Олеомак написа:След известни колебания и консултации в този форум си взех ето такова седло "Сан Марко": http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=515. Много съм доволен от него, но след около 200-300 км. започна да се чува едно леко припукване(прискърцване) от релсите му, които, съгласно спецификацията на производителя, са противовибрационни. Та бих искал да се осведомя от колегите, които карат с подобно седло, дали са се сблъсквали с този проблем, т.е. може ли да се приеме, че това е някакво конструктивно недоглеждане, характерно точно за този модел седла. Особено отчетливо този звук се чува при потегляне и при катерене.
brumbar написа:Олеомак написа:След известни колебания и консултации в този форум си взех ето такова седло "Сан Марко": http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=515. Много съм доволен от него, но след около 200-300 км. започна да се чува едно леко припукване(прискърцване) от релсите му, които, съгласно спецификацията на производителя, са противовибрационни. Та бих искал да се осведомя от колегите, които карат с подобно седло, дали са се сблъсквали с този проблем, т.е. може ли да се приеме, че това е някакво конструктивно недоглеждане, характерно точно за този модел седла. Особено отчетливо този звук се чува при потегляне и при катерене.
Свали седлото, почисти добре релсите и шейничките на колчето, най-вероятно става дума за някакво боклуче /прах, камъче/, което прискърцва.
brumbar написа:Свали седлото, почисти добре релсите и шейничките на колчето, най-вероятно става дума за някакво боклуче /прах, камъче/, което прискърцва.
Олеомак написа:Както предполагах, досадният звук на припукване и прискърцване от релсите на седлото се дължеше на пренатягане на винта в главата на колчето. След неговото поотпускане с около четвърт оборот всичко си дойде на мястото.
Седлото наистина е леко, комфортно и обира вибрациите съвсем прилично. Що се отнася до неговата не дотам добра защита, посочена в горния пост, съвсем така си е - пластмасови ламели, облепени с изкуствена кожа. Но, от друга страна, при странично падане с около 30-40 км./час с насока на удара върху педалите, курбелите и седлото, навярно би оцеляло само кресло за механик-водач в танк Т-81.
Grash написа:Не знам дали случая е същия, но е добре да прегледаш болта добре, защото на старото ми колело имаше точно някакво такова пукане, което в последствие премина на скърцане и малко след това при едно друсване ми падна седалкатаБеше се скъсал болта...
brumbar написа:Може да опиташ да наклепаш релсите и шейничката на колчето със селикон точно там, където контактуват. Преди 4 години имах проблемна седалка и това направи нещата да изглеждат по-тихи
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта