Edit: Скиорът ме изпревари.
skiman написа:Не е лошо да се знаят тези неща, но според мен тази тема е за "Общи дискусии", а не за тука.
В миналото са го смятали за лекарство в много случаи - от ухапване от змии до обща простуда. Д-р Уйлям Търюн един обективен изследовател, който не е привърженик на пълното въздържание в книгата си ''Безопасният начин на пиене'' пише следното:
''Алкохолът при всички обстоятелства е лошо лекалство. Няма научно оправдание за медицинска употреба. Той не притежава приписваните му медицински качества. Не подпомага сърцето, не предотвратява сърдечната недостатъчност, нито пък дава сили. Не стимулира апетита, пречи на храносмилането и като средство против умората може да се сравни с камшика за един уморен кон. Той не е ''утешителят на старите хора'', тъй като употребата му силно уврежда застарелия мозък. Хора, които често консумират алкохол, не ядат правилно. За това има две основания. Първо, чрез алкохола естествения механизъм на глада се притъпява или напълно изчезва. Второ, алкохолът е концентриран източник на празни калории. 400 гр. водка снабдява тялото с 3000 калории, но нито една от тях няма хранителна стойност''.
contty написа:При ухапване от змия като първа мярка може да се приложи юнашко напиване
Ozzie написа:Поне уточни за кои змии говориш.
то си е казано - бутилкаgofren написа: колко водка трябва?
Даgofren написа: а и водката изпива ли се
contty написа:алкохолът денатурира белтъците, вкл. и змийската отрова (тя е смес от полипептиди с ензимни свойства ), т.е. разваля структурата им и ги прави неактивни
did написа:скъпо е!EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
barabum написа:За да не отварям нова тема да попитам как се пазите от кърлежите?
taurus13 написа:Изобщо ние колоездачите в планината ... придвижваме се бързо и тихо
Аз което знам от змияри е че има значение, кога за последен път е хапала змията(демек похапвала е), преди да ухапе вас - ако скоро е ухапвала, ще инжектира по-малко отрова.
Напоследък взех да си слагам едни високи чорапи, но те надали помагат - трябва да имат кори отдолу, като на футболистите.
Изобщо ние колоездачите.... придвижваме се бързо и тихо
Sky_Knight написа:Някъде горе прочетох изключително опасния съвет да се консумира алкохол - НЕ КОНСУМИРАЙТЕ АЛКОХОЛ ПРИ УХАПВАНЕ! Единственото, което прави е да ускори разпространяването на отровата и да активизира нейното абсорбиране.
някой да е чувал някога, някъде колоездач да е бил ухапан от змия в България (отровна?)
veskoz написа:Да - Пацо (Вело 2009), на Витоша, Пепелянка !
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 376 госта