Каране преди работа (Младост - Железница) - леко XC

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Каране преди работа (Младост - Железница) - леко XC

Мнениеот MartinBG » Пет Май 22, 2009 9:16 pm

Здравейте,

Има ли мераклии за ранни сутрешни карания в делничните дни? :) От няколко дни започвам деня си така и се чуствам страхотно! :D
Става дума за този маршрут: Младост-4 (кино "Арена") - Камбаните - Бистрица (по шосето) - ул. Стефан Стамболов (първата вдясно след спирката на площада в Бистрица) - Обиколната алея до реката над Железница и обратно? Сумарно, мисля, се събират към 35км. Тръгване не по-късно от 6:10-20 от Околовръстното, прибиране не по-късно от 8:30-45 (т.е. около 2:30ч). Преди 2 години успях да го направя за около 1:30ч, а някои сигурно го могат и за по-малко от 1 час, но все пак става дума за ободряващо сутрешно каране, а не за състезание, така че около 2:00-2:30ч са оптималното време за повечето любители на XC.

Няколко думи за маршрута към тези, които не са го правили.
Тръгва се от кино "Арена" в Младост-4, кара се към 200 метра по Околовръстното, после по един разбит път през вилната зона зад Камбаните до Бистришко шосе. Следва каране по шосето до площадчето на Бистрица. Оттам се тръгва по улица Стефан Стамболов (доста стръмна на места) и се стига до Обиколната алея (инж. И. Иванов). Не знам точно колко км. са дотук, но е предимно изкачване. Аз минавам това разстояние в момента за по-малко от 1 час и мога да го сравня по дължина и натоварване с карането от бул. България до Тихият кът (началото на Обиколката на Витоша), така че си преценете добре възможностите и силите, да не се налага да се изчакваме по трасето (все пак сме притиснати и от времето). После се тръгва вляво по Обиколната алея (посока Железница) и се кара до поляната с реката и чешмата. Това е същинската част от мероприятието (5-8км?). Разстоянието се взема за около 20-30 минути каране с прилична скорост. Следва кратка почивка и хващаме обратния път. Спускането от Обиколната до Околовръстното е доста скоростно и се минава за около 20-25 минути. По Бистришко шосе има много малко коли по това време на деня, а Обиколната алея е абсолютно пуста! :D
Кучетата може да са проблем, но точно по този маршрут няма агресивни екземпляри (имах няколко гонки с 2-3 глутници по алтернативни маршрути докато намеря най-безопасното трасе).

Какво е необходимо:
1. Изправен велосипед (повреда на 15 км от София, 30 минути преди да е започнал работният ден е много далеч от представата ми за "добро начало на деня")
2. Каска
3. Светлини - светло е, но все пак един мигащ стоп не би навредил
4. Ръкавици
5. Вода - не повече от 0.5л - има поне 2 чешми по маршрута
6. Храна - по желание (за хапване над Железница)

Пускам темата сега, че ако има желаещи да се включат, но не са сигурни във възможностите си, да могат да се пробват през почивните дни. :8D:
MartinBG

Рейтинг: 1777

Re: Каране преди работа (Младост - Железница) - леко XC

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 22, 2009 9:27 pm

Прекрасно звучи, бих се включил есента, когато съм съм 2ра смяна на училище и ми е оздравял съвсем крака :) Наистина, страхотно начало на деня!
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bolverk » Съб Май 23, 2009 4:27 pm

Мм предвид че началото и краят на това мероприятие е доста близо до нас съм навит. Принципно ако може да ме спре нещо това е ранното ставане. Колкото до скороста ще гледам да се оправя :) Ако не може да ме изоставите все ще се домъкна до работа (чак в 10 почвам).
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот AviMC » Съб Май 23, 2009 10:00 pm

Здрасти,какво е това ХС :boggled: И само в делничните дни ли го правите този маршрут.Имам желание за това,но съм редовна смяна на работа 08-17ч В съботите и неделите за мен е удобно :dontknow:
Каквото ще да става, ще си карам колелото в планината!
Аватар
AviMC

Рейтинг: 1200

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Май 24, 2009 6:37 pm

Ама много рано го даваш тва в 6 часа. Ази си легам у 3 в най-добрия случай. Ама пиши де. Ако некой път станем и е точния ден ще се присъединим.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот LandShark » Нед Май 24, 2009 7:14 pm

Аз съм мераклия, но да питам:... за всеки ден ли става въпрос? Не съм сигурен дали ще мога да се включвам постоянно. И отделно - до Бистрица не може ли да се ходи по черните пътища от Камбаните нагоре, непременно ли трябва да е по шосето?
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот MartinBG » Нед Май 24, 2009 10:27 pm

Здравейте отново,

hitar_potter, заповядай, когато се чувстваш готов! :)

Bolverk, наистина е ранно тръгването, но след няколко дни на такъв режим няма да ти е проблем ставането ;)

AviMC, да става дума за делничните дни, защото тогава пътеката горе е пуста откъм туристи. Това не пречи да се кара там и в почивните дни, но с много по-ниска скорост, повишено внимание и ясното съзнание, че там пешеходните туристи са с предимство. Аз обичам през почивните дни да карам по-далеч от обичайните туристически дестинации ;). XC идва от Cross Country - каране нагоре-надолу по не много стръмни пътеки.

LandShark, да за всеки делничен ден, освен когато времето е лошо или е валял много дъжд предната вечер (както валя днес). Разбира се, не е задължително всеки да кара всеки ден, но е хубаво предваритено хората, които ще карат да се уговорят за срещата на "старта". Знаеш ли черни пътеки от Камбаните до Бистрица? Но дори и да има, шосето сякаш е по-удачен вариант, защото въртенето нагоре е доста, а и почти няма коли по това време.

Утре мисля да пропусна карането, че тъкмо си изчистих колелото и не ми се ще да го калям, а и вчера карах доста и имам нужда да почина малко. :D
Във вторник е почти сигурно, че ще карам, но ще пиша отново утре.

Не е необходимо никой да се съобразява с моите планове - маршрута е добре описан и би трябвало всеки да се справи с намирането му. :)
MartinBG

Мнениеот MartinBG » Вто Май 26, 2009 8:26 pm

За утре срещата е в 6:10 на разклона за Камбаните на Околовръстното. Засега сме двама! :)
MartinBG

Мнениеот nyky » Чет Май 28, 2009 8:56 am

Идеята много ми харесва. Не съм сигурен обаче дали ще мога да поддържам темпото. Затова планирам да пробвам маршрута в неделя, с двама приятели. Тръгването ще е в 06:30 от Младост 1 и в 7:00 от Арена. Ако още някой има желание за този опит, да си каже!
Аватар
nyky

Рейтинг: 1205

Мнениеот MartinBG » Чет Май 28, 2009 3:10 pm

Вчера с LandShark се получи много добро каране! Оказа се, че има доста удобни черни пътища от Камбаните до началото на Бистрица. :clap:
За 1:30ч бяхме в крайната точка, насладихме се на планинската вода и въздух за 15-ина минути и тръгнахме обратно. Удължихме карането по обиколната алея с около половин километър и се спуснахме към Бистрица по една игрива пътека. На излизане от Бистрица се засякохме с един местен "колега", който ни преведе по още по-интересен маршрут от Бистрица до Камбаните! :D
Равносметката за деня - към 35км каране (не повече от 1/3 асфалт) за 2:15ч (общо за 2:30ч с 15мин почивка).

По пътеката имаше доста повече пешеходци от обичайното - срещнахме може би 10-ина души, между които и известен политик от близкото минало, но нямаше никакви инциденти.

Ако не се развали времето, най-вероятно утре пак ще съм по маршрута. :)
MartinBG

Мнениеот Stuny » Чет Май 28, 2009 4:04 pm

Така звучи доста по-добре. Може някоя сутрин и аз да се включа.
Stuny

Мнениеот AviMC » Пет Май 29, 2009 6:44 am

MartinBG - Благодаря за отговора :peace:

nyky написа:Идеята много ми харесва. Не съм сигурен обаче дали ще мога да поддържам темпото. Затова планирам да пробвам маршрута в неделя, с двама приятели. Тръгването ще е в 06:30 от Младост 1 и в 7:00 от Арена. Ако още някой има желание за този опит, да си каже!

Аз съм навит за неделя,но искам да попитам-изисквания някакви имате ли?Защото с моите приятели,колелата ни са за по 150-200 лв :banghead:
Каквото ще да става, ще си карам колелото в планината!
Аватар
AviMC

Рейтинг: 1200

Мнениеот nyky » Пет Май 29, 2009 8:33 am

Изискванията са само типичните за "Нашата група" - каска, точност и добро настроение. :agree:
Колелото не е задължително, но ако ще го има, е желателно да не се разпада под теб. :D
Аватар
nyky

Мнениеот LandShark » Пет Май 29, 2009 10:46 am

Днес с един колега отново направих маршрута. Качването е общо към 10км с около 600м денивилация. След това по обиколната алея има 5км до поляната над Железница, където има беседки, чешма. Качването днес отново го направихме за 1:30ч. На връщане обаче... от Бистрица още ни запука здраво дъжд. В тези условия устоновихме че е по-добре да се спуска човек по асфалта. По черните пътища над Камбаните има някаква много гадна кал, дето се лепи по гумите, прави топка около арката на вилката и... става почти невъзможно за каране. Днес имаше бутане надолу, и каране (където може) в тревата отстрани на пътя. Като оставим това премеждие... всичко друго беше екстра.
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот MartinBG » Пет Май 29, 2009 1:33 pm

Усетих аз сутринта, че ще завали и се "скатах"! :D

Поздравления за карането и най-вече, че не свирихте отбой заради времето! :clap:
MartinBG

Мнениеот nyky » Съб Май 30, 2009 7:31 pm

Няма да вали повече. Утре сутринта ще съм по маршрута, както съм писал по-горе.
Аватар
nyky

Мнениеот zikzuk » Нед Май 31, 2009 7:00 am

Ники много рано в неделя бре.
То е неработен ден, трябваше малко по-лежерно.
Аватар
zikzuk

Мнениеот nyky » Нед Май 31, 2009 1:23 pm

Еййй, много приятно каране се получи! Уцелихме хубаво време, всичко беше много свежо след дъжда. Готиното е, че калта по пътеката Бистрица-Железница не се лепи, така че може да се кара спокойно и в съвсем мокро време, както беше днес. Два часа и половина вече не ми изглежда невъзможно, но... ако караш съсредоточено и не се заглеждаш по пейзажите, птичките и пчеличките. Апък аз съм си малко заплес.

Бих пробвал да карам с Мартин, но... за да се класирам в 06:10 на околовръстното, трябва да стана в 05:15 ! :boggled:

На връщане срещнахме двама колеги-байкъри от форума на мегдана в Бистрица. Съжалявам, че още не съм им научил имената и никовете... единият мисля че е Азса. Хапнахме заедно сладолед, щото беше рано за бири (!!! :liplick: ).

Зарко, ранното каране е голям кеф и има много предимства, които хич не са за пренебрегване - празни улици и пътеки, чист въздух, хлад, свежа природа... Препоръчвам ти го. Ако си си оправил колелото, можем да пробваме и заедно.

Планирал съм да мина пак този маршрут в петък сутринта. Everyone's invited.
Аватар
nyky

Мнениеот Reactor » Нед Май 31, 2009 7:45 pm

Много рано трябва да съм на работа. :banghead:
Хубаво начало на деня. :wavey:
Подържайте традицията.Може да се присъединя и аз някога ако си сменя работата :) :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Май 31, 2009 8:55 pm

nyky написа: На връщане срещнахме двама колеги-байкъри от форума на мегдана в Бистрица. Съжалявам, че още не съм им научил имената и никовете... единият мисля че е Азса. Хапнахме заедно сладолед, щото беше рано за бири (!!! :liplick: )
Същия :D Абе не беше рано за бири щото преди да дойдете джаснахме по една за отскок - аз и Койота (Kojota). Сори, че требеше да бегаме, ама на работа. :bawling:
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот nyky » Чет Юни 04, 2009 9:06 pm

Утре сутринта ще карам по маршрута с още едно момче. Тръгване - 06:30 от Младост 1, 06:55 от кръстовището на Околовръстното и Бистришко шосе. Ще гледаме да поддържаме темпо, че после сме на работа.

Ако има и други ранни птички от тази част на София, нека пишат! За утре е късно да се прави организация, но за следващия път - да се знае.
Аватар
nyky

Мнениеот azsa-bachinito » Чет Юни 04, 2009 9:12 pm

Е аз мисля да катера нагоре, но след 8, за да се наспинкам. В колко часа тръгвате отгоре? Аде ако е рекал :bowdown: Алах :bowdown: пак ще се засечем. :D
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот MartinBG » Вто Юни 09, 2009 6:31 pm

Има ли мераклии за утре (10.06, сряда)? :eyebrow:
MartinBG

Мнениеот nyky » Сря Юни 10, 2009 5:48 pm

Аз съм мераклия за петък. Ако нещата се развият по план, ще тръгна много рано - в 06:00 от нас и в 06:25 от разклона на околовръстното.
Аватар
nyky

Мнениеот MartinBG » Чет Юни 11, 2009 12:11 pm

Днес отново направих маршрута. Колкото повече карам по него, толкова повече ме харесва! :D
Днес видях 1 пор на пътеката между Бистрица и Железница - спусна се към мен от гората над пътеката. Нямат страх от нощо тези гадинки! :roll2:

Ако не изникне нещо непредвидено, утре пак ще съм по трасето. :)

BTW актуалното ми време по този маршрут към момента е 1:40ч. :eyebrow:
MartinBG

Мнениеот nyky » Чет Юни 11, 2009 8:23 pm

Аз пък като карах там миналия петък, се натъкнах на доста голям жълто-сив смок. Беше се изтегнал напреко на пътеката и хич не искаше да ни направи път... говорихме си и се гледахме в очите няколко минути, докато благоволи да се изхлузи в храстите. :bigeyes:
Аватар
nyky

Мнениеот MartinBG » Вто Юни 16, 2009 9:46 pm

За утре (17.06) срещата е в 6:15-20 на разклона за Камбаните. Засега сме трима! :)
MartinBG

Мнениеот Jawohr » Чет Юни 18, 2009 1:52 pm

Здравейте!
А има ли някаква вероятност това утринно каране да се прави след работно време, от 18-19.00 часа нататък. Прохладно е, а и тонизира след работа (или преди работа).
С един приятел редовно трамбоваме по маршрута Кино Арена-Камбанитe- Бистрица след работа, та ако се съберем повече хора, ще е супер. Иначе за Събота и Неделя, моля пускайте, инфо кога и къде и....ride!
Jawohr

Рейтинг: 1210

Мнениеот Jawohr » Чет Юни 18, 2009 1:55 pm

P.S. Това за каските сериозно ли е?
Jawohr

Рейтинг: 1210

Мнениеот edinmilion » Чет Юни 18, 2009 2:54 pm

И аз след работа го правя този маршрут, в 18ч. някъде тръгвам от Младост. Вече и деня е дълъг и може да се кара до 21:30ч. без фар : )
Днес най вероятно ще пропусна заради разни бири, но ще пиша в следващите делнични дни.

(ако пречи на сутришните карачи, ще пуснем друга тема за същия маршрут, но за след работа)
edinmilion

Следваща

Назад към Мероприятия - архив