Велоалеи? Велосдружения?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Велоалеи? Велосдружения?

Мнениеот biketron » Пет Юни 26, 2009 2:02 am

Трабва да се направи рампа зада може да се прескача
Аватар
biketron

Рейтинг: 1044

Мнениеот jivkonik » Пет Юни 26, 2009 7:44 am

marsa написа:
test.jpg
Поиграх си за минута с MS Paint. Не че бих си оставил велосипеда на такова място, но какво остава за минаващите... през него?

Виж ми мненето няколко поста по-горе - МАХНАХА ГИ ВЕЧЕ, а където имя място ги сложиха КАКТО ТРЯБВА - виж снимката! :D :agree:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Юни 26, 2009 9:41 am

http://gizmodo.com/5302110/lightlane-vi ... -a-reality

Не ми се смята колко би струвало, но за пет милиона лева ще си взема ДОСТА!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Пет Юни 26, 2009 11:37 am

bikerider написа:http://gizmodo.com/5302110/lightlane-virtual-bike-path-to-become-a-reality
:bigeyes: :agree: :clap:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот PtD » Вто Юни 30, 2009 2:44 am

Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Юни 30, 2009 11:56 am

Сега е момента Велоеволюция да започне да събира помощи за общината... вече сигурно нямат пари за боя. :)
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Вто Юни 30, 2009 11:58 am

Аз в гаража имам 25 кила качествена жълта боя за пътна маркировка.

Ако обещаят, че няма да я ползват за велоалеи, може да им я подаря.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот lacho_m » Вто Юни 30, 2009 1:08 pm

Е стига я дъвкахте тая Велоеволюция бре... хората просто се опитват да направят нещо, едва ли някой от тях е забогатял от калпаво направената маркировка. Пък и с какво са виновни за начина, по който работи милата ни държава? Може би с това, че наивно вярват в демокрацията и гражданското общество (или по скоро в неговото наличие у нас)? :dontknow:

Явно е... проблеми с маркировката има, не само при вело-алеите ами при къде по-важни, с уж национално значение, обекти. Щеше да е смешно... обаче... :nono:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот STAFF » Вто Юни 30, 2009 1:20 pm

lacho_m написа:... просто се опитват ... едва ли някой от тях е забогатял ... с какво са виновни ... наивно вярват...

Мали как ги обичам такивааа... Гиди дърво некастрено!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Вто Юни 30, 2009 1:52 pm

@lacho_m: повтарям заключението си от предишните страници:
1. Ако Велоеволюция не са знаели какъв ще е резултата (странно как ние тук знаехме преди тях, сигурно щото живеем на Земята, а не на Марс), значи са идиоти и си заслужават вниманието.
2. Ако са знаели... мисля, че няма нужда да коментирам отново.

Факт - общината похарчи 5 милиона лева пара за глупости. Знаем защо и знаем как стават нещата. Чакам Велоеволюция да им потърси отговорност, поне някакво медийно изявление. Мълчат като пукали. Защо? Всички знаем защо - защото не е тяхна работа, има си компетентни органи, бла-бла-бла. Убеден съм, че ако някой ги настъпи по мазола ще кажат нещо подобно.

Е да им се радвам ли?????? :dontknow:
Аватар
bikerider

Мнениеот lacho_m » Сря Юли 01, 2009 10:09 am

bikerider написа:@lacho_m: повтарям заключението си от предишните страници:
1. Ако Велоеволюция не са знаели какъв ще е резултата (странно как ние тук знаехме преди тях, сигурно щото живеем на Земята, а не на Марс), значи са идиоти и си заслужават вниманието.
2. Ако са знаели... мисля, че няма нужда да коментирам отново.

Може би искаш да кажеш, живеем в България... сигурен съм, има места по Земята, където с подобни действия се постига и желан резултат... Това не пречи, да има и хора, които да вярват, че нещата могат да бъдат и по друг начин. И не мисля, че е редно да ги наричаме идиоти... ;)

bikerider написа:Факт - общината похарчи 5 милиона лева пара за глупости. Знаем защо и знаем как стават нещата.

Всъщност фактът е, че са похарчени 5 милиона лева напрактика предимно за ремонт на тротоари..., от тази гледна точка не знам това дали е глупост или не съвсем. Примерно въпросната алея на Борис III от дълго време си плачеше за ремонт. Не коментирам дали всичко това си е струвало тези 5 милиона лева или не... това е отделен въпрос, по който няма как да имам компетентна информация.

bikerider написа:Чакам Велоеволюция да им потърси отговорност, поне някакво медийно изявление. Мълчат като пукали. Защо?

