hitar_potter написа:Абе, не баш. Въпреки, че вече съм „критикувал“ ръководството на училището си в писмена форма, но това е друга тема.
Аз очи в очи и нецензурирано съм критикувал ръководството на училището, в което учих...
... няма НИЩО общо!

hitar_potter написа:Абе, не баш. Въпреки, че вече съм „критикувал“ ръководството на училището си в писмена форма, но това е друга тема.
http://www.pressboard.info/
"Телеграф" 26 юни 2009 , 15 стр.
Разточителство
1600 държавни лаптопа стават зян
НВМС ги купи за ветеринарите, но им иска наем за ползване
Около 1600 лъскави лаптопа, купени за нуждите на частните ветеринари у нас, залежават в Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) заради неуредени начини за тяхното предоставяне.
Техника
Компютрите са закупени още миналата година със средства на НВМС, като е решено те да бъдат предоставени на частните ветеринари. Целта е чрез тях да се вкарва в специален електронен регистър информация за движението на домашните животните, броя им, а при смърт да ги отписват. На базата на този регистър пък в края на годината животновъдите ще получават европейски пари на глава добитък. След закупуването на техниката обаче става ясно, че те не могат да бъдат предоставени безвъзмездно на ветеринарите, обясни за "Телеграф" директорът на НВМС Йордан Войнов. Според него има ограничение в закона, което не позволява подаряването на частни лица на дълготрайни активи. Затова в началото на годината е бил назначен лицензиран оценител, който е предложил цена от 75 лв. на компютър на месец.
Отпор
Това е безумно, твърдят ветеринарите. "Все едно да си наемеш човек да ти пръска лозето и да му искаш наем за пръскачката", коментират те. Ветеринарите са категорични, че няма да плащат наем за лаптопите. Междувременно от НВМС, които вече са закупили лаптопите, склоняват техниката да бъде отдадена на символичен наем от 6 лв. за преносим компютър, за да не прашасва в кашоните. "Дори и една стотинка наем да е, пак няма да ги вземем" - категорична е Вяра Гришина, председател на Ветеринарния съюз в Пловдив. Ние извършваме с тях работа, възложена ни от НВМС, защо трябва да плащаме наем, пита риторично тя.
edinmilion написа:http://www.pressboard.info/
"Дори и една стотинка наем да е, пак няма да ги вземем" - категорична е Вяра Гришина, председател на Ветеринарния съюз в Пловдив. Ние извършваме с тях работа, възложена ни от НВМС, защо трябва да плащаме наем, пита риторично тя.
chill написа:То в крайна сметка излиза, като да отида на сервиз и механика да ми иска да му купя стенд.
Alpina написа:chill написа:То в крайна сметка излиза, като да отида на сервиз и механика да ми иска да му купя стенд.
To в крайна сметка не си длъжен да ходиш в сервиз, още повече в този, така че хич не те бива в този пример.
Защото в случая трябва да ползват даден софтуерен продукт - т.е. да имат компютър и им предлагат да плащат за такъв, без след това да го придобият...
Щом изискват да ползваш софтуер и ти го дават, би следвало да ти дадат и машина, на която да го ползваш и щом ти искат пари за това - то да я придобиеш с времето.
Целта е чрез тях да се вкарва в специален електронен регистър информация за движението на домашните животните, броя им, а при смърт да ги отписват. На базата на този регистър пък в края на годината животновъдите ще получават европейски пари на глава добитък.
Yavkata написа:Цената която ми споменаха е съвсем малко над обявената им в магазина.Става въпрос все пак за 1600 парчета, "нормално" е да има "надценка".
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта