От същото място ги свалях ватовете.
Последния километър от изкачването, т.е преди билото даже излезе лек насрещен вятър.
За "часовника" - реших се спонтанно, без да съм го планувал, затова смятам, че ако отдида достатъчно съхранен, при слаб вятър ще успея да вдигна средната. В случая имаше доста силен и страничен вятър, който ме побутваше на отиване и спираше на връщане.
Следващия път като се замеря ще дам точните данни за макс пулс и каданс и средните им стойности.
Как смятам да вдигна паура ли

, ами то вече е факт - натрупаните километри, свалените килограми вече ми позволяват да се позабавлявам по баирите, чувствам една приятна топлинка в мускулите, възстановявам се по-бързо, в края на дълго каране имам сили да се изрежем и да подържам висока скорост. Любимо упражнение ми е да да катеря, започвайки с умерено темпо и плавно увеличавайки натоварването и скоростта да излизам на спринт на върха, това съм го чел някъде, че е най-добрия начин за вдигане на мощност специално при катерачите. По-рядко правя ускорения - интервали от по 4 до 5 километра, ама това ми е скучно.