"Нашата група" - 24 май- "Палещото Слънце"

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: "Нашата група" - 24 май- "Палещото Слънце"

Мнениеот PtD » Пон Май 25, 2009 12:12 am

@borislav: Ти, лично, би ли дефинирал днешното каране като "брутално" ?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Май 25, 2009 7:19 am

Аз си казах, че ще обирам последните....
:)
един "момък" имаше проблеми с колелото... помагахме на 2 пъти.....
После като запука... някои хора решиха, че е приятно... и още повече се замотаха...

П.с... на този маршрут нещо така.. НЕ МИ ВЪРВИ...
:)
все ме пере някакъв порой.... все има технически проблеми... :))
Йосиф знае кво беше миналия път!
п.с.
чукнах 105км (точно 105км ) за целия ден... :))
:clap: :clap:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот hitar_potter » Пон Май 25, 2009 8:19 am

@PtD нормално е за теб този маршрут да е нищо, както е и нормално за някои хора да е „брутално“. Всеки си има някакъв праг, над който смята, че е постигнал нещо голямо в досегашния си живот. За някои, това е 25км по червен път, за други - 300км планински път, за трети - 10 км денивелация :bowdown: . Така че, недей да храниш малките, а по-скоро се радвай, че целта на тези карания се осъществява :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PtD » Пон Май 25, 2009 8:53 am

Не ме разбирай погрешно.
Много се радвам, че
се събира групичка и кара.
Със сигурност е готино.
Това, което смятам
за проблем, е оценката
на трудността -
все пак повечето сте
големи хора и би следвало
да разсъждавате малко
по-обективно. В противен
случай ще си стоите на това
ниво, на което разходка в
парка е "яката раута".
Аватар
PtD

Мнениеот Overlorda » Пон Май 25, 2009 9:12 am

Карането беше много добро :) Съгласен с PtD карането беше леко, плавни изкачвания и плавни спускания с изключение на най-крайното но то беше кратко. Не бях в особона форма и за последното спуксане ми поомекнаха амортесьорите и не ми беше супер кеф (поради липса на смелост и техника, за спирачките не мога да се оплача ;) ). Иначе като цяло си минах рекорда за най-много километри с колело за един ден не знам точно колко (от билата по целия път и пак до нея). И на мен ми се карат 100км+ в планината ама неможе още :) няма форма и що годе няма и колело :D Но тъй като си обичам планините засега си слагам тежките обувки, голямата раница, зимам каишката на кучето и пеша :) за в бъдеще и на 2 колела :D
В името на добрата бира !
Аватар
Overlorda

Рейтинг: 1270

Мнениеот jd » Пон Май 25, 2009 9:18 am

Хубаво каране беше, малко в повечко ми дойде калта, но като цяло беше добро каране за една леко дъждовна неделя... :)
(Тук междудругото да отворя една бележка, че каранията на "Нашата група" почти винаги завършват с дъжд - незнам дали има нещо случайно в това :D )

Поздравления още веднъж за Йоско и Светльо за инициативата ;) :beer:

PtD написа:Не ме разбирай погрешно.
.....
парка е "яката раута".

Марто, стига храни хората - всеки се се радва на своето си каране и си го оценява, както сам прецени. Все пак това си е субективна оценка - според нивото и техниката на каране, на всеки "брутално" му изглежда по различен начин. За мен лично това каране си беше нормално, но си мълча и не давам оценки - нали така? Съгласен съм с теб, че като цяло маршрута е лек, но ако някой не е в достатъчно добра форма, то може би му се е видял "брутален". Айде :beer: :peace:
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Quiz » Пон Май 25, 2009 9:20 am

Браво на организаторите и участниците за ентусиазма и желанието да спретнат такова масово карене! :agree:
Имам обаче една забележка (въпреки, че не бях сред каращите колело, а сред шофиращите по Самоковско шосе) към по-младите и неопитни колоездачи, да се съобразяват максимално с натовареността, ширината, завоите и цялостната обстановка на пътя, когато се придвижват по шосе с велосипед! Особено в дефилета! Reactor много правилно е предупредил в началото на темата как трябва да се процедира в подобни случаи.
Това ми включване е по повод карането на някои от участниците в мероприятието В СРЕДАТА на пътното платно и съответно създаващи предпоставки за ПТП.
@Момчета, ВИЕ сте тези, които може да бъдете отнесени от някой, който няма да има необходимото време или възможност да ви обиколи!
Аватар
Quiz

Мнениеот mouse » Пон Май 25, 2009 9:30 am

Целта на каранията със заглавие „Нашата група” е обяснена още при първата тема на „групата”/към която има препратки в следващите теми/.Но както виждам на някои още не им е ясно.Затова обяснявам за тия на които не им е ясно.Идеята е да дадем едно рамо на хората, които искат да карат в планината, но не смеят да се включват към групите на уговярящите се за карания във форума, защото се страхуват, че не са достатъчно подготвени...а и не познават маршрутите.Затова и се подчертава в темите,че ще има водачи които ще упътват и помагат...и че никой няма да се дразни ако се наложи някой да бъде изчакан.Това разбира се, не изключва присъствието и на хора които не са „начинаещи”...а примерно им е ден в който им се кара по-мързеливо.Но се очаква, че те четат ...и ще са преценили за какво каране става въпрос.Темите със заглавие „нашата група-каране за начинаещи”... ще продължат да са за начинаещи...и за карачи приели, че ще е така...и съобразили се с това.Станалите по добри си продължават напред.Сами си вдигат летвата и си решават с кого и как ще карат/за това си има други теми във форума/.Но начинаещи винаги ще има.....и мисля че е добре, че има и такива карания.
А всъщност бих казала и едно „браво” на начинаещите .Маршрутите си бяха добро изпитание за решилия да провери ще му хареса ли да кара в планината....Я голямите карачи дето ще се смеят, да се сетят първо, дали при първите си качвания в планината са въртяли толко километри?Въпроса ми е риторичен...само да не ме засипете сега с разкази кой колко много е карал когато му е било за първи път. :D
Аватар
mouse

Рейтинг: 1485

Мнениеот Overlorda » Пон Май 25, 2009 9:30 am

@Quiz :agree: :agree:
100% :offtopic: jd искам си напиването за твоя сметка :evil:
Едит: Сменете името на темата с "Палещият Дъжд" :lol:
Последна промяна Overlorda на Пон Май 25, 2009 9:34 am, променена общо 1 път
В името на добрата бира !
Аватар
Overlorda

Рейтинг: 1270

Мнениеот 4getcredo » Пон Май 25, 2009 9:33 am

PtD написа:Преди храненето, отчет за нашите групи:

Първа група:
- 1 час лошо храсталясване ..

Нека да позная... дерето на Ергуля?
Нека ти, мрънкало с мрънкало!! :D

Разправи повече за храсталясването... като я чуя тая дума и ми става... нещо! ;)
Последна промяна 4getcredo на Пон Май 25, 2009 9:41 am, променена общо 2 пъти
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот jd » Пон Май 25, 2009 9:35 am

Overlorda написа:@Quiz :agree: :agree:
100% :offtopic: jd искам си напиването за твоя сметка :evil:

+още 1 дето :agree: с Quiz

@Overlorda: Сори, че те пропуснах в благодарностите! :D Направо вчера спаси положението! Напиването - когато кажеш, ще го измислим! :beer:
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Bolverk » Пон Май 25, 2009 10:08 am

Страхотно каране. Като цяло този път наистина е една добра разходка. Няма никакви екстремни елементи (почети). Единствен проблем бяха коловозите (някой от който страховити мога да потвърдя от близък опит) и водните препятствия. Обаче всичко това вече сме го виждали :) и го срещаме постоянно за жалост. Иначе си изкарах прекрасно и дори дъжда и калта ми вдъхнаха сили.