Колкото до това какво трябва или какво предприемат Велоеволюция - също не съм осведомен. И все пак това, че тук никой не пише, не означава нищо. Колкото до медийната изява - за жалост не всеки е Бойко Борисов, та медиите да се тълпят да вземат интервюта. Да не говорим, че идат избори и обикновенните хора се вълнуват повече от други неща, а не от велоалеи. Факт е обаче, че преглеждайки последно пуснатите линкове към статии/репортажи тук, измежду тях има и такива, които коментират безумието на част от направеното. Факт е също, че преместиха и малоумните стойки. Така че..., все някъде, все някой върши нещо явно.

bikerider написа:Всички знаем защо - защото не е тяхна работа, има си компетентни органи, бла-бла-бла. Убеден съм, че ако някой ги настъпи по мазола ще кажат нещо подобно.

Реално Велоеволюция действително не са институцията или компетентният орган, който да е натоварен с отговорността да следи как са изпълнени въпросните велоалеи. :dontknow:

Както и да е, като цяло исках да кажа, че дъвчейки Велоеволюция тук, само се чешем езиците. Наистина не виждам смисъл от това... Реално, ако всеки един от нас пусне по една жалба до Столична община (в сайта им, дори има и електронна форма за това, която дори работи), описвайки всички безумия по въпросните велоалеи, по има някакъв шанс, някой там да се размърда и да направи нещо. Иначе, останалото си е, с извинение, доволно протриване на ръце с мисълта - "Знаех си, че така ще стане" ;)
Аватар
lacho_m

Мнениеот bikerider » Сря Юли 01, 2009 10:35 am

Велоеволюция вдигнаха врявата, която накара общината да похарчи пет милиона лева за глупости, при положение, че на места си плаче за пешеходни пътеки, надлези и прочие.

Велоеволюция бяха двигателя на общественото "недоволство", което накара общината да бръкне и да похарчи за глупости пари, които са дошли И от моите данъци, нещо с което не съм съгласен и никой не ме е питал за него. Може отговорността за контрола да не е на Велоеволюция, но заслугата за ОСИРАНЕТО е само и единствено ТЯХНА. Изводите от тази линия на разсъждение съм ги написал по-горе.

Това, което доста хора не осъзнават е, че понякога бездействието е по-полезната алтернатива. И да, знам колко кощунствено звучи.
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Юли 01, 2009 10:52 am

Лъчо, прочети пак темата отначало и ще разбереш, защо сега сме кисели и навъсени чичковци.

Всичко вече е казано.

Колкото до липсата на медийни изяви на Велоеволюция - това не е вярно. Гледах ги по някоя телевизия, как се обясняват, като наказан двойкаджия в училище пред баща си. Грозна картинка...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Юли 01, 2009 1:10 pm

did написа:Колкото до липсата на медийни изяви на Велоеволюция - това не е вярно. Гледах ги по някоя телевизия, как се обясняват, като наказан двойкаджия в училище пред баща си. Грозна картинка...

Явно съм го пропуснал, но всъщност толкова по-зле за тях. Пардон, за всички нас.
Аватар
bikerider

Мнениеот lacho_m » Сря Юли 01, 2009 1:15 pm

bikerider написа:Велоеволюция вдигнаха врявата, която накара общината да похарчи пет милиона лева за глупости, при положение, че на места си плаче за пешеходни пътеки, надлези и прочие.

За врявата съм съгласен, но такава "врява" би вдигнал всеки един, който иска да кара нормално колело в града. За 5-те милиона... мислиш ли, че след като общината си ги е имала в бюджета... нямаше да ги похарчи... за други глупости... за които пак нямаше да ни попита. Даже според мен, след като ги дадоха толкова лесно, тези пари са си били изначало предвидени за това, за което са си похарчени..., само че покрай тях прикачиха и думата велоалеи... Защо ли? Елементарно е да се досетиш!

bikerider написа:Велоеволюция бяха двигателя на общественото "недоволство", което накара общината да бръкне и да похарчи за глупости пари, които са дошли И от моите данъци, нещо с което не съм съгласен и никой не ме е питал за него. Може отговорността за контрола да не е на Велоеволюция, но заслугата за ОСИРАНЕТО е само и единствено ТЯХНА. Изводите от тази линия на разсъждение съм ги написал по-горе.

Хм, моето пък мнение е, че в случая... Велоеволюция бяха... меко казано употребени за нечии цели и толкоз. Не виждам какво толкова конкретно са осрали - нито са проектирали те велоалеите, нито са ги рисували, нито са избирали фирма за изпълнение, въобще съмнявам се, че някой ги е питал за каквото и да е... Те само шум си вдигаха... и между другото този шум се вдига от години от най-различни НПО-та в София, Велоеволюция беше просто своеобразно обединение в даден момент на част от същите тези хора...

bikerider написа:Това, което доста хора не осъзнават е, че понякога бездействието е по-полезната алтернатива. И да, знам колко кощунствено звучи.

