azze написа:Предпочитам нещо по-обикновено,но ново.
Bolverk написа:Хмм ще се включа малко встрани от темата, но с идеята да се опитам да обясня (и на себе си) терминологията около колелата на колелата (яко звучи нали)
Ако следвам терминологията на автомобилите си обяснявам нещата така:
Колело - когато всички елементи са сглобени тоест: главина, спици, шина, вътрешна гума (ако има) и външна гума. С други думи готово за слагане и каране.
Капла - окомплектовани всички елементи без гумите тоест: главина, спици и шина.
Шина - кръгът към. които се снаждат спици и върху, които дирекно ляга гумата.
Спици - тънки метални пръти, които осъществяват връзката между главината и шината.
Главина - държача на оста и осъществяващият въртенето елемент в колелото - центъра на всички останали негови елементи.
Иначе и аз предпочитам новите неизползвани части пред закопуването на стари. Особенно когато става въпрос за такива части като шини или главини. Понеже тези неща се износват изморяват след време поради идеята че са движещи се части. Примерно за кормило и лапа по не бих се притеснявал.
azze написа:ОК.Взехте ли решение как се наричат?![]()
И може ли по темата някой да ми даде съвет?
did написа:azze написа:ОК.Взехте ли решение как се наричат?![]()
И може ли по темата някой да ми даде съвет?
а ти взе ли решение кое ти е приоритет и в какъв стил ще караш, щото дотук нищо не се разбира от темата ти.
Bolverk написа:Хмм ще се включа малко встрани от темата, но с идеята да се опитам да обясня (и на себе си) терминологията около колелата на колелата (яко звучи нали)
Ако следвам терминологията на автомобилите си обяснявам нещата така:
Колело - когато всички елементи са сглобени тоест: главина, спици, шина, вътрешна гума (ако има) и външна гума. С други думи готово за слагане и каране.
Капла - окомплектовани всички елементи без гумите тоест: главина, спици и шина.
Шина - кръгът към. които се снаждат спици и върху, които дирекно ляга гумата.
Спици - тънки метални пръти, които осъществяват връзката между главината и шината.
Главина - държача на оста и осъществяващият въртенето елемент в колелото - центъра на всички останали негови елементи.
Иначе и аз предпочитам новите неизползвани части пред закопуването на стари. Особенно когато става въпрос за такива части като шини или главини. Понеже тези неща се износват изморяват след време поради идеята че са движещи се части. Примерно за кормило и лапа по не бих се притеснявал.
Bolverk написа:veskoz написа:heiselfa написа:Ако е сухо против ,ако е кално за.
- гений
Чакай и аз да последвам твоя пример:
гений
did написа:Е добре де, кажи ти накрая, за какво точно е темата. Щото досега става ясно само това, че идея си нямаш за това, за което питаш.
Обясни по-надълго и нашироко къде караш, колко кила си, какъв багаж носиш, как караш...
Ако не искаш тук, иди в някой добър веломагазин и им разкажи всичко това. Може и да получиш по-конкретен съвет.
Празна ли?azze написа:-С никакъв багаж не натоварвам колелото,освен раница.
marsa написа:Празна ли?azze написа:-С никакъв багаж не натоварвам колелото,освен раница.
С какви капли си карал до сега, какво им се е случило и за колко време?
Знам, че вече е банално, но защо си против втора употреба? Един приятел твърдеше, че иска нова кола, за да е първия който ще пръдне на седалката... ако аргумента ти е същия - сам се прецакваш.
Ако сметнеш, ще се убедиш че над 1/3 от бюджета ти ще отиде за сравнително добри спици и напритане.
_SoRa_ написа:В момента съм с предна гума Maxiss Advantege 2.1 http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wheel ... 51crx.aspx и задна Schwalbe Smart Sam 2.1 http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wheel ... 51crx.aspx
Bolverk написа:П.П. vpravov - това което направи е жалко.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта