Покана за сътрудничество

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот batman » Пет Фев 18, 2005 2:08 pm

[quote]

..... че списанието е създадено с цел да рекламира Corratec Bulgaria, както и че ти участваш със същата цел в този форум.

..... "еми да, списанието е с цел реклама на Corratec Bulgaria", отколкото да твърдиш че било създадено с идеална цел патриотизъм.
[/quote]

Не мога да кажа: "еми да, списанието е с цел реклама на Corratec Bulgaria" защото не отговаря на [color=red][size=200]истината[/size][/color]!!! В първият брой на списанието ми намерете поне най-малък намек за "Коратек" - в интерес на [color=red][size=200]истината[/size][/color], когато го правихме, нямах ни най-малка представа, че ще вкарвам "Коратек" в БГ. Целта наистина беше идеална, но какво се случи: на практика "изгърмях" близо 6 000 лева за първи брой, като навсякъде в началото, поне на приказки срещах разбиране и подкрепа, но когато опря до плащането на заявената и публикуваната реклама, започна една голяма, разбира се, не и неочаквана от мен въртележка, да си въртим по телефоните и да се кълнем в празни обещания за разплащания. Както и да е - с "кански" мъки възстанових около 1/5 от похарчената сума. Пак ще повторя, че не желая да печеля от списанието, но и не желая твърде много да се набутвам! ;) Известно време след като излезе първи брой, отидох в Кьолн на ИФМА-та. Вече бях наясно, че ако издавам със същата "рентабилност" "БГ Байк" в продължение на една година, няма да фалирам, но сериозно ще се декапитализирам.:D:D:D Тогава, докато разглеждах щанда на "коратеците", ми хрумна, че ако ги вкарам в БГ ще мога да издържам чрез тях списанието без да ми се разстройва сериозно бюджета. Ще попитате защо съм избрал точно "Коратек"? Просто са ми изключителни любимци, а и следя от около 6 години отблизо тяхното развитие, освен това съм твърдо убеден в качествата на техните велосипедите и прецених, че въпреки високите им цени, си заслужават. "Коратек" просто е моето решение за поддържане списанието, нищо повече. За да не съм голословен сравни съотношението на рекламите на "коратеците" с останалите фирми, в списанието има най-много реклама на RAM и аз се радвам, че момчетата от БАС дават нагледен урок как точно трябва да се рекламира (стилно и адекватно), освен това те по всякакъв начин дават своята подкрепа за общото начинание: финансово, чрез някои материали за статии, и дори морално. За разлика от някои други рекламодатели, моралната подкрепа на БАС е много по-ценна за нас, защото е [color=red]овеществена[/color] не само с добри намерения, а и с реална помощ за което още веднъж им [size=134]благодаря[/size]! Сравни и съотношението на рекламите: "Коратек"/"Балканвело" или "Коратек"/"Крос" например. Всеки който пожелае може да публикува своите материали в "БГ Байк" без ограничение на рекламните "жанрове" - никой не е спрян да го прави! Нека читателите преценят кой го прави най-сполучливо и да отдадат на него своите предпочитания. В цял свят е така. Да не забравяме, че рекламата е "нож" с две остриета: ако някой подходи лекомислено към материята може да се окаже, че се е самодискредитирал и вместо реклама си е направи антиреклама. Това е нормална практика във всяка пазарна икономика и не е осъдителна. Но пак да се върнем на темата: [color=red]тук[/color] и [color=red]сега [/color] търся подготвени хора, които срещу заплащане да пишат нерекламни, обективни материали, за да се балансират гледните точки (затова те трябва, поне в по-голямата част, да отговарят на посочените от мен условия).

Познавам отблизо цялата стуктура на велосипедния бранш у нас и ми са ясни всичките "кирливи" ризи и задкулисни игрички на дребно. ;) Мога да кажа, че няма светци в него (барем един да имаше за кадем!). Аз също не съм "света" вода ненапита, но имам желание да се променят нещата към по-добро, доказателсто за това са делата ми.
Аз си открих картите, но не виждам някой друг освен мен да го е направил - поне до момента! Нека другите да последват моя пример и после пак да си поговорим за [size=167]морал[/size]!!!
batman

