Тема за рекордно бързи улици в София?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Тема за рекордно бързи улици в София?

Мнениеот crib » Съб Май 30, 2009 3:50 pm

marsa написа:
crib написа:79км/ч в четвъртък при спускане от Бояна по бул. България, с лек вятър зад гърба. Но най-бързо ми се струва спускането по бул. Иван Гешов посока Константин Величков, тръгвайки от бул. Борис. Там няма коли отдясно, така че можеш да въртиш със пълни сили надолу, а асфалта е хубав.
Баце, на какви предавки това бе, баце... карал съм и на двете места...

Баце, таман идваше бурята от Витоша и ме духаше яко в гърба, за първи и за последен път вдигам толкова с колело, затова рекох да се пофалим. А и не беше с истинско колело, а с блейд! :banghead:

А компютърчето е настроено на 2133, но като го сравня с GPS май показва 5-10% отгоре. Ма нали са за това компютърчетата, да те надъхват
crib

Рейтинг: 2000

Мнениеот endkuro » Съб Май 30, 2009 4:33 pm

За шофьорите е лесно да преценят, вярно ли показва компютърчето. Ако не пък също е лесно да се сравни, ако не с gps, то с кола, примерно скорост от 50км/ч е лесно достижима и на бул България от бояна тръгвате и засичате колко е разликата и коригирате компютърчето :) Иначе при правилна настройка според гумата би трябвало да отчита с голяма точност.
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 30, 2009 5:11 pm

Не знам, бацета, как ги вадите теа скорости по Софето, чесно да ви кажа! Аз повече от 65 не съм дигал, при тва на шускането по бул. България от Драгауевци надоле. А не е като да не тежим на цеца. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marsa » Съб Май 30, 2009 5:23 pm

Баце, аз на това място да съм дигал между 60 и 65:
marsa написа:-> Опа, в тунела на Западен Парк, от средата на тунела в посока центъра е надолу, и вятъра ако не е насрещен е попътен, така че когато няма автомобили там може да се кара много вързо, но също е опасно - няма видимост и шофьорите често се правят на "големи". Пътя е добър, има само шахти на дясната лента, но се виждат.
не е много надолу, но е като аеродинамичния тунел на Макларън :^: Не си представям 80 в града, ама щом бацетата казват... нямам смелостта да ги нарека "лъжци долни подли" :evil:

До бате crib: Блейда е достатъчно истински, за да не му се запалят главините, така че... само баир требе :agree:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот sportacus » Съб Май 30, 2009 5:28 pm

Незнам дали ми е от годините но намирам идеята за скорстно спускане по градски улици с висока скорост за ......... доста безрасъдно, като че ли незнаете какви са шофьорите и мисленето им!
:popcorn:

Не виждам никакво постижение в това да се "измъкнеш" жив от трафика и малоумните шофери :crazy:
Аватар
sportacus

Мнениеот crib » Съб Май 30, 2009 5:35 pm

sportacus написа:Незнам дали ми е от годините но намирам идеята за скорстно спускане по градски улици с висока скорост за ......... доста безрасъдно, като че ли незнаете какви са шофьорите и мисленето им!

Не виждам никакво постижение в това да се "измъкнеш" жив от трафика и малоумните шофери :crazy:

Две думи: Самоков - Дупница
crib

Мнениеот marsa » Съб Май 30, 2009 5:56 pm

crib написа:
sportacus написа:Две думи: Самоков - Дупница
Аз карах скоро там, но в обатна посока, нямаше почти никакъв трафик и качих прекрасен 5 километров баир. Пътя е решето, помня че доста карах прав и дори излизах извън асфалта (!) да си пазя колелото.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 30, 2009 6:00 pm

marsa написа:
crib написа:
sportacus написа:Две думи: Самоков - Дупница
Аз карах скоро там, но в обатна посока, нямаше почти никакъв трафик и качих прекрасен 5 километров баир. Пътя е решето, помня че доста карах прав и дори излизах извън асфалта (!) да си пазя колелото.

Тва е възможно най-шибаното место за каране у целата Вселена, баце! Анатема! :xx(:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Съб Май 30, 2009 7:32 pm

crib написа:Баце, таман идваше бурята от Витоша и ме духаше яко в гърба, за първи и за последен път вдигам толкова с колело, затова рекох да се пофалим. А и не беше с истинско колело, а с блейд! :banghead:

А компютърчето е настроено на 2133, но като го сравня с GPS май показва 5-10% отгоре. Ма нали са за това компютърчетата, да те надъхват

Баце, и мойто е на 2133, и моя GPS дава повече, ама ич не ми дреме, аз си карам за кеф :^: :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот stilo » Съб Май 30, 2009 7:46 pm

Само да споделим личен опит, като водач на МПС и колесно с чифт педали.
Километража на колата е насторен според едни изисквания за хомологацията, така че прогресивно да увеличава грешката при нарастване на скоростта.
Малко по-като за педалисти това ще звучи - една отметка в десетицата нагоре, над действителната скорост на движение.
Лично засичано от мен (поради неверващият ми български нрав), че от мен "по-бързо в кавартала нема", проверих и се уверих :bigeyes:
При правилно настроено компютърче за 15 лева от световния търговски център "Илиенци" (обиколка 2100мм мерена на равно със заверена от метрологична станция на Женския пазар рулетка от магазинче "за 1 стотинка") показва отклонение от 0,5 км/ч спрямо 24-те сателитита на НАСА изведени на геостационарна орбита за следене движението на червените врагове.
При автомобила същите замервания показват +7 км/ч спрямо същите спътници и също с толкова в полза на водача, спрямо скрития в храстите полицай с настроен радар тип ТР4 (Трафик Радар 4).
Да гоня "макса" в града - НЕ, Не бягам толкова бързо към "Орландовци".
Без въртене на педали - 61 км/ч на спускането от с. Горни Лозен.
Аватар
stilo

Мнениеот bokicha » Съб Май 30, 2009 8:51 pm

.... :roll2: аааааааааа
...баце, уби ме, с тия ...геометрофизикоантропохомологеометрични отметки за педалистите...
...със сигурност нЕма по- бърз от теб у вселената... :D
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот vatakov » Съб Май 30, 2009 9:24 pm

Не бих казал, че е точно градски маршрут. От Германски манастир надолу с доста въртене на 42-11 с МТБ според компа 67км/ч, а доколко е бил верен компа :dontknow:. Предполагам, че за шосейка няма да е проблем и 80км/ч :D

Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 30, 2009 9:32 pm

vatakov написа:Не бих казал, че е точно градски маршрут. От Германски манастир надолу с доста въртене на 42-11 с МТБ според компа 67км/ч, а доколко е бил верен компа :dontknow:. Предполагам, че за шосейка няма да е проблем и 80км/ч :D

Абе, бацета, явно много гледате евроспорта, бе! Фърляте ги теа 80+ км, се едно чекия си правите, бе! Тва, дето там показват на камерката 110 не е скоростта на колоездача, а скоростта, с която го застига мотора, бацета, не се залъгвайте, че некой дига такива скорости! :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Съб Май 30, 2009 9:47 pm

Не знам да ти кажа... само мога да цитирам коментарът на Армстронг в facebook след шестия етап от Джирото на 14.05: "At one point today we reached 110kph. That's almost 70 mph. CRAZY!" При достатъчен наклон, хубава настилка, по-малко завои, благоприятен вятър и луда глава всичко е възможно :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 30, 2009 9:50 pm

Grash написа:Не знам да ти кажа... само мога да цитирам коментарът на Армстронг в facebook след шестия етап от Джирото на 14.05: "At one point today we reached 110kph. That's almost 70 mph. CRAZY!" При достатъчен наклон, хубава настилка, по-малко завои, благоприятен вятър и луда глава всичко е възможно :)

Е, баце, ако нема и триене с пътя, и безкраен път, може и светлинна да дигнат у некой момент в дълечното бъдеще. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот crib » Съб Май 30, 2009 11:32 pm

DstupidBastarD написа:
Grash написа:Не знам да ти кажа... само мога да цитирам коментарът на Армстронг в facebook след шестия етап от Джирото на 14.05: "At one point today we reached 110kph. That's almost 70 mph. CRAZY!" При достатъчен наклон, хубава настилка, по-малко завои, благоприятен вятър и луда глава всичко е възможно :)

Е, баце, ако нема и триене с пътя, и безкраен път, може и светлинна да дигнат у некой момент в дълечното бъдеще. :bowdown:

Баце, като съм гледал по Ютюба разни клипчета с пускания от Alpe D'Huez и тем подобни, оставам с впечатление, че си вдигат сериозни скорости. Но там има условия - асфалта е гладък като бебешко дупе, колите пазят лудите колоездачи, и имат дълги прави и много стръмни участъци. Незнам гледахте ли вчера качването на Везувий, ама оня път нямаше ЕДИН завой.
Grash написа:Баце, и мойто е на 2133, и моя GPS дава повече, ама ич не ми дреме, аз си карам за кеф :^: :beer:

Обратното, ако километража ми казва 70, GPS-а казва 64. Или GPS-a не взима в предвид денивелацията (почти невероятно), или обиколката на гумите ми е 1900см, или компютрите на Сигма си показват повече, щото тоя вече ми е трети и е все същото.
crib

Мнениеот pibsi » Нед Май 31, 2009 12:16 am

Съвсем нормално е GPS-a да има разминаване . Даже самите производители казват, че е вероятно разминаване в картата и реално местоположение с +/- 20 метра .Тъй, че и скоростта няма да я мери за 100 % точна :)
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот Grash » Нед Май 31, 2009 1:09 am

crib написа:Обратното, ако километража ми казва 70, GPS-а казва 64. Или GPS-a не взима в предвид денивелацията (почти невероятно), или обиколката на гумите ми е 1900см, или компютрите на Сигма си показват повече, щото тоя вече ми е трети и е все същото.

