Sprint - Топ Оферти

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Sprint - Топ Оферти

Мнениеот shepo » Нед Май 31, 2009 1:14 pm

съветваш хората да си платят за нещо което им се полага безплатно :crazy: евала :bowdown: :dontknow: :clap:
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот sailman » Нед Май 31, 2009 1:49 pm

Първо се извинявам за :offtopic:-а , какъвто се явява и предишния ми пост
@ Shepo - Съветите ми са единствено с цел да си спестят разочарования...Иначе не казвам, че е редно да е така, ама това са реалностите :crap:
Прочети внимателно, че все пак съвевам да се постъпва така при определени условия.
Съветите не са закони, който иска ги следва, на който не му се нравят, не го прави.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот racer » Нед Май 31, 2009 10:22 pm

здравейте,
благодаря за отговорите.
брей,значи има хора които карат това колелце в планината :beer: :clap:
писах на спринт относно гаранцията,ще видим какво ще кажат.
иначе задните венци са касета(8 плочи,пише cassette sprockets shimano CS-HG30-81)тъй че вероятно има нещо за затягане...
ще го покарам още малко и ще ида до варна в някой сервиз да го прегледат...мисля си за нико-байкс,иначе дилърите на спринт,при които евентуално мога да си ползвам гаранцията,са:

"Доктор Вело" ул. Оборище 5
магазин "Агресия" ул. Бенковски 42
магазин "Старт" ул. Ген. Столипин 5
Велос ООД ул. Скобелев 84
ако може някой от варна да препоръча някой от въпросните,ще съм благодарен. :beer:
racer

Рейтинг: 1200

Мнениеот excess » Нед Юни 07, 2009 11:15 pm

Тъкмо си избирах новия велосипед, когато попаднах на този сайт. Цените наистина са доста ниски, в сравнение с другите е-магазини..
За да не правя нова тема пиша тук. Ще оценя малко помощ при избора ми. Колелото ще бъде карано най-вече по планината (, но без луди скокове по деретата...).
Спрях се на следните модели:
1.Cougar http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=685&product_cat=142&lang=2&
2.R1 http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=701&product_cat=122&lang=2&
3.XTB http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=463&product_cat=112&lang=2&

Изборът ми е лесен, просто имам няколко питания.
Стоманените рамки доста по-тежки ли са от алуминиевите? Ако става дума за 300-400г не е болка за умиране, но ако са цели килца отгоре...
И задния ресор - просто лукс ли е, или наистина спестява цицините у гъзо :D ? Като гледам това със задното окачване имам чувството че ще се спраска на първата бабуна. Пък и както някой каза по-горе - За 300лв рамка със заден амортисьор :nono: ... :uhh:

И не ми казвайте да си взема apolon, сиромах човек съм :liplick:

(напълно средностатистически съм, според таблицата в сайта съм точно за 19" рамка)
Аватар
excess

Мнениеот Bolverk » Пон Юни 08, 2009 9:31 am

Хм като гледам си чел и си си отговорил сам :)

Аз само ще добавя R1 е твоят велосипед от изброените. Алуминиевите рамки обикновенно са с около килограм по-тежки от стоманените. Разбира се има и по-леки и по-тежки. Това задно окачване, ще ти носи само проблеми. Да не говорим, че ще ти овеличи теглото с около 2 килограма без да върши нищо.

Поздрави и да се похвалиш като си вземеш колелото :)
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот sergeh » Пон Юни 08, 2009 9:44 pm

И аз като колегата excess съм на същия етап и с подобни виждания за пръв специализиран велосипед. Искам да елиминирам елемента "ентусиазмът на ентусиаста" - когато човек гори, иска най-доброто (според възможностите, дори над тях) и често без да се съобразява с реалностите - кога, къде и колко ще кара. За да не се превърне байкът в скъп спомен след преминаване на първоначалния ентусиазъм, който се пречка в гаража/коридора/избата/двора.
Та моята реална ситуация изглежда така - търся велосипед за планинско, но не екстремно каране (разбирай - като начало, предимно горски пътища). Последният уикенд направих това упражнение с обикновен градски велосипед (със скорости) - и с него става, ако не си много претенциозен и преценяваш къде да караш и къде да вървиш. Все пак основната ми цел е спорт, чист въздух, приятно прекарване, природа ...
Очевидните и най-съществени недостатъци на този експеримент бяха - недостатъчно здрави спирачки и прекалено тънки гуми.
След това дълго въведение, да задам и принципния си въпрос :banghead:, илюстриран с два от велосипедите, посочени от excess.

Моля за мнения конкретно за сравнение между Cougar и R1 по:
1. Стоманене/Алуминиева рамка - плюсове и минуси;
2. Доскова/V-образна спирачка (тук отварям една скоба - казаха ми, че за да е читава дискова спирачка, трябва да е доста скъпа. В сравнително евтиния Cougar това едва ли е така - става дума за предната спирачка);
3. HDP/MAXX шини;
4. Гуми - Kenda/Camel/други;
5. Вилка Zoom/други (поради впечатлението ми, че Zoom са доста разпространени - поне в този клас)

Надявам се подобен "разбор" да е от полза и за други новаци. А като потрошим тези, ще мислим за по-сериозни модели, ако не се изпари ентусиазмът дотогава.

Предварително благодаря на всички отзовали се за мненията и отделеното време :bowdown:
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот Bolverk » Вто Юни 09, 2009 9:41 am

Хм този разбор са го правили на много места, но няма проблеми още веднъж.

1. Тежест - Алуминия е по-лек. Принципно има и други техникомеханични предимства и недостатъци ама няма нужда да ги разискваме
2. Хубавите дискови са по-добри от V-brake, но в този ценови клас няма такива. Дискова спирачка в този ценови клас означава, че няма да можеш да спираш.
3. Хмм и двете марки са ми непознати. До момента, в който са двустенни бих ги определил като "все тая"
4. Кенда са по-добрите гуми от Camel . Но дори това е доста относително. Реално трябва да се сравняват модели а не марки.
5. Зуум са най-лошите компоненти за едно колело ( не е 100 % вярно да кажем, че са най-лошите от тези, който изобщо стават за нещо). Всичко друго което видиш на пазара ще е по-добро. И навярно по-скъпо.

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот sergeh » Вто Юни 09, 2009 5:29 pm

Благодаря!

Междувременно прочетох още полезни неща на сайта, така че и на други като мен, които започват да четат първо мненията във форума, мога да препоръчам - голяма част от информацията, синтезирана и подредена - ще намерите в статиите на сайта. Във форума също има много полезни неща, но са "по-разхвърляни". За сметка на това обаче, може да задавате конкретни въпроси.
Аватар
sergeh

Мнениеот excess » Вто Юни 09, 2009 10:01 pm

Към 7 часа днес си купих R1! Колелото е страхотно, пробвах го до края на Пловдив (по велосипедната алея на бул. България), а на връщане слязох и на шосето.Вози супер, поне в сравнение със старото ми, "куче марка" колело. Имам и малък коментар.
Веригата малко трудно минава на най-големия венец от средното движение - просто командата се хлъзга от потта ако си без ръкавици...
И задната спирачка опираше, но опънах пружината.
А сега забелязвам и още нещо - гумите на са CAMEL, както пише, а са KENDA! Може просто да са объркали при мен, ама не се оплаквам :D .
И това е, за 300лв. по-хубаво едва ли има...
Направих и снимки, но колелото е еднакво с това на снимката, няма смисъл да ги кача...

А за ентусиазма - сега, след като имам велосипед е още по-голям :D !
Хайде, със здраве :beer: !
Аватар
excess

Мнениеот sergeh » Сря Юни 10, 2009 11:58 pm

Честито и много приятни моменти с новия велосипед! :nuts:

Ако запознатите искат - нека ми помогнат в двоуменето между Apolon, R3 на Спринт и Drag Ontario от горната половина на ниския ценови клас, от една страна:

http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&
http://www.velomania-bg.com/?menu=cat&id=8&pid=438

Какви плюсове и минуси виждате в окомплектовката в единия и другия случай? Твърде много непознати съкращения и модели за различните марки виждам, които нищо не ми говорят, затова моля знаещите :bowdown:

И два модела от долната част на ниския ценови клас:
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 42&lang=2&
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 37&lang=2&
Аватар
sergeh

Мнениеот evilforces » Чет Юни 11, 2009 8:08 pm

Здравей,
миналата сряда си получих R3-то не е с метални педали както е на снимката, ако искаш ще го снимам утре да го видиш.
И да не забравя да благодаря на всички които ми помогнаха с избора.
evilforces

Мнениеот sergeh » Пет Юни 12, 2009 1:39 pm

Амииии ... гледах, сравнявах и накрая и аз скочих на R3!

Утре ще го пробвам в "бойни" условия по пътищата и баирите около Хисаря, надявам се да не ме разочарова. :banana:

(Господа администратори, може ли във велофорум да няма една емотиконка с велосипедче!)
Аватар
sergeh

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юни 30, 2009 10:16 am

Абе някой да е карал Г-н Бял?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Sprint

Мнениеот Merkawa » Вто Юни 30, 2009 12:36 pm

велосипедите на Спринт определно в момента са най добрата оферта на българския пазар като цена и качество.даже мисля че велосипедите на Спринт са най добри от тези които се произвеждат в българия.Рам и Драг се държат така се е едно думата намаление е някво табу за тях :)
Merkawa

Рейтинг: 1075

Re: Sprint

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Юни 30, 2009 12:49 pm

Merkawa написа: Драг се държат така се е едно думата намаление е някво табу за тях :)

Веломания, от около 2-3 седмици са пуснали, промоции на почти всички велосипеди. :popcorn:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Чоко и Боко » Сря Юли 01, 2009 9:55 am

BurNiNg_IcE написа:
Merkawa написа: Драг се държат така се е едно думата намаление е някво табу за тях :)

Веломания, от около 2-3 седмици са пуснали, промоции на почти всички велосипеди. :popcorn:

Къде се рекламира това намаление ?
Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Юли 01, 2009 11:42 am

Чоко и Боко написа:Къде се рекламира това намаление ?

Мисля, че нямат реклама из интернет, но ако не ми вярваш отиди до 1-вата Веломания и ще се увериш сам.
П.П. На велосипеди Trek, са пуснали реклама из интернет, че велосипедите им са с "20% намаление". :popcorn:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Night_Falcon » Чет Юли 30, 2009 8:32 pm

Объркал си рейса ПиЧ :nono:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот cs16exe » Чет Юли 30, 2009 8:36 pm

Night_Falcon написа:Объркал си рейса ПиЧ :nono:

Защо да съм го объркал :?
cs16exe

Мнениеот cs16exe » Чет Юли 30, 2009 8:37 pm

Ако искате ще снимам.Тъкмо сега сглобих първото
cs16exe

Мнениеот Night_Falcon » Чет Юли 30, 2009 8:37 pm

Ако си направиш труда да прочетеш първото мнение от темата, бързо-бързо ще разбереш. Темата е с цел известяване за намаление, не всеки, който продава Спринт, да пусне тук обява.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти