Tour de Mazalats

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Tour de Mazalats

Мнениеот Admin » Сря Апр 29, 2009 12:49 pm

Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Tour de Mazalats

Мнениеот veskoz » Сря Апр 29, 2009 1:01 pm

Красота :praying:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот fifffka » Сря Апр 29, 2009 1:14 pm

Възхитителна природа има България... :bowdown:
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот 4getcredo » Сря Апр 29, 2009 2:59 pm

fifffka написа:Възхитителна природа има България... :bowdown:

... както и всичките й черни пътища са "римски" :lol:

Чудесен маршрут и снимки :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот pe60t0 » Сря Апр 29, 2009 3:48 pm

Гадняри :usclap: :thumb:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот taurus13 » Сря Апр 29, 2009 6:41 pm

Тия теми ги пускате за да ни дразните нали? Уфф, как ви завидях!
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот SStoeV » Сря Апр 29, 2009 8:39 pm

Браво за статията! :) :beer:
Едно невероятно каране,миналата година го направих за първи път и тази мисля да повторя.Едно от най-красивите места на Стара планина е точно тук.
Аватар
SStoeV

Мнениеот botroid » Сря Апр 29, 2009 9:20 pm

Едно коригиране ми ще да направя, въпреки че е доста вероятно да издразня автора на материала. Връх Росоватец се пише с "О" а не с "У". Това е голям и известен връх и такава грешка в името му, не може да се подмине.

Обиколката на масива Триглав се провежда всяка година в два варианта. Единия е голямо изкачване от с.Тъжа до в.Росоватец, около 3 часа продължителност. Предимствата му са, че човек може спокойно да се наслади на красотите на националния парк "Централен Балкан", дълбокото ждрело на р.Тъжа и скалния феномен "Козята стена". Другия вариант е едночасово спускане от Росоватец до Розовата долина, но поради големия юруш надолу с 40-45 км/ч, човек се съсредоточава в пътя и камънаците по него и не остава възможност за по-подробно оглеждане на околностите :)
Към 17 май ще се проведе обиколката в първия й вариант, а за втория ще се уточнява допълнително.

4getcredo написа:...както и всичките й черни пътища са "римски"

Не всичките черни пътища са римски, а по-специално тези по които се обикаля масива Триглав - Химитлийски и Русалийски проходи. Под "римски път" се разбира такъв, който е построен и използван от времето на Римската империя. Понякога на места се среща дори запазен калдъръм от онези времена, настилка която са полагали, за да минават по-бързо легионите през планината и да не затъва обоза в калта.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот kibikoff » Сря Апр 29, 2009 10:02 pm

обиколката е доста добра
хубаво би било снимките да са в хронологичен ред

botroid написа: от с.Тъжа до в.Росоватец, около 3 часа продължителност.

абсурдно време, умножи го с коефицент 1.7
kibikoff

Мнениеот nicky bike » Сря Апр 29, 2009 10:34 pm

kibikoff написа:обиколката е доста добра
хубаво би било снимките да са в хронологичен ред

botroid написа: от с.Тъжа до в.Росоватец, около 3 часа продължителност.

абсурдно време, умножи го с коефицент 1.7

Те в една друга го бяха вече питали дали е добре, ама тук вече го доказа .... ,че не си! :rofl: :rofl: :rofl:
Нали съм ти казал да не се обаждаш за работи които не разбираш. Гледай и се учи. Ти си в Планината от 2 години и половина не си мисли ,че си видял всичко ,а вече даваш и акъл (това което на теб ти липсва) :crazy: :(!:

Може да напишеш и ти нещо :idea: да те види КАКВО ЩЕ ТИ РОДИ харда. :rofl: :rofl: :rofl:

Опиши и твоите маршрути нали си много бродил по Горите Лилейски по великите спускания по техничния широк път от РУсоватец надоле. :rofl: :rofl: :rofl: Напиши и гоизпрати на Admin-a може някой ден и други (освен с мотори и джипки) да минат по него. :idea:

По темата: Говорихме на сбирките ,че може да го направим към 10 май, тъй като повечето сме тази седмица на Тасос, а на 16 - 17 май има състезание в [img=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=53641]Ст. Загора[/img] иначе описанието което съм направил смятам че е достатъчно добро за да не се загуби някой.
Айде и да почерпите :beer: :beer: :beer: горе на баира. :D

Относно снимките може би трябваше да ги пратя по номера ??? или ...
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот hitar_potter » Чет Апр 30, 2009 12:01 am

:bigeyes: Малее, жестолко е било... Как ми се караааа :bawling: :bawling: :bawling:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот tanya » Чет Апр 30, 2009 8:33 am

Страхотно изглежда! :agree:
Ще запзя маршрута за бъдещо преминаване.
Всъщност голяма част съм преминавала с колело, друга пеша, но точно в този вариант, не. Изглежда много примамливо.
Уж сме запланували едно каране в района за това лято, нищо чудно единия ден да е точно този маршрут.
Ники, на х. Партизанска песен може ли да се спи? Или може би е по-удачно да се спи на Узана и съответно да се остави колата там?
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот nikoi » Чет Апр 30, 2009 8:03 pm

За допълнително зарибяване:
Клик
Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikoi

Рейтинг: 1510

Мнениеот Admin » Чет Апр 30, 2009 8:18 pm

botroid написа:Връх Росоватец се пише с "О" а не с "У". Това е голям и известен връх и такава грешка в името му, не може да се подмине.