Аз се обърках, компютърчето показва повече от GPS-а, както е при теб. Но при мен не забелязвам чак такива разлики докато карам, забелязват се разминавания във дистанцията, като стане по-голяма. Например последното ми по-дълго каране, компютъра показваше 180км някъде, докато GPS-а беше отчел 175, което според мен не е нищо особенно като разлика, но пак казвам, не ми дреме за такива неща, важното е да се кара :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Нед Май 31, 2009 5:59 am

:agree: :agree: :agree:
DstupidBastarD написа:Фърляте ги теа 80+ км, се едно чекия си правите, бе!

vatakov написа:Предполагам, че за шосейка няма да е проблем и 80км/ч
:crazy:

Момци не се залъгвайте! 80км е много висока скорост и е трудно постижима.

Аватар
sportacus

Мнениеот stilo » Нед Май 31, 2009 7:04 am

pibsi написа:Съвсем нормално е GPS-a да има разминаване . Даже самите производители казват, че е вероятно разминаване в картата и реално местоположение с +/- 20 метра .Тъй, че и скоростта няма да я мери за 100 % точна :)

Тук уеко сме у грешка. Лошото е че картите ги правят едни михлюзи, налагайки плоска карта върху геоид-а, дека всички си мислят че е земно кълбо. Или другия вариант - тургат координатите на определени точки и натрупват грешки при определяне на фиктивни разстояния от т.А до т.В.
Ма затова я си карам към Вакарел-а, а компютъра ми показва че уетим у левата лента наобратно.
Та чак и жената почна да се съмнява нещо :D
Аватар
stilo

Мнениеот PtD » Нед Май 31, 2009 12:08 pm

Нали се сещате, че GPS-ът не мери скоростта по картата, а по времето и изминатото разстояние за това време. Съответно каква карта сте сложили няма абсолютно никакво значение!

Ред.: разстоянието се измерва по разликата в координатите, а НЕ по картата ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот nqkoiem4o » Нед Май 31, 2009 4:27 pm

Ако знаете подлеза на трамвайте към ломско.Няма вятър,а й няма коли.Аз достигнах доста голяма скорост
И бог е луд!!!

skypе:saho6411
nqkoiem4o

Рейтинг: 1208

Мнениеот stilo » Нед Май 31, 2009 7:06 pm

Аз пък по нанадолното на "Драган Цанков" май се пуснах доста бързо, че чак си изпреварих сянката :eyebrow:
Аватар
stilo

Мнениеот za6tovsenamen » Нед Май 31, 2009 7:11 pm

stilo написа:Аз пък по нанадолното на "Драган Цанков" май се пуснах доста бързо, че чак си изпреварих сянката :eyebrow:

не просто си минавал толкова бавно,че слънцето се е обърнало :rofl: бъзик да не се обидиш нещо ся :peace:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот stilo » Нед Май 31, 2009 9:05 pm

Явно и слънцето е бързало за някъде, ма то е големо, къде ще се меря с него :beer:
Аватар
stilo

Мнениеот hakama » Нед Юли 26, 2009 2:18 pm

Кажете коя е по-безпопасната отсечка за спускане в София?
Този на Гешов ми се вижда добър?
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот azzmaster » Нед Юли 26, 2009 4:09 pm

hakama написа:Кажете коя е по-безпопасната отсечка за спускане в София?
Този на Гешов ми се вижда добър?

Не мисля че такава съществува във София :) :magnify:

От люлин 5 (там където въртят 310,82,108) надолу по около-люлинското към люлин 1,ама трябва да си леко луд и да е рано сутрин като няма трафик,защото има светофари най малкото...
иначе и аз съм фен на отсечката от семинарията към сити център,дигам 60 там до светофара с мтб 42/14....но трафика си е убийствен в повечето случаи се налага да изпреварвам в насрещното като няма коли.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот retrobike » Нед Юли 26, 2009 4:12 pm

аз имам една много любима отсечка за бързо ускорение.Тя е изцяло права без никакъв наклон с хубав асфалт ии е доста натоварена,а отсечката е руски паметник - петте кашета.
Супер много се кефя да ускорявам там ии много се надъхвам :rofl: :rofl:
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот marfi » Съб Авг 01, 2009 10:53 am

Хм, мнението се дублира, някой да го изтрие?
Последна промяна marfi на Съб Авг 01, 2009 11:10 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот marfi » Съб Авг 01, 2009 10:53 am

veskoz написа:Ако имаш крачета и големи венци - наклона е излишен. :agree:

Бул Тодор Александров - от влизането в тунела на Люлин, та чак до бул Мария Луиза е с перфектна настилка и понеже и колите карат бързо, качваш на голяма плоча (54 при мен) и фиууу, а има и известен наклон след Бул. Вардар.

А това с рекордно стръмни наклони, го оставям без коментар, на спускане по български пътища - винаги на спирачки.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене