Интересна пътека вървяща надолу ?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Интересна пътека вървяща надолу ?

Мнениеот PRobably » Вто Юли 07, 2009 10:21 pm

Здравейте,обикновено карам или на Драгалевци или в южния парк...Проблема е там,че в южния парк ми е лесно и умръзва бързо,а пък на Драгалевци на моменти ми е доста трудно и не изпитвам максимално удоволствие въпреки,че се движа доста бързо.Един път паднах сериозно и не можах да карам повече от седмица и се усещам,че ми е рано за там,а пък южния парк го знам на изуст и не ми е интересен :erm: моля ви предложете някакъв междинен вариант наклона да не е много голям да има повече технични части скороста не е приоритет.

П.С: търсих в форума,но нищо не открих. :V:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Re: Интересна пътека вървяща надолу ?

Мнениеот Alpina » Вто Юли 07, 2009 10:26 pm

От Копитото има няколко хубави пътечки - потърси информация за тях.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот otka4al4o » Вто Юли 07, 2009 10:27 pm

Панчарево, Кремиковци и околните села, Западния парк ако ти е близо... опции много.
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот yavka » Вто Юли 07, 2009 10:28 pm

Ако държиш на Драгалевци да въртиш с лифта може да пробваш ски пътя или "серпентините", които вървят перпендикулярно на трасето.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот PRobably » Вто Юли 07, 2009 10:29 pm

Ако може да е по-продължителна благодаря за предложенията сега ще потърся. :beer:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот did » Вто Юли 07, 2009 10:31 pm

@PRobably

Ако не обърнеш внимание на начина, по който пишеш, темата ти ще изчезне!
Имаш около 15 груби правописни грешки само в тази тема.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Вто Юли 07, 2009 11:19 pm

@PRobably
Слушай did, че ме мързи да ти пиша предупреждение. :D
Иначе в раздел Маршрути на сайта има две статии "Маршрути за спускане/фрийрайд на Витоша". Там са описани по-голямата част от основните пътеки, има и някои пропуски разбира се. За съжаление (или за радост) повечето от тия пътеки можеш да ги караш само веднъж дневно, защото не се обслужват от лифт, а пък Симеоновският е много скъп. Иначе са доста разнообразни и интересни - и тези през Копитото, и тези към Симеоново/Бистрица.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот PRobably » Сря Юли 08, 2009 12:19 am

Обещавам ще си чета мнението преди да го постна,па ако съм толкова тъп ще си сваля spell check... :banghead:
Аватар
PRobably

Мнениеот Antares » Сря Юли 08, 2009 7:04 am

PRobably написа:Един път паднах сериозно и не можах да карам повече от седмица...
Добре си, щом е било само седмица.
А сега, доколкото разбирам от поста ти - хем ти е трудно там, хем караш бързо. Това не мога да го разбера? Опериран си от инстинкт за самосъхранение ли? Питам, защото обикновено на местата, които считам за трудни карам на спирачки. Или просто слизам от колелото. Не мисля, че това е срамно. Глупаво е да очакваш да караш като про от първото си качване на колелото. Проблемът с повечето байк-филми е, че изглежда сякаш 'героите' там карат безразсъдно, откачено и без въобще да мислят. Истината е, че те карат много по-внимателно от доста от нас, но годините опит им позволяват да го правят с бесни скорости. За това моя съвет е, да си караш по трудните места, но просто по-внимателно. Според мен скоростта трябва да е такава, че да притежаваш пълен контрол над колелото си. И да караш бавно не е срамно.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Юли 08, 2009 9:25 am

Допълнение за байк филмите - пътеките, на които карат там ги знаят наизуст и предварително са помислили и изпробвали по какъв начин да ги преминат. Та за това летят като пилоти от ф1 на писта :D
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот gdude » Сря Юли 08, 2009 1:31 pm

Черни връх - Конярника - Златните мостове - Момина скала - Копитото - Княжево :beer:
Алеко - Плато - Камен дел - Момина скала - Копитото - Княжево :beer:
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот PRobably » Сря Юли 08, 2009 1:37 pm

Antares написа:
PRobably написа:Един път паднах сериозно и не можах да карам повече от седмица...
Добре си, щом е било само седмица.
А сега, доколкото разбирам от поста ти - хем ти е трудно там, хем караш бързо. Това не мога да го разбера? Опериран си от инстинкт за самосъхранение ли? Питам, защото обикновено на местата, които считам за трудни карам на спирачки. Или просто слизам от колелото. Не мисля, че това е срамно. Глупаво е да очакваш да караш като про от първото си качване на колелото. Проблемът с повечето байк-филми е, че изглежда сякаш 'героите' там карат безразсъдно, откачено и без въобще да мислят. Истината е, че те карат много по-внимателно от доста от нас, но годините опит им позволяват да го правят с бесни скорости. За това моя съвет е, да си караш по трудните места, но просто по-внимателно. Според мен скоростта трябва да е такава, че да притежаваш пълен контрол над колелото си. И да караш бавно не е срамно.

Там е проблема,че почти навсякаде карам бързо не толкова бързо като протата,но все пак... Това не го казвам с цел да се хваля или нещо такова.Все още незнам колко преди опастноста да намаля и да я мина достатъчно бързо за да ми е кеф и достатъчно бавно за да не се пребия,за това търся някоя пътека с по-малък наклон за да може скороста ми да не е толкова голяма.
Аватар
PRobably

Мнениеот Alpina » Сря Юли 08, 2009 1:54 pm

На теб явно трябва да ти се препоръча лечение, не пътека.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот outfaced » Сря Юли 08, 2009 2:11 pm

хахаха .... човек, искаш да кажеш, че очакваш пътеката така да се е случила случайно баш кат за тебе, че да я караш без да пипаш спирачките (понеже не знаеш кога и как) и то колелото само да си намаля колкото трябва, така че да не се пребиеш ... я пак

научи се дакараш пътеките, които ги има ... пътеките няма да се научат да вървят както на теб ти харесва ;)
Аватар
outfaced

Мнениеот codename47 » Сря Юли 08, 2009 2:28 pm

Драгалевци-Бай Кръстьо с лифта-връщаш се малко по шосето и от дясно има пътека която излиза на Обиколната. Широка, полегата пътека...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот PRobably » Сря Юли 08, 2009 3:41 pm

outfaced написа:хахаха .... човек, искаш да кажеш, че очакваш пътеката така да се е случила случайно баш кат за тебе, че да я караш без да пипаш спирачките (понеже не знаеш кога и как) и то колелото само да си намаля колкото трябва, така че да не се пребиеш ... я пак

научи се дакараш пътеките, които ги има ... пътеките няма да се научат да вървят както на теб ти харесва ;)

Искам по лека пътека за да се науча да карам аз знам кога да натискам спирачките не се изразих правилно.Не вярвам,че веднага щом сте се качили на колело сте отишли на Драгалевци.Питам за някоя не толкова стръмна пътека,това беше въпроса... :thanks:
Аватар
PRobably

Мнениеот Quiz » Сря Юли 08, 2009 3:45 pm

PRobably написа:Не вярвам,че веднага щом сте се качили на колело сте отишли на Драгалевци.

Всъщност, при първото си планинско каране в съзнателна възраст се озовах точно там. :D
Аватар
Quiz

Мнениеот PRobably » Сря Юли 08, 2009 3:53 pm

:offtopic: Първото каране ми беше в южния парк то продължи буквално 10 мин. (повреда в колелото) Второто беше на Драгалевци.
Аватар
PRobably

Мнениеот PRobably » Сря Юли 08, 2009 10:36 pm

За да не правя нова тема ще пиша тук. В веломания ще могат ли да ми обезвъздушът тази спирачка http://www.bikemagic.com/review/reviewp ... /4/sp//v/1
Аватар
PRobably

Мнениеот gdude » Сря Юли 08, 2009 11:48 pm

Ако съм те разбрал правилно симеоновската пътека би ти била екстра :)
Тя е по-полегата и като цяло бая по-лека от Драгалевци ;)
До нея от Алеко се сещам за два варианта : 1 - от Алеко по пътя до отклонението за Лале и като стигнеш паркинга на Лале си наляво ; 2 - значително по-трудно(дори бих казал за напреднали) е от Алеко по самата писта Лале и пак стигаш на паркинга :beer:
п.п Сигурен съм,че има и други варианти от Алеко до паркинга на Лале(началото на симеоновската пътека),по-запознатите от мен ще кажат :beer:
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот PRobably » Сря Юли 08, 2009 11:56 pm

gdude написа:Ако съм те разбрал правилно симеоновската пътека би ти била екстра :)
Тя е по-полегата и като цяло бая по-лека от Драгалевци ;)
До нея от Алеко се сещам за два варианта : 1 - от Алеко по пътя до отклонението за Лале и като стигнеш паркинга на Лале си наляво ; 2 - значително по-трудно(дори бих казал за напреднали) е от Алеко по самата писта Лале и пак стигаш на паркинга :beer:
п.п Сигурен съм,че има и други варианти от Алеко до паркинга на Лале(началото на симеоновската пътека),по-запознатите от мен ще кажат :beer:

Перфектно си ме разбрал симеоновската пътека е като за мен в понеделник съм там. :naughty: Мерси много. :beer:
Аватар
PRobably

Мнениеот juslen » Вто Юни 07, 2011 6:33 pm

Здравейте,
с един колега се каним от доста време да отидем на Витоша и да се пуснем, та идните дни мислим да я свършим тая работа. Трябва ни по-полегата пътека, без много камънаци, че колелата ни са нисък клас и не се връзват особено с картинката. Целта е по-скоро удоволствие от спускането с висока скорост. Ако може леки напътствия към коя пътека да се насочим...колкото по-дълга по-добре, но пък и с транспорта не сме много наясно. Ще се радвам ако някой даде насока.

Поздрави!
Cross Traction G30
Cross Ridge- EX
Kreidler Alu 28"- EX
Аватар
juslen

Рейтинг: 1242

Мнениеот codename47 » Вто Юни 07, 2011 7:23 pm

карате по пътя за Алеко и точно преди големия завой на Бай Кръстьо има едно отклонение наляво - навътре в гората - по него само надолу (нещо като алея е но има и малко камъни) и се излиза над Симеоново на една чешма на Обиколната..
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Назад към Общ форум