Лек off: Аз ползвам буркан по три съображения:veskoz написа:дъното на консервата
veskoz написа:5. На обратен ход "обирам" с парцал излишната смазка
bikerider написа::)
@tanec: държиш ли на отговор от мен?
bikerider написа:Сетих се за една подробност - обирам смазката само от горната част на веригата като я държа опъната с педала. Повтарям докато не спре да излиза смазка при раздвижването назад.
_SoRa_ написа:Извинявайте, този препарат Meglio не е ли за почистване на ... домакински уреди? В къщи с такъв почиствам готварската печка.Оранжев на цвят.
То и на моя "Medix обезмаслител" е нарисувана печка отпред, но това не го прави по- малко ефикасен.hitar_potter написа:_SoRa_ написа:Извинявайте, този препарат Meglio не е ли за почистване на ... домакински уреди? В къщи с такъв почиствам готварската печка.Оранжев на цвят.
АхаПрочети какво пише отзад
- Цената на такъв спрей е около 8 до 24 лв. за много добрите(да речем Мотул за офф роуд). Според мен един подобен може да изкара спокойно цял сезон или два на колело, защото не се налага употребата му по няколко пъти на ден.
subritual написа:Мисля си, неможе ли с ултразвук нещо да се третира...
veskoz написа:При смазване процедирам по следния начин:
1. След видимо замърсяване (или профилактично) на движението обезмаслявам с Meglio цялото движение.
2. Измивам обилно с вода.
3. Подсушавам
4. Смазвам обилно
5. На обратен ход "обирам" с парцал излишната смазка
6. Правя "смазващо" кръгче на всички венци
7. Повтарям т.5
botroid написа:Не смятам нещо, което сменям на всеки 2 месеца, да си играя да го чистя и лъскам до откат, с телени четки, с меки четки, с незнам какви си четки, обезмаслители и препарати. Повечето от "рецептите" за почистване на вериги, които чета тук, са нелепи и са продукт на хора, които карат малко, но пък много са загрижени за външния и естетическия вид на колелото. След каране, процедурата за чистене ми се вмества само в две точки:
1. Забърсване на веригата със сух парцал, набързо и не старателно.
2. Смазване с десетина капки машинно или автомобилно масло.
botroid написа:много са загрижени за външния и естетическия вид на колелото
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 39 госта