Табуларни гуми

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Табуларни гуми

Мнениеот Митко Ruse » Пет Май 15, 2009 3:48 pm

Посъветваи те ме от къде и какви гуми да си купя за тези капли.Ще са ми главно за състезания, което ще значи да се надуват повечко и да са гладки и бързи.
Изображение
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Re: Табуларни гуми

Мнениеот Митко Ruse » Съб Май 16, 2009 7:04 am

Още прочетох за тези капли "Vuelta wheels from Italy have just helped Ondrej Sosenka break the World Hour Record clocking 49.7kph " та искам да ги направя способни на това.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 16, 2009 7:08 am

Искаш да подобриш световния рекорд за час каране ли, баце? :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот neo92 » Съб Май 16, 2009 7:59 am

DstupidBastarD написа:Искаш да подобриш световния рекорд за час каране ли, баце? :bigeyes:

:offtopic: 30 евро ин дъ нос и ние ше го подобряваме :D ама после допинг теста на тура ше ни разкаже играта. :evil: :offtopic:

Иначе провери в чейн риакшън сайкълс дали ги има такива квито търсиш, ако си набелязал някакви де. http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... =PRICE_ASC
Аватар
neo92

Рейтинг: 893

Мнениеот Митко Ruse » Съб Май 16, 2009 9:04 am

Ще предизвикам Олав Лудвиг де се пробаме.За набелязваме съм набелязал и то точно в този магазин но искам препоръки.
Митко Ruse

Мнениеот neo92 » Съб Май 16, 2009 9:11 am

Митко Ruse написа:Ще предизвикам Олав Лудвиг де се пробаме.За набелязваме съм набелязал и то точно в този магазин но искам препоръки.

Питай го кви са му гумите и ти да сложиш същите да не каже че мамиш като го скъсаш :D
Аватар
neo92

Мнениеот STAFF » Съб Май 16, 2009 10:52 am

Малиии... кви колелета, кви търкалета! :scared: Колега, тия табуларни гуми с колко табулации са?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот Митко Ruse » Съб Май 16, 2009 10:55 am

Хаха да не би да няма възможност да си купи каквито му харесват.Средства ли няма или трудно се намират в Европа.Явно човека не е по материалната част, защото колелото му нещо не ме впечетлява.
Митко Ruse

Мнениеот neo92 » Съб Май 16, 2009 3:43 pm

Митко Ruse написа:Хаха да не би да няма възможност да си купи каквито му харесват.Средства ли няма или трудно се намират в Европа.Явно човека не е по материалната част, защото колелото му нещо не ме впечетлява.

Колелото на Лудвиг ли ?
Аватар
neo92

Мнениеот brumbar » Съб Май 16, 2009 5:31 pm

Митко, видях, че си звънил и се ме търсил, но бях на епическо каране и предполагам, че те е вълнувал точно този въпрос, където питаш тука.
Първо МАЛКО конско:
Човек като тръгне да си купува ТУБУЛАРНИ капли, трябва да е доста добре информиран с какво се захваща и да има собствено мнение по въпроса, точно какви капли иска, какви гуми и т.н.
1. Никога не бих взел точно този модел Вуелти, тъй като ДОСТА е коментирано, че на 1000 км късат по 3 спици, че много се усукват и т.н. - с една дума проблемни капли и освен външен вид няма друго в тях. /да не сърдиш ама си е точно така/. Разбирам да не беше информиран, но при положение че ти лично къса спици на Стенли Вуелтите, когато ти ги беше дал да ги караш, това трябваше да ти подшушне нещо... :(!:
2. Това ,че си ги подкарал с някакви гуми БЕЗ ДА ГИ ЗАЛЕПИШ за мен е равносилно да скочиш с бънджи от височина 150 м., а дължината на въжето да ти е 170 м. - с една дума САМОУБИЕЦ.
3. Курбела, който си купи - Fulcrum - го монтира с Shimano 105 чашки - това си е на твоя глава и може би не си даваш сметка колко голяма "услуга" правиш на лагерите.
Мога да обобщя, че ВИНАГИ действаш прибързано и подхождаш с детинска наивност към неща, които явно не разбираш, а това може да доведе до фатални последствия за твоето здраве - тона ми е остър, но повярвай, че нещата не са толкова безобидни, колкото ти изглеждат на пръв поглед. :nono:

Сега конкретно на въпроса - тези гуми за които питаш обикновено струвата между 45-55 евро за бройката. Най- разумни ми се струват тези варианти:

1. Continental Competition - много добра гума, издръжлива, качеството на возията обаче не е като на типична тубуларка, а се доближаева повече към клинчерките - това е моя фаворит за нашите условия, защото имат и много добра защита против пукане с една дума "bullet proof" от топ класовете сравнено с конкуренцията.

2. Veloflex Carbon - имат и по-висок клас, но това ще върши достатъчно добра работа - много добра возия /това мисля, че е последното което ще те заинтересува/сравнително добра защита против пукане, но не толкова издръжливи като километраж спрямо горните.

3. Vittoria Corsa Evo CX - най- добра возия от изброените, но по-слаба защита против пукане и най-нисък километраж.

От всичките гуми имам личен опит само с Continentala-а, карам с такава гума на предната си капла, за задната си взех 6 бройки Continental Sprinter - възможно най-здравата гума, която я дават като тренировъчна в този клас, но при все това и с леко състезателен характер. За другите гуми съм черпил информация от разни форуми, които редовно преглеждам точно заради тази ценна информация, която споделят хората от цял свят.
Да не забравя, като ще си поръчваш гумите си вземи и лепило - Vittoria mastic One, което добре хваща на карбоновите капли или подлепващи ленти на Tufo - например Tufo Extrime Tape - не ме питай, кой вариант е по-добър лично аз съм избрал класическият вариант с лепилото.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Май 16, 2009 5:50 pm

STAFF написа:Малиии... кви колелета, кви търкалета! :scared: Колега, тия табуларни гуми с колко табулации са?
Трудно е да се отговори. Зависи от формата. :lol:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Митко Ruse » Нед Май 17, 2009 9:24 am

Пояснявам така.
1.Тези Вуелти не са тези за които сме говорили.Късат спици тизи с алуминиевите бордове а моите са фул карбон.То не значи, че и тези може да се окажат кофти.Ама цената бе добра за която ги вземах.
2.Залепени са с ленти а сега имам вече и лепило.Моля те за скока с бънжи-нямам страх имам 20-тина скока с парашут в казармата.Пък и цом издържаха на критериума с тези остри завои !!!
3.Имам още един чифт лагери а цената на едни лагери не може да ме спре от едно състезание дето се надявах да те срещна.Бързах да сложа 172,5 курбел щото такова състезание не търпи такива компромиси с дължината.Пък и толкова исках да покарам/както обещах на Тъпото кепеле/ с мамутите.
Митко Ruse

Назад към Други видове колоездене