Здравейте. Първо да помоля темата да бъде преместена във Веломеханик, поради недостатъчния ми рейтинг.
И сега по същество. Имам едно скърцане и не ми е ясно къде е - след проведени експерименти, открих, че е или в шока (

) или в средното. Знам, че може да звучи странно шок да скърца, но и преди ми се е случвало, като тогава бях сигурен, че е от него и го оправих някакси. Значи, докато въртя по-усилено се чува най-силно на всеки оборот - винаги като завъртя със сила отдясно. Първо реших, че е защото съм десняк и натискам по-силно от дясно, та опитах да натискам по-силно от ляво - пак си скърцаше само когато десния педал е в най-долно положение. Сетих се, че най-лесно ще разбера дали скърца средното или шока, като свия шока без да въртя

. Та пак скърца, но значително по-малко. От което разбрах, че скърцането или е само в шока, или и в шока и в средното.
Въпроса ми е какво ми препоръчвате да направя. Утре ще направя допълнителни експерименти с цел установяването на източника на скърцането. Та въпросите ми са:
1. Какво да направя, за да спре да скърца шока, или ако не той, нещо по движението на рамката - смених втулките на шока, и без това се бяха разлуфтили, но резултат няма
2. Какво да направя, за да спре да скърца средното, ако въобще скърца
Благодаря предварително на всички помогнали. И още веднъж моля темата да бъде преместена във Веломеханик