Планински велосипед до 550 лева

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Планински велосипед до 550 лева

Мнениеот Stranger » Чет Юни 11, 2009 7:24 pm

Всеки с физиката си :)
Stranger

Рейтинг: 1200

Мнениеот jorimafia » Сря Юни 24, 2009 3:14 pm

Да ти е честито колелото :beer: И аз имам проблеми с избора на колело заради височината ми :smash:
Изображение
Аватар
jorimafia

Рейтинг: 1180

Мнениеот Stranger » Сря Юни 24, 2009 6:04 pm

Ами на мен това ми е перфектно като нямам никакви оплаквания до момента,страхотно колело.Може би трябва само да му сменя гумите.Значи аз като ги напомпам те стават много твърди,с ръка като ги натисна са много корави,но в момента когато се кача на байка те леко уляга и все си си мисля,че са малки гумите за моите килограми.По-дебели ли да взема?Ще ви бъда много благодарен,ако ме посъветвате...А щях да забравя гумите са Kenda Komodo :)
Stranger

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Юни 24, 2009 10:41 pm

Stranger написа:Ами на мен това ми е перфектно като нямам никакви оплаквания до момента,страхотно колело.Може би трябва само да му сменя гумите.Значи аз като ги напомпам те стават много твърди,с ръка като ги натисна са много корави,но в момента когато се кача на байка те леко уляга и все си си мисля,че са малки гумите за моите килограми.По-дебели ли да взема?Ще ви бъда много благодарен,ако ме посъветвате...А щях да забравя гумите са Kenda Komodo :)

Според мен няма за какво да се притесняваш,и на мен преди време така ми изглеждаше като гледам гумите докато съм на колелото,но всъщност отстрани е различно.Попитай някой страничен човек,който да ти каже дали се сплескват повече от 1/3,оптималното е като седнеш на колелото с цялата си тежест да се сплескват 1/3 (профила на гумата).Ако се сплескват повече,просто удари 2-3 помпи повече . :beer:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот did » Сря Юни 24, 2009 10:49 pm

ICEonFIRE написа:оптималното е като седнеш на колелото с цялата си тежест да се сплескват 1/3 (профила на гумата).Ако се сплескват повече,просто удари 2-3 помпи повече.

Даже с моите 90 кила, когато съм с пълна раница, не сплесквам гумите забележимо. Ако ги смачкам по твоята рецепта, значи на първия остър камък ще са прекълцани.

Спри се със съветите, щото пишеш глупости! Има си достатъчно теми за определяне на налягането в гумите, но всичко под 2 атмосфери, когато не си с безкамерни, е кофти при пресечен терен и гарантира прекълцване. При такова налягане гумите въобще не се сплескват, като се качиш на колелото!

На тебе явно не ти работи вилката и рамката и разчиташ само на гумите да поемат неравностите. Тъпо!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Юни 24, 2009 11:04 pm

did написа:
ICEonFIRE написа:оптималното е като седнеш на колелото с цялата си тежест да се сплескват 1/3 (профила на гумата).Ако се сплескват повече,просто удари 2-3 помпи повече.

Даже с моите 90 кила, когато съм с пълна раница, не сплесквам гумите забележимо. Ако ги смачкам по твоята рецепта, значи на първия остър камък ще са прекълцани.

Спри се със съветите, щото пишеш глупости! Има си достатъчно теми за определяне на налягането в гумите, но всичко под 2 атмосфери, когато не си с безкамерни, е кофти при пресечен терен и гарантира прекълцване. При такова налягане гумите въобще не се сплескват, като се качиш на колелото!

На тебе явно не ти работи вилката и рамката и разчиташ само на гумите да поемат неравностите. Тъпо!

Ами едно ще ти кажа,никога не говоря на изуст,прочетох го в книжката с инструкцийте за ползване и ремонт на моето колело.И мойте вилка и окачване достатъчно добре ми обират неравностите,защото никога не карам на под 3 атмосфери!Казах му това определение,защото предполагам няма помпа с барометър,иначе лесно можех да му кажа както всички казват-помпи на 3 атмосфери.
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот did » Сря Юни 24, 2009 11:21 pm

ъъъъ.... ти колкостотин кила си, че гуми за планинско колоездене, напомпени на 3 атмосфери, като се качиш на колелото, да ги смачкаш на една трета? В момента го сметнах... при гума около 2 инча, ти ще трябва да си към 160 килограма.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ICEonFIRE » Чет Юни 25, 2009 6:05 am

85 кг,така ми казаха от един сервиз-3 атмосфери,а аз дори си ги помпам на над 3 атмосфери и дори в планината нищо им няма,може би просто са различни гуми-вътрешната не знам ама външните са Кенда Дезерт -2.10.

П.П Не ги смачквам на една трета,просто така съм прочел че трябва,съжалявам ако това не е така,просто така пишеше,иначе при мен гледам да няма сплескване!
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот Stranger » Чет Юни 25, 2009 7:45 am

Добре,ако ги напомпам повече тоест като сседна с цялата си тежест и почти не улягат няма ли шанс да се спукат,ако напримерно е голема жега?
Stranger

Мнениеот ICEonFIRE » Чет Юни 25, 2009 7:58 am

Много е относително,зависи от много неща,но предполагам,че дълго време няма да имаш проблеми!
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот azsa-bachinito » Пет Юни 26, 2009 12:12 am

AAAAA Mangus. Как варви машината. Леко ли се движи?
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Admin » Пет Юни 26, 2009 7:04 pm

Stranger написа:Добре,ако ги напомпам повече тоест като сседна с цялата си тежест и почти не улягат няма ли шанс да се спукат,ако напримерно е голема жега?

Не, по принцип няма такава опасност. Напомпай ги така, че да са много твърди при стискане с ръка и карай!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот d0wnhILL_ » Чет Юли 02, 2009 9:00 pm

Честито и със здраве да си го караш :beer:
Аватар
d0wnhILL_

Рейтинг: 1133

Мнениеот Stranger » Чет Юли 02, 2009 9:52 pm

Извинете ме,но искам да ви попитам дали можете да ми кажете какъв модел е вилката на мунгууза тъй като на нея пише само RS Suntour?
Stranger

Мнениеот veskoz » Чет Юли 02, 2009 10:27 pm

Stranger написа:Извинете ме,но искам да ви попитам дали можете да ми кажете какъв модел е вилката на мунгууза тъй като на нея пише само RS Suntour?

Първо честит нов байк. :beer: Най вече със здраве да го караш...разума иде по-късно... :lol:
Колелото ми харесва. Също така ми харесва начинът по който се обръщаш за съвет и помощ. Продължавай в същия дух и ще спечелиш още симпатии :peace:
Тъй като очевидно не си лумпен с кеф ще те упътя. Вилката ти е SR Suntour M2000 - базова вилка, която ще ти върши работа първоначално.

винаги питай чичко гугъл първо:
"Следните думи за търсене са откроени: mongoose rockadile sr fork"

п.п. Не се надценявай от горните редове. Поддържай добрия и приятелски тон както до момента. Това е начинът ! ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Stranger » Чет Юли 02, 2009 11:55 pm

Благодаря ти много.На мен сега вилката ми върши перфектна работа просто се чудех какъв модел е,защото пише само SR Suntour,а реално такъв модел не открих,а колкото за нова вилка ще мисля по натам :)
След като написах в гугъл думите които каза да напиша намерих още много подробна и полезна информация относно характеристиките на колелото за което също ти благодаря.Сега добих по-ясна представа
Stranger

Мнениеот Stranger » Пет Юли 03, 2009 9:46 pm

Извинявам се поредните постове,но искам да попитам каква е цената на дисковите спирачки на мунгууза тъй като започвам да се съмнявам.Едва ли цената ще определи тяхното качество,но при спускане дори и да стисна ръкохватките до края при това не рязко колелото почти не намаля,няма съпротивление и започвам да се замислям за едни V-brake.Много ще бъда благодарен,ако ме посъветвате :)
ЕДИТ:Посъветвахте ме да не взимам дискови спирачки от нисък клас,но при Райко това беше най-изгодно,но тъй като ще водя скоро на регулаж при него искам да ми кажете дали е по-разумно да се закупят едни ви брейкови.
Stranger

Мнениеот _SoRa_ » Съб Юли 04, 2009 7:50 am

Нисък клас дискова спирачка не си заслужава. По-добре за тези пари си купи качествени ви-брейк с добри накладки.
А и настройката е важна.
Аз на моите ББ7 така и не мога да направя точната настройка :dontknow: Или почва много да цвили при натискане/спиране или свири само при въртене :dontknow:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот Stuny » Съб Юли 04, 2009 7:58 am

Stranger написа:но при спускане дори и да стисна ръкохватките до края при това не рязко колелото почти не намаля,няма съпротивление

Със сигурност настройка и евентулано почистване на диск + накладки ще подобри нещата. Какви са все пак спирачките?
Stuny

Мнениеот Bolverk » Съб Юли 04, 2009 9:20 am

Спирачките са Promax :)

Виж какво ще ти каже Райко. При него съм виждал налични и хубави дискови и хубави V-brake спрички. Принципно това което колегата е казал за спирачките, ще помогне, но частично.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Stranger » Съб Юли 04, 2009 10:03 am

Благодаря за ви помощта,аз след 2-3 дни ще Райко и ще се консултирам с него.Всъшност накладките на предната дискова все още не са се изравнили и от време на време свистят,а го карам колелото почти от месец.
Stranger

Мнениеот Stuny » Съб Юли 04, 2009 2:39 pm

Спирачките са Promax :)

Явно трябва да ги смениш скоро. Може все пак да пробваш първо как ще спират с едни хубави лостчета , като шимано лх или авид сд7. Това в случай че нямаш намерение да минаваш на хидравлични спирачки. Ще ти струва около 50лв и така или иначе си е нужен ъпгрейд.
Stuny

Мнениеот Stranger » Съб Юли 04, 2009 3:10 pm

Да вярно е,че спирачките не са кой знае какво,но колелото няма месец и мисля,че не е разумно да започвам веднага да го ъпгрейтвам.Най - много едни ви брейкове да сложа :)
А добре де каква роля играят лостчетата,не е ли важно какъв е самият механизъм или греша?
Stranger

Мнениеот Bolverk » Съб Юли 04, 2009 3:33 pm

Аз само не помня това колело каплите му имаха ли борд за V-brake ама по-евтината му версия беше с V-Brake и не вярвам да са сменяли шините.

Принципно можеш да пробваш подхода, който ти е намекнал колегата. Ако след смяната на лостчетата още не си доволен можеш лесно да смениш на V-brake и той ще използва добре новите хубави лостчета. Това разбира се пак с идеята ако няма да минаваш на хидравлики.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Stranger » Съб Юли 04, 2009 8:58 pm

Имат борд за V-brake и отпред и отзад.Ако пък не съм доволен при настройката ще питам Райко за лостчетата,ако пък и тогава няма желаният резултат купувам едни V-brake.Аз като гледам и рамовете които са си доста скъпи,повечето и те са с V-brake(не знам на какво се дължи,може би качество).Ако пък сменя лостчетата после трябва други за хидравликата,но като гледам повечето вървят в комплект - диск + лост.Благодаря на всички за съветите :)
Stranger

Мнениеот did » Съб Юли 04, 2009 9:00 pm

Stranger написа:А добре де каква роля играят лостчетата,не е ли важно какъв е самият механизъм или греша?

лостчетата, броните и жилата са поне толкова важни, колкото спирачката.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stranger » Вто Юли 14, 2009 12:16 am

Здравейте,днес се отбих при Райко и му занесох колелото.Оказа се,че на вилката няма шини за в-брейкови спирачки с което възможността за слагане на такива спирачки отпада(но пък отзаде имаше шини което е странно).Помолих го да види дали трябва да настройва дисковите и тъй като феродото се беше изтъркало трябваше да се позатегнат.След като се прибрах естествено веднага се качих на колелото и покарах като сега вече дисковите спират наистина стабилно!Лостчетата са затегнати и сега спирачките спират по-бързо.Единствено за напред мога да мисля за инвестиция или за дискови от по-горен клас или хидравлични.Благодаря на отзовалите се за разрешаването на този проблем :)
Stranger

Мнениеот ICEonFIRE » Вто Юли 14, 2009 8:36 am

Само незнам защо си останал с впечатлението,че в-брейк спирачките са по-качествени и предпочитан избор.В каталога на РАМ за 2009 има само 2 колела с в-брейк спирачки,като едното има 2 варианта на окомплектовка,единия от които е с диск,а другото е шосейно колело :peace:
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот Stranger » Вто Юли 14, 2009 10:40 am

/\Ами тук това беше един от главния съвет отправен към мен тъй като имало вероятност да не спират :)
Аз като цяло до момента нямам никакви оплаквания от колелото и като цяло от спирачките.Хубавото,че челото е оувърсайз и може да се сложи и хубава вилка :)
Stranger

Мнениеот outfaced » Вто Юли 14, 2009 1:13 pm

оня ден сдобихме един приятел с такова
Изображение
хубаво колелце за около 550лв - спринт legend с вилка T6 и много фиешън бел монтаж ... няма го в каталога на спринт, налично е в магазина обаче
колче,лапа и кормило FSA- бели, alvivo отзад, грипове ODI, брейкбустер
на първо четене аз само бих му сменил колодките и пушка (макар че той и от тях си е доволен)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти