С колело в метрото

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

С колело в метрото

Мнениеот thegmin » Вто Юни 30, 2009 5:06 pm

Здравейте, някой има ли идея дали мога да се кача с колело в метрото. :dontknow: Ако да, предполагам ще е нужно да си взема втори билет, нали?
Аватар
thegmin

Рейтинг: 1150

Re: С колело в метрото

Мнениеот edinmilion » Вто Юни 30, 2009 5:22 pm

забранено е.
edinmilion

Рейтинг: 2000

Мнениеот Shady™ » Вто Юни 30, 2009 6:52 pm

A тази забрана за мен е СУПЕР ТЪПА !. Ако знаят колко би ме улеснило да си отда с колелото до метрото от там до стадиона, после карам си до ЦУМ и от там се качвам пак на метрото и съм в Гевгелийски квартал ! А благодарения на тази забрана или трябва да си отделя 1 час повече или да отида с кола/маршрутка. Абе въобще СУПЕР ТЪПО. Това важи и за хората от Младост 2/3/4. Вместо да си отидат до метрото с колело и от там до центъра и псоле по работите - трябва да чакат рейсове и глупсот. СУПЕР ТЪПА РАБОТА !!!
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот endkuro » Вто Юни 30, 2009 7:28 pm

Застраховат се допълнително просто, ако разрешат и стане нещо, те ще отговарят...
яхвай колелото и не му мисли!
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот bdz43r » Вто Юни 30, 2009 7:30 pm

Забраната е съвсем логична. В метрото място за колела няма!
endkuro написа:яхвай колелото и не му мисли!
А ти ли ще отговоряш, когато не го пуснат?
Аватар
bdz43r

Мнениеот 25thframe » Вто Юни 30, 2009 7:33 pm

Да има забрана, пише го в правилникът им - има го изложен над гишетата за билети, но го разбрах когато...Миналото лято ми се наложи да превозя колелото ми от Люлин до центъра, ( не беше в движение и го носех при Влади в Bike Center-а ) и реших че най-бързо ще стигна с метрото. Долу ме посрещна кисела лелка, която се опищя като обезумяла когато съзря колелото. Отказа категорично да ми продаде билет и каза да прочета какво пише в правилника. Можело да мина с колело, само ако било ново и не било в движение. Обясних и най-любезно, че коелото не е в движение и това е причината да го мъкна с мен под ръка, а не да го карам. След като спора продължи още малко, каза че не искала да си рискува работата и можело да се кача с него, само ако ми позволят униформените, които били отсреща. Е прескочих ( колеото го пазеше човека който беше с мен ) и отидох да ги питам, отвън нямаше никой и затова влезнах там където би трябвало да се подвизават, но се оказа че вътре съм само аз. Отидох да й обясня, че вътре няма никой и тя каза че най-вероятно сега се сменяли, да сме изчакали. След като почакахме още малко, жената ни каза да влизаме и да се качваме по-бързо. Сега не бих се наел да правя същят цирк, дори да е спешно както беше тогава, но както казах по-рано до тогава не знаех че е забранено. Хората имат правилник, с който е добре да се съобразяваме.
Но бих желал да разбера, от какви съображения не позволяват да се превозват велосипеди там.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот did » Вто Юни 30, 2009 7:43 pm

25thframe написа:Но бих желал да разбера, от какви съображения не позволяват да се превозват велосипеди там.

Съображенията са ясни: не са купили вагони с места за велосипеди.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Вто Юни 30, 2009 8:09 pm

Само да напомня, че и темата за велосипеди в метрото вече е обсъждана. ;) А човекът получи отговор на въпроса си. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Общ форум