Рейтинг: 1840

Мнениеот batman » Пет Фев 18, 2005 3:41 pm

Тъй като омаскаряването е в пълен ход, ще се наложи да припомня още малко любопитни факти. Пореди около година се появих за пръв път тук и бях единствения представител от страна на масовите БГ производители на велосипеди (да видим как ще замесите и тогава "коратеците"). Само аз посмях да разкрия самоличността си и поех отговорност. Спомнете си, че и тогава целта ми беше да се подобрят качествата на българските велосипеди. Затова поствах мои чертежи на рамки и публично ги дискутирахме, признах слабостите си и се опитах да ги оправя. Вашите препоръки относно геометрията на рамките ги систематизирах и подадох като информация до шефовете на фирмите с които работех. Много трудно, но отчасти те се съгласиха с тях и се взеха някои мерки, което за начало е много добре. Сега се опитвам, на същите тези хора да им доказвам, (чрез статиите за състезанията и клубовете в списанието) че нещо ново се заражда в България, и че те трябва да го подкрепят по всякакъв начин - главно чрез спонсорство! Някои от публикуваните статии (макар и с печатни грешки ;) ) вече дават резултат. Например в статията за българското представяне на ИФМА '04 от 2-ри брой, се говореше за ползата от общото българско представяне на целия БГ вело-бранш по международните изложения. Това вече е факт: на последната сбирка на Асоциацията на вело-производителите се стигна до разбирателство и вече ще са заедно и под една обща "шапка", декорирана с атрибутите на Българската държавност. В друга статия, пак в същия брой, ние посочихме опасността от сриване на експорта ни, заради някои търговски машинации на определени фирми. Това доведе до вътрешнобраншево изясняване на ситуацията и заострянето на вниманието им като цяло. Накратко - списанието по косвен път спомогна да се катализират някои решения и процеси, които защитават българските интереси навън.

И малко интересни подробности: в началото, когато се опитвах да обясня на някои от производителите, че е резонно да чуят вашите критики и препоръки, почти навсякъде ми отговаряха, че е безпредметно да се съобразяват с 15-20 човека, които само вдигат врява по форумите, а нищо не купуват. Днес ситуацията е малко по-различна и това може да се види от новите колекции на някои наши производители, наричани от вас сполучливо "чалгаджии". Поп фолкът пак е на гребена на вълната, но тук-таме се прокрадва по някоя по-разумна конструкция или сносен модел. Вижте на Спринт някои от топ моделите. Спомнете си, че навремето говорех, че е време нашите вело-производители да започнат да правят [color=red]сносни[/color] велосипеди, мисля, че днес има поне малка промяна спрямо преди. Разговорът, който водих навремето с вас, предадох по същество на конструкторския отдел на "Крос", с които съм добър приятел. Погледнете онзи модел "Койот", който е на 3-Д-то в диска към списанието. Мисля, че той е голям пробив в мисленето на тяхната фирма. Все още масовите ни фирми са мноооо далеч от истината, но по-важното е, че вече е налице сериозен поврат в мисленето им. Те трябва да се поощтряват по всякакъв начин. Между другото, шефовете на фирмите не влизат в сайтове като този, но внимателно четат от корица до корица списанието и обръщат сериозно внимание на всяка подробност, нещо, което дори мен учудва. Така че можете да ползвате "БГ Байк" за ваш коректив спрямо тях. Задавайте им директни въпроси в рубриката за писма на читателите и гледайте какво ще се случи! Казаното отлита, но написаното остава (особено написано и изстреляно в публичното пространство).

И накрая дайте си сметка, че аз съм единственият човек в бранша, който проявява някакви признаци на добра воля. Моля спрете навреме с тая помия, защото след като откритостта и идеята за честна игра не дава никакви резултати и аз ще се върна към изпитаната стара и добра практика на подмолните ходове. За успокоение на всички ще добавя, че и в двата случая (при честна и при нечестна игра) винаги печели по-умния!

"... защото човек за човека е ВЪЛК!" :rofl::rofl::rofl:
:beer::beer::beer:
batman

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Фев 18, 2005 3:47 pm

:bigeyes:Тая тема почна да ме дразни:D
Едно и също вече три страници:boggled::crazy2:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот batman » Пет Фев 18, 2005 3:56 pm

[quote="Metal_Psycho"]

[/quote]

Мен също, скоро ще се оттегля и аз... при тимовете на вълците! ;)
batman

Мнениеот Rankor » Пет Фев 18, 2005 5:33 pm

[quote="batman"]

[quote="Metal_Psycho"]

[/quote]

[/quote]

"homo homini lupus" - "Der Mensch ist
dem Menschen ein Wolf" - както е казал Томас Хобс в произведението си "Leviathan" през 1660 година. Нищо лично, просто се сетих за книгата, която до голяма степен ми обясни структурата на човешката природа!
Best Winds!
Rankor

Рейтинг: 1705

Мнениеот Rankor » Пет Фев 18, 2005 5:56 pm

[quote="batman"]

[quote="Metal_Psycho"]

[/quote]

