Тия пукания дето ги описваш в началото могат да идват от 2 места:
1.От леко разлуфтване на винта за средното движение в рамката.Това нещо се оправя по много пинизчийски начин.Случвало ми се е много пъти > купуваш си от железария тефлонова лента за 2лв. и когато се навива средното в рамката се слагат няколко пласта лента върху винта на средното.После се навива ЯКО в рамката.Някой средни движения имат пластмасов(много твърда,но все пак пластмаса) винт и при силно навиване може да се строши,затова трябва да се внимава.Въпреки,че ако го правиш в сервиз те ще внимават,обаче няма да ти сложат тефлонова лента определено.Може да им го предложиш. 80% съм сигурен че пукането ти идва от там.
2.Пукането може да идва от курбелите.За да го оправиш трябва да ги развиеш,да сложиш малко грес(или пак тефлонова лента) и да ги навиеш отново ЯКО,с начукване навътре...
Кое от 2те може да причината може да разбереш по пътя на логиката. Избери си един педал и докато е долу се качи с единия крак на него.След това направи половин оборот другия педал да слезе долу и се качи на него.Ако пука по тоя начин значи е средното.
Ако пука без определена логика сигурно са курбелите.
Има и много други причини за пукания,обаче както си казал си ги локализирал до средно/педали,така че няма да обяснявам за другите

Успех с оправянето.
Впрочем не знам в сервизите какви пари ти взимат,но един ключ за курбели може да се намери за 6-7лв,а ключ за средно за 10-15. Като ги имаш може да си ги оправяш сам тези неща по всяко време,така че си помисли кое си заслужава повече!
П.С: Видях,че след ремонта на средното имаш нови чукания...При такива неопределни тропания ти предлагам да си свалиш задната гума,да изчистиш венците,обтегача и да ги смажеш. Веригата също(ако не можеш да я свалиш поне я изчисти,смажи я с фино масло и прегледай всички звна ли се огъват лесно,щото може да ти пука обтегача поради прецакани звена на веригата). След това ако главината се отваря да я изчистиш и смажеш и нея.След това вече можеш да пробваш да локализираш пукането отново,защото много често такива дребни тракания се появяват просто при лоша поддръжка и не означават развален елемент!
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.