Препоръчайте ми колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Препоръчайте ми колело

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Май 29, 2009 11:30 am

НЕ СИ КУПУВАЙ РАЛЕЙ!
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Night_Falcon » Пет Май 29, 2009 11:38 am

В интерес на истината, Горящ лед се е качвал ПОНЕ два пъти в планината, за ХС, аз толкова съм го виждал. НО това в никакъв случай не значи че ти препоръчвам мекицата. Тъй-като бях доста "упорито копеле", и макар че се допитах до тук, направих същата грешка - взех си евтина мекица, и имах за какво да съжалявам. Та, от името на човек, минал по този път ти казвам - НЕ прави грешката да си взимаш мекица, само защото изглежда по "Fe6aN".За около 1000лв твоето колело е рамка Рам ХТ2 с окомплектовка на ХТ3 :agree:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот PtD » Пет Май 29, 2009 12:15 pm

Night_Falcon написа:В интерес на истината, Горящ лед се е качвал ПОНЕ два пъти в планината

Ахам. Нека сега съпоставим "поне двата пъти" на ICEonFIRE с няколкото години каране в планината (и то на най-различни велосипеди) на останалите, които дадоха съвет, и да решим кой е по-наясно. ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот M1010X » Пет Май 29, 2009 12:51 pm

Мисля си, че в тези две теми се изписа доста. И дали не е смислено да се направят стики? Иначе ще се загубят и след седмица-две или повече ще се появи поредният такъв въпрос - и тогава повечето няма да имат нерви да го УБЕЖДАВАТ да направи по-доброто за себе си, той ще се прецака и после ще вика - ония в тъпия форум нищо не казаха като ги питах.

Колеги?
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот arney » Пет Май 29, 2009 12:57 pm

На твое място нямаше да се замислям ,пич.
http://www.dimibike.com/product_info.ph ... 75c5e8309d
Аватар
arney

Рейтинг: 1162

Мнениеот ICEonFIRE » Пет Май 29, 2009 3:50 pm

"Найт Фалкон" Съгласен съм с теб,и аз направих грешката да си купя мекица за 400 лв.И след 2 месеца я продадох.Само,че тази мекица която в момента имам не е за 400 лв. или за 500 както твойто Ендуро.Точно,затова рамката е здрава,амортисьора е на средно ниво,ама за тея пари толкова!На последния поход един човек със некъф РАМ го каза,че видял такова Ралей ударено от кола и че рамката била много здрава.Всичко си има цена и е много тежка.Сега човек който не го е карал колелото неможе да приказва наизуст.ПТД вместо да ми плеска минуси можеше да прочетеш,че и аз го съветвам за твърдак от рода на ХТ2,ама не то е по-лесно всички да плескате незаслужени минуси.Евалата :bowdown: ,сега с това мнение ще отнеса още 20 поне :bowdown: ,ама когато дам полезен съвет на някой,няма плюсове!Аз НЕ искам да "прецакам някой като себе си",едно щото не съм прецакан и второ щото дори да бях намше да го нарпавя,ама някой хора са като навити пружини и си имат някакво мнение!Погледнете отстрани,например кое прави разликата в цената между ХТ2 и номад!
ХТ2:
+хидравлични дискови спирачки-400 лв.
+лапа,седалка,кормило,колче за седалка,команди,лостчета.
Все неща които можеш да ъпгрейднеш!
И все пак стветвам автора да си купи едн ХТ2! :beer:

П.П. Чакам извинение от останалите за минусите!Няколко плюса няма да ми дойдат зле! :beer:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот PtD » Пет Май 29, 2009 5:07 pm

Не ти бях дал минус.

А да си чувал, че за меката рамка, освен здравината има и други критерии, по които да се оценява? Или щом е мека и здрава, значи всичко е 6... :nuts:
Аватар
PtD

Мнениеот Capoeira » Пет Май 29, 2009 5:11 pm

На Nomad-a нито шока е средно ниво(по скоро е нивото от което се оценяват всички други, демек какви не трябва да са), нито рамката е мека и здрава(по скоро е купчина алуминиеви части който по едно изключение се движат за моемнта в една и съща посока).
П.С. Ако имапе 20 минуса с по 20 тежест щеше да си с 800 рейтинг елементарна математика, никой не ти цъка минуси само защото защитаваш Номад-а.
Последна промяна Capoeira на Пет Май 29, 2009 5:35 pm, променена общо 1 път
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот ICEonFIRE » Пет Май 29, 2009 5:13 pm

Има нещо съмнително тука...или тряя ида пусна тото или някой админ се ебава с мен.Казах,че ще отнеса 20 минуса и познайте какво :rofl: ,точно 20 съм отнесъл.Иначе @птд:прав си ама за толкова пари толкова рамка...
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот nikolce » Пет Май 29, 2009 5:20 pm

M1010X написа:Мисля си, че в тези две теми се изписа доста. И дали не е смислено да се направят стики? Иначе ще се загубят и след седмица-две или повече ще се появи поредният такъв въпрос - и тогава повечето няма да имат нерви да го УБЕЖДАВАТ да направи по-доброто за себе си, той ще се прецака и после ще вика - ония в тъпия форум нищо не казаха като ги питах.

Колеги?

Да се направят стики, определено да.

Като дойде някой нов, веднага се препраща да чете.
Ако отново иска (след като прочете двете теми), колело с "две пружини" за 500 лева, казва му се най-близкия модел, за тези пари, и готово. Всеки си има глава на раменете :dontknow: .

На един приятел лапето, иска именно такова колело! Че и с две дискови спирачки. Човека може да отдели 500лв. Бре, обяснявахме му, показвахме му, не и не....рев, рев...за малко до бой да се стигне. И всичко това защото децата пред блока щели да му смеят. Ама хайде, дете е, не разбира :dontknow: .

Обаче тук, се обяснява на зрели хора, и пак не разбират :crazy: .
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот PtD » Пет Май 29, 2009 6:47 pm

ICEonFIRE написа:Има нещо съмнително тука...или тряя ида пусна тото или някой админ се ебава с мен.Казах,че ще отнеса 20 минуса и познайте какво :rofl: ,точно 20 съм отнесъл.Иначе @птд:прав си ама за толкова пари толкова рамка...

Всъщност, отнесе само ЕДИН минус. За едно мнение, толкоз може.

И съм прав, обаче ти не си прав. За толкова пари, една твърда рамка e далеч по-добре. Никога не бих се поколебал между евтина мека и евтина твърда рамка. И ще се чувствам далеч по-сигурен с твърдата.
Аватар
PtD

Мнениеот YouAreDeaD » Пет Май 29, 2009 7:01 pm

Мхм забелязах,че на едно мнение няма да се стигне всеки има различно мнение по темата ( което е нормално ).Аз ще ги пробвам и двете колела много добре и ще преценя сам.Благодаря ви за съветите :bowdown:
Който кара велосипед, бибека му стърчи напред !
YouAreDeaD

Рейтинг: 982

Мнениеот Night_Falcon » Пет Май 29, 2009 7:15 pm

Всъщност не е така. Даже върлия защитник на Номада ти каза да си вземеш твърдак. А това с "пробването" не върши работа - пробването означава кръгче - две, при което няма да усетиш разликата от 5-6 килца, но като тръгнеш да караш със скорост, нагоре, ще разбереш, че всеки грам е важен. Послушай ни, минал съм по този път, мекицата е ГРЕШКА.
Аз спирам да се хабя, надявам се че си разумен човек. Никой тук не се хаби за да те прецака, искаме да те спрем да вземеш по-лошото.
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот Shady™ » Пет Май 29, 2009 7:16 pm

:offtopic:
Абе тоя сайт от къде се взе бе ?!

http://veloservice.3dwebdesign.org

Какви са тези колела :

http://veloservice.3dwebdesign.org/scot ... p-334.html

Следващото сигурно ще е Scott Demo 8 :rofl:

:offtopic:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Night_Falcon » Пет Май 29, 2009 7:19 pm

А Scott 951 няма ли :eyebrow:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот PtD » Пет Май 29, 2009 7:27 pm

YouAreDeaD написа:Мхм забелязах,че на едно мнение няма да се стигне всеки има различно мнение по темата ( което е нормално ).Аз ще ги пробвам и двете колела много добре и ще преценя сам.Благодаря ви за съветите

Т.е. въпреки че ти препоръчваме твърдак, ще си вземеш мекица, след което първо ще ни питаш как да я ъпгрейднеш, а после ще ни се оплакваш от нея? :popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот Capoeira » Пет Май 29, 2009 8:13 pm

Не ще си я вземе ще я похвали колко добра е и след това като потребителя ICEonFIRE ще я пусне в пазара за продажба.
viewtopic.php?f=16&t=55237
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот arney » Пет Май 29, 2009 8:47 pm

Capoeira написа:Не ще си я вземе ще я похвали колко добра е и след това като потребителя ICEonFIRE ще я пусне в пазара за продажба.
viewtopic.php?f=16&t=55237

Нали като колелото беше с 160 лв. по-скъпо щеше да е по-хубаво ? :lol:
Причина: Търся си твърда рамка
Аватар
arney

Рейтинг: 1162

Мнениеот edinmilion » Пет Май 29, 2009 8:49 pm

ICEonFIRE написа:"Найт Фалкон" Съгласен съм с теб,и аз направих грешката да си купя мекица за 400 лв.И след 2 месеца я продадох.Само,че тази мекица която в момента имам не е за 400 лв. или за 500 както твойто Ендуро.Точно,затова рамката е здрава,амортисьора е на средно ниво,ама за тея пари толкова!На последния поход един човек със некъф РАМ го каза,че видял такова Ралей ударено от кола и че рамката била много здрава.Всичко си има цена и е много тежка.Сега човек който не го е карал колелото неможе да приказва наизуст.ПТД вместо да ми плеска минуси можеше да прочетеш,че и аз го съветвам за твърдак от рода на ХТ2,ама не то е по-лесно всички да плескате незаслужени минуси.Евалата :bowdown: ,сега с това мнение ще отнеса още 20 поне :bowdown: ,ама когато дам полезен съвет на някой,няма плюсове!Аз НЕ искам да "прецакам някой като себе си",едно щото не съм прецакан и второ щото дори да бях намше да го нарпавя,ама някой хора са като навити пружини и си имат някакво мнение!Погледнете отстрани,например кое прави разликата в цената между ХТ2 и номад!
ХТ2:
+хидравлични дискови спирачки-400 лв.
+лапа,седалка,кормило,колче за седалка,команди,лостчета.
Все неща които можеш да ъпгрейднеш!
И все пак стветвам автора да си купи едн ХТ2! :beer:

П.П. Чакам извинение от останалите за минусите!Няколко плюса няма да ми дойдат зле! :beer:

Тоя човек с РАМ-а съм аз...видях това в един вело сервиз. Рамката беше леко посукана, но като видях в какво състояние беше каплата си е направо нищо! Изключително здрава, дори при опит за изправяне трудно се поддаваше на опън... Ако държи за колело full suspension, за тази цена - това е колелото.
Но при положение, че е от Смолян и дългите баири там, по добре да търси леко колело, че и без това ще има доста бутинг :)
edinmilion

Мнениеот ICEonFIRE » Пет Май 29, 2009 9:01 pm

arney написа:
Capoeira написа:Не ще си я вземе ще я похвали колко добра е и след това като потребителя ICEonFIRE ще я пусне в пазара за продажба.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=55237

Нали като колелото беше с 160 лв. по-скъпо щеше да е по-хубаво ? :lol:
Причина: Търся си твърда рамка

Ами да просто искам по-леко колело!Нищо друго не визирам! :beer:
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот ICEonFIRE » Съб Май 30, 2009 9:07 pm

Няма как да не се похваля,че в момента имам пари за точно 4 рамки РАМ хт2 :beer: :beer: :beer: :offtopic:
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот azsa-bachinito » Съб Май 30, 2009 9:51 pm

Карам Райли Непал от миналата година(дата на покупка 21.10.08). Над 3 000 км авалт и Крос Кънтри (в истинския смисал на стила), а не спускания блъскания и прочие. Живо тегло 100 кила в "напомпано" състояние :eyebrow: може и 110 да стигаме. Капли криви нямам, разлуфтени главини нямам (тоест имах след профилактика в един сервиз, но я фикснахме при нашия човек и сичко е ОК), дерайльор и обтегач работят като часовеник - хората на счупването на ухото можеха да се убедят в тива. Крива рамка нямам. Средно разлуфтено, сменено нямам. Е че тежи тежи - в сегашен вид 16 кила, но както съм казвал и преди, ако не можеш да качиш баира проблема е в твоите крака, ако не можеш да стигнеш хората, с които караш нагоре, проблема е пред теб. Не знам какво храните тия райлита при условие, че не ги карате и че са два пъти по-евтини от надценените им събратя. Е не мое всички да се фърлим на рам/драг разбираш ли и да праим стадото по-голямо.
А и щото другите колела не се чупят. Там главини, средно капли и тн, само ДТ Суиз качество от диамант.
Извинявам се, че не можем сички да се фърлим на Айрън хорс и Спешалайзд, но ако тва е критерия да бъде заявено ясно, за да си знаем и да си стоим в нишата без да показваме нос навън, че да не ни сгазат.
ПП
Имам три сменени седалки :D
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот PtD » Нед Май 31, 2009 12:40 am

Само един (1) въпрос: твърдак ли е тоя Непал? :popcorn: Щото досега не храним Raleigh, а храним евтините меки рамки, ако не си разбрал.
Аватар
PtD

Мнениеот ICEonFIRE » Нед Май 31, 2009 7:26 am

ОК айде са тея дето ми наплескаха 20 минуса за по-малко от 8 часа да ми напишат ЛС!Още малко продължете няма да е зле,щом желанието ви е да немога да пиша...много хубава постъпка...ще загубите можеби човека дето най-много следи форума и постоянно релоадва за да види какво ново има....давайте...
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот Night_Falcon » Нед Май 31, 2009 11:13 am

Човека, освен да се научи да пише, можеше да поразгледа из правилата на форума, и ще разбере, че в темите за съвети за велосипеди, ЕДИН - или ЕДИН + ДАВА или ВЗИМА 20 точки, тоест никои не ти е цъкал 20 минуса, а просто един минус. При това напълно заслужен, тъй-като очевидно си решил, че хем защитаваш рамката си, хем я продаваш. Като аргумент си посочил високото тегло... мислиш, че то само на теб ти пречи ли? Високото тегло за колело за ХС е сериозен недостатък... с тези 19кг, за които говориш, то DHX-a e 19.ххх, та за какво говорим въобще?
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот PtD » Нед Май 31, 2009 12:04 pm

Че на мен фрийрайдърското ми колело (180мм ход) е под 19 килограма, а както се изрази Harka, "нямаш нито един лек компонент". Смятайте 19 кг за ХС колело как ще дойдат :crazy:

Едит: ICEonFIRE, aко по-малко пишеше, а повече четеше, може би нямаше да отнесеш толкова минуси. Допусни поне за секунда, че някой разбира велосипедите повече от теб.
Аватар
PtD

Мнениеот ICEonFIRE » Нед Май 31, 2009 10:21 pm

PtD написа:Че на мен фрийрайдърското ми колело (180мм ход) е под 19 килограма, а както се изрази Harka, "нямаш нито един лек компонент". Смятайте 19 кг за ХС колело как ще дойдат :crazy:

Едит: ICEonFIRE, aко по-малко пишеше, а повече четеше, може би нямаше да отнесеш толкова минуси. Допусни поне за секунда, че някой разбира велосипедите повече от теб.

Ок съгласен съм с теб,и се извинявам ако съм се държал идиотски :crazy: .Самоче рейтина ми няма да се върне :erm:
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот Night_Falcon » Нед Май 31, 2009 10:38 pm

Сагата има развитие http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=55398
Като не броим НЕреалната цена, най-сетне се усети къде се крие истината :popcorn:
Предлагам тая тема, в пълния и вид, да се преименува и да се плъосне най-отгоре на раздела, та да може всеки да види какво става накрая ВИНАГИ, когато си вземе евтина мекица :agree:
Колкото до Iceonfire, сложи поне някаква реална цена, та да го продадеш и да си купиш нещо читаво :agree:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот Ozzie » Нед Май 31, 2009 10:41 pm

Вече и цяло колело...
Хайде сега прочети правилата за пазара и избери какво да направя:
1. Изтривам обявата за рамката и оставам тази за цялото колело.
2. Изтривам обявата за цялото колело и оставям тази за рамката.
3. Изтривам и двете обяви, 'щото очевидно не си прочел правилата за публикуване на обяви или ако си ги чел е било както на теб ти изнася.

ICEonFIRE написа:Самоче рейтина ми няма да се върне :erm:

Всъщност може да се върне. От теб зависи. Явно и правилата за форума си ги чел през пръсти, ако изобщо си ги чел.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот racer » Пон Юни 01, 2009 12:46 am

вижте мнението на колегата горе с многото емотикони-явно се е отървал от мекицата,
тъй че чакайте до няколко дни следващия новак с нова тема-"купих си ралей номад почти нов,но ми се вижда много тежко :boggled: :erm: :bawling: :dontknow: "
racer

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти