Пак двоумене. Ама сега работата стана много сериозна, защото ако реша да е Majesty, ще трябва да го отложа за септември, ако не и за по-късно. След като разговарях с няколко хиксъри относно избора ми на рамка, а именно Suburban, момчетата насочиха вниманието ми към предимствата на Majesty: integrated headset, Spanish BB. Преди малко прочетох тази тема: http://www.vitalbmx.com/forums/General- ... o-bb,35312 от която ми стана ясно че Spanish стандарта е с по-голями лагери които се разбиват много по-трудно. Липсата на резба също се изтъква като предимство на Spanish, макар че ми е трудно да си представя какво може да повреди резбата. От исказалите се само един е писал че вече две години е ОК с euro BB. Трудно ми е да преценя каква тежест към предимствата на Majesty има това че чашките са интегрирани, и се надявам някой да ми разясни. Ако взема Suburban, ще мога доста бързо да го приведа в готов за каране вид, тъй-като имам курбели Shimano HONE които ще мога да ползвам докато си купя CrMo, или докато ги счупя. Също така имам и чашки FSA The Pig DH Pro. Ако се спра на Majesty, освен задна главина ще трябва да купувам курбели, верига и чашки (или май е по-правилно да се каже лагери за челото).
Е? В дългосрочен план по скъпата Majesty ще оправдае ли цената си? Колко бързо се скапват касетите за средно движение euro BB? А Spanish BB колко по-устойчиви са от euro BB? Колко реална е възможноста да се повреди резбата за средно движение, euro BB стандарта, от каране, а не от некадърен монтаж на средното?