[quote]
..... че списанието е създадено с цел да рекламира Corratec Bulgaria, както и че ти участваш със същата цел в този форум.
..... "еми да, списанието е с цел реклама на Corratec Bulgaria", отколкото да твърдиш че било създадено с идеална цел патриотизъм.
[/quote]
Не мога да кажа: "еми да, списанието е с цел реклама на Corratec Bulgaria" защото не отговаря на [color=red][size=200]истината[/size][/color]!!! В първият брой на списанието ми намерете поне най-малък намек за "Коратек" - в интерес на [color=red][size=200]истината[/size][/color], когато го правихме, нямах ни най-малка представа, че ще вкарвам "Коратек" в БГ. Целта наистина беше идеална, но какво се случи: на практика "изгърмях" близо 6 000 лева за първи брой, като навсякъде в началото, поне на приказки срещах разбиране и подкрепа, но когато опря до плащането на заявената и публикуваната реклама, започна една голяма, разбира се, не и неочаквана от мен въртележка, да си въртим по телефоните и да се кълнем в празни обещания за разплащания. Както и да е - с "кански" мъки възстанових около 1/5 от похарчената сума. Пак ще повторя, че не желая да печеля от списанието, но и не желая твърде много да се набутвам!

Известно време след като излезе първи брой, отидох в Кьолн на ИФМА-та. Вече бях наясно, че ако издавам със същата "рентабилност" "БГ Байк" в продължение на една година, няма да фалирам, но сериозно ще се декапитализирам.

:D:D Тогава, докато разглеждах щанда на "коратеците", ми хрумна, че ако ги вкарам в БГ ще мога да издържам чрез тях списанието без да ми се разстройва сериозно бюджета. Ще попитате защо съм избрал точно "Коратек"? Просто са ми изключителни любимци, а и следя от около 6 години отблизо тяхното развитие, освен това съм твърдо убеден в качествата на техните велосипедите и прецених, че въпреки високите им цени, си заслужават. "Коратек" просто е моето решение за поддържане списанието, нищо повече. За да не съм голословен сравни съотношението на рекламите на "коратеците" с останалите фирми, в списанието има най-много реклама на RAM и аз се радвам, че момчетата от БАС дават нагледен урок как точно трябва да се рекламира (стилно и адекватно), освен това те по всякакъв начин дават своята подкрепа за общото начинание: финансово, чрез някои материали за статии, и дори морално. За разлика от някои други рекламодатели, моралната подкрепа на БАС е много по-ценна за нас, защото е [color=red]овеществена[/color] не само с добри намерения, а и с реална помощ за което още веднъж им [size=134]благодаря[/size]! Сравни и съотношението на рекламите: "Коратек"/"Балканвело" или "Коратек"/"Крос" например. Всеки който пожелае може да публикува своите материали в "БГ Байк" без ограничение на рекламните "жанрове" - никой не е спрян да го прави! Нека читателите преценят кой го прави най-сполучливо и да отдадат на него своите предпочитания. В цял свят е така. Да не забравяме, че рекламата е "нож" с две остриета: ако някой подходи лекомислено към материята може да се окаже, че се е самодискредитирал и вместо реклама си е направи антиреклама. Това е нормална практика във всяка пазарна икономика и не е осъдителна. Но пак да се върнем на темата: [color=red]тук[/color] и [color=red]сега [/color] търся подготвени хора, които срещу заплащане да пишат нерекламни, обективни материали, за да се балансират гледните точки (затова те трябва, поне в по-голямата част, да отговарят на посочените от мен условия).
Познавам отблизо цялата стуктура на велосипедния бранш у нас и ми са ясни всичките "кирливи" ризи и задкулисни игрички на дребно.

Мога да кажа, че няма светци в него (барем един да имаше за кадем!). Аз също не съм "света" вода ненапита, но имам желание да се променят нещата към по-добро, доказателсто за това са делата ми.
Аз си открих картите, но не виждам някой друг освен мен да го е направил - поне до момента! Нека другите да последват моя пример и после пак да си поговорим за [size=167]морал[/size]!!!