Срам и позор

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Срам и позор

Мнениеот marsa » Сря Май 27, 2009 12:41 am

Здравейте! Пиша тази тема за да споделя за безграничната простотия, която ме сполетя отново днес, която виждате и вие, която за съжаление дори някои от нас подхранват.

Накратко какво ми се случи днес - излязох от блока си на Бул Царица Йоана, в посока центъра и на първия светофар (който може да видите на снимката) спрях на около половин метър зад бялата линия, която ме ограничава, защото беше червено. Чакам си аз кротко в най- дясна лента по правилник (направо), и някой отзад ми свирва. Обръщам се - две пишлемета на моя възраст ~25 в Мерцедес от преди 10-15г. показвам аз с ръка чертата, зад която съм застанал, а те гледат тъпо, явно не знаеха за какво е... както и да е - изместих се и забележете къде застанаха:
DSC00137.JPG
(110.36 KiB) 302 пъти

При цялото ми уважение към аудиторията, която чете: бахти миризливите смотаняци, то бива нахалство, ама толкова...

Забележете леката кола и буса в ляво, също са в нарушение... нямам думи! Да ви кажа ли, скъпи приятели кога движението по пътищата ни ще се оправи? Когато има доста камери, които се следят, навсякъде из столицата (и т.н.) и когато за всяко такова нарушение "дупЕто" бива глобено с някоя точка, когато бъде известен, че книжката му не е валидна и може да я поднови след n месеца, когато лежи няколко месеца в затвор за пренебрегване на тази забрана.

Яд ме е, че номера не се вижда, не че има значение. Аз лично ви обещавам, че при следващата подобна ситуиация няма да се отдръпна. Правя път извън правилника САМО на линейка, пожарна и полицейска кола. Как може когато се движа на тротоар и срещу мен има човек с дете, аз да спирам и да чакам да минат покрай мен, а тъпия селяндур да има тва нахалство? Ми ако не бях аз, а някое Ламборджини?

В общи линии ви призовавам да снимате/описвате и поствате тук груби нарушения. Аз отказвам да правя път на малоумници на пътя, ако някой иска да ме сгази на светофара - да заповяда, все ще се разберем някак после.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Re: Срам и позор

Мнениеот madsnake » Сря Май 27, 2009 6:37 am

Относно простотията по пътищата, то май скоро се коментираше нещо подобно и в друга тема. Идеята за снимките е добра, но като цяло може да си докараш само беля. Най много от някоя кола да излязат нервни шофьори и да се стигне до физическа саморазправа. За съжаление не мисля, че и снимките ще спомогнат по някакъв начин дори да бъдат предадени на съответните органи.
П.П.
Аз на това кръстовище винаги когато чакам на червено, заставам след трамвайните линии с цел да мога да тръгна преди автомобилите и да избегна инфарктни ситуации.
Аватар
madsnake

Мнениеот SpoileR » Сря Май 27, 2009 7:29 am

ъъм....к'во беше... :

"Ами...Тука е така!"
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот marsa » Сря Май 27, 2009 7:57 am

madsnake написа:Най много от някоя кола да излязат нервни шофьори и да се стигне до физическа саморазправа.
Хайде да видим кой балък ще си остави автомобила по средата на зелен светофар, за да ме бие. Нека ме бие, който ме бие и аз го бия. Съжалявам, но взе да ми писва напоследък и не изключвам да ми се случи някой път да отговоря с агресия на подобни неща. Не знам кога някой ще си намери колата с гравиран надпис "повече няма да паркирам на тротоара".

А освен това някои от нещата важат и за велосипедистите, така че... тука е така, ама аз не искам да е така. Иска ми се тези на които им харесва да е "така", да разберат че има такива, които не искат. Рано или късно, по един или друг начин, това ще стане.
Аватар
marsa

Мнениеот madsnake » Сря Май 27, 2009 10:08 am

Съгласен съм с теб, но относно колата и оставянето и... ставал съм свидетел на какво ли не, и като шофьор и като колоездач. Даже скоро една мацка си отвори вратата и аз останах с изкривена шина, диск, удар в коляното и лявата ръка. За щастие се разминах леко и тя ми остави някакви пари за шината. Не искам да си помислям, как от колата излизаше някакъв турбо селяндур, почва да ми крещи, скача на бой, а аз в това време незнам къде се намирам след удара... Въпреки че вината ще е негова, аз най-вероятно няма да мога да регирам нормално на ситуацията. Именно затова не искам изобщо да се стига до физически саморазправи по какъвто и да било повод най малко, защото не всеки се бие с ръце и крака само... Въпреки всичко, се наблюдава някакво цивилизоване на повечето от шофьорите през последната година. Малко от малко се случва да ми бъде даден път (даже с усмивка), да не ме гледат като полезно изкопаемо, и да не ми се крещи от прозореца, че нямам място на пътя. Силно се надявам хората в България да се цивилизоват, и с каквото мога с това помагам.
Аватар
madsnake

Мнениеот PtD » Сря Май 27, 2009 10:17 am

madsnake написа:Най много от някоя кола да излязат нервни шофьори и да се стигне до физическа саморазправа.

Това не е проблем - само трябва да си постелеш добре, че после да има свидетели, че си го потрошил при "неизбежна самозащита" :eyebrow:

На зло псе - зъл прът!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот madsnake » Сря Май 27, 2009 10:43 am

Има случаи, в които насилието е неизбежно. Тогава, където се вика - "квото стане". Но както казах и по-нагоре, просто гледам да ги избягвам тези неща. В много странен свят живеем и никога незнаеш кой точно ще пребиеш. Преди като бях ученик доста често прибягвах до бой, ама вече :idea: :peace:
Аватар
madsnake

Мнениеот TheAnimal » Сря Май 27, 2009 10:57 am

Днес докато седях в колата не един светофар един колоездач счупи на паркирала кола страничното огледало. Колата си беше спряла на синя зона, младежа с колелото имаше достатъчно място да мине без да се вре в колите. Та от колата излезна един дебел чичко и чевръсто извади от багажника една секира и тръгна да гони колоездаче :eek3:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот PtD » Сря Май 27, 2009 11:36 am

Е, хвана ли го? :8D:

Задачка: ако велосипедист се опитва да избяга със скорост 25км/ч, а ядосаният дебел чичко, който го гони, е в състояние да развива 7.82 км/ч, кога ядосаният чичко ще стигне велосипедиста. Въздушното съпротивление и пешеходните препятствия да се пренебрегнат :)

:lol:
Аватар
PtD

Мнениеот madsnake » Сря Май 27, 2009 11:56 am

Отговора клони към "никога", но в случая аз бих спрял и бих се разбрал за финансовата част с шофьора.
Аватар
madsnake

Мнениеот marsa » Сря Май 27, 2009 12:14 pm

TheAnimal написа:Днес докато седях в колата не един светофар един колоездач счупи на паркирала кола страничното огледало. Колата си беше спряла на синя зона, младежа с колелото имаше достатъчно място да мине без да се вре в колите. Та от колата излезна един дебел чичко и чевръсто извади от багажника една секира и тръгна да гони колоездаче :eek3:
В случая колоездача заслужава своята снимка тук...
Аватар
marsa

Мнениеот PtD » Сря Май 27, 2009 12:27 pm

madsnake написа:Отговора клони към "никога", но в случая аз бих спрял и бих се разбрал за финансовата част с шофьора.

Преди или след като те е разчастил с брадвичката :8D:
Аватар
PtD

Мнениеот marsa » Сря Май 27, 2009 1:39 pm

PtD написа:
madsnake написа:Отговора клони към "никога", но в случая аз бих спрял и бих се разбрал за финансовата част с шофьора.

