Всеки велосипедист с номера си - 16 май, София

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Всеки велосипедист с номера си - 16 май, София

Мнениеот coolect » Съб Май 16, 2009 10:22 am

Ще се добера някак-не се изпуска такова мероприятие :beer:
Аватар
coolect

Рейтинг: 1200

Мнениеот BurNiNg_IcE » Съб Май 16, 2009 10:27 am

Aйде, ще се видиме там.... :beer: :beer: :beer: (с тези които ще ходят де... :agree: )
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Съб Май 16, 2009 10:29 am

coolect написа:По цариградско ще се кара ли-че ако се ограничи движението трудно ще успея да се прибера до нас и да се метна на колелото

аа най-вероятно през тунелчето към паркхотела и у дЕсно :look: съмнява ме малко да ни направят ескорт, но би било супер
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот edinmilion » Съб Май 16, 2009 10:55 am

дам...не предположих за този вариант, а ще се спусна точно от там...Hе се сетих защото все ми се иска по Цариградско, за да ни забележат повече хора, което е по важното.
Иначе за нашенските велоалеи ми е все тая. По важното е да се направи някакво впечатление, така че шофьорите да се съобразяват с нас.

Ето и едно видео за събитието (също и описание за нашенската велоалея :rofl: )
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=131180
edinmilion

Мнениеот veskoz » Съб Май 16, 2009 11:00 am

edinmilion написа:Иначе за нашенските велоалеи ми е все тая.

Е ти дума ли казА или гъза си облизА колега :bigeyes:
Аватар
veskoz

Мнениеот edinmilion » Съб Май 16, 2009 11:06 am

Ами в този вид в който ги правят наистина не ми пука за велоалеите, прегледай матрериала и ще разбереш за какво говоря. Може ли да направят алеята с плочки...освен това виждаш на местата където се пресича улица или мост каква е връзката...отделно че може да си останеш на някой билборд или малка реклама поставена на велоалеята : )
За мен е по важно, когато си на улицата И ИМА възможност колата да те заобиколи, да го направи с по голяма дистанция.

edit: ааа и да добавя, че най се дразня на хората които проектират алеите, та те дори не са се качвали на колела!!! Ей такива неща ме дразнят, разбираш ли...
edinmilion

Мнениеот veskoz » Съб Май 16, 2009 11:16 am

Да разбрах те, но не може да ти е все тая ;) и ти караш нали. Пък шОферите са мАстъри и нямат проблем и у вас да те сгазят. :beer: Пък и повече алеи->повече отказали се от колите. Повече отказали се от колоте ->по-малък %вероятност за злопоуки...нали
Аватар
veskoz

Мнениеот contty » Съб Май 16, 2009 11:23 am

edinmilion написа: най се дразня на хората които проектират алеите

А също и на хората разхождащи се по ВЕЛОалеите.
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот edinmilion » Съб Май 16, 2009 11:38 am

@ veskoz - да за общото благо е по добре наистина, че вярно малко егоистично се изказах ;)

@ contty - :agree:

edit: и да добавя един цитат на Апостол Апостолов във връзка с http://provocad.com/?p=787

Апостол Апостолов | 2 | 07.04.09

Докато половината българи шофират пияни, за никакви велосипеди не може да става и дума. Да се предвижваш с колело из този сбъркан, ненормален, пренаселен, пиян и дрогиран град си е чиста проба самоубийство!

:lol:
edinmilion

Мнениеот coolect » Съб Май 16, 2009 12:03 pm

Независимо какви ще са алеите-всичко у нас се прави на парче без мисъл (то Цариградско в момента на Орлов мост е на коловози, въпреки че скоро го правиха)
Важното е да има къде човек да покара без да се притеснява, че някои с голф от РК дето вчера е взел книжка и се прави на мъж, ще го отнесе. Или някоя заблудена женичка....
Аватар
coolect

Рейтинг: 1200

Мнениеот gofren » Съб Май 16, 2009 7:05 pm

щях да дойда, ако колелото ми не беше фрагментирано...
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот MozaK » Съб Май 16, 2009 8:09 pm

Момчета и момичета току що се прибрах от там, супер яко беше супер много хора бяхме :hbang: :guiter: :evil: :banana:
Dreaming ....
Аватар
MozaK

Рейтинг: 1036

Мнениеот Night_Falcon » Съб Май 16, 2009 8:16 pm

И аз току-що се прибрах. Бяхме около 3000 човека. Задръстихме Цариградско, ама с колела :evil: . Аз бях от първите, и като стигнахме Орлов мост и погледнахме назад, имаше хора почти до Плиска, и то супер нагъсто. Организацията беше добра, макар че лошо впечатление ми направи това, че 45мин. след като човека, който се преби по-сериозно, дето му стърчеше костта :V: пак нямаше никой друг освен, доколкото разбрах, една лекарка, която само седеше и го гледаше. Мисля че щеше да е добре да има една линейка в готовност за инцидент, все пак всичко се случва, и както се видя, се случи. Като цяло много приятно и позитивно мероприятие, като изключим инцидента. Евала, и дано постигнем нещо :beer:

ВЕЕЕЛОАЛЕЕЕЕИ ВЕЕЕЛОАЛЕЕЕЕИ ВЕЕЕЛОАЛЕЕЕЕИ !!!!!!!!!!!! :smash:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот marsa » Съб Май 16, 2009 8:24 pm

Не съм разбрал, че някой се е пребил... сигурно някой се е правил на велик... като тези, които минаха в насрещната лента на Цариградско... но както и да е, много странно, ако наистина не е имало медицински екип.

Аз пък се пребих на идване, с шосейка и изкривих ухо и се нажулих мен си...

Сташно доволен съм, че се видях с доста хора, с които съм карал и ще карам, както и бившия собственик на шосейката ми за късмет :D
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот BurNiNg_IcE » Съб Май 16, 2009 8:29 pm

Toку-що си дойдох :wavey: . Беше най-масовото каране на което съм присъствал :beer: . Дано, човека с счупения глезен се оправи по-бързо... :agree: Идеята с линейката беше много добра, тъй като човека, чака около 45мин. :V:
П.П. Треа си купя фенерче, че в тая тъмница...имаше 1 камък и се усетих, за известно време във въздуха, та доизкивих предната капла.... :boggled: :( :smash:
П.П.П. Ще кача снимки и 1 видео, от Цариградско по-късно. :^:
П.П.П.П. Аз бях N 0058 :D
Последна промяна BurNiNg_IcE на Съб Май 16, 2009 9:19 pm, променена общо 1 път
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот aiako » Съб Май 16, 2009 8:32 pm

И аз се върнах... с градския с строшена задна главина :crazy:
Иначе беше готино не можах да остана до края но пък врътнах няколко кръгчета на колодрума,а това на цариградско беше най-якото (айде колелата горе)
Аватар
aiako

Рейтинг: 1276

Мнениеот MozaK » Съб Май 16, 2009 8:39 pm

Хаха всеки счупил по нещо и аз да се похваля, на румънското счупих обтегач и едвам го закрепих да се прибера :rofl:

П.П: Аз бях номер 0167 :D
П.П 2 : Аз направих около 3 обиколки и наистина и аз попрекалих със скороста :crap:
Последна промяна MozaK на Съб Май 16, 2009 8:47 pm, променена общо 1 път
Dreaming ....
Аватар
MozaK

Мнениеот ICEonFIRE » Съб Май 16, 2009 8:42 pm

Аз нищо не счупих,ама искам да изкажа възмущение от леко казано безмозъчните типове,дето караха на колодрума като на състезание.Иначе екстра беше,аз съм номер 0516 :agree: .
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот zikzuk » Съб Май 16, 2009 9:15 pm

CA 12 21 :D :D
Аватар
zikzuk

Рейтинг: 1205

Мнениеот Reactor » Съб Май 16, 2009 9:32 pm

Снимков материал от събитието:
http://snimka.bg/album.php?album_id=378144
Аватар
Reactor

Мнениеот aiako » Съб Май 16, 2009 9:36 pm

viewtopic.php?f=31&t=54580 - Пускайте снимките тука :agree:
Аватар
aiako

Мнениеот edinmilion » Съб Май 16, 2009 9:39 pm

още снимки :beer:
http://picasaweb.google.com/edinmilion/ ... directlink
slideshow ->
http://picasaweb.google.com/edinmilion/ ... 8790954194

кофти че имаше инцидент, наистина някои хора все едно имаха трън в гащите...като изключим това мероприятието си го биваше, видях се с много хора с които съм карал и ще карам (както вика marsa ) : )
Карахме в най лява лента по Цариградско - какво му трябва на човек хаха

Айде ако изпадне видео материал от някъде споделяйте, че по бТВ беше постно...

edit: CA 866 :liplick:
Последна промяна edinmilion на Съб Май 16, 2009 10:15 pm, променена общо 1 път
edinmilion

Мнениеот Stancho » Съб Май 16, 2009 9:44 pm

Втори път скоро май няма да имам възможност да карам по средата на Царигратско шосе :smash: Много народ и изживяването беше много добро. Страшно стана всичко.

Вече съм СА 0304

ВЕЕЛОАЛЕЕИ, ВЕЕЛОАЛЕЕИ, ВЕЕЛОАЛЕЕИ... :wavey:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот MozaK » Съб Май 16, 2009 9:49 pm

edinmilion написа:още снимки :beer:
http://picasaweb.google.com/edinmilion/ ... directlink

Пич защо на снимка 14 си снимал баш мене така центално? :D И все пак благодаря :beer:
Dreaming ....
Аватар
MozaK

Мнениеот Night_Falcon » Съб Май 16, 2009 9:51 pm

А пък на снимка 80 си снимал на'ща банда, като Благо (Burning_Ice) e направил неповторима физиономия :roll2:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот BurNiNg_IcE » Съб Май 16, 2009 9:51 pm

http://picasaweb.google.com/burning.ice ... 9125092674 Снимки (само 2, ама станаха яки ;), очаквайте видеото, че имам още работа с него.) :beer:

П.П. Супер си ми е снимката, ей !!! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :nono:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот aiako » Съб Май 16, 2009 10:13 pm

http://www.vbox7.com/play:1d18ee84 - Ето един клип от мен,има и снимки ... ама по - късно
Аватар
aiako

Мнениеот Grash » Съб Май 16, 2009 10:36 pm

ICEonFIRE написа:Аз нищо не счупих,ама искам да изкажа възмущение от леко казано безмозъчните типове,дето караха на колодрума като на състезание.Иначе екстра беше,аз съм номер 0516 :agree: .

Да, просто нямам думи... те ясно, да се пребиват щом им е кеф, но като са горе на виража под тях има доста народ, който ще повлекат със себе си... Като не знаят как се кара по виражи, да не карат... да не коментирам че се катереха със некви багери, а това си е направено за пистови велосипеди... Аз иначе си доизкривих задната капла и си ужулих лявата команда... днес явно си е такъв ден :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Stanev » Съб Май 16, 2009 10:41 pm

Видях го човека, като падна, беше нелепа злополука просто, много лош инцидент. Преполагам нито той нито останалите, които караха по колодрума не знаеха, че може да се стигне до подобни неща. Няма да коментирам подвизите на някои "байкъри" на видима възраст около 15-16 години по колодрума. Иначе на колегата от все сърце му пожелавам да се оправи по-бързо и успешно. Контузията е доста тежка, до колкото видях глезена му беше много лошо деформиран, да се надяваме, че ще успее да се възстанови напълно. Ако някой знае как се казва можем да му отидем на свиждане и да го подкрепим :agree: Впрочем инциденти като този можеха да се предотвратят от организаторите, ако своевременно бяха оградили някои части от колодрума, за да не се пускат оттам да минават колоездачите.

Нека споделя какво ми направи лошо впечатление на шествието. Близо 80% от колоездачите караха без каски. Еййй хора асфалта е по здрав от главите Ви. НОСЕТЕ КАСКИ, СПАСЯВАТ ЖИВОТ!!!

Ето малко снимки и от мен:
[url]
http://photo-zona.net/images/user60757/ ... HSTVIE.jpg[/url]

http://photo-zona.net/images/user60757/album18820/large/1242504917_xnua2533_P1010052.JPG

http://photo-zona.net/images/user60757/album18820/large/1242504908_zjlg3024_P1010057.JPG

http://photo-zona.net/images/user60757/album18820/large/1242504902_flzo5239_P1010059.JPG

http://photo-zona.net/images/user60757/album18820/large/1242504890_xzuz8076_P1010061.JPG

http://photo-zona.net/images/user60757/album18820/large/1242504881_gvdt0201_P1010067.JPG
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот THEZOGGO » Съб Май 16, 2009 10:54 pm

Като участник в проявата ще коментирам по следния начин:
Това не беше мероприятие целящо популяризирането на исканията за велоалеи. Изобщо не беше велошествие а велосъстезание. Хора, спрете се да карате като ненормални. Целта е да се спре движевнието за максимално време. Предполагам че има някаква договореност между организаторите и столична община относно интервала от време в който трябва да бъде извършено шествието, но поне да се използва цялото като се кара бавно а не бързо, дистанцията за шествието е прекалнео малка за да караш надолу с 50 - 60 км в час. Какво се оплавате че имало пострадали хора, нямате право да се оплаквате защото карате като ненормални и не спазвате дистанция един от друг. Защо трябва да има хора които карат гума в гума и изобщо на разтояние по малко от 50 см. Незнам какъв е случая с пострадалия човек, но ви казвам че това неспазване на дистанция е опасно, липса на култура. Това ми е може би 12 или 13 то велошествие и как бе, абе как не видях нито веднъж едно бавно и спокойно каране от страна на участниците. Ше видим велоалеи ама на куково лято. Колко беше затворено Цариградско шосе а? Колкото едно сутрешно задръстване от 25 мин, което за трафика в София е просто смешно. Шофьорите са свиклнали и по 1 час да стоят в задръстване, да не мислите че им пука. Шокиран съм от факта как всички се юрнахте надолу като невидяли. Кефите се че карате във втора или трета лента на цариградското, голяма работа. Не, не се прави така. Знам че не е лесно тук в България да се организира такова нещо. Да гледаме и да не гледаме от другите европейски държави как правят подобни неща, манталитета ни ще си остане същия. За кво ви беше да карате толкова бързо, ебахти велосъстезанието ебахти чудото, ако искахте да карате бързо що не отидохте в Стара Загора утре за крос кънтрито. А това че свършиха номерата които трябваше да бъдат раздадени на колодрума, незнам как да го коментирам, не беше смешно ами и аз незнам какво. Може ли организаторите с синята шатра по средата на колодрума да помислят малко по сериозно за това. Ебахти случая. Аз дойдох за да има преброяване или поне някакво отчитане на статисика. Дойдох за да подкрепя нуждата от бързо и лесно достигане до всяка точка на града чрез колело, но явно докато се прави всичко на тъгадък нищо няма да стане. Друг аспект, като че ли 70 % от хората бяха без каски, е тва редно ли е питам аз. Пак опираме до културата на участниците. Кво може би нямате по 20 лв за челадинка или ви мързи да я носите. Не, определено нещата не са такива каквито трябва да бъдат. Включително малки деца пуснати по цариградското шосе надолу без каски, "евала" на родителите! Адски съм разочарован от мероприятието. Благодарности на Велоеволюция че се опитаха да направят нещо, но този път никак не се получи и то заради самите участници. Колеги, помислете си кога ще е следващото велошествие, кога ще можете публично да изразите позицията си чрез масово присъствие което да отбележи желанието ви да карате по специално регламентирани места за колоездачи.
Тука на тоя мой коментар поне след него ще има 30 отговора на различни хора. Не се занимавайте с него и не спамете темата. Изказам лично мнение и не се обръщам директно към никой.
Мислете как може да направите така че следващия път да бъдете повече забелязани от хората които ругаете и псувате а именно шофьорите които ви пречат да карате по софииските улици и обратното тези които ви хранят че пречите на тях.
Лека вечер!
п.п
От алея Яворов надолу карах на спирачки, защото кое според вас е по гот да караш с 50 км надолу в която и да било лента или да караш по цариградското бавно без напрежение, просто да ти е кеф че караш там, да няма коли и движение. Ей така бе да се движиш бавно ама наистина бавно. Колко от вас караха надолу бавно? Ето виж това е въпрос който отправям директно. Ама то се видя кой, какво, защо и как. Всеки ден можете да карате там с висока скорост макар че не е разрешено, пък и коли има, дето се вика движението мамата си ебало. Обаче кога ще карате бавно в средна или в трета лента...няма да е скоро. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив