Suburban VS Majesty

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Suburban VS Majesty

Мнениеот TENDER » Чет Юли 02, 2009 8:21 pm

Пак двоумене. Ама сега работата стана много сериозна, защото ако реша да е Majesty, ще трябва да го отложа за септември, ако не и за по-късно. След като разговарях с няколко хиксъри относно избора ми на рамка, а именно Suburban, момчетата насочиха вниманието ми към предимствата на Majesty: integrated headset, Spanish BB. Преди малко прочетох тази тема: http://www.vitalbmx.com/forums/General- ... o-bb,35312 от която ми стана ясно че Spanish стандарта е с по-голями лагери които се разбиват много по-трудно. Липсата на резба също се изтъква като предимство на Spanish, макар че ми е трудно да си представя какво може да повреди резбата. От исказалите се само един е писал че вече две години е ОК с euro BB. Трудно ми е да преценя каква тежест към предимствата на Majesty има това че чашките са интегрирани, и се надявам някой да ми разясни. Ако взема Suburban, ще мога доста бързо да го приведа в готов за каране вид, тъй-като имам курбели Shimano HONE които ще мога да ползвам докато си купя CrMo, или докато ги счупя. Също така имам и чашки FSA The Pig DH Pro. Ако се спра на Majesty, освен задна главина ще трябва да купувам курбели, верига и чашки (или май е по-правилно да се каже лагери за челото).
Е? В дългосрочен план по скъпата Majesty ще оправдае ли цената си? Колко бързо се скапват касетите за средно движение euro BB? А Spanish BB колко по-устойчиви са от euro BB? Колко реална е възможноста да се повреди резбата за средно движение, euro BB стандарта, от каране, а не от некадърен монтаж на средното?
TENDER

Рейтинг: 1823

Re: Suburban VS Majesty

Мнениеот nikitoMTB » Чет Юли 02, 2009 9:34 pm

Би било добре да кажеш,на какво ще наблегнеш?Стрийт или дърт?
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот TENDER » Чет Юли 02, 2009 11:11 pm

На стрийт ще наблягам, макар че няма да се ограничавам само с това. С удоволствие бих покарал на 4X трасето в Сопот. Не съм скачал на дърт, но бих опитал. Като за начало ще наблягам на такива стрийт техники, усвояването на които ще ми е от полза като ходя на Витоша да се спускам (имам колело за DH) Тоест елементи като барспин и градуси остават на заден план докато ми дойде музата за това. Основната движеща сила да си направя такъв твърдак е липсата на достатъчно време за да ходя да се спускам. Това ме мотивира да си направя леко колело, което да издържа на тормоз, и мога да си го карам ежедневно. И то беше готово, но избрах неподходяща рамка. Надявам се да не направя втори път такава грешка.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот nikitoMTB » Пет Юли 03, 2009 10:40 am

Ще ти кажа една мисъл на един приятел,когато и аз щях да си купувам рамка -"то все да имаш най-якото,и накрая какво-нищо".Според мен не ти трябва нищо повече от събърбън. :beer:
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот Sadist_bg » Вто Юли 07, 2009 8:59 pm

Така , За стрийт по-добре е събърбан ( аз лично карам такава ) , тя е удобна , лека , здрава и засега не ми е правила никакви проблеми ... Събърбана е рамка доказала се доста през годините , докато Маджестито е нова рамка основно предназначена за дърт и не се знае в кой момент ще се чуе '' Пат!'' докато учиш градуси ... Затова спести си парите и вземи събърбан и останалите ги дай за хубави колче и седалка !
Sadist_bg

Рейтинг: 1240

Мнениеот n1k1_123 » Сря Юли 08, 2009 9:31 pm

Събърбан е перфектният варянт за стриит и Дърт :beer: :D :agree:
Аватар
n1k1_123

Рейтинг: 1180

Мнениеот CYBER » Чет Юли 16, 2009 10:53 pm

Sadist_bg написа:Така , За стрийт по-добре е събърбан ( аз лично карам такава ) , тя е удобна , лека , здрава и засега не ми е правила никакви проблеми ... Събърбана е рамка доказала се доста през годините , докато Маджестито е нова рамка основно предназначена за дърт и не се знае в кой момент ще се чуе '' Пат!'' докато учиш градуси ... Затова спести си парите и вземи събърбан и останалите ги дай за хубави колче и седалка !

Еми...НЕ.
Събърбъна е удобна,лека и здрава според твойте думи.Маджестито е по-лека,по-здрава (заради хийт трийта) и по-удобна(и не,не е повече за дърт-геометрията е еднаква,даже маджестито е с 1 см по-късо,което повече я доближава към стрийт-а).А чуе ли се 'Пат!',от НС байкс ще ти сменят рамката с нова.Освен това Маджестито е с интегрирани чашки и спениш,което ще допринесе още доста с тегло и здравина.Само като допълнение давам,че счупих събърбън на 2 места в разстояние на 10 месеца.И все пак,вземи си събърбън,не знам за кой път го казвам.
:offtopic: Бях изписал цял роман в тази тема,абсолютно по всички правила,браво на който го е изтрил.Може да ми изтриете и другите постове,все пак са едни от малкото без правописни грешки и (за този раздел) базирани на опит и истина,а не на празни приказки и репутация във форума,само така! :clap:
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот Фори » Вто Авг 04, 2009 11:28 am

Според мен мажести , давах повече , но получаваш повече ;)
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Рейтинг: 1031

Мнениеот climber_gogo » Пон Сеп 14, 2009 2:09 pm

a trafic не го споменахте нито метрополис
climber_gogo

Рейтинг: 1070

Мнениеот GoogleMe » Сря Сеп 16, 2009 10:43 am

climber_gogo написа:a trafic не го споменахте нито метрополис

:rofl: Мисля че коментар върху горния коментар е излишен :lol: trafic-а въобще знаешли за какво е... :clap: момче наистина не знаеш какво пишеш...
Изображение
GoogleMe

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X