Моята първа човка

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Моята първа човка

Мнениеот veskoz » Чет Апр 23, 2009 11:29 pm

Хаха...никога няма да забравя първата си човка. Беше готин ден, бях на 10на години, всички лапета се возехме наоколо, но нещеш ли забелязах малфункция в предната "челюстна" спирачка на Балканчето и разбира се влязох в бокса (мазето) за малко финни настройки. Ако си спомняте челюстите бяха забучени посредством шпилка 5ца през вилката и отзад имаше шайба и гайка...след краткотрайно издевателстване над пружината на горките челюсти възстанових спирачната система и тръгнах по улицата при наборите. Всеки ремонт от този сорт изисква тест за качество ->засилих се със всичка сила... много бързоооо... натиснах предна спирачка и ...с ужас и болка установих, че съм забравил контра гайката на челюстите. В резултат те "захапаха" каплата ама даже и между спиците, повлякоха жилото и кожуха, комилото, мен и естествено "Здравей господин асвалт!"

Това бе мойта първа човка. А вашата?

П.П. В следствие с каска и до магазина ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Re: Моята първа човка

Мнениеот hitar_potar » Пет Апр 24, 2009 12:34 am

бе първата не я помня, виж последната - да. :D на една пътека покрай русе, по която са изградени и скокове, реших, че щом метнах един с фактори, ще се справя и с по-голям скок с ХТ2-то ми - тъпа логика. :crazy: приземяването беше тежко, сънтъра отпреде ми беше чудно как не му се увиха стеншъните около врата ми. както и да е, в крайна сметка не цунках земята, но имаше близки срещи от третия вид между крака ми и crankset-а. :evil:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот hitar_potter » Пет Апр 24, 2009 12:39 am

Бях 5 клас, някъде.. Беше валяло. Аз карах моя Full suspension sprint ghost :smash: из училище. Минах си през мократа трева, асфалта беше сух. Както си карам по асфалта, виждам пред мен -гълъб. Викам си „ще избяга... ще избяга... По дяволите, няма да избяга! Ще го сгазя!“ Е, натиснах спирачката, чу се едно звучно „скръц“, спирачката закова като никой друг път и се човкирах.. Гълъбът, разбира се, отлетя :crazy:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот O.K » Пет Апр 24, 2009 9:41 am

мисля че бях на около 5-6 годинки с един син БМХ с контра без предна спирачка /ще кажете как съм направил тази човка ами слушаите сега / разхождам се с дядо ми и вече се прибираме виждам аз едни стълби едната по-ниска /първата/, а втората по висока минавам ги аз и какво направих незнам изправих се на предна гума /вертикално / и после пльос по корем :boggled: ... станах изтупах се и айде към вкъщи
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът никога нямат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са прави, виж точка 1!
Аватар
O.K

Рейтинг: 1067

Мнениеот veskoz » Пет Апр 24, 2009 9:45 am

...и чак тогава рев нали :D
Аватар
veskoz

Мнениеот O.K » Пет Апр 24, 2009 10:07 am

veskoz написа:...и чак тогава рев нали :D

не не :nono: не съм ревал изобщо !!! :D :agree: :^:
:peace: :peace: :peace:
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът никога нямат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са прави, виж точка 1!
Аватар
O.K

Рейтинг: 1067

Мнениеот Blink92 » Пет Апр 24, 2009 10:56 am

Щом считате натискане на предна спирачка и преобръщане за човка и аз имам една история.
Карам си аз едно такова весело с БМХ-а при баба ми.Изведнъж незнам какво стана и натиснах предната.В следващият момент летях напред и ми се стори, че съм излетял на 2 метра височина и 5 метра дължина :evil: :eyebrow: .После се озовах на земята, като в момента в които се опитах да стана разбрах, че краката ми са заклещени доста сериозно и неможах да помръдна ни най-малко. :crap: . Хубавото беше, че имаше хора наблизо, които ми помогнаха да стана.После спокойно си се прибрах до нас. :^:
Това е моята първа човка. :peace:
Blink92

Рейтинг: 1197

Мнениеот veskoz » Пет Апр 24, 2009 11:00 am

:offtopic: Човката си е човка с или без спирачка - целуваш майката земя кат' ботевски четник и т'ва е :D Намерих си 5 лв ми е любимата иронизация. Без спирачка ми беше последната и е по-кофти.
Аватар
veskoz

Мнениеот dEcLiNe » Пет Апр 24, 2009 12:17 pm

Според мен човката е приземяване на предна гума, а не просто прекатурване през предната гума. :dontknow: :)
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот veskoz » Пет Апр 24, 2009 1:35 pm

:offtopic: Човката си я имаше и когато не бяха модерни "дропове" и "приземяване". :agree: :offtopic:
Аватар
veskoz

Мнениеот pe60t0 » Пет Апр 24, 2009 3:18 pm

Хахах, епа не знам, не си спомням да съм правил много такива изпълнения, ама току що се сетих за едно. То не беше и много отдавна, тогава много карах по горите, е вярно, че още със стария Крос...Та на една доста стръмна пътека, незнайно как .....но май се забих в някакъв улей направен от стичаща се вода и докато осъзная какво се случва прелетях пред колелото. Понеже карах с една олдскуул седалка с железа и пружини, цялата беше станала на баница и не знам и аз как продължих да карам после. Ооо сетих се и за една друга, да да тя беше първата хаха, тогава може би беше едно от първите ми офроуд карания(пак с Кроса)...тогава нямах и каска дори. Ама пак така стана в един улей от вода, с висока скорост, земи си батка. Пак прелетях опред и няма да забравя как главата ми падна върху един мек пясък, голям късмет извадих тогава :knockou:. И после, изкривени капли, спирачки, лудници :D. И отттогава само с каска .... Ааа сетих се за още една хажххжахжа, значи все пак си имам такива изпълнения де :lol: :lol: :lol:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот veskoz » Пет Апр 24, 2009 3:47 pm

Абе имам две...и двете са поучителни :rofl: Я каска, я ръкавици. Де*а българската народопсихология "След дъжд качулка" :lol: :lol: :lol:
Аватар
veskoz

Мнениеот pe60t0 » Пет Апр 24, 2009 3:49 pm

veskoz написа:Абе имам две...и двете са поучителни :rofl: Я каска, я ръкавици. Де*а българската народопсихология "След дъжд качулка" :lol: :lol: :lol:

хахах Да, именно :agree: :beer:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот Bolverk » Пет Апр 24, 2009 4:20 pm

Първата за която се сещам е с колелото на дядо ми. Та в Русе си направихме едно каране до Текето и аз с на дядо ми колелото (28 цола) и връщаме се цялата компания. И пред нас се отклонявам аз :) добре че компанията ме подмина. Та решавам аз да не слизам и да кача високият бордюр (както правех тогава като лапе) пред нас да го мина с повдигане на предницата - като профисионалист.

И така точно пред нас обаче има спирка на градският транспорт. И аз правя цялото шоу точно до нея. И така засилвам се аз през цялата улица Борисова дигам предницата (уви рано) и предната гума право в бордюра. Красиво прелитане през кормилото с главата напред, а колелото ме следва по петите. Стоварвам се на спирката върху мен се стоварва колелото и двадесетина човека започват да ме гледат втренчено. Така се ядосах на конкретната случка, че скокнах веднага издрънчах колелото в земята ритнах го няколко пъти измърморих окултни думички и си го хванах да си ходим пеша. През цялото време, разбира се усещах огромното количество погледи стоварени върху мен.

Вече си спомням с умиление за тази случка от преди толкова години но тогава беше доста :) срамна история.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот ICEonFIRE » Пет Апр 24, 2009 4:23 pm

Бях на 4 години и имах едно малко руско колело,само с предна спирачка,но тя не помогна за човката.И съм с баща ми аз си карам и се прая на гъзар,карам с една ръка на една голяма плщадка като паркинг,но нз за какво се ползва,а баща ми е на другия й край(100 метра) и както се прая на гъзар махам му с ръката ама не си гледам пътя и изведнъж се озовавам 1 метър надолу,а колелото пада върху мен.Работата е,че площадката е опасана от нещо средно между ограда и бордюр(циментен)около 30 сантима висок и аз съм го ударил,в следствие на което излитам от колелото падам острани на пръста(метър и нещо)и колелото се стоварва отгоре ми :rofl: .Баща ми в ужаса си е изминал 100 метра за 10 тина секунди,дойде невероятно бързо и така,нямах сериозни контузии и почти не ревах.
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот _SoRa_ » Пет Апр 24, 2009 8:45 pm

Не знам до колко е човка, но ето как се случи- знаете решетките, които са на земята пред входните врати. Та на втория вход на блока, в който живея има тулел и от двете му страни от тия решетки. Много пъти съм минавала през тях без проблем, но един слънчев ден, някой идиот е разширил две от пръчките на решетката. Та карам си аз така по- силничко и ... в един момент се оказах на земята /почти я целунах/. Предната ми гума беше почти "потънала" в решетката. :xx(:
Така е като карам с 1.75 гуми.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот asench » Пет Апр 24, 2009 9:12 pm

Ами моята първа беше с мотор. А с колело беше, когато бях на 13 (тая година :rofl: ). Значи в двора ни съм си направил не6то като фрийрайд писта, която включва 20-тина стълби. Та понеже за задната спирачка нямам хубави накладки, наблягам на предната, та познайте кво стана.... :D . по гърди бърху стълбите...
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот kikon » Пет Апр 24, 2009 9:54 pm

Моята първа май беше миналата година на дървения скок на Драгалевци :)
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот hitar_potar » Нед Апр 26, 2009 12:28 pm

asench написа:Ами моята първа беше с мотор. А с колело беше, когато бях на 13 (тая година :rofl: ). Значи в двора ни съм си направил не6то като фрийрайд писта, която включва 20-тина стълби. Та понеже за задната спирачка нямам хубави накладки, наблягам на предната, та познайте кво стана.... :D . по гърди бърху стълбите...

:offtopic: ебаси двора - чак фрийрайд писта има в него. дал бог такива дворове на всички ни. :rofl: :offtopic:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот veskoz » Нед Апр 26, 2009 1:22 pm

:offtopic: Абе FR & DJ Иди дойди ама аз като съм XC - бах къв двор ми требе бе ? :beer:

п.п. @_SoRa_ я виж как знаеееш вечее :offtopic:
Аватар
veskoz

Мнениеот quickJO » Нед Апр 26, 2009 9:00 pm

1-вата не я помня, но преди 2 години лятото една приятелка със скейт седи на него, аз съм се засилил и си вика "Ей са ше карам зад нея и разко ше я заобиколя" хуу, заобиколих я, ма от кой акъл трябваше да се върна пред нея. май мн рязко навих кормилото защото следващото което помня е как се влачих по земата на 1 страна. 2-те колема, лакът, рамо, малко по челото, хълбука и още няколко места кървяха яко, предната капла се беше изкривла, аз нямах идея какво се беше случило, ма всички на близо казаха че било знаменито :D . На малко се отървах от нещо по-тежко. Но в аптеката ми казаха че нямат такъв размер лепенка... Рамото цялото беше без кожа...
Да се греши е човешко, но за да прецакаш тотално всичко ти трябва компютър.
Аватар
quickJO

Рейтинг: 1260

Мнениеот Antares » Вто Апр 28, 2009 2:42 pm

kikon написа:Моята първа май беше миналата година на дървения скок на Драгалевци :)
Да и по логиката "щом аз не мога - и той не може" не спря да ми ревеш, че не можело, не ставало и т.н. И то след Беглик...

Ефекта от моята последна човка отминава и мисля до месец-два да се качвам на две колела :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Quiz » Вто Апр 28, 2009 2:59 pm

Двете човки, които съм правила бяха с разлика 15 минути. Действието се развива преди около 5 години в Плана, близо до кръстатия дъб. Вкарах се със скорост в един коловоз, следваше завой, с корен там някъде...бая се натъртих, а и изглеждах като паднала върху шипков храст...ама от високо! :xx(:
Аватар
Quiz

Мнениеот veskoz » Вто Апр 28, 2009 3:06 pm

А преди самия дъб в коловозите направо спрях в калта. След дъба надолу, след манастира та преди "стълбите" земииииии тия 5 леваааа :banghead:
(от камъка дето ми спря колелото до там от където се изправих имаше 8 големи крачки) :propell:
Аватар
veskoz

Мнениеот Geronimo » Вто Апр 28, 2009 4:00 pm

Моята първа "човка" за която си спомням беше преди 4 години с 2-рото ми колело CROSS TIGER. Носех едни учебници от 2-ри до 4-ти клас (в плик) за продан, на една улица имаше спрял бус, заобикалям го и в същото време гледам назад дали идва кола.Обръщам се напред и ......"I belive i can fly". Плика беше влезнал между каплата и вилката :crap: . В последствие вилката се беше изкривила назад и докато завивах ми опираше в краката. Изправих я с тръба :D .
Ще използвам темата да разкажа за още 2 човки:
В с.Мездрея преди 2 години с 3-тото ми колело CROSS COYOTE. Карам в една рекичка и пред мен 20см водопадче , а под водопадчето водата изкопала. Предната гума се заклещва и .... водна човка :lol: .
И любимата ми човка. Същия ден в същото село на една мото писта. Скачам един скок (по скоро дроп) висок около метър ,а вилката беше тунингована предния ден неуспешно (блокирала напълно)
От височината се стресирах стегнах яко ръце и при приземяването кормилото от лявата страна се изви на 90 градуса и някак съм паднал през колелото. Ставам , вдигам си гащите :nuts: усещам че имам земя в устата и гащите и гледам как колелото се търкаля през кормило надолу :eek3: .
Ех, спомени ....

:peace:
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот bdz43r » Вто Апр 28, 2009 5:13 pm

Първата човка беше преди 13 години... Такъв ден не се забравя.
До тогава не се бях качвал на двуколесно и не проявявах никакъв интерес към синия BMX в гаража. Нещо ми дойде мерак и за една сутрин усвоих карането и се юрнах на покрития гараж при останалите. Карането приключи с човка през края на гаража (има нисък бордюр, който е трябвало да служи за основа на липсващия парапет), полет 2 м към храстите отдолу и колелото на главата ми :xx(: За пръв и за сега единствен път видях звездички през деня - цветни на черен фон с начупени лъчи. Сцепена глава, кръв, превръзка при най-близкия от компанията и на преглед в поликлиниката, а колелото поверено на един друг, заедно с неговото балканче. На връщане от поликлиниката в подлеза гледаме един мангал бута моето колело. Разправия и колелото успешно прибрано, но балканчето на авера замина...
За един ден се научих да карам колело, пребих се, откраднаха ми го и си го прибрах от крадеца.
Аватар
bdz43r

Мнениеот kikon » Вто Апр 28, 2009 5:40 pm

Antares написа:
kikon написа:Моята първа май беше миналата година на дървения скок на Драгалевци :)
Да и по логиката "щом аз не мога - и той не може" не спря да ми ревеш, че не можело, не ставало и т.н. И то след Беглик...

Извинявай, че се притеснявах за теб...

Аватар
kikon

Мнениеот Antares » Сря Апр 29, 2009 8:28 am

kikon написа:Извинявай, че се притеснявах за теб...
Не си извинена! Защото с подобно постоянно мрънкане, единствения ефект, който ще постигнеш е нарушаване на концентрацията, който може да доведе до много по-сериозни последствия...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот kikon » Сря Апр 29, 2009 8:37 am

Antares написа:
kikon написа:Извинявай, че се притеснявах за теб...
Не си извинена! Защото с подобно постоянно мрънкане, единствения ефект, който ще постигнеш е нарушаване на концентрацията, който може да доведе до много по-сериозни последствия...

Хахах постоянно мрънкане, добреее :agree:
Да, бе, прав си, извинявай пак, повече няма да се повтори.

Аватар
kikon

Мнениеот IVO Jordanov » Сря Апр 29, 2009 10:29 am

Забавна тема :^:

За първата не мога да си спомня (най-вероятно е била с BMX-a), но за последната мога да ви кажа (от вчера)
Пуснали сме Копитото и се прибираме доволни към Княжеството. Има един ресторант - Бор или нещо такова (княжевците си го знаеме като Бар Шишарка) и една поредица от стълби. Аз прилично засилен си дропя стъпалата подред и на последните стълби (точно преди площадката с паметника на Альоша) за миг се замислям дали да намаля и да ги прегаза или да си ги дропна и си викам "Абе ше ги дропя бе мааму стара! Тя 203ката ще спре)....Е ше спре ама не спря. Оградката моментално се оказа пред мен и аз стиснах предната още повече...следва преден баланс и барабар с колелото "прескочих" оградката и се озовах под площадката...около 2,5 м е височинката която "прелетях". Имах невероятен късмет, защото "минах" между две дръвчета, паднах си на краката, а колелото направи един front flip, падна си на гумите и се задържа на тези дървета, между които бях преминал. Извадих наистина голям късмет, защото нито на мен, нито на байка имаше нещо. Приятеля, с който карах каза, че е било много грандиозно погледнато отстрани...представям си само :nuts:
Бушидо казва: Ако се чудиш дали да дропиш последните стълби, преди паметника на Альоша в Княжево или да намалиш преди тях и да ги прегазиш, по-добре ги прегази :idea:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Назад към Бла - Бла