мнението е било променяно общо 17928 пъти![]()
![]()
![]()
Ще пресичаш с пешеходците на пешеходната пътека (два светофара, вместо един, но за сметка на това много по- безопасно от варианта да се престроиш). Разбира се можеш да се престроиш, като сигнализираш с протегната ръка на къде ще завиваш, но обикновено това е крайно рисковано начинание, особено при наличие на силен трафик, или едрогабаритни МПС.Powerage написа:Добре де, велосипедистите трябва да се движат най отдясно на пътя.Ама как от най-крайна дясна лента да правя ляв завой, това не е ли забранено?![]()
![]()
marsa написа:...Ще пресичаш с пешеходците на пешеходната пътека...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Powerage написа:Добре де, велосипедистите трябва да се движат най отдясно на пътя.Ама как от най-крайна дясна лента да правя ляв завой, това не е ли забранено?
мнението е било променяно общо 17928 пъти![]()
![]()
![]()
endkuro написа:Законите са измислени от много по-умни от вас и би следвало всички да ги спазваме.
endkuro написа:Ти ако си над закона и те за теб са малоумни лошо за теб...
endkuro написа:В страни като Германия, Франция, Великобритания и тн. пресичането на двойна непрекъсната линия почти винаги ви носи 300 евро глоба, повтарям 300 евро? Хайде малко помислете и разсъждавайте над въпроса "Това глупост ли е? Нужно ли е?".
Може да сметнете изказването ми за малко крайно, но за съжаление няма как от веднъж да се пресече като с брадва тъпия манталитет на тъпия Българин. За съжаление ние живеем в стадо. Който не е част от стадото не оцелява, така че избора не е голям, по- точно на практика го няма. Жалки сме.PtD написа:Хайде сега помисли защо в страни като Германия, Франция, Великобритания и тн. спазват законите...
endkuro написа:PtD жалко, че в БГ коментара ще бъде "почти никога", а ако стане глобата е 30лвДа знам, че заплатите са ниски, но едно 25% учеличение на глобите ще е добро. И то, не за да се ограничат катастрофите, те всъщност са много малко от такъв тип нарушение(а за случаи с фатален край не съм чувал), а за да се промени мисленето на народа. Говорим за дисциплината, която липсва у нас
иначе за типа нарушения най-често водещи до птп е ясно
endkuro написа:Най-правилния начин е да се престроиш в най-дясната лента предназначена за завой наляво, като подадеш сигнал с ръка и след това да карате възможно най-вдясно в нея.
endkuro написа:Законите са измислени от много по-умни от вас и би следвало всички да ги спазваме.
endkuro написа:Ако смятате за друг законен начин, по който по-безопасно можете да направите ляв завой на кръстовище, например съвета по-горе, съм съгласен. Всеки има право на мнение и щом съответства на законите всичко е наред. Но това не го прави най-правилно.
did написа:Веднага отговарям:
Когато караш по всички правила, бавното каране не е безопасно каране. Трябва да се държи сериозна скорост, за да не пречиш на колите.
С колата до работа стигам при сериозен трафик понякога за 30 минути, а минимум за 8. За по-малко може само нощем, но това не зависи само от мен.
С колелото, при спазване на всички правила, отивам винаги за 13-15 минути, според светофарите.. Хем е по-бързо, хем е по-предсказуемо.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 359 госта