Компания за шосейно колоездене (София)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Компания за шосейно колоездене (София)

Мнениеот Grash » Сря Май 06, 2009 9:25 am

Добре изглежда, от Искрец ли ще се тръгва? Ще има ли хора дето от София ще тръгват, или некой Бойко с място в колата? :D
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот bokicha » Сря Май 06, 2009 10:07 am

Ми, зависи до колко ще се напълни колата. Ще гледам до утре вечер да се уточня с хората,
кой ще идва, кой не..и така.
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Май 06, 2009 12:53 pm

Начи, бацета, карането ше е в събота. Тръгваме в 10 от Искрец (подножието на вилата) или 10,15 от Своге (разклонението за Искрец и Мездра). Караме дефиуето, Миуаново, Уакатник, уекинко и щракаме снимки, киризим гуедки и прочее. После се връщаме, за да видим първия етап от Джирото. Тва е, ако некой има възражения, да пише сега или да замълчи навеки! Нещо таково. :smokin:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marsa » Сря Май 06, 2009 3:29 pm

Аз не бих желал да се качвам на автомобил дори и да имаше свободно место, така че е възможно да се засечем някъде "по пътищата вечни на България", верятно ще избера тази посока.

Grash, ако имаш желание може да пробваме да се разходим през Своге, но по всяка вероятност ще закъснеем за 10ч.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот eMcKu » Сря Май 06, 2009 6:43 pm

Колко километра е от София до сборния пункт на Своге, и колко се връзва маршрута ?
Мерси за отговора :agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Май 06, 2009 6:46 pm

eMcKu написа:Колко километра е от София до сборния пункт на Своге, и колко се връзва маршрута ?
Мерси за отговора :agree:

София-Своге грубо е около 55км по дефиуето, а до Искрец са още 6-7км. Самото каране го мислим да е около 85-90км (освен ако некой не изяви желание да спусне Миланово - Долна бела речка и после да качи обратно, та да станат още 30-ина). При хубаво време (а очакваме да е таково), маршрутът е много як, баце, идвай да караме! :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Сря Май 06, 2009 8:37 pm

marsa написа:Grash, ако имаш желание може да пробваме да се разходим през Своге, но по всяка вероятност ще закъснеем за 10ч.

Баце нямам намерение да закъснявам, така че или ще се метна при Бойко(ако има място), или ще отида до Искрец на ход.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Сря Май 06, 2009 10:20 pm

Нещата се по- изясниха....
8.45h пред Кошарите, бате Стефчо, имаш възможност или да замръкнеш там,
или да осъмнеш... :D :beer:...
...требе да сме точни, че да има време да полеем ягодите... :D
...баце, дай некъв ориентир, къде да се позиционираме или ше се тражим на место...
...имам и земеделски въпроси към теб, че щерката сака да садим ягоди на вилата на дядо й... :)
...аз бих се пуснал и до Речка...
...маршрута е super :cool:
Поздрави и до скоро.
Аватар
bokicha

Мнениеот Grash » Сря Май 06, 2009 10:35 pm

За ресторант "Кошарите" ли иде реч, дето е на Вапцаров?
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Сря Май 06, 2009 10:44 pm

Ахм... :drunk:
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Чет Май 07, 2009 12:56 am

Т.е. да разбирам, че всички сте натам с колите, вкл. бате Стефан. Варианта ми е да ви чакам на Своге, ако успея да стигна достатъчно бързо, но съм нощна предната вечер и ще трябва да си тръгна малко по- рано, което не е невъзможно. Вероятно ще се опитам да го направя, въпреки че е твърде вероятно за пореден път да си покарам сам :popcorn: С бате Стефан си имаме телефонните номера, така че може и да го сполети обаждане да кажа с колко съм изостанал :sleeping: и след колко ще ви настигна :evil:
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Май 07, 2009 8:04 am

bokichaa написа:Нещата се по- изясниха....
...баце, дай некъв ориентир, къде да се позиционираме или ше се тражим на место...
...имам и земеделски въпроси към теб, че щерката сака да садим ягоди на вилата на дядо й... :)
Поздрави и до скоро.

Начи, баце, зависи откъде ше дойдеш. Ако минеш през Костинброд, у Бучин проход требва да внимаваш за отбивка налево за Своге (20км) и Искрец (12км), тамън преди да тръгнеш към Годец и Петрохан (там, дето спирахте есента като потроших Ралито). Стигаш Искрец (едно доста дълго село) и питаш за санаториума (или направо ми цъкаш, че си влезнал, докато минеш през селото, аз ше се позиционирам покрай пътя, така че да ме видиш). Ако си през дефилето, като влезнеш у Своге си караш само направо и като минеш под един мост (с десен завой) веднага след него е вече споменатия разклон за Искрец (налево), а пътя си продължава по дефилето към Лакатник и Мездра. Ако ше идваш до село, цъкни от изхода на Своге и пак действаме по същата схема. :sleeping:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Чет Май 07, 2009 9:26 pm

Значи Съботата е ясна за мен - ще карам към вас, пък ако ви срещна - срещна. Ще се опитам да взема компания от един съотборник :)

Въпросът ми е утре има ли с кого да покарам, става дума за под 100км?
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Май 08, 2009 7:02 am

DstupidBastarD написа:
bokichaa написа:Нещата се по- изясниха....
Поздрави и до скоро.