[/quote]

batman, изпратил съм ти Е-Mail и очаквам твоя отговора.
Best Winds!
Rankor

Мнениеот Rankor » Пет Фев 18, 2005 6:37 pm

batman, по какъв начин човек може да се свърже с теб извън Форума? Даи актуални координати в един "PM"
Best Winds!
Rankor

Мнениеот batman » Пет Фев 18, 2005 7:26 pm

[quote="Rankor"]

batman, по какъв начин човек може да се свърже с теб извън Форума? Даи актуални координати в един "PM"
[/quote]

Адресът, който е посочен в профила ми не е правилен и затова не съм получил нищо. В "PM" съм ти дал точните си координати. Благодаря предварително за проявения интерес! :beer:
batman

Мнениеот batman » Пон Фев 21, 2005 10:44 pm

Намерих две момчета, които покриват изискванията и имат желание да се пробват. ;) Ще видим резултатите от теста в следващия брой, който излиза съвсем наскоро. :D:D:D

@Тояга, всичи биха били доволни, ако приемеш да поддържаш някаква рубрика, дори тя да е кратка. Нещо като бърз преглед или критичен анализ на "горещи" новини - каквото прецениш. Ако приемаш предложението, прати ми в "PM" условията си! :beer:
batman

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 22, 2005 11:05 am

[quote="batman"]

Намерих две момчета, които покриват изискванията и имат желание да се пробват. ;) Ще видим резултатите от теста в следващия брой, който излиза съвсем наскоро. :D:D:D

@Тояга, всичи биха били доволни, ако приемеш да поддържаш някаква рубрика, дори тя да е кратка. Нещо като бърз преглед или критичен анализ на "горещи" новини - каквото прецениш. Ако приемаш предложението, прати ми в "PM" условията си! :beer:
[/quote]

@ batman

Благодаря за предложението, но свободното ми време е малко и скъпо. Освен това от самото начало гледам на заниманията си с MTB като на хоби за разтоварване и нямам нито нужда, нито намерение да го превръщам в професия за натоварване...:D:D:D

Единственото, което мога да ви предложа към момента е евентуално да ви консултирам при съставянето на съдържанието на броевете. Би могло да се помисли и за нещо постоянно, кратко и заядливо.., но това изисква малко по-дълбок размисъл от моя страна.

BTW, офертите се правят от офериращата страна... :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот batman » Вто Фев 22, 2005 10:40 pm

@TOYAGA Каквото и да избереш - консултиране или "нещо кратко и заядливо", ще бъде от огромна полза за повдигане нивото на информативността в текстовата част на списанието. Оценявам твоята ерудиция и би било грях да не я ползваме по предназначение. :beer: Убеден съм, че свободното ти време е "изцедено" до крайност и не бих желал да те изнудвам. Все пак, нека да направим нещо и за момчетата, които немогат да влизат редовно в Интернет или нямат никакъв достъп до него.

Прав си за оферирането и затова в "PM" ще се опитам да ти предложа нещо по въпроса. :beer:
batman

Мнениеот RaveUnit » Сря Фев 23, 2005 2:04 am

Здравей [batman]
каква е целевата група на списанието ?
самоопределям се като част от 'вътрешния кръг на МТБ' но професията ми е фактически мост между 'вътрешния' и 'външния' кръгове в една друга област, бих могъл и в тази да служа по същия начин.
За да не гледам повече потни чела опитавам още един подход - вярвам че има вероятност да съм полезен в текстовете насочени към масовия слабоинформиран потребител, който в предния абзац съм обозначил като 'външен кръг'.
Казано по трети начин, имам няколко годишен опит в разясняването на неизясними неща на хора, които живеят в неяснота и искам да опитам да го направя и по темата 'планински велосипедизъм'. Всъщност и в точно това направление имам мъничък опит, но непрофесионален (никой не ми е плащал).
Очаквам ако имаш нужда от доброволец който да споделя на незинтересуваните [user]и каква е разликата между 'страхотиите по [AXN]' и текущите постижения, също и как ще се отрази покупката на рамка за планински велосипед по мярка и още 1001 такива темички да ми пишеш на [aleksandrov]@[spnet.net] без скобите, разбира се. Тук не се логвам и няма смисъл от ЛС.
Нека повторя и по този начин да подчертая - възнамерявам помощта ми да е доброволна, незаплатена от твоя страна и очаквам да бъде приета само когато прецениш че има нужда от нея !
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот batman » Сря Фев 23, 2005 1:20 pm

@RaveUnit: Благодаря за подкрепата и предложената помощ! В най-скоро време ще се свържа с теб на посочения мейл, за да обсъдим подробностите. :beer:
batman

Предишна

Назад към Архив