Най-голямата смешка беше, че силите ми дойдоха наистина след 50-тия изминат километър. Е тогава ми се развъртяха краката. До тогава толкова не ме биваше, че два пъти паднах на равно и един път от спряло положение :bigeyes: :bawling:

П.П. Много спукани гуми брее. Какво стана с момчето с размазаната задна капла. Оправи ли се. Разбрах, че ще слезе с автобуса. Обаче успя ли да подкара колелото. Дано не му се наложи сериозна интервенция по колелото. Но направо един съвет :) Така като ще сменяш шина смени цялата капла с главина на шлици. Има на старо тук се продават хубави екземплиари. И от това по-малко проблеми.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот ICEonFIRE » Пон Май 25, 2009 10:20 am

Така дойде и моя ред да пиша.Всичко беше лесно общо взето докато на връщане с Денислав (момчето с червения екип)не се присъединихме с 2-ма пичове,отцепили се от основната група.Те намериха някакъв друг маршрут за да не се връщаме по този по който дойдохме.До едно време беше нормално,докато не се почвиха някакви треволяци по половин метър и започна едно бутане нагоре,последвано от нечовешки за мене спускания,резултатът беше спукана гума и може би изкривена капла(все още не съм си гледал колелото).Тук е момента да изкажа големи благодарности на Бърнинг Айс :bowdown: който ми смени гумата със своя собствена.Тук е момента и да благодаря на пичовете с ГПС-а благодарение на които стигнахме преди останалите и не ни хвана пороя в планината :bowdown: :beer:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот afistfulofsteel » Пон Май 25, 2009 10:27 am

Калта и дъжда бяха най-хубавото :lol2: с 2 излитания през кормило (едното заради коловоз, другото заради намокрената трева) :smokin:
На тоя преход се изморих доста доста повече, отколкото на предишния ( Железница - Кокалянски манастир ), където имаше доста повече бутане ?? Как става тоя номер незнам??
Кой е тоя, където бил карам 200-300 км на ден в планината ?? Тва за човек ли става въпрос, с мотор ли става въпрос ???
Аватар
afistfulofsteel

Рейтинг: 1200

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Май 25, 2009 10:33 am

ICEonFIRE написа:Тук е момента да изкажа големи благодарности на Бърнинг Айс :bowdown: който ми смени гумата със своя собствена.Тук е момента и да благодаря на пичовете с ГПС-а благодарение на които стигнахме преди останалите и не ни хвана пороя в планината :bowdown: :beer:

Гумата ми я даде Reactor, на него трябва да благодариш, аз лесно мога да сменямам гуми, ама ако я нямах... :eek3:
Момчетата с GPS-a са chicken_brain от форума и баща му. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот PtD » Пон Май 25, 2009 10:57 am

afistfulofsteel написа:Кой е тоя, където бил карам 200-300 км на ден в планината ?? Тва за човек ли става въпрос, с мотор ли става въпрос ???

Ако броиш двата му крака за мотор, значи с мотор :D Иначе човекът пише тук, с ник naka76.

4getcredo написа:...

Абе не знам дали това е същата река - онази, която минава зад "Космическата станция". И по-точно N42.486338°E23.449012°. И храсталясване не е много точна дума... Дървясване ще е по-обстойно описание ;) По едно време другарите бяха започнали да хвърлят чоп кого да изядем... Познай кой беше цел #1 :xx(:
Аватар
PtD

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Май 25, 2009 11:12 am

Смятам довечера по някое време да пусна малко снимки... :)
между другото... мисля, че след вчерашния дъжд... е крайно време да си купя дъждобранче... не само за раничката :)
:popcorn:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот RedHawk » Пон Май 25, 2009 11:44 am

Ето и от мен малко снимки :

http://picasaweb.google.com/rhawk577/Pa ... a24052009#

А карането е такова каквото беше - хубаво като всяко каране в планините. :)
Хубаво като всяко каране с приятна компания. :) :beer:
За някои просто каране, за други разходка, за трети "брутално" - важното е
че всеки го е изживял по собствен начин. :)
Аватар
RedHawk

Мнениеот TheAnimal » Пон Май 25, 2009 12:12 pm

:offtopic:
този хитрец Стефчо ли е Изображение :bigeyes:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот PtD » Пон Май 25, 2009 12:36 pm

@Нервен_Хамстер: Ползата е спорна - дали ще се намокриш отвън или отвътре ... няма голяма разлика :magnify:
Аватар
PtD

Мнениеот 4getcredo » Пон Май 25, 2009 12:38 pm

PtD написа:Абе не знам дали това е същата река - онази, която минава зад "Космическата станция". И по-точно N42.486338°E23.449012°.

Точно за тази става дума... май Ергуля се казваше. Лобно място на не един за(б)луден велосипедист :D :evil:
PtD написа: ... Познай кой беше цел #1 :xx(:
:evil: Това ще ти го напомня следващия път, когато почнеш да ми размяткаш някакви чикийки пред носа... :lol:

@All: чудесно сте си прекарали... А PtD е дърт мрънкялник ;):D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот PtD » Пон Май 25, 2009 12:42 pm

Ето една снимчица от нас (фотограф - мосю Ботушаров, водолаз - аз :magnify:):
IMG_3063_cut.jpg
IMG_3063_cut.jpg (151.85 KiB) Прегледано 1327 пъти

4getcredo написа:...

В такъв случай трябва да е Егуля. А дъртият мрънкалник си прекара най-добре - мизерията беше страховита :smash:
Аватар
PtD

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Май 25, 2009 12:52 pm

@PtD Taзи снимка от вчера ли е?!!??! :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот ICEonFIRE » Пон Май 25, 2009 1:00 pm

Какво толкова преекспонирате това "брутално",казах го защото не се върнахме по маршрута по който отидохме,а този по който се върнахме наистина беше брутален.Не случайно спуках гума и леко поизкривих капла.И другата причина че казах "брутално" беше,че бях страшно уморен.А иначе човека с ГПС-а не е този който си мислите беше едно момче на 20+ с бяло-сив РАМ и с очила.
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот edinmilion » Пон Май 25, 2009 1:11 pm

BurNiNg_IcE написа:@PtD Taзи снимка от вчера ли е?!!??! :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
от вчера е, ама те са карали някъде в съседство... и на мен ми е интересно къде са карали, че така както се включи PtD в темата с
Поздравления за mastermisho, който се представи на ниво!
се замислих, толкова ли е 'дълга' групата, че не видях мастермишо ? :)
Долу на площада в Пасарел се засякохме и го питах, но без подробности...

По снимката се вижда, че PtD е карал по реката до Пасарел защото най вероятно е изгубил някъде пътеката :eyebrow:
edinmilion

Мнениеот ACID BURN » Пон Май 25, 2009 2:42 pm

Този маршрут съм го минавал супер много пъти,
обаче не съм се кефел толкова на тоя маршрут...
Когато заваля беше най-прекрасният момент от всичко!
Стоя и чакам другите да дойдат...
не се пазех, излезнах на откритото и просто се кефех,
бях сам под дъжда с вдигнати ръце,
а някъде към София небето се изясняваше!
Вали те дъжда, който спадна температурите до 10 градуса,
а когато минеш през локва на пълна газ топла вода те облива!
Мега доволен и щастлив от вчеращният ден, браво на Йосифчо! :)

П.П.:Ако някой ви е казал, че са мятали хора в локва със засилка, не му вярвайте! :D

Пешо GSM-a е жив само трябва да поизсъхне още малко, но пък още си е кален ... :D
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Bolverk » Пон Май 25, 2009 3:09 pm

Абе имаше там един индивид който така ми разправяше за приводняване със съдействието на две добри другарчета ама като си казал няма да му вярвам. За нищо повече :)

Абе карането в калта даже ми достави голямо удоволствие да си призная. Нищо че си мрънках от вътре ме подкарваше едно приятно чуство. Абе някой са казали нещо за мъжете и свинете :piggy:
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот PtD » Пон Май 25, 2009 3:29 pm

BurNiNg_IcE написа:@PtD Taзи снимка от вчера ли е?!!??! :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:

Да, по маршрута "Палещото слънце". И не е река, а са добре познатите ви коловози, пълни с вода от дъждеца. Имаше и още по-дълбоки, ама Любчо не пощя да ме снима, докато минавах през тях.

Mastermisho не хареса дъжда, затова се върна още в началото - предполагам затова не сте го видели. Иначе първа група беше относително компактна, както може да се очаква за 4 души обръгнали байкъри ;)
Аватар
PtD

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Май 25, 2009 4:19 pm

Ванката написа:
TheAnimal написа: Лошо че липсваха девойките от Надежда дето караха последните няколко пъти с нас...
;)

Така е. Аз като не идвам и те не идват. :)
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот PtD » Пон Май 25, 2009 5:09 pm

За сметка на мизерията, бяхме възнаградени с:

IMG_3076_cut.jpg
(48.26 KiB) 168 пъти

(c) Ботушаров-сан.
Аватар