Преди да публикувам статията специално проверих за този връх и в Google се срещат еднакво често и в еднакво надеждни източници и двата вида изписване, така че аз лично няма как да съм сигурен кое е правилното. Виж сам, ако искаш. Може би е дублетна форма на името? :dontknow:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот botroid » Чет Апр 30, 2009 9:14 pm

Admin написа:Преди да публикувам статията специално проверих за този връх и в Google се срещат еднакво често и в еднакво надеждни източници и двата вида изписване, така че аз лично няма как да съм сигурен кое е правилното. Виж сам, ако искаш

Уважаемия от мен автор на материала, разполага с карта на която върха е изписан с "О", нека да я погледне и после да ме пита добре ли съм не съм ли.
Върха се намира в Националния парк “Централен Балкан", на официалните му сайтове има информация за точното му наименование, от това по надеждно няма къде. Например тук и тук.

tanya написа:на х. Партизанска песен може ли да се спи? Или може би е по-удачно да се спи на Узана и съответно да се остави колата там?

Всъщност тази хижа се намира в местността "Узана", където са нагъсто разположени всякакви хижи и все някъде ще може да се спи, а място за коли бол.

kibikoff написа:абсурдно време, умножи го с коефицент 1.7

Ми ако се влачиш по почти 30 километровия баир с 5-6 км/ч, наистина 5 часа могат да отидат.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Admin » Чет Апр 30, 2009 9:38 pm

botroid написа:
Admin написа:Преди да публикувам статията специално проверих за този връх и в Google се срещат еднакво често и в еднакво надеждни източници и двата вида изписване, така че аз лично няма как да съм сигурен кое е правилното. Виж сам, ако искаш

Уважаемия от мен автор на материала, разполага с карта на която върха е изписан с "О", нека да я погледне и после да ме пита добре ли съм не съм ли.
Върха се намира в Националния парк “Централен Балкан", на официалните му сайтове има информация за точното му наименование, от това по надеждно няма къде. Например тук и тук.

Разбирам, ще го поправя в статията. Благодаря за полезното включване. Между другото грешката не е само на автора, а е и моя, тъй като в текста пишеше Росоватец, а в снимките Русоватец и в крайна сметка аз съм се заблудил и съм дал превес на изписването с "У", за което съжалявам. В крайна сметка стават такива грешки, не е нещо фатално, че да се налага да се изостря тона. :) Още веднъж благодаря за поправката, а на Ники за маршрута. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот nicky bike » Чет Апр 30, 2009 10:44 pm

Admin написа:
botroid написа:

Разбирам, ще го поправя в статията. Благодаря за полезното включване. Между другото грешката не е само на автора, а е и моя, тъй като в текста пишеше Росоватец, а в снимките Русоватец и в крайна сметка аз съм се заблудил и съм дал превес на изписването с "У", за което съжалявам. В крайна сметка стават такива грешки, не е нещо фатално, че да се налага да се изостря тона. :) Още веднъж благодаря за поправката, а на Ники за маршрута. :beer:

А бе той до миналато година не знаеше къде се намира този връх, а сега за една БУКВИЧКА се хвана пък после вика ,че бил добре??? :rofl: :rofl: :rofl:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот nicky bike » Пон Май 11, 2009 11:34 pm

Тази година решихме обиколката да се състои на 24 май.
Който желае може да се обади за нощувка.

:hbang2: :hbang2: :hbang2:
Има и допълнения към трасето за по големите екстремисти.

Тръгване от събота след обяд с нощувка на хижа Мазалат. :D Спускане на "Кривата Пътека" (много точно цитирано) после пак по същия маршрут нататък.
Ако има щелаещи ще се се качим да нощуваме на Хижата. :agree:
Телефон 0878467266 - Николай Петков
Аватар
nicky bike

Мнениеот vlassadar » Сря Май 13, 2009 3:58 pm

За ахкащите и охкащите - ето ви лек: 24 май раааано рано или от предишната вечер спане на палатки в района на Ясеново. Засега съм сам в колата. Колелото ми страда от лек проблем, но и да не се оправи, ще ходя, карането е хубаво а сезона е точно за него. още 2-ма мога да взема евентуално
Аватар
vlassadar

Мнениеот nicky bike » Сря Май 13, 2009 10:52 pm

vlassadar написа:За ахкащите и охкащите - ето ви лек: 24 май раааано рано или от предишната вечер спане на палатки в района на Ясеново. Засега съм сам в колата. Колелото ми страда от лек проблем, но и да не се оправи, ще ходя, карането е хубаво а сезона е точно за него. още 2-ма мога да взема евентуално

От София по магистралата е по добре да дойдете.
Ще ви намерим места за нощуване по къщите ни, само се обадете. И на хижа Мазалат може да се качим да нощуваме, а сутринта ...Кривата Пътека. :clap: :clap: :clap:
Аватар
nicky bike

Мнениеот nicky bike » Съб Юни 09, 2012 3:25 pm

Утре - 10.06 ще тръгнем сутринта в 7:00ч. от магазин Денизов. В 8:30ч. ще потеглим от х.Партизанска песен в посока с.Ясеново, от там към с.Тъжа, преминаване покрай Кадемлийското пръскало, изкачване на вр. Росоватец, през Пеещите скали, х.Мазалат и към Узана. Дължина 87км, който желае да заповяда. :beer: :beer:
Изображение
Аватар
nicky bike

Назад към Общ форум