Начи, баце, зависи откъде ше дойдеш. Ако минеш през Костинброд, у Бучин проход требва да внимаваш за отбивка налево за Своге (20км) и Искрец (12км), тамън преди да тръгнеш към Годец и Петрохан (там, дето спирахте есента като потроших Ралито). Стигаш Искрец (едно доста дълго село) и питаш за санаториума (или направо ми цъкаш, че си влезнал, докато минеш през селото, аз ше се позиционирам покрай пътя, така че да ме видиш). Ако си през дефилето, като влезнеш у Своге си караш само направо и като минеш под един мост (с десен завой) веднага след него е вече споменатия разклон за Искрец (налево), а пътя си продължава по дефилето към Лакатник и Мездра. Ако ше идваш до село, цъкни от изхода на Своге и пак действаме по същата схема. :sleeping:

Една корекция, завоя за Своге и Искрец след Бучин проход, е надясно. Абе, там дето има следи от последното ми (засега) падане. Аз сигурно затва съм го писал "лев завой", щото тогава го зех откъм Годеч. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот crib » Пет Май 08, 2009 10:26 am

Бацета, намира ли се за утре още едно местенце у некоя кола, или да си фана Бългейриан Стейт Рейъл до Свогето?
crib

Мнениеот bokicha » Пет Май 08, 2009 1:54 pm

crib написа:Бацета, намира ли се за утре още едно местенце у некоя кола, или да си фана Бългейриан Стейт Рейъл до Свогето?

Ем, баце, напълних колата, с бате Стефчо станахме 4ма. Ако има някаква промяна ще пиша.
......................................................................................................................
Хм, сега ми дойде на акъла да проведа един нАучен експеримент на тема: "Ще влезе ли велосипед с демонтирани колела напреко в багажника на Еспаса?...". Ако резултата е положителен, навярно и пет/5/ велосипеда ще влезнат. Интересно ще стане ако не успеем да ги съберем и тогава ще требе по- нЕкъв начин да се натоварим като мургави братя у Москвич!!!! :D
В краен случай, баце Фил, мохе да караш зад Еспаса... :D
Очаквайте включване в късно следобедните, привечерни часове. :bigeyes:
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Пет Май 08, 2009 7:53 pm

Ко'елета, ще се гръмна, изтрил съм телефона на пича, с който се бехме срещнали на Годеч преди две седмици, щех утре да го взимам, на епичното каране...

Утре съм сам към Своге, ако някой, например crib (не те познавам, човече), иска да покараме до там заедно - включвайте се ;) От центъра (където тръгвам), до Своге са 43км по байкмап. За два часа и малко спокойно темпо ще си мина баирите по дефилето, без да се моря. Предполагам ще съм на линия за срещата 10:15, ще ви се обадя.
Аватар
marsa

Мнениеот bokicha » Пет Май 08, 2009 9:26 pm

bokichaa написа:.... навярно и пет/5/ велосипеда ще влезнат... :bigeyes:

Ае, не получих еднозначен отговор...един влезе, четири ще влезнат също, но за да съм сигурен,
че ще влезнат пет ми трябват пет велосипеда, а утре сабалЯм няма да имаме време за еХперименти!
...за да няма :banghead: :xx(:
Бате, crib, знаеш в колко е срещата, но дали ще се съберем... :dontknow:
Ай, до утре.
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Съб Май 09, 2009 5:04 am

След малко паля джапанки към отправната точка на Своге, нося ви меденки :P
Аватар
marsa

Мнениеот marsa » Съб Май 09, 2009 5:51 pm

Начи мисля, че е редно официално да обявим днешния ден за 'много готин ден'. Между другото може да се считате за потенциално виновни, че не спрехте на Своге да отпразнуваме с бира и бирен фъстък (благодат за мозъка и зъболекаря). Приемат се само извинения, че сте бързали за Левски :^:

Обобщението от мен е
екстра каране
изядох рекордно много за едно каране, и само благодарение на това да съм изпил към 2л :clap:
154км, 21.56ср. ск. 11ч каране + почивки, натоварих се много
докато почивах в Своге бях заковал на 999 тотал км.
а да - на връщане ми свиркаха поне 10найсе пъти, понеже съм хубав с новата прическа :^:
таа уличка "околовръсното" смърди.

След малко ще си дам снимките от телефона, въпреки че на тях има само треволяци, а предполагам и от останалите ще има материал.
Аватар
marsa

Мнениеот sportacus » Съб Май 09, 2009 6:10 pm

Абе човек къде се скри ......... дебнех да те видя да те забера с колата ....... сигурно доста си се уморил ...... :popcorn:
Аватар
sportacus

Мнениеот marsa » Съб Май 09, 2009 6:52 pm

sportacus написа:Абе човек къде се скри ......... дебнех да те видя да те забера с колата ....... сигурно доста си се уморил ...... :popcorn:
Чекай. Аз бъркам понятията. Ти да не си със спешълайзд-а, и да се моташе сам с един автомобил (първо некой с като твоето колело си взе вода докато чаках основната група в кръчмате след 9). Ако тази персона си ти, значи на тръгване те видех на Своге как мина, а аз почивах много сериозно, щом бях събул и гуменките...

Не се бех уморил, дори накрая ми идвА пауъра да се гъзарея.
Аватар
marsa

Мнениеот sportacus » Съб Май 09, 2009 6:54 pm

Последна промяна sportacus на Съб Май 09, 2009 7:30 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
sportacus

Мнениеот Grash » Съб Май 09, 2009 7:15 pm

Мда, днешното каране беше много готино. Верно към Лакатник вече сгънах, но съм доволен, че поне Миланово го качих достойно :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Съб Май 09, 2009 7:20 pm

Аз е са си влизам, снимки до час/два.... :bigeyes:
Карането беше много, много готино...и голЕма компания...еХтра.
Аватар
bokicha

Мнениеот brumbar » Съб Май 09, 2009 8:12 pm

Бацета и аз да се похваля. Вчера с бате Виолет инцидентно решихме да посетим това природно чудо наречено Милеви Скали. Тая сутрин в 7 часа отпрашихме към Белово. Мога да кажа, че изкачването беше уникално и без предвалителната информация, която имах от Тъпото и от Бате Любо щеше да ми е много трудно да разпределя правилно силите си.
Трябва да отбележа, че катерих с класическия сетъп 53/39 и 11/23 и УСПЯХ да го изора чак до горе без да се налага да спирам. Това което ми направи впечатление е, че в самото начало първите 2-3 км. много лъжат от към наклон, в смисъл, че на пръв поглед не изглежда толкова стръмно /може би заради широките поляни около пътя/, но на спускането видях с какво сме се борили. Тактиката ми беше да тръгна на по-тежка предавка за да пазя 23-та зъба за най-тежкото изкачване. Първите 3 км. ги изкарах 39/19 :crazy: и само на най-стръмния участък между 2 и 3-ти км. щракнах на 21-цата за да издрапам от една дълга локва, след това до 10-ти км. си карах основно на 19-ката и тук таме на 21-ца. Както е известно гърча започва след 10-я километър и тогава 23-ката влезе в действие, като имаше моменти в които просто се налагаше да карам почти на баланс щото скоростта ми падаше на 7 км/час. Затова пък като видях стеничката на 14-я км. се наложи да я спринтирам и след като неочаквано се оказах на билото, велосипеда направо изхвърча като тапа от шампанско. От там нататък мъките свършиха и с очудващ ентусиазъм и енергия подкарах до края на маршрута - някаква антена или кула на края на 16-я километър, където пътя свърши. С цялото пестене на енергия, регистрирах невероятната средна скорост от 11.5 км. час, която включваша и шматкането до хижата. Трябва да отбележа ,ча бате Виолет също се представи достойно с 39-ка плоча и 25 зъба отзаде, но се разделихме на 3-я километър от изкачването, защото решихме всеки да кара със собствено темпо.
На връщане имахме една спукана гума и обичайното за мене тоалетно премеждие, което отдавам на изядените 4 корнита и една "фитнес" вафла с безброй количество витамини и протеини.
Общо ни се вързаха близо 79 км за малко над 4 часа.

Който го мързи да прочете всичко това да обобщя - ДНЕС БЕШЕ СТРАХОТЕН ДЕН :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sportacus » Съб Май 09, 2009 8:28 pm

С тия зъби това "невероятната средна скорост от 11.5 км. час" е много добре. :agree:

п.с. И ние сме там някъде но сме с по леки предавки. Но така или иначе ще засичаме пак вече знаейки какво ни чака .... това беше на първото проучващо каране / а аз с колело което бях купил час преди това :D
Аватар
sportacus

Мнениеот brumbar » Съб Май 09, 2009 8:37 pm

За следващото изкачване се надявам да дойде зъбчатаката, която заръчах от Totalcycling с 13-26, затова, че ще ми бъде малко по-комфортно.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот bokicha » Съб Май 09, 2009 8:41 pm

Честито на печелившите... :bigeyes:
по- късно ще разпратя и картинки в голям размер натам- насам
:wavey:
Аватар
bokicha

Мнениеот brumbar » Съб Май 09, 2009 8:53 pm

:offtopic:
Бате Любо, да не си се качил на карбон? :clap:
:offtopic:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене