Сменяне на маргаритка ..

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сменяне на маргаритка ..

Мнениеот Dungeon » Сря Май 27, 2009 11:52 am

Знаете ли как се сменя маргаритката (незнам точното наименование ) това кадето се намира в вилката то държи вилката за кормилото (офф немога да го обесня ,би трябвало да се сетите за кое говоря :banghead: ) Та понеже колелото е още в гаранция й човека с който говорех от спринт техника им ми каза че ще прати маргаритка с болт само да ги сменя (каза ,че хем по бързо хем по ефтино защото,ако пратя колелото транспорта е за моя сметка )

та как да я сменя той каза че трябва да се избие старата и дасе набие новата :crazy: Помагайте моля. :banghead:
Аватар
Dungeon

Рейтинг: 1200

Re: Сменяне на маргаритка ..

Мнениеот did » Сря Май 27, 2009 11:53 am

пеперудка се казва.

избива се отгоре надолу в стержена. обратното е мъка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Dungeon » Сря Май 27, 2009 12:10 pm

Какво ще рече мъка такъв като мен който не е много на ти с колелетата Ще може ли да я набие изисква ли се някакъв инстромент ? :beer:
Аватар
Dungeon

Мнениеот did » Сря Май 27, 2009 12:13 pm

Абе, най-добре хич не я махай старата парапутка. Просто с нещо я натикай по-надолу в стержена и сложи над нея новата переудка.

Така ще си имаш 2 пипирутки.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Dungeon » Сря Май 27, 2009 12:16 pm

did написа:Абе, най-добре хич не я махай старата парапутка. Просто с нещо я натикай по-надолу в стержена и сложи над нея новата переудка.

Така ще си имаш 2 пипирутки.

едната издаде багажа и се счупи така беше още като ми го докараха колелото от спринт :bawling:
Аватар
Dungeon

Мнениеот Дизел » Сря Май 27, 2009 12:21 pm

Dungeon написа:Знаете ли как се сменя маргаритката (незнам точното наименование ) това кадето се намира в вилката то държи вилката за кормилото (офф немога да го обесня ,би трябвало да се сетите за кое говоря :banghead: ) Та понеже колелото е още в гаранция й човека с който говорех от спринт техника им ми каза че ще прати маргаритка с болт само да ги сменя (каза ,че хем по бързо хем по ефтино защото,ако пратя колелото транспорта е за моя сметка )

та как да я сменя той каза че трябва да се избие старата и дасе набие новата :crazy: Помагайте моля. :banghead:

Какъв е проблема със старата пеперудка? Резбата ли се е развалила или какво?
Избиването на пеперудка си е хамалогия. Мушкаш нещо с подходящ диаметър в стержена и млатиш отгоре с чука. Ако не ти пука за няколко грама в повече, бутни старата пеперудка само малко надолу, колкото да освободи място за новата.
За поставянето си има специален интрумент, но с малко финес става и с подръчни средства. Важното е оста на пеперудката да остане съосна със стержена иначе болта ще стои на криво, съответно капачката на чашката няма да легне добре.

Едит: Докато напиша по-горното и то всичко се изяснило...
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Мнениеот lanzz » Сря Май 27, 2009 12:49 pm

Dungeon написа:Та понеже колелото е още в гаранция ... ако пратя колелото транспорта е за моя сметка ...

излъгали са те доста безочливо. докато е в гаранция една стока, транспорта за ремонт при рекламации е за сметка на търговеца, който е продал стоката:

ЗЗП написа:Чл. 113. (3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
Аватар
lanzz

Мнениеот Dungeon » Сря Май 27, 2009 1:16 pm

Еми то няма ли значение от каде съм го взел байка защото може не всички да покриват транспорта се пак е промоционален :dontknow:

Относно пеперудата цялото със там резбата се счупило останало е само някво навътре в вилката незнам какво е можеби цялото е пеперудката те са 2 подобни ( може ли аз да съм го счупил защото като ми донесоха колелото беше с криво кормило и аз да го настаня хванах гумата и наместих кормилото може ли от това да е проблема ? ) :dontknow:
Аватар
Dungeon

Мнениеот did » Сря Май 27, 2009 1:20 pm

Виж какво, отивай в сервиз! Толкова глупости изписа, че няма как да ти се отговори сериозно.

Като не си наясно кое какво е, не пипай нищо, особено по гаранционно колело. Всяка намеса от твоя страна ти прецаква гаранцията.

Свържи се с доставчика, питай ги къде им е местния представител, грабвай колелото и гаранционната карта и отивай там. И не пипай нищо сам, че ще оплескаш нещата още повече!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Сря Май 27, 2009 7:11 pm

Още като каза, че си счупил пеперудката в друга тема, ми стана ясно, че ти си си виновен. Трябвало е първо да разхлабиш болта й и чак тогава да наместваш... Отивай на сервиз.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот CYBER » Сря Май 27, 2009 8:19 pm

АХАХХАХАХАХАХХАХАХАХА :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :smash: :lol2: :lol2: :lol2: :clap: :lol: :bowdown:
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот dido85 » Сря Май 27, 2009 9:07 pm

Темата е ЕДИН ПЪТ просто :bowdown: :banghead:
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Мнениеот Dungeon » Чет Май 28, 2009 12:23 am

hitar_potter написа:Още като каза, че си счупил пеперудката в друга тема, ми стана ясно, че ти си си виновен. Трябвало е първо да разхлабиш болта й и чак тогава да наместваш... Отивай на сервиз.

Това е за рекордите на гинес :evil: :evil: The dumbest man on earth :crazy: :crazy:
Аватар
Dungeon

Мнениеот lanzz » Чет Май 28, 2009 9:52 am

Dungeon написа:Еми то няма ли значение от каде съм го взел байка защото може не всички да покриват транспорта се пак е промоционален :dontknow:

няма значение от къде си го взел, стига да си получил (и запазил) касова бележка или фактура. но ако повредата е действително по твоя вина, гаранцията няма да те огрее.
Аватар
lanzz

Назад към Веломеханик