от 25thframe » Вто Юни 30, 2009 7:33 pm
Да има забрана, пише го в правилникът им - има го изложен над гишетата за билети, но го разбрах когато...Миналото лято ми се наложи да превозя колелото ми от Люлин до центъра, ( не беше в движение и го носех при Влади в Bike Center-а ) и реших че най-бързо ще стигна с метрото. Долу ме посрещна кисела лелка, която се опищя като обезумяла когато съзря колелото. Отказа категорично да ми продаде билет и каза да прочета какво пише в правилника. Можело да мина с колело, само ако било ново и не било в движение. Обясних и най-любезно, че коелото не е в движение и това е причината да го мъкна с мен под ръка, а не да го карам. След като спора продължи още малко, каза че не искала да си рискува работата и можело да се кача с него, само ако ми позволят униформените, които били отсреща. Е прескочих ( колеото го пазеше човека който беше с мен ) и отидох да ги питам, отвън нямаше никой и затова влезнах там където би трябвало да се подвизават, но се оказа че вътре съм само аз. Отидох да й обясня, че вътре няма никой и тя каза че най-вероятно сега се сменяли, да сме изчакали. След като почакахме още малко, жената ни каза да влизаме и да се качваме по-бързо. Сега не бих се наел да правя същят цирк, дори да е спешно както беше тогава, но както казах по-рано до тогава не знаех че е забранено. Хората имат правилник, с който е добре да се съобразяваме.
Но бих желал да разбера, от какви съображения не позволяват да се превозват велосипеди там.