Drag One / Ontario / Ontario TE / Grizzly

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag One / Ontario / Ontario TE / Grizzly

Мнениеот newbie » Чет Апр 23, 2009 4:01 pm

Здравейте,

В момента се опитвам да си избера велосипед и се нуждая от вашите съвети и препоръки.

Спрял съм се на Drag, като се колебая между горепосочените 4 модела. Велосипедът ще се ползва предимно в градски условия и може би и малко по черни пътища. Основно ще е за леки разходки в града и сред природата през почивните дни. Висок съм 175 см, тежа 70 кг ( какъв размер ще препоръчате? ). За сега нямам намерение да сменям компоментите по bike-a, докато не се счупят. Но все пак си е предимство, ако рамката позволява подобрения.

Знам, че общото правило е, че по-скъпото е по-добро. Но ме интересува, кой от тези модели си заслужава най-много, като се има предвид за какво ще се използва. Не искам да взема нито нещо, което ще ми създава проблеми, нито нещо, което не ми е необходимо (може би ТЕ-то).

Поздрави,
П.
newbie

Рейтинг: 1180

Re: Drag One / Ontario / Ontario TE / Grizzly

Мнениеот hitar_potter » Чет Апр 23, 2009 4:03 pm

Онтарио ПРО ще ти свърши идеална работа :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот botroid » Чет Апр 23, 2009 7:26 pm

Размер L вземи, аз съм 179 см и ми е таман.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот pe60t0 » Чет Апр 23, 2009 7:40 pm

За карането, което си описал ти препоръчвам Grizzly, ако си готов за повече пари, за които ще получиш естествено по-хубаво качество, си вземи Ontario. За градско каране и чат пат по черни пътища Grizzly ще ти свърши работа.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Апр 23, 2009 7:42 pm

botroid написа:Размер L вземи, аз съм 179 см и ми е таман.

Aз съм около 168см и на мен ми е тамън, в смисъл пуснал съм седалката до долу и ми е перфектно. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот pe60t0 » Чет Апр 23, 2009 7:51 pm

newbie написа:Здравейте,

В момента се опитвам да си избера велосипед и се нуждая от вашите съвети и препоръки.

Спрял съм се на Drag, като се колебая между горепосочените 4 модела. Велосипедът ще се ползва предимно в градски условия и може би и малко по черни пътища. Основно ще е за леки разходки в града и сред природата през почивните дни. Висок съм 175 см, тежа 70 кг ( какъв размер ще препоръчате? ) . За сега нямам намерение да сменям компоментите по bike-a, докато не се счупят. Но все пак си е предимство, ако рамката позволява подобрения.

Знам, че общото правило е, че по-скъпото е по-добро. Но ме интересува, кой от тези модели си заслужава най-много, като се има предвид за какво ще се използва. Не искам да взема нито нещо, което ще ми създава проблеми, нито нещо, което не ми е необходимо (може би ТЕ-то).

Поздрави,
П.

http://www.mtb-bg.com/articles/ar004.htm#frames :deal:
Аватар
pe60t0

Мнениеот ignorance » Чет Апр 23, 2009 8:22 pm

Аз съм за Онтариото. Сега съм с такова за градско каране е много удобен велосипед ;) и др-те не са лоши но това е най - добрият избор измежду тях ;) (според мен ) :beer:
Аватар
ignorance

Рейтинг: 1139

Мнениеот rufu » Чет Апр 23, 2009 10:25 pm

Щом можеш да си позволиш Онтарио него вземи! Независимо от условията на карането :):) ТВЪРДО :):)

От ТЕ обаче няма да имаш нужда...Според мен си вземи Онтарио ПРО 595лв....Ако имаш някой излишен лев вземи и ТЕ 700лв. :):)

РАЗМЕР: М

Според мен Л ще ти е голям! Все пак пробвай и сам си прецени :agree:
Only one bike can broke the barriers...Изображение ...the one....
Аватар
rufu

Рейтинг: 1178

Мнениеот veskoz » Чет Апр 23, 2009 11:04 pm

:offtopic: Баси как се разраства Онтарио Тийм :beer: :beer: :beer:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот hitar_potter » Пет Апр 24, 2009 12:15 am

veskoz написа::offtopic: Баси как се разраства Онтарио Тийм :beer: :beer: :beer:

И кво му се разраства? За мен това е безсмислен модел... Спирачката му е някаква никаква, а вилката само дето има едното заключване в повече... Виж, ако беше нещо от сорта на райдон/епикон, щеше да си заслужава ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот veskoz » Пет Апр 24, 2009 7:50 am

Е е сега говориме за модела това че окомплектовката е кофти...пък и продажбите говорят.

п.п.Охх чакай бе погрешно си ме разбрал говорех за Тийм не като модел, а като отбор притежатели :beer:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот t.kyosev » Пет Апр 24, 2009 8:25 am

Нормално е да се разраства. Това е оптимален велосипед за парите си в България. Също така е едно от най-евтините колела ставащи за планинско колоездене. От Ontario TE наистина няма нужда и не виждам особени разлики в подобрение на качеството спрямо Pro-то. Спринт Аполон също е хубаво колело в този клас.

@newbie, за градско каране и леко каране по черни пътища всеки от посочените велосипеди ще ти свърши работа. Най-доброто и заслужаващо парите си е Drag Ontario Pro. Ако имаш възможност се насочи към него. :agree:
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот newbie » Пет Апр 24, 2009 9:06 am

За сега изглежда, че ще се спра на Ontario-то.
Но да попитам отново за размера ? M или L? 175 см, каране в града.
newbie

Мнениеот rufu » Пет Апр 24, 2009 10:00 am

Размер М!

Аз съм 186см. и карам Л...И ми е добре но бих предпочел да е с половин инч по-малка :):)

До лична преценка си е, но ако трябва да спазваме "писаните закони" за избор на размер рамка то ти трябва да вземеш М ...

Л ще ти е голяма и няма да ти е удобна :)
Only one bike can broke the barriers...Изображение ...the one....
Аватар
rufu

Рейтинг: 1178

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Апр 24, 2009 12:22 pm

veskoz написа::offtopic: Баси как се разраства Онтарио Тийм :beer: :beer: :beer:

Не знам колко се разраства, ама толкова и добре го правят, вчера ходих до сервица на Веломания и отзад какво да видя - 6-7 Онариота ТЕ, и какво аз съм с Про до сега никакви проблеми. :peace:
Относно до размера карам с "L", но аз съм около 168см., тъй че ако искаш си вземи "L", но по скоро "М", на мен "L" ми е леко голяма, в смисъл мога да я дигна съвсем малко когато карам XC иначе из града си карам на минимум. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот pe60t0 » Пет Апр 24, 2009 12:51 pm

pe60t0 написа:
newbie написа:Здравейте,

Спрял съм се на Drag, като се колебая между горепосочените 4 модела. Велосипедът ще се ползва предимно в градски условия и може би и малко по черни пътища. Основно ще е за леки разходки в града и сред природата през почивните дни. Висок съм 175 см, тежа 70 кг ( какъв размер ще препоръчате? ) . За сега нямам намерение да сменям компоментите по bike-a, докато не се счупят. Но все пак си е предимство, ако рамката позволява подобрения.

Поздрави,
П.

http://www.mtb-bg.com/articles/ar004.htm#frames :deal:

абе тука си пише за размерите бе ...закакво не четете. Автора прочети и после питай. Другте какво говорите като и вие не сте в час..
Аватар
pe60t0

Мнениеот newbie » Пет Апр 24, 2009 1:49 pm

Прочетох статията, но все пак исках да попитам за личните ви мнения. От опит (не в сферата на велосипедите ) вече нямам пълно доверие на документации и описания.
Ще поръчам размер М.
newbie

Мнениеот pe60t0 » Пет Апр 24, 2009 2:11 pm

Успех, M e твоя размер :)
Аватар
pe60t0

Мнениеот sensation_blue » Съб Апр 25, 2009 2:44 pm

Виждам че вече си решил, но все пак да ти кажа, че съм точно колкото теб висок,само че малко по тежък и наскоро си взех Онтарио Про - М размер и ми е тамън.... ;) Идеално е за града, а и вече имам и няколко горски спускания (силно казано), но нямам никакъв проблем... дори и вилката се държи що годе добре, като за простите (с пружина/еластомери).
Така че това и според мен е най добрия избор за това което искаш да правиш, а то е горе долу, за което и аз си го взех.
ето тук съм качил снимки на мойто онтарио - да видиш как изглежда М рамката, но и в сайта на драг има вече достатъчно инфо.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=354664
само си оправи седалката да не стърчи нагоре, че тук е снимано още съвсем ново...
И имай предвид че ще дадеш едно поне 100 лева за екипировка (каска, ръкавици, може и тениска за колоездене), инструменти, лепенки, резервна гума, шише за вода, помпа, а ако караш вечер и светлини и т.н. така че вместо да ги даваш за онтарио ТЕ - по добре си ги задели за тези важни неща.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот newbie » Пон Апр 27, 2009 1:06 pm

В крайна сметка поръчах L. Пробвах различните размери в магазина и L ми се стори екстра (не съм карал, само седях). Пък и продавачът каза, че за каране по път е по-добре по-голяма рамка. До края на седмицата ще съм пробвал това лично.
newbie

Мнениеот pe60t0 » Пон Апр 27, 2009 4:25 pm

Честито, като ти пристигне, да се похвалиш със снимки :)

ПС: Когато ми се е налагало да карам по шосе, вдигам седалката максимално много за да ми е възможно най-високо. По този начин се върти най-успешно. Правилно ти е казал продавача.
Аватар
pe60t0

Мнениеот k0k0 » Пон Апр 27, 2009 10:38 pm

Честито колега :beer: скоро и аз ще си взимам моето :)
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот gofren » Вто Апр 28, 2009 2:59 am

Wellcome to the Ontario PRO club :D няма да съжаляваш за избора си
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот to4nia » Вто Май 05, 2009 6:43 pm

Днес докато разглеждах снимки на Ontario TE( модел 08 и 09) забелязах,че заварките на рамката към челото са под различен ъгъл и няма никакво разстояние при 09 между хоризонталната рамка и тази която слиза към средното движение! Тук-таме бях чел ,че нямали разлика от миналато година но се оказва,че не е така! Червения е моя закупен преди месец:
01.JPG
01.JPG (72.38 KiB) Прегледано 3797 пъти
02.jpg
02.jpg (80.33 KiB) Прегледано 3076 пъти
to4nia

Рейтинг: 1193

Мнениеот pe60t0 » Вто Май 05, 2009 6:54 pm

На мен червения повече ми харесва
Аватар
pe60t0

Мнениеот to4nia » Вто Май 05, 2009 7:33 pm

Червения е модел от тази година.
to4nia

Рейтинг: 1193

Мнениеот gofren » Вто Май 05, 2009 9:07 pm

ъм те не са ли два различни размера, смисъл при по-големите размери горната и долната тръба при челото са по раздалечени, докато при най-малките 1-2 размера не ги знам кои M S XS или какви са двете тръби са мн близко
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот Admin » Вто Май 05, 2009 9:23 pm

to4nia написа:Днес докато разглеждах снимки на Ontario TE( модел 08 и 09) забелязах,че заварките на рамката към челото са под различен ъгъл и няма никакво разстояние при 09 между хоризонталната рамка и тази която слиза към средното движение! Тук-таме бях чел ,че нямали разлика от миналато година но се оказва,че не е така! Червения е моя закупен преди месец:
01.JPG
02.jpg

А двете рамки еднакъв размер ли са? ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Май 06, 2009 9:14 pm

gofren написа:ъм те не са ли два различни размера, смисъл при по-големите размери горната и долната тръба при челото са по раздалечени, докато при най-малките 1-2 размера не ги знам кои M S XS или какви са двете тръби са мн близко

:agree:
А на най-големия размер на Онтарио, не се сещам какъв беше, между двете тръби сигурно има една педя разстояние.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот k0k0 » Чет Май 07, 2009 1:58 pm

Ето снимка на най-голямото онтарио http://www.dragbicycles.com/templates/s ... hwds78.jpg просто :bigeyes: :bigeyes: УОУ
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти