 24, 2009 5:24 pm

Ха тъй цък!
Фар нямам, но пък ще разчитам на вграденото си нощно виждане :bigeyes: и на Кака Луна :praying:
:eyebrow:
До скоро :)

Geeeet ready to RUMBLEEEEE!!
If you do whats always done, you will get what`s always gotten!
Аватар
Mushies

Рейтинг: 1290

Мнениеот papi007 » Пет Апр 24, 2009 5:34 pm

Mushies написа:Ха тъй цък!
Фар нямам, но пък ще разчитам на вграденото си нощно виждане :bigeyes: и на Кака Луна :praying:
:eyebrow:
До скоро :)

Geeeet ready to RUMBLEEEEE!!

А направи ли си планинска застраховка , и застраховка живот? Te добре ще ти светят според мен :rofl:
Аватар
papi007

Мнениеот XeDoX » Съб Апр 25, 2009 4:19 pm

Имайте в предвид животните :) Аз преди 2 дена се засякох с един язовец,но в планината може и нещо друго да срещнете :)
Изображение
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот azsa-bachinito » Съб Апр 25, 2009 4:21 pm

Е някой кара ли го тва каране?
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот Rayko » Съб Апр 25, 2009 9:43 pm

azsa-bachinito написа:Е някой кара ли го тва каране?

Естествено, че го карахме. Бяхме компактна бърза група и тренировката ни дойде идеално.Браво на Боби Бомбата, който за пореден път доказа класата си, като въпреки, че тръгна по-късно, успя да ни настигне!! :agree:
В хижата се вклинихме в някакъв купон, хапнахме с кеф, обърнахме по едно малко - кой коняк, кой ракийка и заредени продължихме. Спуснахме по пътеки, не по пътя и така си спестихме доста голям студ и брулене на леден вятър. Ако бяхме юрнали по асфалта, скоростта щеше да е друга и щяхме да се вледеним. :cold:
Върнахме се към 2ч, че даже после някои от нас ходихме на клуб до сутринта :beer:

Изкарахме си много добре. Колегите няма ли да качват снимки :-)??
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот gru » Нед Апр 26, 2009 9:08 am

Е щом се прибрахте здрави е добре щото бая леко бяхте облечени ! :beer:
Аватар
gru

Рейтинг: 1147

Мнениеот Mushies » Нед Апр 26, 2009 6:11 pm

Не само карахме, ами направо си се насрахме от кеф!! Невероятно първо нощно каране беше за мен, много ударно нагоре, много екстремно надолу! :nuts: Яд ме е само, че си счупих чисто новото фенерче (което в последствие се оказа, че не е баш счупено и диодите си работят без грешка, само дето го няма предното стъкло за да ги държи на място :crap: ) по възможно най-тъпия и смешен начин...
Благодарности на Райко който освен че ни събра, услужи на някой от нас със светлини! :beer:
Ето го и линка със снимките: http://www.album.bg/mushies/albums/81689/

@ Райко - фарът който си бил дал на африканеца е в мен, ще ти го донеса тези дни.
Аватар
Mushies

Мнениеот nicky bike » Нед Апр 26, 2009 7:41 pm

:D :agree: Браво на Райко пак е надминал себе си с това преживяване. Както винаги предполагам не сте скучали с него. Завиждам ви Благородно. :clap: :clap: :clap:
Той е нанадминат в карането и вицовете :roll2: и помощта която оказва (да ми помогне с колелото например ... в носенето :D ) :beer:
Надявам се да се организирате за 10 или 17 май да направим обиколката на Мазалатите заедно. :beer:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот shepo » Нед Апр 26, 2009 8:49 pm

явно сте си изкарали страхотно :beer:
чудя се само дали не бих останал на хижата с девоиките :D :eyebrow:
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Rayko » Пон Апр 27, 2009 12:07 am

Mushies мерси за снимките! Ти като основен папарак липсваш най-много на тях, но следващия път ще поправим таз несправедливост ;) !
Ники, както се сещаш най-вероятно няма да мога да се включа за Мазалатите, макар че на мен там ми е хвърлен пъпа, ама що ти не дойдеш на някое каране?
Shepo, вземи и ти се включи някой път, пък на място ще си прецениш дали оставаш с няк'ви мацки, или да продължиш с нас :beer: !
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот shepo » Пон Апр 27, 2009 12:37 pm

с най голямо удоволствие ще се включа :agree: :beer:
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Bolverk » Пон Апр 27, 2009 12:53 pm

Аз също стига да не решат да взривят нещо този път. Очаквам с нетърпение следващото предложение.

Райко ти спомена нещо за тази неделя. Витоша ? обиколка ?
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот HristoV » Пон Апр 27, 2009 10:20 pm

Благодаря за компанията, изживяването, снимките! Беше страхотно, но има какво да се желае още от мен.
Боби Бомбата направо ни разби с догонването :)) Но мисля, че на спускането не му се дадох 8-) Заслужих похвалата му.. Малко скромнича :dontknow: :D

:beer: :beer:
досвиданя! :wavey:
"Всеки трябва да продължава да следва мечтите си."
Аватар
HristoV

Рейтинг: 1215

Мнениеот Rayko » Пон Апр 27, 2009 10:46 pm

Здраствуй, Hristov! ;) Моля те, виж в твоите руски сайтове какво казват за прогнозата в неделя :deal:
Хора, я кажете тук ли сте по празниците или ще е масово изнасяне? Ако направим едно каране в неделя? За "лежерна" Кладница бяхме говорили.. но може и да се напънем за Обикалката на Витоша, ако имате сили.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот Mushies » Вто Апр 28, 2009 10:28 am

ехх, много добре звучи пак! Иска ми се да я видя тази обиколка какво ще предложи, но за съжаление аз изхвърчам още утре вечерта... Имам оферта за каране из казанлъшко и чеверме на х. Тъжа. :8D: Сигурен съм обаче, че и вие по назад няма да останете! Ще се включа за следващото... :)
Аватар
Mushies

Мнениеот Е ного е врътенье ! » Вто Апр 28, 2009 9:31 pm

Мараба машини !!!
Този уиикенд съм пас ,макар ,че съм зареден с доста пауър ...но има време :)

Тошо , аферим за снимките ,:) твърде лудо се получи и съвсем скоро пак ще издивееме някъде!!!
Видях ,че ще ходиш на Тъжа !Весело изкарване !!! Прати специални поздрави на Чочо и Румен от мен !!! Предай им ,че като оправи времето да очакват включване от новогодишната група !!!

Venceremos

Do Svidanije
Е ного е врътенье !

Рейтинг: 1200

Мнениеот papi007 » Сря Апр 29, 2009 6:38 pm

За утре някой навит за нощно ходене до Железница с рейс(по разписание май най ми допада този в 21:23), после до София на собствен ход по добре познатия маршрут от обиколката на Витоша до драгалевци и вкъщи (или може пък и до "финала" да се завъртим, според зависи от силите на участниците :D )?
Аватар
papi007

Мнениеот HristoV » Сря Апр 29, 2009 9:31 pm

Здраствуйте, Райко, ето ви иначе така полезния руски сайт за времето из света, а именно БГ! :)

http://gismeteo.ru/

Ориентацията в него не изисква знания по руски, така че може да се информирате за времето в другите градове, държавици на балкана.. европа и света..

Желая ви приятни байкарии, аз се оттеглям за седмица на палатка от 1-ви май.

Дерзайте :eek3:
"Всеки трябва да продължава да следва мечтите си."
Аватар
HristoV

Рейтинг: 1215

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Май 05, 2009 5:44 pm

Един закъснел въпрос. Каква ви бе скоростта на катерене?
Аватар
azsa-bachinito

Назад към Мероприятия - архив