Преди или след като те е разчастил с брадвичката :8D:
Ами всъщност относно финансовата част, каското покрива такива неща, не би трябвало собственик на автомобил да има проблеми с възмездието на щетата. Друг е въпроса за нагласата и настроението на хората, някой живеят с идеята да утрепят когото могат днес.
Аватар
marsa

Мнениеот agent_Jekov » Сря Май 27, 2009 1:42 pm

Ааайде пак... :lol:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bikerider » Сря Май 27, 2009 1:49 pm

@marsa: нещо не разбирам това цялото мрънкане. Като си толкова възмутен, защо правиш път??? Ем се възмущаваш, ем улесняваш нарушителите.

Или ти пука и не ги пускаш (с всички рискове), или не ти пука, пускаш ги и не мрънкаш. Ти хем твърдиш, че ти пука за правилата, хем ги пускаш, хем после мрънкаш. Кой е виновен в случая? Като си толкова принципен да не ги беше пускал.

В общи линии и ти не знаеш за кво се бориш, само вдигаш врява из форума да си изкрънкаш индулгенция. А призива ти е пълна глупост и тотално хабене на време. Минуса ти е от мен.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот marsa » Сря Май 27, 2009 2:56 pm

bikerider написа:Като си толкова възмутен, защо правиш път??? Ем се възмущаваш, ем улесняваш нарушителите.
Вчера нещо ми прищрака и... приятелю, това влиза в действие:
Аз лично ви обещавам, че при следващата подобна ситуиация няма да се отдръпна. Правя път извън правилника САМО на линейка, пожарна и полицейска кола.

Темата е призив към всички да карат по правилата и да пречат на нарушителите. Дори и да звучи грубо и непристойно.

П-с: Никой не е длъжен да коментира.
Аватар
marsa

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Май 27, 2009 3:03 pm

PtD написа:Е, хвана ли го? :8D:

Задачка: ако велосипедист се опитва да избяга със скорост 25км/ч, а ядосаният дебел чичко, който го гони, е в състояние да развива 7.82 км/ч, кога ядосаният чичко ще стигне велосипедиста. Въздушното съпротивление и пешеходните препятствия да се пренебрегнат :)

:lol:
Пропускаш летяща с 50-60 км/ч брадва. :eyebrow:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот jd » Сря Май 27, 2009 3:07 pm

marsa написа:
Хайде да видим кой балък ще си остави автомобила по средата на зелен светофар, за да ме бие.

Вярвай ми, случвало ми се е няколко пъти - 2 пъти с колелото и няколко пъти с колата. Идиоти, перковци или пишкомерковци колко искаш в нашата малка държава. Затова не си взимай беля на главата ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот bikerider » Чет Май 28, 2009 8:46 am

marsa написа:да пречат на нарушителите.

Разбирам, че си със самоубийствени наклонности. Приятни преживелици.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Чет Май 28, 2009 4:12 pm

Спирачките на експресния влак Пловдив-Варна отказали, при скорост 80 km/h. Докато карало колелото си по селските пътища, младото пионерче Генади от Синдел видяло, че влака се движи с превишена скорост и застанало пред него с колелото си и високо вдигната ръка. След като прегазил пионерчето и колелото му, влакът намалил скоростта си с 0.5 km/h. Колко пионерчета с колелета трябва да сгази влака за да спре напълно? Съпротивлението на въздуха и силите на триене с релсите се пренебрегват.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот marsa » Чет Май 28, 2009 4:50 pm

Antares написа:Спирачките на експресния влак Пловдив-Варна отказали, при скорост 80 km/h. Докато карало колелото си по селските пътища, младото пионерче Генади от Синдел видяло, че влака се движи с превишена скорост и застанало пред него с колелото си и високо вдигната ръка. След като прегазил пионерчето и колелото му, влакът намалил скоростта си с 0.5 km/h. Колко пионерчета с колелета трябва да сгази влака за да спре напълно? Съпротивлението на въздуха и силите на триене с релсите се пренебрегват.
Неизвестен брой. Ако се знаеше отговора, то спирачките на товарните влакове нямаше да отказват. За съжаление в наши дни прегазените пионерчета не оказват особено влияние, поради разнообразни причини. Генади да му мисли.
Аватар
marsa

Мнениеот bdz43r » Чет Май 28, 2009 7:19 pm

0,5 км/ч :bigeyes:
Егати пионерището!
Аватар
bdz43r

Мнениеот jivkonik » Пет Май 29, 2009 1:40 pm

Не се ядосвай човече! И аз живея в 7-ми и често минавам от там, гледката постоянно е една и съща, особено в час пик!
Лозунга на всички навлизащи в кръстовището е "С нахалство - към ПРОГРЕС!" Има и КАТ вишка там, има и патрулна кола (чат- пат) - ако си вършеха по-добре работата може би нямаше да пишем в подобни теми. Аааа.... и онзи мигащ в червено знак на входа и изхода на тунела бил "само за твоя информация" - така де, да си свериш километража дали показва вярно, :crazy: :crazy: :crazy:
Там на ден се изпускат по няколко хиляди лева от глоби за превишена скорост само, просто една камерка трябва да снима... снима....снима...... Не знам кога ще почнат тия камери да вършат някаква работа?! :dontknow:

Спирай си до бордюра плътно и ги оставяй пишлеметата да си бързат.... пък някой ден, ще отнемат предимство на 20-тониия ТИР и ще ги отсее естествения подбор! :D :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Alpina » Пет Май 29, 2009 1:43 pm

jivkonik написа:Там на ден се изпускат по няколко хиляди лева от глоби за превишена скорост само, просто една камерка трябва да снима... снима....снима...... Не знам кога ще почнат тия камери да вършат някаква работа?! :dontknow:

Ха де, ако ги прибираха тези пари, заплатите на полицаите можеше да са двойно по-големи и да са малко по-доволни, ама не...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Stiwi » Пет Май 29, 2009 3:13 pm

Marsa аз също живея малко по надоло срещу бензионстанцията Shell и когато ходя да карам минавам през това кръстовище и секи път някой е в нарушение даже не един път щяха да ме згазат :(!: !!!!
Аватар
Stiwi

Рейтинг: 1328

Мнениеот tweety » Пет Май 29, 2009 7:03 pm

Проблема в нашата страна не е това,че няма камери и че не се снима,а това че няма полиция в една нормална държава (където има полиция) никой няма да застане така на релсите или няма да направи някое друго нарушение по простата причина,че веднага ще дотърчи един полицай и ще му тресне такава глоба,че ще му стъжни напълно! ;) Камери има на много софийски кръстовища,но има някои тъпи закони заради които не може да се повдигне дело срещу шофоьра дори и да има видео доказателство !! Ако тия нещастници със зелените жилетки си гледаха работата и си я вършеха,всичко щеше да по добре,а другите нещастници от парламента си правят така законите,зада им е изгодно на тях,защото в момента държавата се оправлява от добре облечените "бизнесмени" :crazy: и ще се повторя за пореден път-докато на власт не стъпят някой нормален,с нормално мислене и не на последно място БЪЛГАРИН нищо няма да се оправи!!!!!!!! :V:
Мy Fear is My only Courage
Аватар
tweety

Рейтинг: 934

Мнениеот did » Пет Май 29, 2009 7:35 pm

спам и позьор...
Аватар
did

Мнениеот heep » Пет Май 29, 2009 7:52 pm

Срам и позор - имаше една група едно нреме - пееха големи простотии
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот veskoz » Пет Май 29, 2009 8:14 pm

[quote="tweety"][/quote]
Не глоба - направо в лудницата ше те вкарат ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот 25thframe » Съб Май 30, 2009 10:31 am

:offtopic:
heep написа:Срам и позор - имаше една група едно нреме - пееха големи простотии

Изпредвари ме.
На кой му пука
Аватар
25thframe