Звучи наистина кощунствено... Няма да коментирам :) Карал съм в продължение на години колело всеки ден в този град, бих карал и сега, при наличието на възможност и да би ми се искало да се чувствам маааалко по безопасно.

@did, следя темата... и все още съм си на мнение, че се преувеличава и даже вменява вина на някого, който действително в случая иска да направи нещо.
Аватар
lacho_m

Мнениеот STAFF » Сря Юли 01, 2009 1:55 pm

lacho_m написа:Велоеволюция бяха... меко казано употребени.

Добро утро! :8D: Как спахте?

Не виждам какво толкова конкретно са осрали - нито са проектирали те велоалеите, нито са ги рисували, нито са избирали фирма за изпълнение, въобще съмнявам се, че някой ги е питал за каквото и да е... Те само шум си вдигаха... и между другото този шум се вдига от години от най-различни НПО-та в София, Велоеволюция беше просто своеобразно обединение в даден момент на част от същите тези хора...

Явно още не сте се събудили напълно... Като си дръпнете пердетата и си направите гимнастиката, що не се запитате дали преди да бъде употребена една работа не трябва да бъде създадена?
Аватар
STAFF

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юли 01, 2009 2:19 pm

lacho_m написа:@did, следя темата... и все още съм си на мнение, че се преувеличава и даже вменява вина на някого, който действително в случая иска да направи нещо.

И вместо да изпишат вежди - извадиха очи. Мерси, бих казал аз, на таквоз нещо...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот bikerider » Сря Юли 01, 2009 2:55 pm

Нещата опряха до философски спор - кое е по-добре: нищо или осиране (Edit: пардон, нещо :D) :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот lacho_m » Сря Юли 01, 2009 3:31 pm

bikerider написа:Нещата опряха до философски спор - кое е по-добре: нищо или осиране (Edit: пардон, нещо :D) :popcorn:

Ами в кенеф, освен лайна... какво друго да има... (Edit: пардон, държава :popcorn:) :D
Аватар
lacho_m

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юли 01, 2009 3:34 pm

lacho_m написа:Ами в кенеф, освен лайна... какво друго да има... (Edit: пардон, държава :popcorn:) :D

Дрисльовци, може би :dontknow:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот bikerider » Сря Юли 01, 2009 3:50 pm

Мдаa, сега пък държавата е виновна за тия подобия на велоалеи... удобно :spin:

Първо искаме нещо. После се организираме и събираме по некой лев "членски внос". После веем лозунгите по форумите и площадите. После викаме по инакомислещите. После като стане осиране, замазваме гафа: "ние/те сме/са добри момчета". Пак викаме по инакомислещите....

@lacho_m:
Добре де, обясни ми още нещо: видно беше дори в процеса на "строителство", че резултата ще бъде лайно. Къде спаха Пилат-Понтийковците, пардон велоеволюционерите? Защо никой от митингаджиите не се развика на Велоеволюция => те на медиите => медиите на кмета? Защо веднага бягаме към обобщения за цялата държава???
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Юли 01, 2009 4:06 pm

Докато има хора или организации, които са готови да бъдат нечий параван, все ще се намери кой да се скрие зад тях.

http://www.shum.bg/index.php?item=36170
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот STAFF » Сря Юли 01, 2009 4:06 pm

Aбе, Ботушаров не разправяше ли по едно време, че бил направил медия? :eek3:
Същият не се ли пенеше активно в защита на полюцията? :eek3:
Не пропагандираше ли изявите на nebe_to & Co? :eek3:
Защо си мълчи като гъз? :bigeyes:
Да не е налапал нещо? :D

Дееба и помиярите...
Аватар
STAFF

Мнениеот Admin » Сря Юли 01, 2009 4:27 pm

Може би недовиждаш, но аз отдавна се отказах да пиша по тази тема. За разлика от Лъчо, не виждам смисъл да се блъскам в стена от недобронамереност. Начинът, по който ме питаш, за пореден път показва, че ти не искаш да водим нормален разговор на каквато и да е тема, камо ли пък по тази.
А обидите ги запази за другаде...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот STAFF » Сря Юли 01, 2009 4:39 pm

Ни лук ял, ни лук мирисал! :D Мазно адвокатче...
Аватар
STAFF

Мнениеот Admin » Сря Юли 01, 2009 4:44 pm

Няма такова нещо. Аз не се отричам от думите и доводите си (дори не помня дали са в тази тема или в някоя от многото други). Просто си имам по-важна работа, отколкото да водя едни и същи спорове до безкрай и да си правя деня неприятен.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юли 01, 2009 4:50 pm

did написа:http://www.shum.bg/index.php?item=36170

Пхахахахахахаха - е то с парите за тая 600 метрова хартишка да беха боядисали тия 600 метра толкова нужна велоалея :rofl:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот STAFF » Сря Юли 01, 2009 4:52 pm

Admin написа:Няма такова нещо. Аз не се отричам от думите и доводите си (дори не помня дали са в тази тема или в някоя от многото други). Просто си имам по-важна работа, отколкото да водя едни и същи спорове до безкрай и да си правя деня неприятен.

Е има си хас! Ясно е, че тези спорове в момента са маловажни. Няма келепир... Къде-къде по-смислено е да се погрижиш колегията да врътне малко оборотец на кръчмата... ;)
Аватар
STAFF

Мнениеот did » Сря Юли 01, 2009 5:00 pm

Daniel Panev написа:
did написа:http://www.shum.bg/index.php?item=36170

Пхахахахахахаха - е то с парите за тая 600 метрова хартишка да беха боядисали тия 600 метра толкова нужна велоалея :rofl:

Не е само това. Сега всички партии и партийки си търсят подлоги - неправителствени организации, за да си легитимират простотиите и да си правят PR.

Виж какво пристигна при Сдружение с Нестопанска Цел "Крива Спица" наскоро (правописът е автентичен):

"Zdraveite!

Pisha vi, za da potvardia pokanata ni za uchastie v predvijdania ot nas Veloohod. Meropriatieto se planira savmestno ot Zelenata partia i NDSV v chetvartak, 2 yuli. Iniciativata ni se provjeda za poreden pat, toest stremim se da badem posledovatelni i postoianni v usliata si da populiarizirame zdravoslovnia nachin na jivot kato alternativa na savremennoto gradsko ejednevie :) Segashnoto izdanie na iniciativata ni za velopohod se predvijda da zapochne ot Grebnata baza i da dostigne do Gradskata gradina. Tam organizirame i edin konkurs za detska risunka na tema "alternativen transport". Da razvihrim detskoto vaobrajenie, a goliamata nagrada e strahoten velosiped! Za nachalen chas na pohoda planirame 18.00 ot Grebnata baza.

Ne sme podgotvili reklamni materialli za sabitieto, no razchitame na shiroka podkrepa sled kato utre napravim medien anons. Eto zashto ako reshite da se vkliuchite zaedno s nas, bihme se saobrazili s Vasheto jelanie za obiaviavane ili neobiaviavane v mediite.

Vav vsichki sluchai bih iskala da Vi uveria, che nashata angajiranost s problemite na ekologiata, podobriavane gradskata sreda i pooshtriavane zdravoslovnia nachin na jivot e traina koncepcia. Eto zashto bihme iskali da priemete tazi pokana kato predlojenie za satrudnichestvo i po badeshti nashi i vashi proekti, kogato smetnete, che tova e umestno i jelano za vas. Zaedno shte rodim i zashtitim poveche i po-dobri idei :)

Sardechen pozdrav:

Milena Todorova
NDSV Plovdiv"

При нас номерът не мина, но явно същата въдица други хора са я хвърляли на разни други организации, които са клъвнали и така са станали подлоги на чужди планове за усвояване на средства и PR.

То червейчето на кукичката вони от 5 километра, ама все ще се намери кой да го налапа.

------------------
Предупреждение към пловдивчани: Ако не искате да станете част от PR-а на някоя партийка, не се мотайте в четвъртък след 18.00 часа около гребната база в Пловдив.
Последна промяна did на Сря Юли 01, 2009 5:01 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот lacho_m » Сря Юли 01, 2009 5:01 pm

@bikerider
Не мога да ти отговора вместо Велоеволюция на този въпрос... :) Нямам почти нищо общо с организацията. Предполагам и да е "викал" някой на някого е било глас в пустиня. Да не говорим, че определени безумия, като разграфяването на алеята от Руски паметник до НДК са извършени буквално за една нощ. Така че, въпросът ти е смислен, но вероятно, ако се разгледат детайлите, за всяко нещо има обяснение (било то добро или лошо). Никой не се е родил безгрешен, може би и самите Велоеволюция ще си извадят поуки.

Аз просто казах, че им се приписва повече вина от колкото според мен заслужават (и имат въобще). Ако мога да отговоря на въпроса с въпрос... някой от вас, които обвиняват, пусна ли жалба до общината, в лице на колоездач или лично засегнат, срещу това което не му харесва в направата на "велоалеите"?

Бтв, не казах че държавата е виновна, а че си е кенеф :popcorn:

@Daniel Panev
Където има кенеф, има и дрисльовци естествено... Въпроса е кога ще спрем да "дрискаме", "да обвиняваме", "да бездействаме", "да търпим" и прочие прилагателни и да обърнем поглед към проблемите и начините, по които те могат да се решат. :beer:
Аватар
lacho_m

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум