Juicy 7 VS Code 2008

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Juicy 7 VS Code 2008

Мнениеот Reloading » Съб Апр 11, 2009 7:57 pm

Здравейте , искам да ми помогнете малко в избора на спирачки , имам оферти за ето тези модели предна и задна и двете са с 203 ротор (незнам Juicy-то дали ще ми стане на Marzocchi SuperT RCV '07)

Та .. има ли реални разлики в спирачките , който трябва със сигурност да са читави и да издържат на дълго спускане..(30-50м hard)
.
Аватар
Reloading

Рейтинг: 1385

Re: Juicy 7 VS Code 2008

Мнениеот zozo » Съб Апр 11, 2009 8:18 pm

За мен Juicy-то е по-надеждна спирачка от Code-а, който има наклонността да се нагълтва с въздух от време на време. Наистина има по-голяма спирачна сила и ти ще си прецениш дали си заслужава, защото теглото при Code-а пък е малко по-надормено :D . Juicy-то е перфектна спирачка за всичко, с голям диск ще е супер и за спускане. Лично съм карал Code и Juicy 5, като разликата с 7-цата е само липсата на настройка за точката на контакт на накладките, което пък от своя страна би било само плюс за споменатата от теб спирачка. Аз бих избрал нея. :beer:
zozo

Рейтинг: 1353

Мнениеот Reloading » Съб Апр 11, 2009 8:27 pm

Честно казано по думите ти ме устройва Code-а повече поради спирачната му сила.А отностно въздуха има профилактики това не е кой знае какъв проблем .А теглото... :) на 18-19 кг колело дали 6те е със 100 грама по малко или повече надали някой ще познае :D .
.
Аватар
Reloading

Мнениеот Jabsco » Съб Апр 11, 2009 8:49 pm

Reloading написа:.А отностно въздуха има профилактики това не е кой знае какъв проблем .

Ако си земеш Код някой ден жестоко ще съжеляваш че си го мислил това горното.
Ноооо това си е мойта гледна точка.Карам с Код и е прекалено непостоянен според мен.Въздух гълта доста.Това не можеш да го оправиш ако ще да сменяш лостчета и маркучи, защото според мен проблемът е в гадните уплътнения, които просто се разяждат от течността и тя става черна.Но възможно е и да нацелиш някой Код, който не е чааак толкова прецакан.Интересувай се от коя година е, защото първите като че ли не са били толкова дефектни-мисля че 2006 или 20007 бяха първите.
Аватар
Jabsco

Рейтинг: 1925

Мнениеот zozo » Съб Апр 11, 2009 8:51 pm

Е, да пак ти казвам ти си решаваш. 100 грама от тук, 100 грама от там ;) ;) ;) Но ако не си много тежък съм сигурен, че Juicy-то ще ти е напълно достатъчна. И все пак не го пренебрегвай това с проблема при Code-a, все пак при едно такова нещо, често се налага закупуването на нови уплътнения, а и пък честото сервизиране не е много приятно. :beer:
zozo

Рейтинг: 1353

Мнениеот PtD » Съб Апр 11, 2009 11:22 pm

Карам в момента Juicy 7 и Code (и двете с 203мм отпред и отзад). Определено Code спира значително по-добре и загрява доста по-бавно. Като недостатък може да се посочи теглото. Ако ще е за юркане единствено надолу, препоръчвам Code. Ако ще има непренебрежимо катерене нагоре, Juicy.

:magnify:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Reloading » Съб Апр 11, 2009 11:38 pm

Това исках да чуя ! :) :beer:
.
Аватар
Reloading

Мнениеот kotka12 » Нед Апр 12, 2009 12:05 am

не знам как ви се нагълтват с въздух Коудовете
ама аз познавам трима души /единият от тях съм аз/
които нямат този проблем
носят много на прегряване
а ако е сложен и RBF 600 става почти невъзможно да ги прегрееш
при кадърно спиране
/нещо, което май не може да се каже за Джуси 7/
теглото е безспорен минус
което не може да се отрече
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Daniel Panev » Вто Апр 14, 2009 9:25 pm

Еми как - лесно. Караш ги и се нагълтват. Спрях да им връткам червената врътка и се примирих, че хода на лостчето играе. В БАС ги обезвъздушаваха, Манша ги обезвъздушава - гълтат и гълтат. И 4-те.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Teodor40 » Вто Апр 14, 2009 9:38 pm

Jabsco написа:
Reloading написа: според мен проблемът е в гадните уплътнения, които просто се разяждат от течността и тя става черна

:lol: :agree:

PtD написа:Карам в момента Juicy 7 и Code (и двете с 203мм отпред и отзад). Определено Code спира значително по-добре и загрява доста по-бавно. Като недостатък може да се посочи теглото. Ако ще е за юркане единствено надолу, препоръчвам Code. Ако ще има непренебрежимо катерене нагоре, Juicy.
:magnify:

Значи караш Коде за задна, а Джуси за предна, така ли? И как тогава ги сравняваш? Натоварването им е коренно различно като интензивност и продължителност.
Почети никой не е доволен от Коде. И не спират въобще толкова силно, колкото вие твърдите. Джуси 7 е в пъти по-добрата спирачка за спускане.

@Daniel Panev, ами смени ги за Джуси 7 :eyebrow:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Daniel Panev » Вто Апр 14, 2009 9:55 pm

Teodor40 написа:@Daniel Panev, ами смени ги за Джуси 7 :eyebrow:

Смених едните ;)
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот MAN6 » Вто Апр 14, 2009 10:20 pm

първите CODE са по-читави от следващите версии, които имат ужасен проблем с уплътненията при буталото на лостчето. не всички, но масово ;)
проблемът се решава временно чрез смяна на въпросните уплътнения... до следващото им скапване :)

(помня в едно рекламно клипче за elixir споменаваха, че са наблеганли именно на проблема с уплътненията)

Juicy 7 бих казал са направо безпроблемни спирачки на фона на CODE :)
случва се да им запекат бутала на накладките, но това и при CODE го има :)
проблем с нагълтването на въздух нямат :)
при адекватна употреба спират прилично и при спускане :)

така че- по-добре си вземи Juicy 7 и отивай да караш ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот hitar_potar » Вто Апр 14, 2009 11:08 pm

абе най-добре, като има толкова много оплаквания от код, а джуси е вече стар модел, що не се насочите към еликсир? :idea:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Isidor » Вто Апр 14, 2009 11:24 pm

Teodor40 написа:Почети никой не е доволен от Коде. И не спират въобще толкова силно, колкото вие твърдите. Джуси 7 е в пъти по-добрата спирачка за спускане.

Няма да споря с теб, просто ще кажа моите впечатления. Значи спирачката ми е предна.
Коуд 5 спирачен апарат и Коуд лостче с този цвят, който е http://www.xbikers.ro/blog/wp-content/u ... d_code.jpg . Фактически си идва май чист Коуд, де. ЗА МЕН това е най-силната спирачка, която някога съм карал и съм много доволен от нея. Никакви течове и износени уплътнения. Спирачката е втора ръка. Карана е доста. Надявам се единствено да не ме настигне някакъв проблем поне с нея. Имам си иначе блийд кит. Ако влиза въздух, ще го изкараме :). Блийднах я само един път, когато я получих, просто за да знам кога запоследно е обезвъздушавана и да броя време до следващият път, когато е желателно. :)
П.С. Опит с други хидравлики имам с Shimano Br-m525, Hayes nine HD, Avid Juicy three. И карах няколко пъти колело с Shimano Br-m535 и друго с Magura Gustav M.
Разбира се, последната спирачка и моята сегашна са на първо място за мен и после всички останали. :)
УСПЕХ НА МОМЧЕТО ! И КОЯТО ДА ИЗБЕРЕ МУ ПОЖЕЛАВАМ ДА СИ Я КАРА С КЕФ И БЕЗАВАРИЙНО! :beer: :beer: :beer:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот PtD » Вто Апр 14, 2009 11:38 pm

Teodor40 написа:Значи караш Коде за задна, а Джуси за предна, така ли? И как тогава ги сравняваш? Натоварването им е коренно различно като интензивност и продължителност.
Почети никой не е доволен от Коде. И не спират въобще толкова силно, колкото вие твърдите. Джуси 7 е в пъти по-добрата спирачка за спускане.

Не допускаш ли, че някой може да има повече от едно колело? Аз лично имам три. На фрийрайдърското съм с Code, на АМ-а съм с Juicy. Смятам, че имам достатъчно наблюдения, за да мога да ги сравня... :idea:

А че почЕти :eyebrow: никой не бил доволен, това си е твое мнение. От хората, които аз познавам да карат с Code, почЕти никой не е недоволен.
Аватар
PtD

Мнениеот bobiracing059 » Сря Апр 15, 2009 12:18 am

Да,аз също имам три колела и на трите съм с различна спирачка Ultimate,Code,juicy 7.
Нямам проблеми с нито една спирачка,незнам,защо хората се оплакват от Коуд и казват,че лапа въздуд,аз никога не съм забелязвал подобно нещо но въпреки това си смених лостчетата на Коуд-а с тези на Ултимейта.
За Джуси мога да кажа,че е най-добрата спирачка на Авид за всякъкво каране.Не е добра за по-тежки карачи,защото няма много голяма спирачна сила. :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот PtD » Сря Апр 15, 2009 12:53 am

Сравнително бързо загрява. Това не ми харесва на мен.
Аватар
PtD

Мнениеот dido_nitrous » Нед Апр 19, 2009 9:26 pm

PtD написа:Сравнително бързо загрява. Това не ми харесва на мен.

Някой може ли да ми обясни как точно загрява една спирачка(може и на ЛС)? Аз мислех че загрява само дискът и то в зависимост от големината му,т.е. колкото по-малък, толкова по-бързо загрява?!? :dontknow: Мерси предварително! :beer:
PIRATKA DH TEAM
Аватар
dido_nitrous

Рейтинг: 1071

Мнениеот bobiracing059 » Пон Апр 20, 2009 12:24 am

dido_nitrous написа:
PtD написа:Сравнително бързо загрява. Това не ми харесва на мен.

Някой може ли да ми обясни как точно загрява една спирачка(може и на ЛС)? Аз мислех че загрява само дискът и то в зависимост от големината му,т.е. колкото по-малък, толкова по-бързо загрява?!? :dontknow: Мерси предварително! :beer:

По елементарна борческа логика се замисли как САМО диска ще се загрява без накладките и машинката както и флуида? :dontknow:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот caspar » Пон Апр 20, 2009 9:43 am

Защо не се замислиш за новия SAINT. Не може въобще да се сравнява и с Code и с Juicy.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот stroker » Пон Апр 20, 2009 11:58 am

Имам преки впечатления и от двете спирачки.Карах цял един сезон Juicy 7 на SX Trail- ми.Спирачката беше абсолютно безпроблемна по отношение на поддръжка.Но по отношение на сирачната сила бях доста недоволен,тъй като ми беше първа година на по-сериозно каране и поради лошата ми техникасе налагаше да използвам спирачките много.Съответно те не спираха,така както аз исках.На витоша никога не сам ги прегрявал,но на сопот това се случваше много често.Друг субективизъм на моето менение е че ги карах и с 203мм дискове сейнт,което със сигурност е допринасяло за намалена спирачна сила.
От тази година карам Код и притях липсата на спирачна сила я няма вече.Найстина ми харесва как спират, но (винаги има едно НО) задната ми спирача гълта въздух като за световно(2-3карания по около 5мл въздух :rofl: :rofl: :rofl: ).Ще пробвам да сменя уплатненията които MAN6-a посочи и дано да се оправят нещата.
@caspar и мен много ме блазнят новите сейнтове (собено като знам как спира стария) но изпитвам ужас от старите дискове на шимано .Имаш ли представа как са новите дискове сейнт или дали би била добра комбинацията между сеинт спирачка и дискове на авид,формула,хоуп?
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот M1010X » Нед Май 03, 2009 9:50 pm

Мнението ми е едно към едно с това на PtD. Имам две Juicy5 с 203 и два Code с 203 и мога да кажа, че отвсякъде за мен Code е по-добрата спирачка с изключение на теглото - спира повече, на практика не загрява, освен това аз с Juicy-тата си имам отколешен проблем с постоянно блокиране на задната. Карал съм и двата комплекта с едно и също колело на едно и също трасе (Драгалевци) - абсолютно несравними са. Кодовете ми НИКОГА не са гълтали въздух, а компанията ми за Витоша кара със същите, като и той никога не се е оплаквал от такъв проблем. Естествено, не би ми хрумнало да карам XC с Code (както обаче ми се налагаше известно време да карам FR/DH с Juicy), но що се отнася до нанадолните дисциплини - Juicy просто нямат място в моята класация, където Code рулира.

Можеш все пак да се замислиш за Saint или K24? И тях много ги хвалят...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот PiPo » Сря Май 13, 2009 11:45 pm

caspar написа:Защо не се замислиш за новия SAINT. Не може въобще да се сравнява и с Code и с Juicy.

Подкрепям същото мнение на 100%. Сейнта е просто супер,аз лично съм много доволен. :agree: Иначе между Juicy и Code...трудна работа и двете имат плюсове и минуси,зависи какво му трябва на човек.
Аватар
PiPo

Рейтинг: 1227

Мнениеот fall_out » Вто Май 19, 2009 10:00 pm

:offtopic: Незнам как ги прегрявате тези спирачки,аз съм слизал по старото трасе на Сопот със 160 отпред и бб5,вярно диска си пареше,ама спирачкат си спираше и не се усещаше загуба на спирачна сила,колкото и малка да е на въпросната спирачка. Друго - от х.Вихрен до Банско са ~18км по пътеките (нямам компютър,и не мога да кажа с абсолютна точност) та за това разстояние Джуси 5 със 185 изобщо,ама изобщо не е загрявала,камо ли да прегрява. Е вярно само 60 кила съм ама все пак :dontknow:
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот kotka12 » Сря Май 20, 2009 10:00 am

fall_out написа: Е вярно само 60 кила съм ама все пак :dontknow:

приятно ми е
103
без байк и екипировка :wavey:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар