Има ли готини патеки които да се използват за каране с лифта?
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=344439
Благодаря предварително!
#1 Павел - 03.04.2009 г. 16:15:31
Не стига, че белите са завзели всичко там, ами сега ще се появяват и разни мързели да си правят пикник и да си хвърлят боклуците там. По - ужасно от това здраве му кажи. За тези, които не са ходили - мястото не е за препоръчване.
p.s. аз съм човек, който обича планината и ходи редовно на походи
#2 към Павел - 04.04.2009 г. 08:35:02
Прав си, такива като нас вече трябва да се махнат от езерата! Там ще стане страшно, когато лифтът почне да качва по 700 човека на час! Езерата ще заприличат на София по мръсотия! Жалко! Много жалко!
MauiWowie написа:Момчета, проблемът не е в лифтовете, а в хората според мен.И на запад имат лифтове (не откриваме топлата вода) но природата им процъфтява.Просто трябва да се научим да пазим повече.На Рилските езера е чудесно място за ски и сноуборд и смятам че и за МТБ ще е така.
Capoeira написа:Айде у лево. Като искаше да няма толкова хора, от извратено чувство на собственост или криво осъзнат егоизъм, да си бехте направили една подписка против изграждането на лифта. Лично до седемте съм се качвал два пъти, и двата пъти нощни преходи, като втория беше началото на ноември и такъв дъжд ни пра до горе.... който иска да е сам да хваща гората и да ходи на палатка, в краен случай като искаш на хижа отивай на Иван Вазов, гарантирам ти че там ще си в "уединение".
edinmilion написа:...ужас, ужас...
dzvongi написа:Някой знае ли колко е цената за едно качване или за цял ден? Рових в и-нет, но не намерих(видях само че работи нормално до 16:00).![]()
edinmilion: на снимката като караш каскето ли те пази, или по принцип си си твърд от горе.Бягай в пясъчника да се заиграваш, или направо в bgmama.
Мушмуроче
Лифтът до Седемте рилски езера тръгна
04.04.2009 г.
Днес официално беше открит незаконният лифт до Седемте рилски езера. Съоръжението е с дължина 2200 метра и капацитет 700 души на час. От утре пътуване в едната посока ще струва 10 лв., в двете 15 лв., а еднодневна карта с ползване на влек ще бъде на цена от 25 лв. Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов и изп. директор на “Рила спорт” - фирмата инвеститор, прерязаха днес лентата на новоизграденият лифт от хижа “Пионерска” до Седемте рилски езера. На официалното откриване присъстваха над 500 гости и жители на община Сапарева баня. Между тях освен представители на кметския екип, на курортната община и фирмата-инвеститор, бяха кметовете на общини от Кюстендилска област, областният управител Любомир Дермански, директорите на НАП - Кюстендил, Областно пътно управление, РДНСК, Държавно лесничейство и др. В програмата участваха местни фолклорни състави и фолклорната изпълнителка Румяна Попова. Церемонията се превърна в още по-атрактивна заради възможността всички да се качат на лифта безплатно и да се насладят на красивата гледка в Рила планина. Въпреки показваното до сега несъгласие към изграждането на въжената линия от страна на еколозите, на днешното откриване протести нямаше.
edinmilion написа:все си мислех, че това няма да се случи...пу
Аз съм се качвал само веднъж, и честно казано не си правя сметки да повтарям скоро, заради уникалното преживяване (причината е: някакво егоистично чувство, което при повторенията ще отмине най вероятно...).
Естествено ще се кача отново, живи и здрави....но искам на самоход, с двата ми крака, точно с тези два крака с които ходих бос по тревичката горе и се радвах като малко дете!
Да се качиш до езерата си беше едно от нещата които трябва да се направят задължително докато си жив...с лифта ще е поредната разходка в планината, замърсяването ще се увеличи т.н.
Остава и вие да полетите на долу с колелата и не ми се описва вече...ужас, ужас...
edit: ооо сега видях има коментари към статията!#1 Павел - 03.04.2009 г. 16:15:31
Не стига, че белите са завзели всичко там, ами сега ще се появяват и разни мързели да си правят пикник и да си хвърлят боклуците там. По - ужасно от това здраве му кажи. За тези, които не са ходили - мястото не е за препоръчване.
Прав си, такива като нас вече трябва да се махнат от езерата! Там ще стане страшно, когато лифтът почне да качва по 700 човека на час! Езерата ще заприличат на София по мръсотия! Жалко! Много жалко!
Аз като зарибен колоездач виж какво ми е мнението, а представяй си хилядите планинари какво си мислят. Искрено ви пожелавам да НЕ правите планове да се спускате там!
outfaced написа: ... с тоя лифт горе ще стане поредното чалга-сборище и масовка ...
edinmilion написа:все си мислех, че това няма да се случи...пу
Аз съм се качвал само веднъж, и честно казано не си правя сметки да повтарям скоро, заради уникалното преживяване (причината е: някакво егоистично чувство, което при повторенията ще отмине най вероятно...).
Естествено ще се кача отново, живи и здрави....но искам на самоход, с двата ми крака, точно с тези два крака с които ходих бос по тревичката горе и се радвах като малко дете!
Да се качиш до езерата си беше едно от нещата които трябва да се направят задължително докато си жив...с лифта ще е поредната разходка в планината, замърсяването ще се увеличи т.н.
Остава и вие да полетите на долу с колелата и не ми се описва вече...ужас, ужас...
edit: ооо сега видях има коментари към статията!#1 Павел - 03.04.2009 г. 16:15:31
Аз като зарибен колоездач виж какво ми е мнението, а представяй си хилядите планинари какво си мислят. Искрено ви пожелавам да НЕ правите планове да се спускате там!
stroker написа:Повярвай ми аз, а предполагам и над 90% от хората каращи мтб в различните му варянти обичат планината и я пазят, тъй като тя е важна част от нашия спорт!
stroker написа:edinmilion написа:
Според мен много повече неприятности ще създадем карайки по туристическите пътеки с 50км/ч навлечени с 5 кила пластмаса и с 20 кила трактори викайки "ОП-ОП-ОП" срещо някоя възрастна туристка.
boian написа:stroker написа:edinmilion написа:
Според мен много повече неприятности ще създадем карайки по туристическите пътеки с 50км/ч навлечени с 5 кила пластмаса и с 20 кила трактори викайки "ОП-ОП-ОП" срещо някоя възрастна туристка.
Емиииииииииииии решението е просто по добре да не се вика ОП-ОП ,а да се намали(ако трябва да се спре) да си поздравиш и да си отминеш. Там изкрено се съмнявам,че ще реегират на ОП-ОП ,защото едвали ще предположат ,че някое колело ще изкокне отнякъде
Pr3d4t0R написа:@*^(%(*&@^%*&@^%#$(*&
kotka12 написа:а дали няма много възрастни хора
и инвалиди
например
за които лифтът е единственият шанс???
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 338 госта